Şimdi Ara

Kulaklık Amplifikatör Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Alesis Nitro Mesh upgrade & modding
    Alesis Nitro Mesh modlama

Şöyle bir başlık da koyayım da belki düşünen birileri olursa bu başlığı bulur. Çünkü hiç Türkçe bir kaynak vs görmedim araştırırken.

Alesis Nitro Mesh hakkında kullanıcılar genelde tomlardaki yüksek kasnaklardan şikayetçi olmuş. Ben de tomları kullanmaya çalıştığımda bagetler sık sık kasnaklara çarpıyordu ve ses çıkarıyordu. Ki Alesis yeni Nitro Mesh Max modelinde bu kasnakları kısaltmış, hatta tomlarda sıfırlamış.

Redditte bir kaç kullanıcının bu yüksek kasnakları kestiğini görmüştüm. Ben de geçen hafta sonu bu işe giriştim. Evdeki matkapın ucuna dremel uç taktım (resimdeki testere dişli küçük disk ) ve kasnakları mesh deri ile aynı hizada olacak şekilde kestim. Tabi kesim çok temiz olmuyor. Sonrasında kesilen yüzeyi matkapa taktığım zımpara uç ile düzelttim.

Sadece trampet (snare) çift bölgeli olduğu için kasnak vuruşu da yapabilmek için biraz daha yüksek bıraktım.

Bu arada üst kasnak iki parça halinde. Ana gövdeye bağlanan ve vidalarla sıkılan sert plastikten alt ve üst olarak iki yuvarlak kasnak var. Üst kasnağın üstüne de darbelerde sesi azaltmak için yumuşak plastikten bir halka geçirilmiş durumda. O yumuşak halka tutup çektiğinizde zaten çıkıyor, sonrasında çıplak ana üst kasnak kalıyor.

Daha sonra vidaları komple söküp üst kasnağı gövdeden ayırıp kesim ve zımpara işlemini gerçekleştirdim.

Üst kasnak çıktıktan sonra Tom bu şekilde görünüyor.
    Kulaklık Amplifikatör Tavsiyesi

Orijinal halinde kasnaklar (yumuşak plastik parça takılıyken) mesh yüzeyden 11-12 mm yükseklikteydi. Trampette kısaltma işleminden sonra bu yükseklik 6mm’e indi ve normal çalma esnasında trampetteki kasnağa çarpma sorunu çözüldü.
    Diğer tomlarda ise kasnağı file pad ile aynı seviyede olacak şekilde kısalttım. Onlarda kasnağa vurmak gibi bir sorun kalmadı.

Bu arada o trampette kullanılan yumuşak plastik halkanın yüksekliğini de 5 mm kadar kısalttım. Çünkü Ana kasnak kısalınca o yumaşak plastik halka da yüksek kaldı.

Bu kesme ve zımparalama işi 4 adet tom pad için yaklaşık 2 saat sürdü.

Tom üzerinde kasnaktan kestiğim parçayı görebilirsiniz.

Bunların dışında kick pad kauçuk olduğu için baya ses yapıyordu. Ben de ikinci el eski bir mesh Tom aldım. Tabii kasa yapısı farklı olduğu için mevcut kick tower’a takılamıyordu.

Ben de 1cm çapındaki bir demiri L şekle getirip mevcut tower’ın arka tarafına kaynattırdım. Bu sayede aldığım tom padi tower’ın arka tarafına monte edebildim.

Sonrasında da tower’ı ters çevirip kick pedalı o şekilde tutturdum.

Bu şekilde kickten çıkan ses %50 oranında azaldı diyebilirim.

Bu da reddit’te başka bir kullanıcının genişleme paketindeki ek tomu kick pad olarak kullanma şekli.

Bu kick için ikinci el olarak aldığım Alesis DM10 mesh pad yada tom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 21 Aralık 2024; 17:27:21 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle eline emeğine sağlık bayağı güzel olmuş. İyi görünüyorlar. Kasnaklara vurma olayı bende de var. İster istemez can sıkıyor tabii haliyle.
    Ancak Alesis'in bunu fark edip yeni modelinde düzeltmesi de gayet iyi olmuş. Reddit'te ben de bakacağım başka neler var ama davulu aldığım sene bir tane YouTube kanalı buldum. Adam olayı bitirmiş :) Linkini ekliyorum mutlaka videolarına bak.

Bu kick değiştirme olayı benimde kafamda olan bir plan ancak senin bahsettiğin gibi çok ses çıkartmasından değil, twin pedal tam olarak sığmadığı için niyetlendiğim bir konu. Bu yüzden bende yine Alesis'in başka bir modelinin kick'ini buldum henüz almadım. Çapı twin pedala daha uygun.

Eklediğin Reddit resminde eleman kendine bir tane trampet sehpası almış. Böylelikle trampeti taktığımız kol boşa çıkıncada onu da kick'e yakın ayağa takıp, mesh padi de oraya monte etmiş. Hoşuma gitti :)

Bu şekilde bir montaj da düşünülebilir.

• Hedgehog! kullanıcısına yanıt
    Kevin’i biliyorum :)) Çok şeker adam.
    Y kablolarla da elli tane zil vs takmış kite :))

Bu arada sizde expansion kit var. Eğer 2.floor tomunu çok kullanmıyorsanız o pad kick için kullanabilir.

