Şimdi Ara

Küçük kardeşi veya çocuğu olanlar GTA IV tehlikesine dikkat. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
5.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla ben 12,5 yaşındayım ailem siddet oyunları oynamama kızmıyor çünkü ben hiç onları örnrk almam...ben genell,kle birilerine kızgın olduğumda oynarım...
  • O oyunda ayrıydı 2 kol bozmuştum o oyun için ne günlerdi hele finalde prensesi kurtarıcaz diye parmaklarım kıpkırmızı olmuştu
    İşte taa o zamanlardan bile varmış kötü etkileri 2 atari kolu gitmişti.Boşuna masraf

işte görüyorsunuz isanların haliini boidae arkadaşımız 2 kol bozn-muş ne için ? oyun için aman allahım gençler siz nereye gidiyosunuz bu kafayla
  • caner misali yakında kafanızda cd de kırarsınız siz
  • mamacık kardeşim dikkat et walla ama sana inanıyorum onları taklit etmediğine çünkü nickin zatn mamacık mama yani anne kökenli.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: bayrampaşalı hüsam

O oyunda ayrıydı 2 kol bozmuştum o oyun için ne günlerdi hele finalde prensesi kurtarıcaz diye parmaklarım kıpkırmızı olmuştu
    İşte taa o zamanlardan bile varmış kötü etkileri 2 atari kolu gitmişti.Boşuna masraf

işte görüyorsunuz isanların haliini boidae arkadaşımız 2 kol bozn-muş ne için ? oyun için aman allahım gençler siz nereye gidiyosunuz bu kafayla

Hocam ciddimisin bundan 14 sene önce oluyor olay 4 yaşındayken

• Bir süre up olmalı bu konu...
  • yazacagim cok sey var ama ozetlim.. bu tur oyunlar cocuklari etkiler ama ileri zeka olanlari..
  • Aynı şey benim başıma geldi oğlum 2 yasında yeni konusuyor cod 4 oynarken baba vuv vuv dedi sonra balkona cıkardım milleti gösteriyor vuv vuv yaptı o yüzden aman dikkatli olun şimdiden bebeklerimizin ve cocuklarımızın ruh hallerini bozmayalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi as_turk_love -- 23 Nisan 2008; 9:19:55 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: as_turk_love

Aynı şey benim başıma geldi oğlum 2 yasında yeni konusuyor cod 4 oynarken baba vuv vuv dedi sonra balkona cıkardım milleti gösteriyor vuv vuv yaptı o yüzden aman dikkatli olun şimdiden bebeklerimizin ve cocuklarımızın ruh hallerini bozmayalım

Yerim ben onu yav vuv vuv diyor he
  • Sadece oyun oynarken diil yetişkinler çocuklarına belli bir yaşa kadar kesinlikle ama kesinlikle tv izletmemeli.Ailesinden öğrenmesi gereken değerleri ister istemez müthiş çarpıtılmış bir şekilde bilinç altına yazılıyo küçük yaşta tv izleyen çocukların.Çocuk programlarında çizgi filmlerde bile dikkat edin reklam koyarlar tüketici zihniyetini aşılamak için.Ondan sonra ha koyun ha insan birbirinden ayıramazsınız,gerçi insan koyunu koyunlukta geçti çünkü koyuna bir çoban lazım biz kendi kendimize gidiyoruz güdülmeye.
  • quote:

Orjinalden alıntı: siyahtemas

Olmaz bişey arkadaşlar... Şiddetin de öğrenilmesi lazım... Fazla yumuşaklık, bizim gibi milletleri bozabilir, sonzamanlarda bir hoşgörüdür, diyalogtur vs. modası gidiyor... Kurban kesilirken çocuklara seyrettirmeyin felan diyorlar, sinir oluyorum... Çocuk yetiştirmek zor iş, onları "herşeye " hazırlıklı, iyi bir müslüman ve Türk gibi, yani savaşçı karakterde yetiştirmeliyiz... Her şeyi en baştan itibaren bilmeliler bence... Sonuçta herşey mayaya bakıyor...

