Şimdi Ara

Kulak tıkanması için oksijenli su kullanımı ve sonrası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
487.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zeze

quote:

Orijinalden alıntı: chewrokee

quote:

Orijinalden alıntı: zeze

aynı dertten ben de muzdaribim
    aynı damlalardan bana da verdi kullandım 15 gün sonunda bugün doktor a gittim
    2 gündür kulaklarım tıkalı ve aşırı kaşıntı var
    doktor bugün aspirasyon cihazı ile temizlik yaptı
    tıkanıklık halen devam ediyor...
    çok rahatsızlık veren bir durum

Kulak salgısı normal miktarlarda olur ise, kulak yolu kanalını kaplar, bu salgının olmaması kuru ve kaşıntılı kulaklara sebep olur.

Kaynak:

www.kbbmerkezi.com
    404 Not Found
    http://www.kbbmerkezi.com/wax.htm

yeterince hatta fazla bile salgı var diye düşünüyorum, çünkü kulağımın içerisi sürekli ıslak gibi,
    hatta su kaçınca curk curk ses yapar ya onun gibi ve kaşıyınca kusura bakmayın ama kulak kiri geliyor.
    uzun zaman olmuştu bu mesajı yazalı konu yeniden hortlamış...
    ben bişey kullanmıyorum artık kaşıntı devam ediyor ama artık banyodan sonra kulak temizleme çubuğu kullanmaya başladım
    ve tıkanıklık ve kaşıntı çok azaldı,
    kaşıntı ve tıkanıklık olmadan önce de kullanıyordum,
    kulak temizleme çubuğu zararlı dediler kullanmayı biraktıktan sonra meydana geldi bu kaşıntı ve tıkanıklık...
    dediğim gibi artık temizleme çubuğu kullanıyorum ve çok azaldı kaşıntı, tıkanıklık da olmuyor.
    kulak temizleme çubuğu zararlıdır diyenlere de kesinlikle inanmıyorum artık...

Dış kulak kanalı cildi ve kulak zarı çok naziktir, kolaylıkla yırtılabilir, zedelenebilir.

Kulak salgısı normal miktarlarda olur ise, kulak yolu kanalını kaplar, bu salgının olmaması kuru ve kaşıntılı kulaklara sebep olur.

Normalde kulak yolu cildinde kulak zarından dışarı doğru yavaş ve düzenli bir göç vardır. Bu göç sayesinde kulak kendisini temizlemektedir. Eski salgılanmış kulak salgıları zamanla dış kulak çıkışına yaklaşırken kurur, kabuklanır ve sonunda dış kulak yolundan atılır.

Normal şartlarda hiçbir zaman kulağınızı temizlemeniz gerekmez. Ama hepimiz biliyoruz ki bu böyle olmaz. Kulaklarınızı temizlemek istiyor iseniz sadece dış kulak yolu ağzını temizlemeniz yeterlidir. Kulak içine hiçbir şey sokmamalısınız.

----------------

Bu arada ben oksijenli suyu 2 damla yapıyordum. Sonuç olarak zararlı olabilir diye. Kız arkadaşım 10-15 damla birden döktü ama gel bana sor. Sanki kulağıma por-çö dökmüş gibi fokur fokur oldu hep :) Sonrası da berbat anlatmayayım. Sonrasında kaşıntı başladı ama ben kulak çöpü kullanmadım. bir kaç gün üzdü beni, ben de dayandım ve sonuç olarak artık kaşıntı da yok, kulak çöpü de

• Konuyu hortlatmis olucam ama ayni dertten bende musdaribim
    Doktor oksijenli su verdi ama sormayi akil edemedim bu oksijenli suyu kac gun kullanmam gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gael -- 5 Kasım 2013; 15:11:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar pıyasaya yeni bir ilac geldi BUŞONEX Buşon tıp dılınde kulak kırı demek.ex de ölüm.Gördugum en manyak bır ılac.kulaga damlatıyorsun 10 dakıka yahut 5 dakıka beklıyorsun kulagında ne varsa kendılıgınden akıyor Gliserin veya benzerı ürünler yanında bok yemıs.Gecici ısıtme durumu yahut 10 yada 15 gun bekleme gıbı bı surenız olmuyor en fazla 5 gunde kulak kırı eger cok sertse tabı oluyor sana fatıh urek Tum eczanelerde bulunmakta...Ben kullandım ve suan kulak kırı tıkaknıklıgı yok.Busonex içerisinde 4 maddeyı bılrlestırmısler sodyum bı carbonat su hıdrojen peroksıt ve glıserın bu dört madde kulak kırını resmenn kovuyorr cok etkılı
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkcenk2102

