Şimdi Ara

Kudüs çoktan düşmüş. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
1.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • serbest piyasa oluşturmadan bu cezalar sadece iktidarın bütçe açığını kapatma telaşı olarak kalacaktır..

yeterli oto tamirci yok muhtemelen odalar engelliyor aynı taksi sayısının az olması gibi. Gidiyorsun en az 4-5 araç var tamirde bekleyen.Bu adamlar ne vergi veriyor merak ediyorum belki ucuza yapar diye faturada isteyemiyorsun kart geçersen ek %20 istiyorlar birde

• Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

Sen resmen cezayi da her seferinde sucu isleyeceksin ve ona gore de maliyet unsuru gibi goruyorsun Kudüs çoktan düşmüş. . Evet yaptigin dile getirmek istedigin budur !

Oldu pasam ! Sonra makul cezalar ile cezanin caydiriciligi kalmasin :D

Kudüs çoktan düşmüş.

Kudüs çoktan düşmüş. 

.

Ben olsam paraya donusuturelemez hapis olsun derdim ...

Caydiricilik boyle birseydir parayla caydiricilik budur ...

1 Milyon TL ceza kesilse sacma derdim ama o kadar da dramatize edilecek birsey yok ... 10 bin TL cok ta bir para degil ... TL degersizlesmistir ...

Ben de AKP karistiyim ama bu kadar spesifik bir detayda ornekten hicbir sekilde haklilik magduriyet yoktur ...

• bu ülkede cezalar çok az. o yüzden;
    caydırıcılığı yok.
    minimum ceza 5 asgari ücret filan olacak ki
    caydırıcı olsun.
    "adil bir düzende uygulanması temennilerimle"

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günaydın

• Lan adam vergi kaçırmıyor kaç kere diyecem.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Vergi kaçırma yok ortada. Kıps.

• Belini kırsınlar sanayi esnafının oh.

• Para cezasının caydırıcı olmadığını gördük. Örnek vereyim:

Yıllarca tuzak radarlar kuruluyor, trafik cezalarına zam geliyor. Makas atanlar, aşırı hız yapanlar vs azalmadı? Acaba direkt aracın anahtarına mı el konsa?

Yetkililerin çalışma stili şu; suçluları engelleyemiyorsan masumların üzerine çök.

Güneydoğuda kaçak elektrik kullanımının faturasını bize ödetiyorlar.

Trafik sigortası olmadan dolaşanlara çökemiyor, zam yapıp bize yükleniyor.

Senede bir muayeneye girmesi gereken ticari aracın fren lambaları yanmıyor. Büyük çoğunluk muayeneye girmiyor mu; muayene ücretini yükselt baba. Çözüme bak lan.

Ne güzel İstanbul bee!

Fatura kesmiyorsa vergisi de yoktur yani kaçırıyordur. Vergi oranları faturada/ fişte ibraz edilir :) ..... Kapiş ? :) Bir de doğru mala/ hizmete doğru vergi yüzdesi/ oranı için de kontrol edilmelidir....

Fatura / Fiş yoksa zaten vergi kaçırıyordur.

Burada ayrıca suçlu olan ayrıca ürün/hizmet alanın fatura istememesidir ...

Basit usülden vergileniyor adam. Basit usül vergi ödemez beden amelesi olduğu için.

Faturada kesse vergisi çıkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 9 Ağustos 2024; 11:29:38 >

O zaman bunu bilmeyecek denetçiler hatası. Bilmiyordum da .

Belkide sıfır da olsa fiş fatura yazılsın denilmişte olabilir...

Yahu anlatıyoruz ya işte saçma sapan cezalar icat etmişler diye.

Botun niye Boyasız tadında.

Normalde buna ceza falan yazılmaz kimse de uğraşmazdı. Artık nasıl bir dar boğaza düşüldüyse 2 ağustosta böyle bi kanun geçirmişler garibanlara çöküyorlar.

Konuya herkes at gözlüğü ile dalıyor. Adam lastikçi diyorum, lastikçi ne kazanırki yazılan ceza ne. Sanayide bir tek motor tamircileri yokki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 9 Ağustos 2024; 12:1:13 >
  • Sanayiye bir iş için gidip (rot balans, lastik, bakım, arıza vs) fatura alabilen oldu mu hiç? Duydunuz mu veya?

• bilade B kullanıcısına yanıt

Artık olmalıdır... Sanayi filan o yüzden hedefte. Yetkili Servislerden şaşma :)

Kudüs çoktan düşmüş.
    Kudüs çoktan düşmüş.sovos türkiye
    Hangi ürünler KDV'den muaftır?
    https://sovos.com/tr/blog/company/hangi-urunler-kdv-den-muaftir/

• Savunmadım Çıkar Göster kullanıcısına yanıt

@Savunmadım Çıkar Göster

Teknoloji gelişti anlık hız ölçümü filan her araçta sürekli aktif olacak şekilde yapılabilir ... Takometre nin teknolojik yaygın hali... Geriye dönük te istediğim zaman da nerede hangi hızda gidilmiş tespit edilir. 

Ortalama ama basitçe bir hesapla da yanıltıcı . Aşırı hız yapıyor sonra trafik vs yavaşlıyor ortalaması yasal sınırlar içerisinde ama hız sınırı aşmıştır ! 

Bence kazaya sebep yoksa şanslındır derim ceza olmaz ama bu alışkanlık kötü örnek olur diye de kollektif bilinç/ uyum ahlak vs için cezaları dediğim gibi uygulanmalıdır teknoloji ve araçlara takılacak çıkartılamaz düzeneklerle bu aşılabilir ... 

Masumların üzerine çökülmesi de doğru değildir .

Bölgesel tahsilat yapılmalı. Mahalle bazında kaçak elektrik kullananlarca tahsil edilmelidir. Komşusu öderse tepki veya kendisinde utanma olur ? Olmazsa İlçe çapında tahsilat yapılır. Komple bir ilçe kaçaksa gereken de yapılır ... 

Ucu kaçtı İstanbul dahil heryerde herşeyi kontrolsüz kazıklayan kazıklayana .. Maliyetin nedir desen işçilik derler ... Belirsiz işçilik bedelinim üzerine mazeretçe yatarlar ... Çakallar... Bazen de paranızla rezil oluyorsunuz. İşini düzgün yapmıyor veya gereksiz parça değişimiyle ... Yoz insanlar .. 

• İşlerine gelmedimi öylemi diyorlar cidden.Bana dokunmayan yılan bin yaşaşın tayfası işde.Akp sayesinde Ülkeye müslümanlık gelmişti hani noldu yalanmı oldu. Çok dedik Adalet birgün herkese lazım olur die.Adaleti yok ederken neredeydi beyinleri acaba.

• Odatvyoutube
    Süleyman Soylu öyle bir ohh çekti ki! #shorts
    https://www.youtube.com/watch?si=sd61REhCgdadZz7G&v=-hlQRfFZiP4&feature=youtu.be

ekşi sözlük
    basit usulde vergi verenlerin vergiden muaf olması
    https://eksisozluk.com/basit-usulde-vergi-verenlerin-vergiden-muaf-olmasi--6853606

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.