Bildirim
Küçük, Sessiz ve Performanslı (Güncel: 06.07.20)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Güzel kasa hayırlı olsun -
Güzel kasa biraz farklılıklara ihtiyacımız var, pekala mini itx anakart mı takılıyor bir tek? -
Evet hocam mini itx. Ay sonu gibi sistemi toplamaya başlayım konuyu güncelleyeceğim. -
Güzel bekliyoruz. Benim de mini itx li bir tasarıma geçesim yok değil, şöyle odada hem güçlü hem kompakt, hem iş yapabilip hem koltuğa yayılıp ayakları uzatıp film izleme veya kontrölcüyle oyun oynama deneyimlerini gerçekleştireceğim multimedya bi ortam kurasım var. -
Kasa güzelmiş.
Peki resimleri paylaşma ihtimaliniz var mı?
Bu sac kesme/bükme/boyama işlemi sanayide yapabilirsiniz.
Mesh sac için aynı şey geçerli.
Ama onun için teknik resim isteyebilirler.
Eğer İstanbulda veya İzmirde oturuyorsanız bir kaç firma ismi verebilirim -
-
Bu kasa ekran kartını da pasif soğutabiliyor sanıyorum. Hangi ekran kartında ne değerler alacaksınız merak ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 23 Haziran 2020; 13:41:8 > -
ITXciler toplansın -
1660 gibi 120w tdp li bir ekran kartı ve 65w işlemciyi fansız soğutabiliyormuş söylenenlere göre ama hangi ortam sıcaklığında kaç derecede oluyor bilmiyorum.
Benim yapacağımda yerleşim faklı olacak biraz. Aşağıda gerektiğinde duran büyük bir fan olacak ancak yükte bile 500rpm i geçmeyecek planladığım gibi olursa. -
Konu güncellendi. Özellikle mobilde resimleri göremeyen varsa kusura bakmasın. Çözmeye çalışacağım. Dh nin kazmalığından başka bir şey değil.
Arkadaş bir kurum şu sorunu yıllardır nasıl çözemez ya. Beceremiyorsan resmin direkt linkini koy. Küçülterek göstereceğim diye aptal aptal işlerle uğraşıyorsun. Onu da yapamamamışsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 6 Temmuz 2020; 3:32:49 > -
Görsellerde sorun yok. Mobilde imajhekten açılıyor sorunsuz.quote:
Orijinalden alıntı: Hobar
Konu güncellendi. Özellikle mobilde resimleri göremeyen varsa kusura bakmasın. Çözmeye çalışacağım. Dh nin kazmalığından başka bir şey değil.
Arkadaş bir kurum şu sorunu yıllardır nasıl çözemez ya. Beceremiyorsan resmin direkt linkini koy. Küçülterek göstereceğim diye aptal aptal işlerle uğraşıyorsun. Onu da yapamamamışsın. -
Sonradan hızlı resime yükledim de o yüzden. İlk resmi yüklememiştim o hala açılmıyor mesela.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 6 Temmuz 2020; 19:36:53 > -
Güzel bir kasa. Eve indirmen kaça maal oldu? -
140 TL Ürün ücretsiz gönderildi. Para vermediğim ürüne vergi ödedim. -
Guzele benziyor. Yalniz sadece cipleri sogutmak yeterli gelmiyor belirteyim. VRAM, VRM, bazi baska parcalarin da sogutulmasi gerekiyor, orijinal ekran karti sogutucusu buralara temas edip sogutuyor, o sogutucu da bu mumkun olmayacak. Bu nedenle 92mm bi Noctua redux falan lazim kartin ustune, duyulmayacak kadar bir hizda ufak heatsinklerle yeterli olacaktir. -
Bunları düşündüm ama henüz test etmedim. Mevcut kartlarda soğutucunun bileşenlere temas ettiği doğru ancak gelen sıcak havadan onlar da nasibini aldığı için çok etkili olmuyor. Zaten birçok üründe bellek modüllerine yarım temas ediyor. En son kullandığım iki ekran kartından Asus RX5700 ün bellek modülleri 106, Asus RX580 strix in de VRM modülleri 110 derece oluyordu. Etrafı açık heatsinkler test etmemiş olsam da yeterli soğutma yapar gibi geliyor bana. Yetmezsa şurdaki gibi altına biraz geniş bir bakır plaka koyacağım.
Vrm lerde pek sorun yaşayacağımı sanmıyorum. Heatsink yeterli olur. Anakartlardaki vrm modüllerinde aktif soğutma yok hiçbirinde ama yetiyor. vrm ler sıcaklığa dayanıklı bileşenler. 90-95 derecede tutsa yeter. Sistemde psu da dahil tek fan olacak. Başka fan kullanmayı düşünmüyorum.
Sizin ekran kartının kendi soğutucusunu söktüğünüz bir uygulama var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 17 Ağustos 2020; 22:52:10 >
-
Rtx2070'ye Nzxt Kraken G12 taktım, kart en ucuz modellerden biri o yüzden sensör bile yok vram veya vrm'lerde. Velhasıl gpu sıcaklığı düşük kalsa dahi kapanıyordu crash yiyordu kart. Orijinal soğutucu ile daha sıcak çalıştığı halde crash yemiyordu.
Muhtemelen çok gerekmiyor ama en azından pasif soğutma ve yandan ufak bi esinti istiyor diye düşünüyorum. 110 dereceden sonrası kötü vrm için. Vram sanırım ısınmıyor ama gpu sıcaklığından etkileniyor.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X