Şimdi Ara

Kulaklık Amplifikatör Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Alesis markasının Nitro Mesh Kit isimli elektronik baterisini kullanıyorum. Üzerinde bir adet 3.5mm'lik kulaklık çıkışı mevcut. Ancak 2 adet kablolu kulaklık bağlamak istiyorum. Genellikle piyasada satılan tek giriş çift çıkış olan kabloların yerine sanırım bir adet kulaklık amfisi almak daha iyi olacak diye düşünüyorum. Benim ihtiyacım amfinin iki ya da üç adet 3.5mm'lik normal kulaklık jakı olması. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
    Bunun haricinde bağlantı için farklı tavsiyeleriniz olursa da okumak isterim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Hedgehog! kullanıcısına yanıt
    Bende de Alesis Nitro Mesh var. Bir ara heves edip aldım ama son zamanlarda pek ilgilenemesem de salonun köşesinde hala duruyor :))

Bendeki davuldan gördüğüm kadarıyla aux input ve master volume pek dengeli çalışmıyor. Bu sebeple sizin istediğinizin tam tersi bir mixer aldım.

Bu mixer’e davulun ses çıkışını, telefonu yada bilgisayarı ayrı ayrı bağlıyorum ve her bağlı cihazın ses seviyesini ayrı ayarlayabiliyorum.

Ben genelde çalan şarkının üzerine keyfi şekilde çaldığımdan ve de her şarkının ses seviyesi farklı olduğundan her cihazın sesini ayrıca ayarlayabilmek oldukça faydalı oluyor.

Bendeki mixer şu. Yalnız güç adaptörü içinden çıkmıyor. Minimum 9v 1,5 amperlik bir güç adaptörüne ihtiyacınız olacak. Ben elimdeki 12 volt 2 amperlik adaptörü kullanıyorum.

https://www.akakce.com/ses-mikseri/en-ucuz-mini-stereo-mikser-line-mikser-4-kanal-dusuk-gurultu-4-u-1-arada-cikis-ses-ayari-3-5mm-ses-secici-amplifikator-pc-dizustu-bilgisayar-icin-mini-kulaklik-fiyati,610070921.html

Bu mixerin çıkışına da bir tane Y kablo taktım. Bir ucu hoparlöre, diğer ucuna da kulaklık bağlıyorum. Bu sayede istersem sesi hoparlörlerden, istersem de kulaklıktan alabiliyorum.

Bunun yanı sıra siz bu mixerin ya da davulun kulaklık çıkışını daha fazla kulaklığa aktarmak istiyorsanız, o zaman benim mixerin tam tersi olan kulaklık çoğaltıcı aparatlardan almalısınız.

Örnek olarak şu cihazın linkini bırakıyorum.

Yalnız bu cihaz pasif bir cihaz. Birden fazla kulaklığı aynı anda besleyemez. Bunun güç beslemesi olan bir cihaz olursa daha iyi olur.
    Yada sinyali bu cihaza gelmeden güçlendirmek lazım. Bendeki mixeri 12v 2a adaptör ile beslediğinizde birden fazla kulaklığı besleyebilir diye düşünüyorum ama tabii bu kullanılacak kulaklıklara da bağlı. Yüksek empedanslı kulaklıklardan birden fazla kullanırsa yetmeyecektir.

Bunun dışında ben hoparlörlerimi sağa sola koyabilmek için davulun ana iki ayağının üstüne 4x2 cm kalınlığında yaklaşık 1 mt genişliğinde alüminyum profil oturttum. Bu sayede mixeri, telefon koyma aparatını ve sağ/sol hoparlörleri bu profilin üzerine koyabiliyorum.

Ayrıca sağ ve sol iki ayrı hoparlör olduğu için de hi hat ve trampet sol taraftan, ride zil ve sağ tomlar sağdaki hoparlörden geliyor ve daha gerçekçi bir dış ses oluyor.

Bunun dışında hoparlör konusunu ucuz şekilde çözmek isterseniz de Edifier s530, yada bendeki cxd2 gibi modellere bakabilirsiniz. Bunlar 2.1 modeller olduğu için kick sesini biraz daha iyi verebiliyor.

Logitech hoparlörleri önermiyorum, çünkü uydularında tiz ünitesi olmuyor ve zil seslerini düzgün veremiyorlar.

Fikir vermesi için de bir kaç foto ekliyorum. Umarım yardımcı olurlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 17 Ekim 2024; 20:16:8 >

Ek bilgi olarak plastik tabak, mouse pad, piezo sensor ile ek ziller de yapabilirsiniz.

