Şimdi Ara

GİRİŞ SEVİYESİ STEREO AMFİ TAVSİYESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
2
Favori
7.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pioneer amfilere para vermeyin yazık edersiniz
  • poirot P kullanıcısına yanıt
    A50 için haklısınız
    Baska modeller var tabi iyi olan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 29 Mart 2015; 16:10:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pioneer A serisinde sadece 70 mi alınır? A 50'yi bile tavsiye etmiyorsunuz, oysa başlangıçta A 30 bile seçeneklerim arasındaydı.
  • Ben Pioneerin A6 ve A50 serilerini dinledim, ancak bu amfilerin alt ve üst serilerini dinlemedim, a70 için bir değerlendirme yapamam, ama a70 fiyatına geldiğinizde seçenekler oldukça fazlalaşıyor, yine marantzında birçok serisini dinlemiş biri olarak yeni başlayan arkadaşların pm6004 - pm6005 gibi marantz amfilere yönelmesini şiddetle tavsiye ederim, çünkü marantzlar farklı müzik türlerine uyum ve yine farklı hoparlör markalarına uyum konularında oldukça başarılıdır, bir arkadaş nad c326 tavsiyesi vermiş, bende c326 yı bu konuda sözü geçen amfilerin hepsine karşılık tavsiye ederim, fakat hayal kırıklığına uğramamanız için ve referans model olarak görmemden dolayı marantz almanızı öneririm.
  • NAD'ı önermiştim, ama şimdi bakıyorum da bütçe biraz yukarı doğru çıkıyor gibi. Eğer 1500 TL üzerine çıkabilecek durumda iseniz, bence hiç bunlarla uğraşmayın, Naim'in, Rega'nın, Creek'in, Roksan'in ikinci ellerine alın. Marantz 6005 ile bu Naim ve Rega'yı kıyaslamıştım. Bariz farklar mevcut. Şu an da 5 yıllık NAD C320BEE deneyimimden sonra Rega Brio R kullanıyorum, keşke daha önce geçseymişim diyorum. 2000 lira civarına lambalı olarak Primaluna'lar/Cayin'ler da bulunuyor. Onlar da olabilir. Kısaca diyeceğim şu, eğer 700-800 lira gibi bir fiyat'a dediğiniz markalar alınır, (ikici el veya sıfır), ancak fiyatlar yükseldikçe bu sınıftan uzak durmak gerekir. Özellikle yurtdışı/yurtiçi kur farkı olmamasından dolayı ingiliz ürünlerini tercih ediyorum (kazıklanmama hissi), ancak maalesef marantz amerika fiyatının iki katı fiyat çekiyor ülkemizde. Güzel bir amfidir, ama türkiye'deki fiyat skalasında referans olacak bir ürün değildir diye düşünüyorum.

• abacus kullanıcısına yanıt
    Super yorum

• abacus kullanıcısına yanıt
    Hocam sizce marantz ile brio r arasındaki farklar neler?

• Phyron kullanıcısına yanıt
    Rega brio. Çok güçlü bir amfi degil ama sesi çok yumuşak cidden lambalida tonlara benziyor. Transistör lu amfiler gibi degil de biraz lambali gibi sese bir tat veriyor. Oldugu gibi çalmak yerine flat degil yani

Ama ikinci el de 1200 tl fiyatı var bence tercih edilmesi gereken bir cihaz

Ha satanlar da kotu diye degil lambali aldı lar uğraşalım lambalar la diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 30 Mart 2015; 14:38:31 >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Üstadım geçen 1 ay kadar önce brio r dinledigimde aynı şeyi düşünmüştüm bir pm 6004 kullanıcısı olarak ki sizin ne düşündüğünüzü merak ettim bu işlerde bilgili birisi olduğunuzu bilerek. Ancak 1200 tlye 2. El bulsam hemen alacağım ki ne yazık ki göremedim

Son bir ayda iki si tanıdık birisi tanımadık 3 kisi sattı

Su an ilanda da bir tane var kendin ce haklı olabilir 1500 tl yazmis ararsanız belki fiyatta düşer audiophile com. Da

Valla üstad 1500 tl olanı gördüm ancak diğerlerinden haberim olmadı maalesef. Bir de istanbul'da olmayınca kontrol etme şansı da olmuyor. Gerçi benim kontrol etmem de pek manali değil elektronikten hiç anlamam.