arkadaslar pıyasaya yeni bir ilac geldi BUŞONEX Buşon tıp dılınde kulak kırı demek.ex de ölüm.Gördugum en manyak bır ılac.kulaga damlatıyorsun 10 dakıka yahut 5 dakıka beklıyorsun kulagında ne varsa kendılıgınden akıyor Gliserin veya benzerı ürünler yanında bok yemıs.Gecici ısıtme durumu yahut 10 yada 15 gun bekleme gıbı bı surenız olmuyor en fazla 5 gunde kulak kırı eger cok sertse tabı oluyor sana fatıh urek Tum eczanelerde bulunmakta...Ben kullandım ve suan kulak kırı tıkaknıklıgı yok.Busonex içerisinde 4 maddeyı bılrlestırmısler sodyum bı carbonat su hıdrojen peroksıt ve glıserın bu dört madde kulak kırını resmenn kovuyorr cok etkılı

Hocam nerden temin ederiz bunu hiç bir yerde bulamadım

• ilk defa yaptırınca öyle oluyor sonrasında alışıyorsun bende kulağımı ilk temizletmeye gittiğimde öyle olmuştu sonralarında alıştım.
  • banyo sonrası kulağınızı çöple temizlerken fazla bastırmadan temizleyin. bastırırsanız kirleri de iyice içeri itmiş oluyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkcenk2102

arkadaslar pıyasaya yeni bir ilac geldi BUŞONEX Buşon tıp dılınde kulak kırı demek.ex de ölüm.Gördugum en manyak bır ılac.kulaga damlatıyorsun 10 dakıka yahut 5 dakıka beklıyorsun kulagında ne varsa kendılıgınden akıyor Gliserin veya benzerı ürünler yanında bok yemıs.Gecici ısıtme durumu yahut 10 yada 15 gun bekleme gıbı bı surenız olmuyor en fazla 5 gunde kulak kırı eger cok sertse tabı oluyor sana fatıh urek Tum eczanelerde bulunmakta...Ben kullandım ve suan kulak kırı tıkaknıklıgı yok.Busonex içerisinde 4 maddeyı bılrlestırmısler sodyum bı carbonat su hıdrojen peroksıt ve glıserın bu dört madde kulak kırını resmenn kovuyorr cok etkılı

