Şimdi Ara

Küçük kardeşi veya çocuğu olanlar GTA IV tehlikesine dikkat. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
5.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: berrenger

Patos critos reklemları gta'dan daha sakıncalı açık seçik erotizm var.
    Bir de büyüdü büyüdü diye nara atan bir herif, afedersiniz cinsel organına doğru bakıp kızın birine "büyüdü" diyor.
    75 milyon anlıyor neyin büyüdüğünü ama; reklam sonunda elindeki cips paketini gösteriyor.
    Bu ne terbiyesizliktir yaw. Rtük'e şikayet ettim ama; ses yok.
    Bir de bankta oturan 2 boyutlu kızla oğlan var ki; tam bir facia.
    Walla gta ve benzeri oyunlar bunlardan daha iyi. En azından kontrol etme imkanın var.
    PC'ye şifre koyarsın olur biter ama; televizyonda her Allah'ın saati bu ve bunun gibi reklamlar patavatsız çıkıyor karşına.

O reklamlara birde ödül gelir ince esprininde çokunu çıkarıyoruz HER KONUDA olduğu gibi ...

• quote:

Orjinalden alıntı: defected

quote:

Orjinalden alıntı: evo_4

quote:

Orjinalden alıntı: defected

ben 7 yaşından beri oyun oynuyorum. bütün çocukluk ve ergenlik yıllarım adam öldürmekle (doom) adam ezmekle (carmageddon) geçti. 25 yaşındayım 1 tane sabıkam yok kavgaya karışmışlığım bile yok. oyunlarda şiddete küçüklüğümden beri bayılıyorum. ilk unreal tournament'ta etrafa dağılan kanları gördükçe felaket hoşuma giderdi mesela yada gta2'de birini ezdiğinde çıkan sese bayılırdım. demekki oyunlarla alakası yokmuş değil mi

oyunlarla alakası yok diyemezsin, her birey aynı olgunluğu gösteremeyebilir.
    psikolojisi bozuk, aklı bulanık, kafası karışık, gördüklerinden çabuk etkilenen pek çok kişi için-yaşı farketmez-oyunlar tetikleyici olabilir.
    insanın içinde varsa suç işlemek, adam öldürmek, yaralamak, işkence etmek vs. oyunlardan gördüğü herhangi bi sahne, o eylemi gerçekleştirmesini kolaylaştırabilir.
    psikiyatrist gibi konuştum ama ben böyle düşünüyorum.

ama o zaman psikolojik bir bozukluğu vardır ve muhtemelen suça eğimlidir zaten. televizyonda gördüğü ufacık bir film sahnesi veya bir reklamdan, hatta çizgifilmden bile etkilenip şiddete başvurabilir.

ki örneğide yaşanmıştır pokemon izleyip çatıdan atlayan yada power rangers izleyip arkadaşını öldüren çocuklar gibi. oyunlara veya filmlere mal edilemez demek istiyorum böyle şeyler. psikolojik bozukluktur.

bende oyunlara mal edilir demiyorum zaten, sadece tetikleyici olabilir. dediğin gibi sadece oyunlarda değil, haber, film hatta çizgi filmlerin bile aynı sonuçları verdiği pekçok örnek var. yine de önlemini almakta fayda var

• Televizyonun olumsuz etkileri şüphesiz çok fazla ancak oyunlarda vahşeti yaratan karakteri yönetiyor olmak çocuklar üzerinde daha önemli bir etki uyandırıyor.
  • mesaji aldim benim kardesim fln yokta evime komsunun kucuk cocuklari geliyor arada onlara gta yasak olacak :D
  • bende çocukluğumdan beri oyunlarda adam öldürürüm ve bu gerçek hayatada yansıdı 9 leşim var,3 banka soydum,dünyaya inen 3 uzaylının kafasına taş attım,maçlarda sahaya attığım bozuk paralarla ülkenin dış borcu ödenirdi

işin şakası bir yana(ne biliyim belki inanan olur) siz çocukluğunuzdan beri oynadığınız oyunlardan etkilenmemiş olabilirsiniz zaten bu bir oyunda olmaz bir kez çocuktada bi özenme olacak,çevresi buna izin verecek falan filan. mesela benim bir teyzeoğlu var ilkokula gidiyor sınav kağıdının ad,soyad kısmına polat alemdar yazmış elindende boncuk tabancası eksik olmaz ve en sevdiği oyunu tahmin edin. sonuçta çocuklar bu gibi şeylerden etkileniyorlar arkadaş çok yerinde bir konu açmış.
  • Oyunlarin da etkisi oluyordur mutlaka siddete yonelmeye ama tv en buyuk dusman. Su tv de yayımlanan dizilerin filan aslinda direk kalkmasi lazim. Hem insani aptallastiriyor hemde kafasi calismayan insanlara kotu ornek oluyor, hayatin vurmak kirmaktan ibaret oldugunu zannediyor bazi kisiler.
  • sinan nerde
  • quote:

Orjinalden alıntı: UFUK_ŞEN

sinan nerde

Senin yaşın tutmuyor bu topiğe girme dedim ona.GTA 4 almasınıda yasakladım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Matherman

quote:

Orjinalden alıntı: UFUK_ŞEN

sinan nerde

Senin yaşın tutmuyor bu topiğe girme dedim ona.GTA 4 almasınıda yasakladım.

yanınızda gezdirirken dikkatli olun birden caddeye felan atlayı verir, canım çok diye.