Söyledikerinde haklısın ancak söz konusu olan oyun GTA . İlk mesajda yazdığım başımdan geçen olayı okursan ne demek istediğimi anlarsın. Bu oyun en önemli yan yetkisi.Hırsızlık ve gaspı bir marifetmiş gibi lanse etmesi.
  • Bu cağda televizyonun etkisiyle zaten cocuklar uçmus durumda.bi oyun bi eksik bi fazla fazla etki yapacagını sanmıyorum

Türkiye de kurtların vadide tepitigi gün her erkek ekran basında.ee bi ailede genelde herkes onun etrafında toplanır ufaklıklar napcak armut mu toplucak

Polat alemder olunca milli kahraman cocuklar seyretsin.Bizim gta dan nico olunca toplum düsmanı cocukların psikolijisini bozsun.Walla benim cocugum olsa nicoyu izlemesini tercih ederdim.En azından özgür ortamda istedigini yapar
  • quote:

Olmaz bişey arkadaşlar... Şiddetin de öğrenilmesi lazım... Fazla yumuşaklık, bizim gibi milletleri bozabilir, sonzamanlarda bir hoşgörüdür, diyalogtur vs. modası gidiyor... Kurban kesilirken çocuklara seyrettirmeyin felan diyorlar, sinir oluyorum... Çocuk yetiştirmek zor iş, onları "herşeye " hazırlıklı, iyi bir müslüman ve Türk gibi, yani savaşçı karakterde yetiştirmeliyiz... Her şeyi en baştan itibaren bilmeliler bence... Sonuçta herşey mayaya bakıyor...

Müslümanlığı ve Türklüğü savaşçı kültür olarak tanımlamak çok yanlış böyle giderse muazzam ordumuz ve niteliksiz politikacılarımızla(genel konuşuyorum sadece şu andakilerden bahsetmiyorum) onun bunun elinde oyuncak olmaktan kurtulamayız.İyi bişeymi hayvanın boğazını kesip kanını kuruturken,hayvan can çekişirken çocuğa izletmek?Özellikle yeni yetişicek çocukların ilk okullarda öğretilen tarihe kadar herşeyi sorgulaması lazım bakarsan tarih kitaplarına %90'ı şu şunla şu tarihten bu tarihe kadar savaşmıştır sonucu şöyle olmuşturun tekrarıdır hiç biryerde 'Nikola Tesla 1930'da bedava ve sınırsız enerjiyi buldu ama küresel şirketler patentlere el koydu sonuç olarak zavallı açlıktan öldü' diye yazmaz.Biri de çıkıp 'hocam niye savaşmışlar bunlar durup dururken manyakmı bunlar?' demez.Sen istediğin kadar 'evet efendim' zihniyetine sahip ol,savaşçı karakterine sahip ol savaşın sonucu kimde teknoloji var ona bakar bak takvimde 2008 yazıyo o sana ipucu olsun.Teknolojide savaşarak deil üniversitelerine önem vererek,bilim adamlarının değerini bilerek gelişir.Bilinçli olmak lazım biraz.

Edit:Muazzam ordu dedimde yanlış anlaşılmasın 20 senede 30000 şehit verdik kıytırık bir terör örgütünü bitiremedik.Sen askere gidersin yat diyince yatrsın kalk deyince kalkarsın vur deyince vurursun ama politikacının oğlu paşaların oğlu istanbulda,bursada askerlik yapar.terör örgütü resmen romadaki arenaya döndü.Milleti uyutuyolar.Ben kabul etmiyorum Dünyanın en güçlü ordularından birinin 20 senedir bir dandik örgütü bitiremediğini.Artık örgütde kalmadı düzenli ordu oldular resmen bide yanımıza devleti kondurdular şimdi bitir bakalım.Gerilla savaşı falan hikaye bunlar sorgulayın biraz arkadaşlar hala yok savaşçı olucam diye fantezi yapanlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felafel -- 23 Nisan 2008; 10:54:33 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Felafel

Sen askere gidersin yat diyince yatrsın kalk deyince kalkarsın vur deyince vurursun ama politikacının oğlu paşaların oğlu istanbulda,bursada askerlik yapar.

askere gitseler yine iyi ya neyse
  • Belli bir yastan sonra oynatılmalı.
  • arkadaşlar bıçak ekmek te keser..adamda öldürebilir..
    herşey karakter..kontrol..ve eğitimle ilgili...kardeşiniz veya oğlunuz bunun sadece oyun olduğunun bilincinde ise..problem yok..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Matherman