Siteleri yapım aşamasında görünüyor hiç bir bilgi yok ürün hakkında
  • GLİSERİN DAMLAYI(YAĞLI DAMLA) KULAK KEPÇESİNİ ÖNE VE YUKARI ÇEKEREK DAMLATINIZ. İÇERİDE 5-10 DAKİKA BEKLETTİKTEN SONRA GERİ AKITINIZ. DAMLALAR GERİ AKITILMAZSA İÇERİDEKİ TIKANIKLIK AZALMAZ, ARTAR. İÇİNDEKİ ERİYEN PİSLİĞİ İÇERİYİ TAHRİŞ ETMEDEN VE ZORLAMADAN KULAK ÇÖPÜ İLE YAVAŞÇA ALINIZ. AKSİ TAKDİRDE, İÇERİDEKİ PİSLİK DIŞARIYA ÇIKMAZ VE DAHA ÇOK TIKANIKLIĞA NEDEN OLABİLİR
    ben gliserin damlayı döktükten sonra hiç geri akıtmıyordum doğrusu geri akıtmakmış
  • Kulağımda hep hışırtı sesleri vardı.Doktroa gittim kulak zarıma kıl yapışmış oksijenli su verdi çıkması için ama kulağına döktüğümde köpürmesi gerekiyormuş ama bende köpürmüyor neden?Yanlış mı hazırlanmış acaba?Kullansam bir faydası olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcemre -- 2 Ekim 2016; 18:32:23 >
  • blackcemre kullanıcısına yanıt
    hocam eczanelerde oksibor diye bi damla var onu kullan direk farkı anlayacaksın.
  • cenkcenk2102 C kullanıcısına yanıt
    Profilinden ve ilacı övmesinden anladığım kadarıyla ilaç mümessili olan hocam, bu dalgayı poliklinikteki kbb doktoru bana da verdi, bir de tersledi kulağına pamuklu çubuk sokmuşsun diye, bunu toplam 10 gün günde 3 kez kulağına 6 damla yap kir yumuşasın sonra gel temizleyelim dedi. Ben bu ilacı dün kullanmaya başladım, kulağım daha da tıkandı, çınlamaya başladı, akan birşey de yok ilacın fazlasının akması dışında, emin misin iyi gelir mi bu? Bu arkadaş cevap vermez muhtemelen kullanan veya kullanmış olan var mı BUŞONEX ?
  • benim kulağım bu yaz temizlendi lakin her duştan sonra kulaklarımda tıkanıklık ve baskı hissediyorum sanki kulak içinde bir basınç var gibi ve burnumu kapatsam çıt çıt basıncın oldugunu hissediyorum.halbuki kulaklarımı peçete ile her duş öncesi kapatıyorum yani içine kaçıyorsa bile çok az su kaçıyor olmalı.Sizce sorun ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crazy Goat -- 15 Şubat 2019; 3:59:30 >
  • Crazy Goat kullanıcısına yanıt
    Peçete olmaz hocam kulak tıkacı yada vazelinli pamuk kullanılmalı.
  • Ben 1 hafta kadar önce kulak temizleme işini hallettim. Çok basit kbb doktoruna gidiyorsunuz uzman doç falan olmalı, sonrasında size sağlam bir gliserin kulak damlası yazıyor 1 hafta 10 gün neyse kullanıyorsunuz (damlayı kullanırken de kulağınızdan gelen fokurdama seslerine alıştıktan) sonra doktorunuza gidip temizletiyorsunuz... Sonra kulaklarınız radar gibi oluyor.
  • Bir ara benim de bolca kulağım tıkanırdı. Gliserin felan pek bir işe yaramıyor çok yaptım üstelik çok sinir bozucu bir şeydi. Oksijenli su iyi doktor oksijenli su ile bir kaç defa açmıştı kulağımı ama bir süre sonra yeniden tıkanıyordu.

Bu işin en güzel çözümü ise kesinlikle sudur. Tıpkı abdest alırken yaptığımız gibi parmağımızı ıslatıp kulak deliklerimizi mesh ediyoruz sonuç mükemmel oluyor. Günde elinizi ne kadar suya değdiriyorsanız bu mesh etme işlemini de hemen akabinde yapın kulaklarınız inanılmaz ferahlıyor ve tıkanmıyor.

Tabi yine de belki herkeste işe yaramayabilir ama ben sadece suyla senelerdir bu sıkıntıdan kurtulmuş oldum valla. Her elimi yıkadığımda artık mutlaka kulağımı da mesh ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GS Erol Zafer -- 7 Mart 2019; 0:19:5 >
  • Arkadaşlar merhaba. Neredeyse 2-3 aydır sağ kulağımda tıkanıklık, ağrı gibi sorunlar yaşıyorum.Önce geçen ay devlet hastanesine gittim ve açıkçası hiç özenerek bakmadı sinir oldum her neyse önce bir tane bildiğimiz gliserin'e benzer bir yağ gibi damla verdi bunu "15 gün" kullan gel dedi. Her neyse ben zar zor 1 hafta kullanıp gittim çünkü 15 gün çok uzun ben acı çekiyorum doktorun umrunda bile değil, gittim bir de ilacı kullanmamışsınız vesaire tersliyor. Ya işin kötüsü ben bundan önce özel bir klinikte bu işlemi yaptırdığımda adam direk orada 5-10 dakika oksijenli su damlatıp beklettikten sonra vakumla temizlemişti, çok da güzel açılmıştı. Bu devlet hastanesindeki doktor niye böyle arıza yapıyor + verdiği damla da özeldeki doktorun oksijenli suyundan daha saçma bir şey, işe de yaradığına inanmıyorum.

Neyse işte o 1 haftanın sonunda gittiğimde kulağımı vakumla temizlemeye çalıştı, kulağım açıldı ama hala içeride biraz kaldı falan dedi. Dedim ne yapacağız "işte siz o damlayı kullanın o geçer kendiliğinden" ... Bunu duyunca deliye döndüm, insan şu zamana kadar kullan sonra yine gel falan der, bu hiçbir şey demedi deli etti.