Sahibin den de iki tane var biri Kayseri bir İzmir

dikkat li olarak alis veris yapılır ama tanıdık degil Ler tabi bilemem

Bir tık ötesini forumdan tema59 satıyordu creek 50 onuda düşünmek lazım ama tabi 1500 falan olmaz o 2000 kusur civarı fiyatı galiba

• Tüm yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Belki benim yerimde olsanız farklı tercihlerde (tavsiye ettiğiniz markalar) bulunurdunuz ama ben maceraya Marantz ile atılmaya karar verdim. PM 6005'e kadar uzanabilir miyim bilmiyorum ama sıfır ya da çok temiz olmak kaydıyla PM 6004 alabilirim sanırım. Poirot arkadaşın Marantz PM 6004 amfisi oldukça hesaplıydı, siyah renk olsaydı onu düşünebilirdim.

Alacağım Marantz amfiyi de hoparlör için ayrı bütçe oluşturana kadar bir süre deneme amaçlı mevcut Magnat 800 kuleler ile kullanacağım.
    Işte 2. El de de tanıdık ya da referans çok önemli benim amfiyi dükkandan almıştım içim rahat olarak. Diğer arkadaslara yanlış bir ithamda bulunmak istemem tabi muhtemel bir sıkıntı yoktur ama elektronik malzeme biraz işkilli oluyor. Bu arada arkadasin başlığını işgal etmiş gibi olduk ama ben de amfiyi degistirmek istediğim için bu tür diyalogların faydası var

• Rega tavsiyesi veren arkadaşlara katılıyorum, öncelikle benden tecrübeli arkadaşlar, görüşlerine saygı duyuyorum, güzel, sıcak, detaylı amfilerdir, bazı müzik türlerine çok iyi giderler, ancak brio r nin basları eksiktir, yani bu amfiyle birazda pop rnb gibi hareketli müzikler dinleyim birazda bas duyalım derseniz yanılırsınız, çünkü bu amfide ciddi bir bas eksikliği vardır. Bunuda belirtmek lazım diye düşünüyorum.
  • kardeşim bence hiç o kadar paralar verme eğer dac işin içinde olmayacaksa al bir 2. el pioneer sa-940 - 950 gibi bir seri amfi 200-300 lira gibi paralara satılıyor bu konuştuğunuz çoğu amfilerden aşağı kalır olmadığı gibi artılarını bile bulabilirsin paranda cebinde kalır..... biraz daha fazla paralar harcayabilirim dersen birçok alternatif sunabilirim sana bu bahsettiklerim ucuza mal edesin diye,bence yeni çıkan hiçbir amfi o paraları hiçmi hiç haketmiyor,saygılar....
  • ubtatto U kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam örnek verdiğiniz sa-940 ve 950 sıradan bir ampli tavsiye verilen markalara yaklaşamaz bile ayrıca zamanla oluşan kondansatör kuruma sorunu olabilir veya herhangi bir arıza verdiği zaman parça bulmak sıkıntı ayrıca sizin yeni cihaz ve amplilerle ne alıp veremediğiniz var ? neden parasını haketmesin tamam içlerinde haketmeyen illaki vardır ama kime göre neye göre ? yorum yazarken sebaplerinide yazar iseniz daha açıklayıcı olur
  • sebebini zaten çok kolay yazdım FİYATI! daha ne olsun 1000-1500 lira verecekte daha iyimi ses alacak yeni amfilerden zaten giriş seviyesi cihaz tavsiyesi demiş esas sizin bu eski amfilere bakış açınızı anlamıyorum kondansatör olayına gelince o zamanki kondansatör kaliteleride şimdiki gibi değil öyle kurumuş kondansatörlü eski cihaz çok bulunmaz zaten dinleyip kontrol ederek alsın canım bende eski vintage bir cihaz alsın derken önüne ne geldiyse orası burası ellenmiş veya kötü toplanmış bir cihaz alsın demiyorum keza diyelim kondansatörü kurumuş bir cihaz aldığını ele alalım kondansatör kaç paraki? eski cihazların zaten tamir olayıda şimdikilerden daha kolay ben kaç tane cihaz topladım böyle ucuza alarak ama dediğim gibi fiyatı ucuz yaptığı iş maşallah kendi çaplarındaki bütün yeni amfilere kök söktürürler ,hiç yaşına aldanmayın kardeşim temiz bakılmış bir cihazsa hiç düşünmeden helede uygun fiyata buldunuz mu hemen alın,zaten eski cihazların tadını bir alan kolay kolay vazgeçemez sadece eskilerin üst segmentine kayamaya başlarlar, param çok ben illede yeni sıfır amfi alıcam diyenlerede diyebileceğim birşey yok! ama yardım ve tavsiye istemiş bir arkadaşımızı doğru yönlendirmeye çalışmakta bence vicdani bir görev olduğu için kendi fikirlerimi söylüyorum,bunuda hangi titrimle söylediğimi soracak olursanız 30 seneyi aşkın bir süredir plakçılık,dj.'lik,tonmaister'lıkve halen devam eden ses teknisyenliği kimliğimle söylüyorum 1980 yılından beri bu işlerle ve tonlarca cihazlarla boğuşan biri olarak..........

