Şimdi Ara

GİRİŞ SEVİYESİ STEREO AMFİ TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
2
Favori
7.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Tchibo'dan aldığım Lenco L 3807 replikası olan pikabı bağlayacağım bir amfi arayışına girdim. Belirlediğim modeller, bütçem doğrultusunda Pioneer A 30, Denon PMA 520, Onkyo A 9030 ve Marantz PM 5004. Tecrübeli arkadaşlara sormak istediklerim, bu dört amfiden hangisini almalıyım? Yoksa biraz daha fazla bütçe ayırıp Pioneer A 50, Denon PMA 720, Onkyo 9050 ve Marantz 6004 mü düşünmeliyim? Bu iki klasmandaki ses kalitesi çok farkeder mi?

Sistem 24 m2'lik bir odaya kurulacak. Öncelikli tercihim yüksek sesten ziyade detaylı bir ses elde edebilmek. Bana bu dört amfiden hangi markanın hangi raf tipi hoparlörlerle daha uyumlu olacağını da söylerseniz çok sevinirim.

Genelde Progressive Electronic, New Age, Easy Listening tarzı müzikler dinliyorum.

Teşekkürler.

• Iki klansman arasinda sesin farkedecegini dusunuyorum. Ikinci el ust sinif urun almak daha mantikli olur. PM6004 sikca ikinci elde uygun fiyata bulunuyor. Ayrica pikap katinin olmasi da avantaj. Bahsettiginiz amfiler genel olarak cogu hoparlor ile uyumlu olacagini dusunuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abacus

Iki klansman arasinda sesin farkedecegini dusunuyorum. Ikinci el ust sinif urun almak daha mantikli olur. PM6004 sikca ikinci elde uygun fiyata bulunuyor. Ayrica pikap katinin olmasi da avantaj. Bahsettiginiz amfiler genel olarak cogu hoparlor ile uyumlu olacagini dusunuyorum.

+1

İkinci elde uygun fiyata daha kaliteli cihazlar bulunabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Iki klansman arasinda sesin farkedecegini dusunuyorum. Ikinci el ust sinif urun almak daha mantikli olur. PM6004 sikca ikinci elde uygun fiyata bulunuyor. Ayrica pikap katinin olmasi da avantaj. Bahsettiginiz amfiler genel olarak cogu hoparlor ile uyumlu olacagini dusunuyorum.

+1

İkinci elde uygun fiyata daha kaliteli cihazlar bulunabiliyor.

Alıntıları Göster
    Cevaplar için teşekkürler. Peki siz olsanız bu 4 markadan hangisini alırsınız? Ses karakteristikleri birbirine göre farklılık gösterir mi? Yoksa bu seviyedeki cihazlar birbirinden pek de farklı değiller midir? Şunu da belirteyim; evde Magnat Supreme Monitor 800 set var. Acaba bu setin kuleleri bahsi geçen dört markanın hangisi ile daha uyumlu olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: hyperborea61

Cevaplar için teşekkürler. Peki siz olsanız bu 4 markadan hangisini alırsınız? Ses karakteristikleri birbirine göre farklılık gösterir mi? Yoksa bu seviyedeki cihazlar birbirinden pek de farklı değiller midir? Şunu da belirteyim; evde Magnat Supreme Monitor 800 set var. Acaba bu setin kuleleri bahsi geçen dört markanın hangisi ile daha uyumlu olur?

Alıntıları Göster
    Cihazların içine bakılarak kalite değerlendirmesi yapılır mı bilmem ama bu dört amfiden Onkyo A-9050 diğerlerine göre sanki biraz daha basit kalıyor. Marantz PM 6004 ve Pioneer A-50 daha öne çıkıyor.

Onkyo A-9050
    http://i.wp.pl/a/f/jpeg/30904/onkyo-a-950-wzmacniacz-02-660.jpeg

Denon PMA 720
    http://img3.audio.de/Denon-DCD-720-AE-Denon-PMA-720-AE-C-2cad5d7b-61883908.jpg

Marantz PM 6004
    http://www.studio-22.com/marantz/images/pm-6004_interior.jpg

Pioneer A-50
    http://www.phileweb.com/news/photo/review/6/634/a-50_naibu.jpg

• quote:

Cihazların içine bakılarak kalite değerlendirmesi yapılır mı bilmem ama bu dört amfiden Onkyo A-9050 diğerlerine göre sanki biraz daha basit kalıyor. Marantz PM 6004 ve Pioneer A-50 daha öne çıkıyor.