Neyse açılan kulağım geçen aydan bu yana birkaç gün önce yine tıkandı tabi bu süreçte kulağım açık da olsa hep bir ağrı vardı, o kiri hissediyordum şıkır şıkır ediyordu, sert seslerde kulağım şıkırdıyordu tuhaf bir durumdu.

Bugün dayanamayıp buradaki bir özel kliniğe gittim "Oksibor" denen oksijenli sudan verdi, işin tuhafı devletteki doktor diğer sağlam olan kulağıma hiç bakmadı bile buradaki doktor o kulağıma da baktı o da baya dolu dedi.

Ben şeyi soracağım bu Oksibor'u kullanıp 2 gün sonra yine çağırdı bugünkü gittiğim doktor. 2 gün sonra da hala kulağım tam açılmazsa ne yapacağım? Artık korkmaya başladım.

Bende "yağ egzeması" var bu yüzden kulaklarım normal bir insana göre daha fazla ve daha çabuk yağlanıyor ve kirleniyor, benlik bir durum yok.

Bir de bu Oksibor'u eczacı günde 5 defa 8'er damla demiş. Bu çok fazla değil mi?

• Fulton F kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun. Sondan geriye doğru cevaplayayım. Oksibor 5x8 çok fazla değil, hatta dış kulak yolu enfeksiyonlarında tüm kanalın oksibor ile doldurulup beklendiği oluyor yani 20 25 damla bile damlatılır birşey olmaz. Oksibor dediğiniz zaten 40 yıllık eau borique oksijenli su karışımı sadece hazır kutulanmışı. Ama 5 defa zor olur her zaman insan müsait olmuyor 3x8 de olur önemli olan damlatınca bir süre etki etmesini beklemek sonra kurulamak.

Egzematöz kulaklar daha çabuk tıkanır malesef yapacak bişey yok. Kaşıntı da çoktur. Oksibor bulundurup ara ara damlatılabilir, haftada bir falan, az birşey birikince bile yumuşatır kendiliğinden atar iyice dolmadan.

Bu kadar gliserin üstüne oksibor da kullanınca hala temizlenmemesi mümkün değil eğer temizleniyorsa da ona rağmen tıkalı hissiyatı varsa zaten doktorunuza söyleyin ben hala duymuyorum diye size işitme testi yapması lazım.

Devlet hastanesi doktoru olayına gelince çook uzun bir konu yeri de burası değil. Kimin tarafından bakarsanız o haklı. Evet gliserin için 15 gün fazla, evet kulak muayenesi için gidildiğinde şikayet olsun olmasın her iki kulağa bakılması HATTA diğer genel muayenenin yüzeysel de olsa yapılması lazım bu konularda haklısınız aksini kimse savunamaz. Ama bir devlet hastanesi doktorunun yanında 1 hafta geçirin şu anki sağlık sisteminde doktorların ne hale düştüğünü görün, nasıl olup da üstünü başını yırtıp başlarım kulak kirine de mesleğine de diye kafayı sıyırmadığına şaşıracaksınız. Motivasyonun yeraltı katmanlarına indiği hergün onlarca darp yaşanılan hatta her yıl rutin doktor öldürülen bir sağlık sisteminde çalışan adamdan ne gibi bir ilgi alaka beklenebilir bunu konuşmak lazım. Bu iş neden buralara geldi bunu konuşmak lazım. Tabi şöyle oluyor, genelde herkes, madem doktor maaşını alıyor o zaman gereğini tamı tamına yapacak, bana ne doktorun psikolojisinden diye kestirip atıyor. Eee, o zaman doktor da, tedavisini tamı tamına verdim kullansın iyileşene kadar bana ne hastanın çok ağrısı varsa der. Dediğim gibi konu çok uzun.

Sonuç olarak herkesin kötü bir anına denk gelmiş olabilirsiniz, ama 2-3 başvuruda hep aynı umursamaz tavır varsa doktor seçme hakkını kullanın başkasına gidin, devlette de bu sisteme rağmen motivasyonla çalışanlar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Anaconda

Öncelikle geçmiş olsun. Sondan geriye doğru cevaplayayım. Oksibor 5x8 çok fazla değil, hatta dış kulak yolu enfeksiyonlarında tüm kanalın oksibor ile doldurulup beklendiği oluyor yani 20 25 damla bile damlatılır birşey olmaz. Oksibor dediğiniz zaten 40 yıllık eau borique oksijenli su karışımı sadece hazır kutulanmışı. Ama 5 defa zor olur her zaman insan müsait olmuyor 3x8 de olur önemli olan damlatınca bir süre etki etmesini beklemek sonra kurulamak.

