Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Sakallarım seyrek çıkıyor.Mantıklı bir önerisi olan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
19.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaşım 24. Sakallarım yok değil. Var. Ama çok seyrek çıkıyor. Sağ yanağımda sol yanağıma göre sakallar daha fazla. Dudak altı kısmında sakal hiç yok.Sadece çenede var.Dudağımın sol ve sağ çapraz kısmında da sakallar hiç yok.

Denediğim şeyler :

Doktora gittim hormon testi yaptırdım.Bir sorun çıkmadı çok şükür.
    Traş makinesi ile düzenli bir şekilde sakallarımı kestim belli bir dönem.
    Jiletle ve ustura ile düzenli bir şekilde traş oldum bazı dönemler. (5 günde bir traş oluyordum)
    Sarımsak metodunu da uyguladım. (Çıkmayan yerlerde çok hafif sarı tüyler çıkmaya başladı , ama çok çok ufak )
    Badem yağını da kullandım.( Var olan sakalları besleyip, daha hızlı uzamasını sağlıyor , başka da etkisi olmadı)

Sakal serumları vs hiç kullanmadım. Doğal olmadığı için kullanmayı da düşünmüyorum. Genetik olarak da köselik vs hiçbir problem yok. Babamın sakalları gayet gür.Her yerde de çıkıyor.
    Benim belki de en büyük hatam geç traş olmaya başlamak oldu. 18 yaşıma kadar hiç jilet vurmamıştım. 18 den sonra bir kaç kere makine vurdum. 19 dan sonra jilet vurmaya başladım.Yaş 24 oldu ama hala tık yok.
    Önerebileceğiniz bir şey var mı? Yoksa yapmam gereken tek şey beklemek mi ?
    Bir de 185 boy 64 kiloyum. Acaba zayıflıktan dolayı da böyle bir problem olabilir mi ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sakalınız Seyrek Çıkıyorsa Ne Yapmalısınız?

"Seyrek sakal" sorunu, birçok erkeğin karşılaştığı yaygın bir durumdur. Sakallarınız seyrek çıkıyorsa, görünümünüzden memnun olmayabilir ve özgüveniniz düşebilir. Neyse ki, sakal seyrekliği için çeşitli çözümler mevcuttur.

Sakalınız Neden Seyrek Çıkıyor?

Sakal seyrekliğinin çeşitli nedenleri olabilir. Bunlar şunları içerir:

• Genetik
    • Hormon dengesizlikleri
    • Stres
    • Beslenme eksiklikleri
    • Bazı ilaçlar

Seyrek Sakal Sorununu Çözme Yolları:

Sakal seyrekliği sorununu çözmek için uygulayabileceğiniz birkaç yol vardır:

• Sağlıklı Beslenme: Sağlıklı bir beslenme düzeni, sakal büyümesi için gerekli besinleri sağlamaya yardımcı olur. Protein, biotin ve çinko gibi besinler sakal sağlığı için önemlidir.
    • Stresten Kaçınma: Stres, sakal büyümesini engelleyebilir. Stres seviyenizi yönetmek için yoga, meditasyon veya egzersiz gibi rahatlama tekniklerini deneyin.
    • Uyku: Yeterli uyku, sakal büyümesi için gerekli olan hormonların salınmasına yardımcı olur. Günde 7-9 saat kaliteli uyku almaya çalışın.
    • Sakal Bakımı: Sakalınızı düzenli olarak temizlemek ve nemlendirmek, sağlıklı ve güçlü bir sakalın büyümesini teşvik edebilir. Sakal şampuanı ve sakal yağı kullanın.
    • Minoxidil: Minoxidil, topikal olarak uygulanan ve sakal büyümesini teşvik eden bir ilaçtır. Etkili olması için düzenli olarak kullanılması gerekir.
    • Sakal Nakli: Sakal nakli, seyrek bölgelerin daha yoğun hale gelmesi için sakal kıllarının nakledildiği cerrahi bir işlemdir.

Sakal seyrekliği için en iyi çözüm, altta yatan nedene bağlı olarak kişiden kişiye değişebilir. Bir dermatoloğa veya saç ekimi uzmanına danışarak, sizin için en uygun tedavi planını belirleyebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • SS at hayal etmeye üşendim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakalı sık birine sürttür

Suratını

• quote:

Orijinalden alıntı: yyildirayy

Sakalı sık birine sürttür

Suratını

Nasıl yani anlamadım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yyildirayy

Sakalı sık birine sürttür

Suratını

• sakal bırakamamaktan baska bi derdin olmaz.. yarın birgun is hayatinda her sabah tras olmak zorunda kalmazsin ki bu duruma ilerde sukredeceksin..
  • hocam bence hiç bir şeye bulaşma derim bir işe yaramazlar yani. Akışına bırak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurmaurer

sakal bırakamamaktan baska bi derdin olmaz.. yarın birgun is hayatinda her sabah tras olmak zorunda kalmazsin ki bu duruma ilerde sukredeceksin..

Sakal bırakmaya karışmayan işlerde çalışıyorum genelde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: terapi_triyaki

hocam bence hiç bir şeye bulaşma derim bir işe yaramazlar yani. Akışına bırak

Şuan için akışına bırakıyorum zaten.
  • xxxkingdom kullanıcısına yanıt
    kullanım sağlayacağınız hiç bir ürün işinizi görmez bu konu da. bende de sakallar seyrek her iki tarafı eşit çıkıyor biz de isteriz kenan abimiz gibi bir bıyık bırakalım ama olanla yetiniyoruz
  • Eeose sakal serumunu kullanabilirsin seyrek olan yerler gür bir şekilde çıkar denedim sonuç aldım
  • zamaninda osmanlıda bi ergen kalkmıs padisahin yanına cıkmıs demis ben de sefere savasa gitmek istiyorum. padisah demiskine sakalın yok daha askere alınmazsın. cocuk da bi tarak bulmus bi yerden yanagına saplamıs aha sakalım demis. padisah da askere almis o cocugu. sefer sonrasi ogrenilmis kine cocuk savasta olmus.. bu da boyle bi aklima geldi. kine..
  • Bak biraderim şimdi napiosun bilior musun.Önce 33 liraya protein tozu aliorsun.Bak burası cok önemli 33 lira olacak.tozu aldıktan sonra burası en önemli yer sürmüorsun toz öyle kutuda kalıor.1 haftaya çözüm alırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Raz3rs

SS at hayal etmeye üşendim.

• quote:

Orijinalden alıntı: PsiphonQpyhonTR

Eeose sakal serumunu kullanabilirsin seyrek olan yerler gür bir şekilde çıkar denedim sonuç aldım

Eose ye hiç güvenmiyorum , çünkü içinde bir sürü kimyasal madde var. Doğal bir sakal çıkartma serumu değil ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PsiphonQpyhonTR

Eeose sakal serumunu kullanabilirsin seyrek olan yerler gür bir şekilde çıkar denedim sonuç aldım

Before after ss lerin varsa atar mısın yine de merak ettim.Bakalım neler değişmiş ? :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.