GTA 4 oyunun çıkmaya yaklaştığı şu günlerde erişkin olmayan bireylerde yaratacağı davranış bozukluklarına ve ruhsal tahribata dikkat çekmek istiyorum.Tehlikenin herkes tarafından farkedilmesini sağlamak maksadıyla başımden geçen bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum ;

Bir dostumun arabasıyla seyehat ediyoruz yanımızda 8-9 yaşlarında oğluda var.Çocuk bilgisayarda gta oynamaya meraklı yaramaz ama sevimli bir şey.Bir ara yoldan geçen bir yayayı gösterip şöyle dedi.
    -Baba baba hadi şu adamı ezelim sonra yeni bir araba çalar kaçarız.
    Babasıda bende birbirimize bakakaldık.Samimi söylüyorum o an kanım dondu.
    Bizim için eğlenceden ibaret olan şeyin onların üstünde yarattığı tahribattan habersiz olduğumuzu farkettim. Özellikle babalara ve küçük kardeşi olanlara sesleniyorum.Video oyunları doğru tercihler yapıldığnda çocuklar için son derece faydalıdır.

LÜTFEN ÇOCUKLARA YALNIZCA ÇOCUK OYUNLARI OYNATIN

ewet doğru söylüyorsun çocuklardan uzak tutulmalı

• quote:

Orjinalden alıntı: Felafel

quote:

Edit:Muazzam ordu dedimde yanlış anlaşılmasın 20 senede 30000 şehit verdik kıytırık bir terör örgütünü bitiremedik.Sen askere gidersin yat diyince yatrsın kalk deyince kalkarsın vur deyince vurursun ama politikacının oğlu paşaların oğlu istanbulda,bursada askerlik yapar.terör örgütü resmen romadaki arenaya döndü.Milleti uyutuyolar.Ben kabul etmiyorum Dünyanın en güçlü ordularından birinin 20 senedir bir dandik örgütü bitiremediğini.Artık örgütde kalmadı düzenli ordu oldular resmen bide yanımıza devleti kondurdular şimdi bitir bakalım.Gerilla savaşı falan hikaye bunlar sorgulayın biraz arkadaşlar hala yok savaşçı olucam diye fantezi yapanlar var.

örgüt cok kıytırık evet ama o örgutun arkasındakı saglam.arkasındakı destekler kesıldıkten snra 20gunde örgüt mörgüt kalmaz ama destek kesilmiyo,kolay kolay kesilmezde çunku para para para... orduda baya bı yetkılı bir kişinin aynen dediği aynen şu "adamları 4 taraftan kıstırıyoruz ve gıttıkce daraltıyoruz ama bi noktaya gelince telefon geliyo ve bir tarafı bosaltın deniyor" . ben bunu duyduktan snra ve bu destek böle devam ettıgı surece Allah korusun bı 30000 daha şehit verırız...

• quote:

Orjinalden alıntı: defected

ben 7 yaşından beri oyun oynuyorum. bütün çocukluk ve ergenlik yıllarım adam öldürmekle (doom) adam ezmekle (carmageddon) geçti. 25 yaşındayım 1 tane sabıkam yok kavgaya karışmışlığım bile yok. oyunlarda şiddete küçüklüğümden beri bayılıyorum. ilk unreal tournament'ta etrafa dağılan kanları gördükçe felaket hoşuma giderdi mesela yada gta2'de birini ezdiğinde çıkan sese bayılırdım. demekki oyunlarla alakası yokmuş değil mi

Seninle tamamen aynı durumdayız. Yaş ve oynadığımız oyunlar filan tutuyor. (ama ben psikopatım diyor muşum ) (Değil tabiki de) Bende senin belirttiğin gibi olaylara barışçıl yaklaşmaya çalışan, şiddeti son çare olarak gören bir insanım. Fakat ne yazık ki herkes bilinçli değil. Bunu da görebiliyorum. Evet mantıksız geliyor ama bu oyunları oynayıp ve ya televizyonda bazı dizileri izleyip gaza gelip arkadaşını öldüren sokakta saçma sapan hareketler yapan çok kişi var. Tabi bunun eğitimsizlikle de yakından ilgisi var.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.