Egzematöz kulaklar daha çabuk tıkanır malesef yapacak bişey yok. Kaşıntı da çoktur. Oksibor bulundurup ara ara damlatılabilir, haftada bir falan, az birşey birikince bile yumuşatır kendiliğinden atar iyice dolmadan.

Bu kadar gliserin üstüne oksibor da kullanınca hala temizlenmemesi mümkün değil eğer temizleniyorsa da ona rağmen tıkalı hissiyatı varsa zaten doktorunuza söyleyin ben hala duymuyorum diye size işitme testi yapması lazım.

Devlet hastanesi doktoru olayına gelince çook uzun bir konu yeri de burası değil. Kimin tarafından bakarsanız o haklı. Evet gliserin için 15 gün fazla, evet kulak muayenesi için gidildiğinde şikayet olsun olmasın her iki kulağa bakılması HATTA diğer genel muayenenin yüzeysel de olsa yapılması lazım bu konularda haklısınız aksini kimse savunamaz. Ama bir devlet hastanesi doktorunun yanında 1 hafta geçirin şu anki sağlık sisteminde doktorların ne hale düştüğünü görün, nasıl olup da üstünü başını yırtıp başlarım kulak kirine de mesleğine de diye kafayı sıyırmadığına şaşıracaksınız. Motivasyonun yeraltı katmanlarına indiği hergün onlarca darp yaşanılan hatta her yıl rutin doktor öldürülen bir sağlık sisteminde çalışan adamdan ne gibi bir ilgi alaka beklenebilir bunu konuşmak lazım. Bu iş neden buralara geldi bunu konuşmak lazım. Tabi şöyle oluyor, genelde herkes, madem doktor maaşını alıyor o zaman gereğini tamı tamına yapacak, bana ne doktorun psikolojisinden diye kestirip atıyor. Eee, o zaman doktor da, tedavisini tamı tamına verdim kullansın iyileşene kadar bana ne hastanın çok ağrısı varsa der. Dediğim gibi konu çok uzun.

Sonuç olarak herkesin kötü bir anına denk gelmiş olabilirsiniz, ama 2-3 başvuruda hep aynı umursamaz tavır varsa doktor seçme hakkını kullanın başkasına gidin, devlette de bu sisteme rağmen motivasyonla çalışanlar var.
    Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Az önce geldim doktordan. "Zaten akmış bu" dedi pek bir şey yapmadı 1-2 saniye her 2 kulağı azıcık havayla çekti o kadar pek zorlamadı. Şu an kulağım açıldı gibi. "Gibi" diyorum çünkü tek kulağımın duymamasına o kadar alıştım ki tuhaf geliyor. Ama sanki ne bileyim kulağımda sanki hala kir var gibi emin olamıyorum. Tam açılmamış olabilir gibi geliyor, o rahatlama hissi yok. (yani hala basınç var gibi) Mesela bir de hocam öksürünce o kulağımın içinden hala az bir miktar şıkırtı geliyor (diğerinde yok). Oksibor'u da 2 gün 3x8 olarak kullanabildim. İlk 1-2 sefer kir aktı gibi sonrakilerinde hiç kir akmadı.

Bilmiyorum pek içime sinmedi gibi bakalım olmazsa başka doktora giderim.

EKLEME: Hocam şimdi mesajı yazdığımdan bu yana 2 gün geçti. İşitmemde bir sorun yok gibi rahat duyuyorum ama nasıl desem bu Oksibor kullanmadan önce de vardı, böyle bazı metalik tarz sert seslerde (mesela çay bardağını karıştırırken çıkan kaşığın bardağa vurmasındaki "şıngırdama", veya bozuk paranın sertçe bir masaya vurulduğunda çıkardığı ses veya metal bir şeyin sert zemine çarpınca çıkardığı ses, veya kaşıkla-tabağın çarpıştığında çıkan tarzda sesler gibi gibi, tam anlatamadım ama bu tarz seramik ve metallerin çıkardığı sesleri düşünün) sorunlu kulağımda şıkırtı doluyor. Denemek için mesela az önce bilerek çay içerken kaşığı bardağa vurdurdum her vurduğumda kulağım net bir şekilde şıkırdadı. Yani ses dalgalarını hissediyorum resmen, bir şeye çarpıyor ve titreştiriyor gibi kulağımda. Tok sesler değil de böyle metalik seslerde oluyor anlık sert metalik sesler. Tam ne deniyor bu seslere bilemiyorum. Bir pilin masaya çarpması da aynı sesi ve etkiyi yapıyor mesela.