Bunları tutturmak için de oklava :)), hortum kilidi gibi ek malzemeler gerekli.

Burada bir kaç foto daha var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 17 Ekim 2024; 20:23:11 >

• Vallahi pes bu kadar olur 😃😃 aynı davulu kullanıyoruz. Ben de ki durumda bu şekilde. Aslında sesi ben de dışarı vermek istiyorum ama ses yukarı ne kadar gider bilemiyorum. Giriş katında oturduğumuz için alt katı düşünmüyorum 😆😆 benim davul şuan ki haliyle yetiyor. Evde 3 tane kedi olduğu için üzerlerini bu şekilde kapattım.

Şimdi senin yazdıklarınla kafam biraz daha karıştı diyebilirm 😆

Aslında amacım şarkının üzerine çalarken veya nota çalışırken diğer kulaklıktan da eşim ya da arkadaşım dinleyebilsin.

Bu arada ben davulu PC’ye de bağlayıp pluggin vs ile daha doğru ses almayı hedeflemiştim. İşin içine bilgisayar girince bendeki mixer mecburi oldu aslında.

PC’de enstrüman vs bağlamaya uygun düzgün bir ses kartı olmayınca ses gecikmeli geliyor. Gecikmesiz ses almak için de asio ses çıkışını aktif etmek gerekiyor.
    Asio’yu açınca da bu sefer sadece davul sesini ayarladığınız programın sesini alabiliyorsunuz. Yandan YouTube açayım, onun üzerine çalayım olmuyor.

Ben de profesyonel ses kartı almak yerine bu mikseri almaya karar verdim. Davulu şarkı üzerine çalmak için sürekli pc açmaya gerek kalmasın diye. Arada benim çocuklar da davulun başına oturuyordu ama onlar da benimle birlikte heveslerini kaybettiler :))

Bu arada sesi dışarı vermekten korkmayın. Sonuçta müzik üzerine çalacağınız zaman öncelikle müzik duyulacak. Onu da makul seviyede açarsanız üst komşunun rahatsız olacağını düşünmüyorum.

Tabii gecenin köründe benim gibi pantera üzerine çalmaya çalışırsanız ona garanti veremem :))

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar bağlamak şuan ikinci planda aslında benim için. Ancak seninde dediğin gibi kullanmış olduğun mixer'in çıkışına bir tane Y kablo takıp iki tane kulaklık taksam yine de performanslı olur mu?

Bahsetmiş olduğun telefonu ya da sesi iletecek cihazı ayrı bağlamak aklıma yattı gibi. Çünkü ben de telefonu ya da eski ipod'u takıp oradan çalan şarkının üzerine çalıyorum. Bu şekilde bir yola gitsem hem gelen sesi ayırmış hem de iki adet çıkış almış oluyorum.

Senin yorumun ne olur?

Burada kritik nokta sanırım kullanılacak kulaklıkların empedansı olur. 150ohm, 300ohm gibi değerlere sahip iyi bir kulaklık kullanıyorsanız bahsettiğim mixerin bu kulaklıkları besleme şansı pek yok.

Standart kafa üstü kulaklıklar 16 yada 32 ohm oluyor diye biliyorum.
    Bende bir tane 32 ohm olan Sony mdr1000 gibi bir modeli var. Eski bir kulaklık olduğu için modeli tam hatırlayamadım.

Bir tane de yine Sony’nin Playstation kulaklığı var. Bu da sanırım gold headset diye geçiyordu.

Mixer her ikisini de aynı anda bağlayınca her iki kulaklıkta da yeterli ses seviyesini sağlayabildi. Ama mdr1000 olan modelde ses bir tık daha fazla çıkıyor.

Burada her iki cihazı da besleyebilmesi için sanırım benim kullandığım gibi 12 volt 2 amperlik bir adaptör kullanmak daha iyi olur.

Dediğim gibi mixer kullanmak cihazların sesini ayrı ayrı ayarlamak adına oldukça faydalı oldu ve benim şartlarımda iki ayrı kulaklığı da besleyebiliyor ama sizin kullanacağınız kulaklıkları besler mi bilmiyorum. Burada kulaklık modelleri ve empedans değerleri önemli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kulaklık Tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
    Benim kullandığım kulaklıkta Sony mdr-100abn modeli ve 32ohm'luk empedansa sahip. Diğer kulaklıkta yine bu özelliklerde. Biraz internette bakınınca aşağıdaki modeli buldum. Bunu alırsam sadece kulaklıkları ayırmış oluyorum. Bu ürün hakkında bir yorumun olur mu?