Onkyo A-9050
    http://i.wp.pl/a/f/jpeg/30904/onkyo-a-950-wzmacniacz-02-660.jpeg

Denon PMA 720
    http://img3.audio.de/Denon-DCD-720-AE-Denon-PMA-720-AE-C-2cad5d7b-61883908.jpg

Marantz PM 6004
    http://www.studio-22.com/marantz/images/pm-6004_interior.jpg

Pioneer A-50
    http://www.phileweb.com/news/photo/review/6/634/a-50_naibu.jpg

Alıntıları Göster
    Electronic dinliyorsanız, uygun bir pre katı ile beraber NAD C326bee'leri de bu listeye dahil edebilirsiniz. Diğerlerinden aşağı kalır değildir.

• quote:

Electronic dinliyorsanız, uygun bir pre katı ile beraber NAD C326bee'leri de bu listeye dahil edebilirsiniz. Diğerlerinden aşağı kalır değildir.

Alıntıları Göster
    Merhaba alternatif olarak Yamaha a-s500 de düşünebilirsiniz, yurtdışı forumlarda ve incelemelerde olumlu yorumlar var.

GİRİŞ SEVİYESİ STEREO AMFİ TAVSİYESİ GİRİŞ SEVİYESİ STEREO AMFİ TAVSİYESİ GİRİŞ SEVİYESİ STEREO AMFİ TAVSİYESİ

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Subwoofer Amfi Tercihi
    geçen yıl açıldı
    amfi için uygun hoparlör
    16 yıl önce açıldı
    stereo amfi seçimi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: asafak76

Merhaba alternatif olarak Yamaha a-s500 de düşünebilirsiniz, yurtdışı forumlarda ve incelemelerde olumlu yorumlar var.

GİRİŞ SEVİYESİ STEREO AMFİ TAVSİYESİ GİRİŞ SEVİYESİ STEREO AMFİ TAVSİYESİ GİRİŞ SEVİYESİ STEREO AMFİ TAVSİYESİ

Alıntıları Göster
    Bir zamanlar sizin durumunuzdaydım. Ben tercihimi Denon PMA720'den yana kullandım. Şikayetçi değilim ama hem araştırmalarım hem de bir kere bulduğum dinleme şansı sonucunda Marantz'ın 6004 ve 6005 serileri bu amfilerden açık ara önde görünüyor. Temiz kullanılmış bir tanesini bulduğunuzda ikinci elini bile düşünebilirsiniz.

• quote:

Sanırım NAD C326bee'ye doğrudan pikap bağlayamıyoruz. Bütçem kısıtlı olduğu için Phono pre. için ekstra bir masraf etmek istemiyorum.
  • quote:

Marka olarak Yamaha düşünmüyorum. Yamaha AS 500 ile Dali Zensor 5'i dinleme fırsatı bulmuştum, açıkçası çok beğenmemiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sophones

Bir zamanlar sizin durumunuzdaydım. Ben tercihimi Denon PMA720'den yana kullandım. Şikayetçi değilim ama hem araştırmalarım hem de bir kere bulduğum dinleme şansı sonucunda Marantz'ın 6004 ve 6005 serileri bu amfilerden açık ara önde görünüyor. Temiz kullanılmış bir tanesini bulduğunuzda ikinci elini bile düşünebilirsiniz.

Bende de ibre yavaş yavaş Marantz'a doğru kayıyor. Sanırım Marantz 6004 ve Pioneer A 50 arasında bir tercih yapacağım.
  • hyperborea61 H kullanıcısına yanıt
    Aynı bileşenleri biri beğenirken başka biri beğenmeyebiliyor bu nedenle tavsiye etmek veya tavsiye almak da zor oluyor. Mesela ben Yamaha as-500 ile hem zensor 1 hemde zensor 5 dinlemiştim iki kurulum da hoşuma gitmişti. Beğeniler farklı olabildiği için en iyisi mümkün olabildiğince dinleti yapmak.
  • Hibrid amfiler pikap ile güzel olmaz mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Aynı bileşenleri biri beğenirken başka biri beğenmeyebiliyor bu nedenle tavsiye etmek veya tavsiye almak da zor oluyor. Mesela ben Yamaha as-500 ile hem zensor 1 hemde zensor 5 dinlemiştim iki kurulum da hoşuma gitmişti. Beğeniler farklı olabildiği için en iyisi mümkün olabildiğince dinleti yapmak.

