Şimdi Ara

gozlugu cok sık takip cikarmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • goz numarasini etkiler mi? bende boyle bir takinti var,canimi cok sıkmaya basladi.mesela bir olay dusunuyorum belki daha iyi dusunurum diye gozlugu cikartiyorum.bilgisayardan birsey izliyorum belki daha keyif alirim diye cikartiyorum.gozluksuz de iyi goremiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gözlüğün Sürekli Takılıp Çıkarılması Gözü Bozar mı?

Gözlüğün sürekli takılıp çıkarılması, göz sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olup olmadığı sıklıkla merak edilen bir konudur. Bu yazıda, bu konudaki bilimsel kanıtlara dayanarak bilgi verilecektir.

Göz numaralarının değişmesine neden olan faktörler arasında genetik yatkınlık, çevresel faktörler ve yaşam tarzı alışkanlıkları bulunur. Gözlüğü sürekli takıp çıkarmak, genellikle bu faktörler arasında yer almaz.

Bununla birlikte, görme keskinliği düzeltici gözlüğü yeni takan kişilerde geçici bir bulanıklık hissi yaşanması normaldir. Bu durum, gözlerin yeni lenslere alışma sürecinden kaynaklanır ve genellikle birkaç hafta içinde geçer.

Uzun süredir gözlüğü takıp çıkaran kişilerde ise, bu işlem göz sağlığı üzerinde olumsuz bir etki yaratmaz. Ancak, gözlüğü sürekli takmakla göz numaralarının artmayacağı yönünde bir kanıt da bulunmamaktadır.

Göz numaralarındaki değişikliklerin nedenleri karmaşık ve çeşitlidir. Gözlük kullanımı, bu değişiklikleri önlemeye yönelik bir çözüm değildir. Düzenli göz muayeneleri yaptırmak ve göz sağlığı için gerekli önlemleri almak, göz numaralarındaki istenmeyen değişikliklerin önlenmesinde daha etkilidir.

Sonuç olarak, gözlüğü sürekli takıp çıkarmak göz sağlığı üzerinde önemli bir olumsuz etkiye neden olmaz. Ancak, görme keskinliği düzeltici gözlükleri ilk kez kullanan kişilerde geçici bulanıklık hissi yaşanması normaldir. Uzun süreli gözlüğü takıp çıkarma alışkanlığı olan kişilerde ise, bu işlem göz numaralarının artmasına veya azalmasına neden olmaz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merhaba,numaran kaç ? Benim numara düşük olduğu için doktor sürekli takmana gerek yok demişti . Ben ara sıra takınca acayip hissediyordum daha sonra dışarıda sürekli takıp evde çıkartmaya başladım. Miyop olduğum için evde problem yaşamıyorum .
  • LaOtzi kullanıcısına yanıt
    en son doktora gittiğimde 4 sene önceydi sanırım.2si de 2.50 tu galiba
  • Sizin fazlaymış . Benimki 1 gibi bir şeydi ama benim genetik olduğu için doktor artık ilerlemez demişti . Senelerdir hala aynı duruyor . Doktora gidin ilerlemişse bence daha ilerlemez kafanıza göre takılın .
  • LaOtzi kullanıcısına yanıt
    bir de astigmat var bende.o da baya problem.astigmatsız miyop nasıl merak ediyorum ağrı falan oluyor mu
  • Hayır, miyop ta evde hiç bir sorun yaşamıyorum ama dışarıda yazıları okumak için sürekli gözlerimi kısarak bakarsam akşam başım ağrıyor. Bir de araç kullanırken gözlüğüm yoksa çok rahatsız hissediyorum gözleri kısarak kullanıyorum.
  • Tak çıkar yapmak ya da bir ömür takmak göz derecesini her zaman düşürmez ya da her zaman ilerletmez. Sabit kalabilir de kalmayabilir de. Gözlük görmeyi sağlar. Ben kendimi bildim bileli takarım hatta öyle ki son yıllarda duşta hatta uyurken bile çıkarmamaya başladım. Sonuç olarak durmuyor. Sadece görmemi sağlıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Etkilemez.

• gozluk kullanmanin goz numarasina en ufak etkisi yok.

• Ben ne zaman gözlük değiştirsem inanılmaz bir hızla yükseliyor. Gözlüksüz durmak iyidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gözlük veya lens göz numarasını etkilemez. Bunlar gözün konforu için bir araçtır sadece. Bu sözü göz doktoru demiştir. 7 yıldır gözlük ve lens kullanıyorum bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustBoxing -- 29 Ağustos 2019; 23:8:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.