Bir tane davulun ana iskeletine benzer bir profil kestirip onu iki tane yuvarlak metal kelepçe ile arka ayağa tutturup pedi de ona tutturabilirsiniz. Redditteki elemanın trampet kolunu kullanması gibi.

Yada benim yaptırdığım L demir yerine U şeklinde bir demir ayarlayıp onu kaynattırabilirsiniz mevcut ayağa.

Bu arada bu kitin en kötü yanı çok bölgeli ride zil desteklememesi. Onun için de kafamda bir projem var ama o yapacağım eklentiyi ride göbeği gibi kullanmak için davulu PC’ye bağlayıp vst ile kullanmak gerekiyor.

Yaparsam onu da paylaşırım :))

Ama kasnak kesme olayını mutlaka yapın. Evde matkap varsa sadece basit bir dremel uç ve zımpara kafası ile çok kolay şekilde yapılabiliyor. Padler küçük olduğunda kasnaklar gerçekten sıkıntı oluyor bu sebeple Kesinlikle tavsiye ederim.

Benim aklımda kick yerine eğer tek olarak bulabilirsem Alesis'in Surge Mesh kitinin kick'i var. 8" çapına sahip ve güzel görünüyor.

Aslında öncesinde şu ana isketi sağlamlaştırmak istiyorum. Sanki karşısına oturunce böyle öne doğru geliyor gibi. Bu konuda bir tavsiyeniz olur mu? Şöyle taş gibi dursun istiyorum.

Aslında yan kollar çok açık değil. Açık olsaydı sallanması daha olasıydı. Eğer mümkünse ana iskeleti birbirine tutturan parçalardaki alyan vidaları biraz daha sıkabilirsiniz.

Bunun dışında iskelet borularının içini kumla doldurup ağırlığını arttırmak da işe yarar. Ucuz hoparlör ayaklarının içini kumla doldurup ağırlaştırmak çokça kullanılan bir yöntemdir. Bunda da işe yarayacaktır diye düşünüyorum. Tahminimce 5 kg kadar kum tüm boruları doldurmaya yeter.

Sadece snare (trampetin) takıldığı kolu doldurmayın. O daha ağır olursa bağlantı yerine gereksiz fazla yük uygulanmış olur.
    Geri kalan 4 dikey ayak ve 3 yatay boruyu doldurmanız lazım.

Ve de aldığınız kum nemli olursa öncesinde fırın tepsisine yayıp fırında bir iki saat kurutun. Bu sayede nem kaynaklı küf vs yapmaz.

Eğer uygun fiyata mesh bir kick tower bulabiliyorsanız uğraşmaya değmez. Ama Türkiye’de ikinci elde bile saçma sapan fiyatlar isteniyor. Ben de ikinci elde 1000 TL’ye mesh Tom bulunca direkt aldım. 100 tl de kaynak yapan demirciye verdim. 1100 TL’ye işi çözmüş oldum :))

Bu fikir hoşuma gitti, düşüneceğim. Benim aklımda dört tane dik duran ayağa destek ayak mı koysam ya da her iki boru arasına bir destek mi koysam diye düşünüyordum.

İkinci el mesh tom'u nerden buldunuz?
    Benim ikinci floor tom'un kasnağın da ses çıkıyor bu arada. Modül üzerinden ışık yanıyor :)

Ayaklara dört tarafından da destek koymak lazım ki bir işe yarasın (dozer yada kepçenin çalışırken yan ayaklarla sabit kalması gibi)
    Onu yapmak da biraz zor olur ve görüntü çirkin olabilir.

Bu arada benimki de tutup sallamaya çalıştığınızda kolayca sallanıyor ama çalarken öyle bir sallanma durumu yok.

Bunun dışında expansion pack’de verilen tom iki bölgeli (mevcut trampet ile aynı) pad. O yüzden dediğim gibi yapacak olursanız o çift bölgeliyi ilk yer tomu olarak kullanırsınız. Tek bölge olanı da kick olarak kullanabilirsiniz.

İkinci el tomu da sahibinden de buldum. Adana’dan bir arkadaş satıyordu. Alesis DM10 modelinin bazı zilleri ve tomları vardı. Ben bir tom ve zilini aldım

Şu an aklımda deli sorular :)

1-) Bizim kick padin aynısından satan buldum. Acaba diyorum onu alsam ve sol tarafa ikinci kick olarak koysam. İki bölmeli olan tom'un kablosunu Y kablo ile bölüp ona taksam. Modül üzerinden de kick olarak tanımlasam. Olur mu acaba? Burada bir pedal daha almam gerekiyor.

2-) Yine Alesis marka ancak başka bir modele ait büyük çaplı bir tane kick buldum. Onu alıp eskisi ile yer değiştirmek mi? Burada ise direkt twin pedal almam gerekiyor çünkü tam incelemedim ama bizim pedal twin olmuyor sanırım.

Ben olsam toplam maliyete bakardım.
    Bir de ileride bu kiti satmaya kalksam ne kadara satılır. Hangisi avantajlı olur?

Tabii bir de iki tane ayrı pedal olunca nasıl olur?
    Yada iki tane kick tower daha fazla yer kaplayacağı için sorun olur mu? Gibi sorular da var :))

Eğer benim yaptığım gibi mevcut towera bir demir kaynattırma şansınız varsa, satılan mesh pad de uygun fiyatlı ve double pedal da çok pahalı değilse ben bu seçeneği seçerdim sanırım.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.