Haklısınız tabi ki. Ancak İstanbul-Ankara gibi şehirler haricinde dinleti fırsatını bulmak imkansıza yakın bir şey. Forumlardan tecrübeli kişilerin tavsiye ve yönlendirmeleri doğrultusunda en doğru kararı vermeye çalışıyorum. Hayırlısı bakalım.
  • Ben marantz 6004 kullanıyorum bence fiyatına göre son derece başarılı

• quote:

Orijinalden alıntı: Phyron

Ben marantz 6004 kullanıyorum bence fiyatına göre son derece başarılı
    Marantz pm 6004 artık sıfır olarak bulunuyor sanırım. Bir de Marantz pm 5004 ve 5005 arasındaki fark ne acaba?
  • quote:

Marantz pm 6004 artık sıfır olarak bulunuyor sanırım. Bir de Marantz pm 5004 ve 5005 arasındaki fark ne acaba?

Alıntıları Göster
    Marantz PM6004 artık üretilmiyor ama bazı firmaların stoklarında var görünüyor ve 1800-200 tl arası fiyatla satılıyorlar. Artık üretilmeyen bir ürün olduğu için sıkı bir pazarlıkla 1500-1600 civarına alabilirsiniz diye düşünüyorum. Ayrıca forumda bir arkadaş ikinci elini 950 tl'ye satıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sophones

Marantz PM6004 artık üretilmiyor ama bazı firmaların stoklarında var görünüyor ve 1800-200 tl arası fiyatla satılıyorlar. Artık üretilmeyen bir ürün olduğu için sıkı bir pazarlıkla 1500-1600 civarına alabilirsiniz diye düşünüyorum. Ayrıca forumda bir arkadaş ikinci elini 950 tl'ye satıyordu.
    Araştırdıkça bir şeyler öğreniyoruz ve çıta sürekli yukarılara yükseliyor. İşin içine DAC da girdi. Öğrendiğim kadarıyla bu segmentteki amfilerde sadece Onkyo A 9050 ve Marantz PM 6005 bünyesinde dahili DAC barındırıyor. Şimdi yaklaşık olarak fiyatlara bakacak olursak;

Onkyo A 9050 = 1500 TL (dahili DAC)

Pioneer A 50 = 1500 TL - 2000 TL arası (DAC yok)

Marantz PM 6004 = Sıfırı yok (DAC yok)

Marantz PM 6005 = 2000 TL - 2300 TL arası (dahili DAC)

Bu durumda acaba dahili DAC mı yoksa amfi + DAC mı tercih edilmeli?

• merhaba.konunun hepsi okumadım.sadece bir katkım olsun diye yazmak istedi .t sınıfı amfileri bir incelemeni öneririm arkadaşım.2000 tl vermeden 75 tl riske atıp denemende fayda olabilir. atalayalper abimizin bi incelemesi vardı. yok olmaz dersen marantz pm 6004 kullandım daha önce.marantza güveniyorum ben.6005 de dac varmış.daha avantajlı gibi.şimdiden hayırlı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Aryel

merhaba.konunun hepsi okumadım.sadece bir katkım olsun diye yazmak istedi .t sınıfı amfileri bir incelemeni öneririm arkadaşım.2000 tl vermeden 75 tl riske atıp denemende fayda olabilir. atalayalper abimizin bi incelemesi vardı. yok olmaz dersen marantz pm 6004 kullandım daha önce.marantza güveniyorum ben.6005 de dac varmış.daha avantajlı gibi.şimdiden hayırlı olsun
    Öneri için teşekkürler. t sınıfı amfilerin boyuna göre yaptıkları işe saygı duyuyorum ama onlardan almayı düşünmüyorum.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.