"BEHRINGER MicroAMP HA400"

Fakat sizin oluşturmuş olduğunuz çözümde aklıma yatıyor.

Aslında önceki mesajımda güç beslemesi olan kulaklık çoklayıcı derken demek istediğim bu Behringer’di. Ama aklıma gelmemişti :))

Bu ürün tam istediğiniz şey aslında. Bunu alıp mevcut kullanımınız ile devam edebilirsiniz.

Ama ben davul’un ana ünitesine müzik için başka bir cihaz bağlayıp sesi de her şarkı için ayrı ayrı ayarlamak zorunda kalmayı pek sevmedim. O yüzden mixer aldım ve benim işimi gördü.

Aslında pahalı ürünler olmadığı için önce bu Behringer’i alıp, sonradan da mixeri ekleyebilirsiniz.

Bugün HA400'ü almak için mağazaya gittim. Gitmeden öncede siteden kontrol ettim, mağaza stoklarında görünüyordu. Gittim mağazaya HA400 alıcam dedim. Yok dedi :) stoklarınızda görünüyor dedim. Ekrandan kontrol etti meğerse mağaza içerisindeki prova odasında kullanıyorlarmış
    Sonuç olarak online sipariş verdim. Umarım çok geç gelmez. Geldiğinde haber ederim

Hay şapşikler :))

Umarım istediğiniz sonucu alırsınız

Yoğunluktan fırsat bulup yazamadım. Amfi geldi ve sorunsuz çalışıyor. İki kulaklıktan da ses geliyor ve kısıp açabiliyorum.
    Ancak elimin altında bulunması adına senin kullanmış olduğun mixer'i de alayım diyorum. En rahat nerden alabilirim? Bir önerin var mı?
    Sonrası için hoparlör bakacağım :)

Güle güle kullanın. Ben de yoğunluktan bu ara pek foruma bakamadım.

Ben linkteki mikseri almıştım.

amazon
    Mini Ses Mikseri, 3,5 mm Stereo Jaklı 4 Kanallı Hat Mikseri, 4 Giriş 1 Stereo Çıkış ve Ses Ayarı, PC, Telefon, Dizüstü Bilgisayar, Kulaklık, Küçük Kulüpler veya Barlar için DC 5V-12V Stereo Mikser
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0B2Q53ZDC?ref=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_8AFHATBXB1MRQ7G13B0F&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_8AFHATBXB1MRQ7G13B0F&social_share=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_8AFHATBXB1MRQ7G13B0F&starsLeft=1&skipTwisterOG=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 11 Kasım 2024; 23:53:42 >

Teşekkür ederim :)

Mixer'in de siparişini verdim. Geriye adaptörünü almak kaldı :)

Mixer geldi. Adaptör bulmak kaldı. Eğer zor olmazsa sizin kullandığınız adaptörün resmini paylaşabilir misiniz?

Adaptör olarak 12 volt, 2 amperlik standart bir şey kullandım. Evde olan buydu :))

Sadece ucu 5,5 mi yoksa 5.1 mm mi onu hatırlamıyorum. Ona cumartesi eve dönünce bakacağım

Son yaptığım değişikleri haber vermek isterken adaptör konusuna cevap vermediğimi fark ettim. Kumpas’ın pili bittiği için tam kalınlığı ölçemedim ama sanırım power jakının çapı 5,5 mm. Alta foto ekliyorum.

Ben de bir arkadaşımın kullanmadığı adaptörünü aldım ancak o 5 voltluk bir adaptör. Fakat bir sıkıntı çıkartmadı. Kulaklık bağladım, güzel çalışıyor. Kullanmanın heyecanından ben de haber veremedim :) bir tane de Y kablo aldım ikinci kulaklığı da bağladım onda da ses iyi çıkıyor. Yine de güçlü adaptöre geçmeye gerek var mı?

Bir de siz neler yaptınız değişiklik olarak? :)

İki kulaklığı da besleyebiliyorsa çok da gerek yok bence. Kullanın gitsin :))

Değişikler için mesaj yazıyordum ama uzun olunca araya iş girince de yazı kayboldu :))
    Akşama yazıyı tamamlayıp fotolarla destekleyip atarım :))

Bir sıkıntı olmadı, ikisinden de ses güzel geliyor :)

Tamam bekliyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.