Şimdi Ara

Küçük sınıf Test sonuçları [b]AUTO MOTOR &SPORT[/b] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
4.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • das autoların 1.2 leri varken 1.4 ünü alıyorlar, diğer taraftan jazz'ın 1,2 sini alıyorlar, çünkü 1.4 ile karşılaştırmak yemiyor zira hondanın 1.2 si bile daha üstün.

175 tabanlı lastikle donanmış jazz'a yol tutuşu kötü diyip, 205 tabanlı fabianın yol tutuşunu göklere çıkarıyorlar.

autocar'a göre sınıfının en iyi 2. ve 3. modelleri olan jazz ve mazda 2 burada ilk 5 e giremiyor...
  • bir üstü konudada yaris birinci olmus. herzaman diyorum bu testler hikaye. hepsi yanlı yapılıyor . su zamana kadar 50 tane b sınıfı testi okuduk. hepsinde sıralama cok farklı . hepsi traşş .engüzeli almadan önce test sürüşü yapcaksın .
  • GERÇEK SIRALAMA

1- Toyota Yaris
    2- Honda jazz(YENI)
    3- Mazda 2(YENI)
    4- Skoda fabia
    5- Ford fiesta
    6- VWPolo
    7- Fiat Grande Punto
    8- Peugeot 207
    9- Seat ibiza
    10- 0pel Corsa
    11- Renault clio

Araçlardaki tüm etmenler dikkate alınarak (fiyat,ekonomi,ergonomi,saplamlık,güvenlik,konfor) test yapılırsa üç aşağı beş yukarı yukarıdaki sıralama oluşur
  • Alman markaları başta olunca taraflı oluyo japonlar başta olunca tarafsız mı oluyo

edit:
    Ben de kendi sıralamamı yazıyım bari:

- Corsa
    - Fiesta
    - Jazz
    - 207
    - Fabia
    .
    .
    .
    .
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 28 Aralık 2008; 14:43:29 >
  • Autocar'ın sıralaması

1. Ford Fiesta(Hem eğlenceli hem de ağırbaşlı olmasını bilen oto)

2. Honda Jazz(Sürüşü eğlenceli olmayabilir ama donanım konusunda gayet başarılı)

3.Mazda 2(Sürüşü fiestadan zevkli ama detaylar konusunda geride kalıyor)

4.Skoda Fabia(Sadece geniş bir hacim ve makul tepkiler istiyorsanız fabia iyi seçim)

5.Seat Ibıza(Latin ateşi yüksek kalitesi ve eğlenceli sürüşüyle şaşırtıyor)

Not: Ford Fiesta'yı dinamizmi ve kararlılığıyla sürücülere eğlenceli zamanlar yaşattığı için birinci seçtik ama Jazz almak isteyen birinin kararının da son derece mantıklı olduğunu söylemeliyiz

Ayrıca

Kuru pist

Jazz
    1dk30.5sn
    Fiesta
    1dk31.3sn

Islak pist
    Jazz
    1dk15.1
    Fiesta
    1dk14.5sn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeandan -- 28 Aralık 2008; 14:42:32 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kaya5789

Alman markaları başta olunca taraflı oluyo japonlar başta olunca tarafsız mı oluyo

Hayır, alman kanalı olarak corsa yı nesnel değerlendirmesini kastettim.

B sınıfı ekonomi sınıfıdır ve değerlendirirken ekonomi ergonomi öncelik olur. Konfor süspansiyon vb değil!
    Her kategorinin ayrı değerlendirme kriterleri vardır. Bu kriterlerle oynamadan değerlendirme yapmak önemli.

Yoksa araçları beygir gücüne göre sırala gitsin yada yol tutuşuna göre. Onu kastettim!
  • honda jazz iyi bir araç değil sebebi çok şey vaat etmeye çalışması ve herşeyin yarım kalması diyebiliriz
  • jeandan Type-R, elinde ibizanın da tur zamanı varsa yazabilir misin? Merak ettim de :)

quote:

Orjinalden alıntı: jeandan Type-R

Ayrıca

Kuru pist

Jazz
    1dk30.5sn
    Fiesta
    1dk31.3sn

Islak pist
    Jazz
    1dk15.1
    Fiesta
    1dk14.5sn
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaya5789

jeandan Type-R, elinde ibizanın da tur zamanı varsa yazabilir misin? Merak ettim de :)

quote:

Orjinalden alıntı: jeandan Type-R

Ayrıca

Kuru pist

Jazz
    1dk30.5sn
    Fiesta
    1dk31.3sn

Islak pist
    Jazz
    1dk15.1
    Fiesta
    1dk14.5sn

Malesef. Ama sınıf 1.si Fiesta olduğu için direk onunla karşılaştırmışlar sanırım. Benzar yol tutuyor bu sınıftaki araçlar. Ben jazz iyi demek için yazmamıştım onu. Sadece şu yukardaki dergiye cevap olsun diye

Araç 1.4 Fun+ donanım bu arada

• Anladım, neyse Fiesta'dan daha mı iyi onu merak etmiştim de.
    Hem ibizA'yı hem fiesta'yı test eden arkadasım ibiza'nın daha iyi yol tuttugunu söylemişti de bi de teknik olarak neymiş bi görüyüm dedim.
    Bende ibiza var da fiesta'yı sürmedim hiç herkes sınıfının lideri filan diyo Fiesta için. Gerçi Jazz'ın tur zamanı daha iyi çıkmış ama =)
    Neyse sagolasın yine de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 28 Aralık 2008; 14:56:22 >
  • bu tür testler her zaman tartışma yaratır..
    aslında testi gerçekleştiren otomobil dergisine en çok para yediren otomobil şirketinin aracı hep en yukarda olur.
    misal vw auto show'da hep en iyi..
    ya da hemşericilik.
    mazda 2 cilo'da iyiyimiş ya nasıl oluyorsa..

• quote:

Orjinalden alıntı: ice-cruiser

honda jazz iyi bir araç değil sebebi çok şey vaat etmeye çalışması ve herşeyin yarım kalması diyebiliriz

jazz eski kasası ile sınıfının en iyisiydi. şimdiki kasa hakkında bir araştırma yapmadım.
  • B sınıfı bir hb araç, sürüş dinamikleri ve güvenliği kadar kullanım maliyetleri ne kadar düşükse o kadar iyidir bence. AMS gibi dergi testlerini referans almak safça.
  • Master testi yapan dergi 6 çeşit sürüş özelliğini km/h olarak detaylı olarak veriyor genelde yani çok detaylı ki jazz ın falso vermesindeki en büyük neden 175 lik ince lastikleri.Hatta markasına modeline kadar lastiklerin menşeini de belirtiyorlar.
  • Ne yani şimdi clio polodan,ibizadan.puntodan daha mı iyi bu puanlamayı kim yapmış acaba çok şaşırdım doğrusu.Clio da işçilik adına hiçbirşey yok milletin beğenmediği şahindeki işçilik cliodan çok çok iyi.Bence sıralama yanlış bu da benim fikrim saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: YSF_023

Ne yani şimdi clio polodan,ibizadan.puntodan daha mı iyi bu puanlamayı kim yapmış acaba çok şaşırdım doğrusu.Clio da işçilik adına hiçbirşey yok milletin beğenmediği şahindeki işçilik cliodan çok çok iyi.Bence sıralama yanlış bu da benim fikrim saygılar...

+1 Clio gördüğüm en gereksiz araç. Zaten türkiyeden başka bir yerde satmıyor.
  • paylaşım için sağol üşenmeden yazdığın için teşşekür ederim mazda2 hak etmediği bir puanı almış clio ile polo nasıl geçmiş onu halen anlamış değilim
  • quote:

Orjinalden alıntı: orheen

quote:

Ne yani şimdi clio polodan,ibizadan.puntodan daha mı iyi bu puanlamayı kim yapmış acaba çok şaşırdım doğrusu.Clio da işçilik adına hiçbirşey yok milletin beğenmediği şahindeki işçilik cliodan çok çok iyi.Bence sıralama yanlış bu da benim fikrim saygılar...

bilmeden konuşmak ne kadar kötü birşey
  • quote:

Orjinalden alıntı: asilx

quote:

Orjinalden alıntı: orheen

quote:

bilmeden konuşmak ne kadar kötü birşey

Evt çok kötü bi kullan ne demek istediğimi anlarsın yolda dansöz asena gibi geziyor.

• yaw bu arabaların hepsi çok sıradan zaten
    test etmeye ne gerek var test için harcanan paraya yazık
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.