Şimdi Ara

Kücük degerli devre elamani

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yapacagim devre icin (cok hassas oldugu icin degistirme imkanim yok) acilen assagidaki devre elemanlarini bir yerden temin etmem gerekiyor izmirin butun onur carsilarini gezdim yok bulamadim bulup o minicik seyleri kargoyla gondereceklere tesekkurlerimi simdiden iletirim.

8.5mH bobin
    4.6nF ayarli(trimmer) kapasitor(kondansator)

• selamlar.
    devrenizin ne olduğunun bilinmesi gerekiyor. sebebi ise hazır bulamayacağınız için sarmak zorunda kalacağınız bobinin kaç Ampere dayanıklı olması gerektiğini tespit açısından önemli. 4.6nF lık bir trimmeri ise bulabileceğinizi sanmıyorum. burada da devrenin ne devresi olduğu önemli: ortadalga için kullanılan yüksek değerli varyabıllara paralel C atılabilir ya da yin bu frekanslarda kullanılan varikap diyotlarla bir şekil yapılabilir. tabii ki o varikapların da bir araştırılması gerekecek. Böyle bir trimmer olsa olsa ARCO TRIMMER denilen türde olabilir ki o da ülkemize hiç gelmedi bile diyebilirim. En azından benim uğraştığım 26 yılın CB takoz furyası haricinde...
    Devreniz ya da tam olarak bu kadar kritik olduğunu söylediğiniz katı hakkında bir ipucu verebilirseniz tekrar yardımcı olmaya çalışırım.
    NOT: şayet çok amperli bir devre ise pek de minicik parçalar olmayacaktır bu 2 malzeme de ...
    Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi untayk -- 23 Mart 2006; 2:00:48 >

• Dusuk akimli bi devre devrenin yurt disinda yapilmislari var zaten trimmerler mevcut yurt disinda ama izmirde bulamadim bobin ise direnc bobinlerden ayni bir direnc gibi devreye takiyorsunuz sarmayla falan isiniz olmuyor.. ama bir türlü bulamadim parcalari hassasligina gelince gercekten cok hassas cunku simulasyonlarda bile o kadar ideal bir ortam olmasina ragmen parca degerlerini cok az degistirdigimde bile istedigim sonucu alamiyorum o yuzden bu degerlere cok sadik kalmam gerekiyor aksi takdirde devre istedigim gibi calismiyacak Tesekkurler ilgilendigin icin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.