Şimdi Ara

boy uzamasını nasıl durdurabilirim..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
18.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eşşek kadar oldum yaş 18 boy 1.95 nasl durdurucam bu uzamayı arkadaşlar bildiiniz bişey varsa paylaşın lütfen

• Yapay Zekanın Yanıtı

Boy Uzaması Nasıl Durdurulur

Boy uzaması, esas olarak büyüme hormonunun (GH) salınmasına bağlı karmaşık bir süreçtir. Boy uzaması genellikle ergenliğin başlamasıyla hızlanır ve genellikle 18-20 yaşlarında durur. Ancak bazı durumlarda, boy uzamasının devam etmesi veya beklenenden daha uzun sürmesi mümkündür.

Boy Uzaması Durdurulabilir mi?

Normal koşullar altında, boy uzaması durdurulamaz. Bununla birlikte, aşırı boy uzamasına veya gigantizm olarak bilinen bir duruma neden olabilecek bazı tıbbi durumlar vardır. Bu durumlarda, boy uzamasını durdurmak için ilaç tedavisi veya cerrahi müdahale gerekebilir.

Boy Uzamasını Durdurma Yöntemleri

Tıbbi bir durum yoksa, boy uzamasını durdurmak için kanıtlanmış yöntemler yoktur. Bununla birlikte, bazı yaygın yanlış anlamalar şunlardır:

• Egzersiz: Boy uzamasını durdurmak için egzersiz yapmanın etkili olduğu inancı yaygındır. Ancak bilimsel kanıtlar, egzersizin boy uzaması üzerinde önemli bir etkisi olmadığını göstermektedir.
    • Beslenme: Sağlıklı bir diyet boy uzaması için önemli olsa da, aşırı kalori veya protein alımı boy uzamasını durdurmaz.
    • Uyku: Yeterli uyku büyüme hormonu salınımını desteklerken, uyku eksikliği boy uzamasını olumsuz etkileyebilir. Ancak uykuyu artırmak tek başına boy uzamasını durdurmaz.

Sonuç

Normal koşullarda, boy uzamasını durdurmak mümkün değildir. Ancak boy uzaması devam ediyorsa veya beklenenden daha uzun sürüyorsa altta yatan bir tıbbi durum olup olmadığını belirlemek için bir doktora danışmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Babam diyordu Boyun çok fazla uzarsa kafana kürekle vurdururuz diye. Dalga geçmiyorum
  • bende de aynı sorun var yaş 15 boy 1. 86
  • Ağırlık çalış Benimde yaş 18 Boy 1.90 Kız arkadaşım 1.60
  • abi napıcaz biz ya..millet kısa olmaktan yakınır biz uzun olmaktan...
  • Yahu insanlar uzun olmak istiyor... Size de Allah vermiş neyse... Arkadaşım bunun için bir hekime başvur... Burada çözüm araman anlamsız ...
  • ağırlık kaldırmak gerek, jokey olmak isteyen çocuklara içi ıslak kum dolu çuval taşıtıyorlardı mesela.
    bir de süt peynir gibi besinleri tüketmemek gerek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 185 yaş 19 memlunum 2.10 olsam yine farketmez çünkü Allah'ıma şükür sağlıklıyım
  • ağırlık derken bacaklara yönelik mi..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BetaMode -- 21 Haziran 2008; 17:44:15 >
  • Yaş 14 boy 1.80
  • ben 15 yaşındayım boy 1.70 nasıl daha fazla uzatabilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: (@yberk)

ben 15 yaşındayım boy 1.70 nasıl daha fazla uzatabilirim

Bende 15,5 boy 155 haline şükret bu arada nasıl uzuyonuz ya o kadar

• Boşverin hacı ya hem kızlar uzunlara veriyormuş diye okumuştum yani veriyor ama kalbini tabii

Birde kilo da önemli çok zayıf olsan kötü durur yalı kazıgı gibi

İri yapılı olsan bu sefer bodyguard gibi o da iyi degil en iysi ortası
  • Buda boyum 1.90 sülün gibi dolaşıyorum caddelerde üçgen vücüdümla, bütün kızlar bana hasta demenin alçakgönüllü versiyonu herhalde.
  • Yaş 20 boy 1.80 En fazla bi kaç santim daha uzarım. İdealizmin gözü kör olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: grasper

Boşverin hacı ya hem kızlar uzunlara veriyormuş diye okumuştum yani veriyor ama kalbini tabii

Birde kilo da önemli çok zayıf olsan kötü durur yalı kazıgı gibi

İri yapılı olsan bu sefer bodyguard gibi o da iyi degil en iysi ortası

Evde kaldımmmm

• quote:

Orjinalden alıntı: Siempré

Buda boyum 1.90 sülün gibi dolaşıyorum caddelerde üçgen vücüdümla, bütün kızlar bana hasta demenin alçakgönüllü versiyonu herhalde.

yok abi ya cidden sorunn çıkarıyo minibüslere sığamıyorum artık
  • Hava atmaya mı yazıyorsunuz anlamıyorum ki atıyormusunuz oda belli değil boyu uzun diye şikayet edeni bitek forumda görüyorum ki 2 metre bile yoklar.
  • Dünya tersine dönmeye başladı
  • quote:

Orjinalden alıntı: .ImpossibleIsNothing

ağırlık derken bacaklara yönelik mi..?

hayır.omuzlara yönelik mesela o bahsettiğim jokey adayı çocuklar ıslak kumlu çuvalları omuzlarına can yeleği edasıyla alarak koşuyorlardı.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.