• geldim bi rahat yokmu sizden yahu
    yazsak bir dert yazmazak bir dert yaranlmaz size
    topik konusuna gelirsek
    tabii ki çocuklara yaşına yönelik oyun oynatmak gerekir oyun süresi de kısıtlı tutulmalı adı üstünde çocuk bu illa ki etkilenir
  • quote:

Orjinalden alıntı: berrenger

Patos critos reklemları gta'dan daha sakıncalı açık seçik erotizm var.
    Bir de büyüdü büyüdü diye nara atan bir herif, afedersiniz cinsel organına doğru bakıp kızın birine "büyüdü" diyor.
    75 milyon anlıyor neyin büyüdüğünü ama; reklam sonunda elindeki cips paketini gösteriyor.
    Bu ne terbiyesizliktir yaw. Rtük'e şikayet ettim ama; ses yok.
    Bir de bankta oturan 2 boyutlu kızla oğlan var ki; tam bir facia.
    Walla gta ve benzeri oyunlar bunlardan daha iyi. En azından kontrol etme imkanın var.
    PC'ye şifre koyarsın olur biter ama; televizyonda her Allah'ın saati bu ve bunun gibi reklamlar patavatsız çıkıyor karşına.

bu kalınlaştı olayını okulda koridorda yapıyoruz ciddiyim neyse.....

bizi eğiten insanlarda şuç var aslında;

• bu oyunu en az 10 yaşındakiler oynayabilir, benim kardeşim 10 yaşında ve herşeyin farkında tabi başka çocuklar böyle olmuyabilir sadece kendi fikrimi belirttim
  • Benim yeğenimde 10 yaşında ara sıra bize gelir bizde kalır 1-2 haftalığına.En son oynayıp bitirdiği oyunlar gears of war ve condemned oldu , condemned biraz vahşi kalıyor biliyorum ama çok istedi oynamayı,korkmuyoda velet adamları gördüğü zaman ağız burun geçiriyor.

Demeye çalıştığım şey bazı çocuklar etkilenmiyor, yeğenim oyunu bıraktığı an normal hayatına geri dönüyor.Oyunları zevk alarak oynuyor bizim gibi

CONDEMNEDdan sağ çıkan bi çocuk GTAyıda çok rahat oynayacaktır o yüzden bi çekincem yok

• Ufak bebeler bile Condemned oynuyor, GTA o grafiklerle kimi etkiler ya
  • Olmaz bişey arkadaşlar... Şiddetin de öğrenilmesi lazım... Fazla yumuşaklık, bizim gibi milletleri bozabilir, sonzamanlarda bir hoşgörüdür, diyalogtur vs. modası gidiyor... Kurban kesilirken çocuklara seyrettirmeyin felan diyorlar, sinir oluyorum... Çocuk yetiştirmek zor iş, onları "herşeye " hazırlıklı, iyi bir müslüman ve Türk gibi, yani savaşçı karakterde yetiştirmeliyiz... Her şeyi en baştan itibaren bilmeliler bence... Sonuçta herşey mayaya bakıyor...
  • eet küçükken pop oynuyodm şimdi duvarların üstünden giderek kafa kesmeye bayılıyorum
  • Arkadaşlar yapmayın Allah aşkına,bırakın çocuğu bu şiddet olaylarından yetişkinler bile etkileniyor.Bence küçük çocukların gta'yı oynaması son derece sakıncalı.
  • nevar yani bende snow bros oyunundan etkilenmiştim küçüken karları fıraltırken kartopu taş gibi olmuş anasını satayım elemana atayım derken kocakarının kafasına yapıştırdımmı hemen eve kaçtım
    perdenin arkasından baktımmı kafası yarımış her oyun etki yaratabilir
  • yakında bu oyunlar yüzünden bizide falçatayla keserler bence buna karşı önnleminizi alın .
    size bu konuyla ilgili şiirim var

bir gün baktım komşuma
    kardeşim kesti kolumu
    ne oldu kamil dedim
    dayak yedim
    xx xx
    'hadi gel d&r dan oyun çalcaz giyin dedi
    ben ' olmaz gidemeyiz ' dedim
    dayak yedim
    xx xx

bu şiirde sizlere ders olsun kardeşler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayrampaşalı hüsam -- 22 Nisan 2008; 22:21:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: MirrorMask

nevar yani bende snow bros oyunundan etkilenmiştim küçüken karları fıraltırken kartopu taş gibi olmuş anasını satayım elemana atayım derken kocakarının kafasına yapıştırdımmı hemen eve kaçtım
    perdenin arkasından baktımmı kafası yarımış her oyun etki yaratabilir

O oyunda ayrıydı 2 kol bozmuştum o oyun için ne günlerdi hele finalde prensesi kurtarıcaz diye parmaklarım kıpkırmızı olmuştu
    İşte taa o zamanlardan bile varmış kötü etkileri 2 atari kolu gitmişti.Boşuna masraf

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.