Bu anlattığım şey Oksibor'dan da önce vardı. Üst mesajda belirttiğim ilk devlet hastanesindeki vakumlamadan sonra oluştu sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 11 Mayıs 2019; 22:15:53 >

• Fulton F kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı sorun bende de oldu. 2 sene önce vakumlamaya gittiğimden beri kulağımda bu sorunu yaşıyorum. Ve vakumlatmadan sonra 6 ayda bir gitmek zorunda kaldım. Bende de cızırdama ve sürekli bir üfürme sorunu var. İşitme testinde hem özelde hem de Çapada sorun çıkmadı. Doktor ise kilo kaybı veya damaların kulağın yakınından geçtiği için bu seslerin bazı insanlarda olabildiğini söyledi ama ben inandırıcı bulmuyorum zira vakumladan sonra oluştu bu problem. Ve insanlara da inandıramıyorum.

Bu arada Oksibor nasıl? Gliserin veya oksijenli suya kıyasla?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Athelonious -- 15 Mayıs 2019; 7:55:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Athelonious

Hocam aynı sorun bende de oldu. 2 sene önce vakumlamaya gittiğimden beri kulağımda bu sorunu yaşıyorum. Ve vakumlatmadan sonra 6 ayda bir gitmek zorunda kaldım. Bende de cızırdama ve sürekli bir üfürme sorunu var. İşitme testinde hem özelde hem de Çapada sorun çıkmadı. Doktor ise kilo kaybı veya damaların kulağın yakınından geçtiği için bu seslerin bazı insanlarda olabildiğini söyledi ama ben inandırıcı bulmuyorum zira vakumladan sonra oluştu bu problem. Ve insanlara da inandıramıyorum.

Bu arada Oksibor nasıl? Gliserin veya oksijenli suya kıyasla?
    Hocam merhaba. Bugün yine geçen haftaki özeldeki doktora kontrol amaçlı gidip şikayetlerimi söyledim. Kulağa baktı tekrar "birazcık kir kalmış" ve "çökme olmuş" dedi. Sanki bizimle dalga geçiyorlar gibi. Ee doktor geçen hafta demedin mi sen "akmış bu, bir şey yok" diye. Şimdi nasıl kir kalmış birazcık diyebiliyorsun? Neyse işte hocam bu kulaktaki basınç hissiyatı daha önceki kirden dolayı oluşan çökmeye bağlıymış söylediğine göre.

2-3 gün daha Oksibor kullanmamı söyledi. Geçmezse de bir 2 tane test istedi bunları yaptırmamı söyledi.

Testlerin adı: "Saf Ses Odyometirisi" ve "Timponogram" (biri duyabileceğin en düşük ses seviyesini ölçen test, diğeri orta kulak ve kulak zarını inceleyip bir sorun olup olmadığına bakan test)

Bir de şu çökme dediği şeye Google'dan baktım, açıkçası biraz korkuyorum şu an. Kulak zarının içe çökmesi durumuymuş. Belki sizde de olabilir basınç hissiyatı varsa. Tedavi edilmezse ciddi sorunlara yol açabileceği söyleniyor. Ama bir yandan da bu doktora hiç güvenmiyorum.

En kısa sürede direk Çapa'ya randevu alıp gidebilirim. Açıkçası bu iş beni epey korkutmaya başladı.

Bir de doktora söylemeyi unuttum, geceleri yattığımda kulağımda uğultu da hissediyorum ve sadece sorunlu kulağımda net bir şekilde duyuyorum o uğultuyu. Aslında yatmaktan ziyade gecenin o sessizliğinde duyuyorum. Şu an gündüz vakti etraftaki seslerden anlamasam da o uğultu hep var gibi geliyor. Yatınca özellikle fark ediyorum, uyuyana kadar da geçmiyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.