• ubtatto U kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam olaya sadece fiyat olarak bakarsak işimiz zor buna göre tek başına seçim yapmakta kimsenin pek işine yaramaz bana göre ben eski amplileri severim elimdede bir tane 80 model jvc ax-1 var halen orjinal şekilde üst kapağı bile açılmamış ama bunun yanında yeni amplilerimde var bu şekilde kıyas yapıyorum kendimce denk getirebildiğim amplileri dinlemeye çalışıyorum bu sayede cihaz kültürümü geliştiriyorum kuruma olayı kesin olacak diye bir şey söylemedim sadece ihtimal var dedim ayrıca bu işe yeni başlayan birinin sizce bu olay ile uğraşması gerekir mi ? fiyatını bende biliyorum bunun için usta bulacak götürecek yaptıracak falan uzun iş açıkçası bence bu hobiye yeni başlayan birinin bu tarz işlerle uğraşmayı ilk başta seveceğini düşünmüyorum sizin bilgi ve tecrübeniz olduğu için rahat bir şekilde işinizi hallediyorsunuz ama bilmeyenler ne yapacak el mecbur ustaları bekleyecek işini hakkıyla yapan yerleri bulana kadarda bir çok cihazını çöpe atma ihtimali olabilir bütün yeni amplilere kök söktüren modellere örnek alabilirmiyim ? misal benim jvc vsx-520 ye göre güç anlamında fark atıyor ama ses tonlamaları 2 sinde benzer karekterde sert ama lepai nin güç karekteri az olmasına rağmen onlara göre daha detaylı ve sıcak çalabiliyor aynı kombinasyon ile bu forumda herkes elinden geldiğince yardımcı oluyor zaten kimisi az kimisi çok o üyeye kalmış bir durum ben size bilgisinizsiniz demedim böyle anlamayın sadece burada kendi fikirlerimizi saygı çerçevesinde paylaşıyoruz belki cihazlar hakkında konuşmuyoruz ama bu tarz paylaşımlar alacak kişiler için yol gösterici olabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi des_955 -- 1 Nisan 2015; 12:34:56 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.