Şimdi Ara

GİRİŞ SEVİYESİ STEREO AMFİ TAVSİYESİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
2
Favori
7.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vintage cihazlara karşı bir ön yargım yok, ancak. Vintage cihazlar tüketici elektroniği(çoğu). Bunlar sürü ile satış yapılan dönemlerde, firmaların adetli ürettiği sıradan cihazlar. O dönemlerin thd değerlerinin süper çıktığı ama çamur gibi ses veren bir dolu amfisi vardır. Herneyse, vintage cihazlar tüketici elektroniği olduğu gibi, birde o dönemin hi-fi den uzak ses anlayışı ile üretim(çoğu). Vintage cihaz alıp elektronikçilerde yaptırmaya çalışmak zorunda kalmak işin bir başka sıkıntılı tarafı. Üstelik alıpta kullandığınız sağlam bir cihazın bozulma ihtimali, yeni cihaza göre oldukça fazla. Vs. Vs.

Vintage alacağıma 200-300 tl fazla verir şunun gibi bir cihaz alır, hem güncel kaliteli bir ses dinlerim, hem günün teknolojik imkanları ile donanmış bir cihazım olur, hemde bozulursa çat diye servisine gönderir, gerekiyorsa yenisiyle değiştirir, parça vs bulunamadığından çöpe atmam.

Vintage cihaz bence iki sebepten alınır. İlki gerçekten iyi vintage cihazlar var. Örneğin fr-64/66 bir pikap kolu bugün çıktığı değerden pahalıya satılıyor. İyi durumda bulsam alırım. Yeniden mobilyalandırmak, düzenlemek gibi bir nşuetim olsa bir lenco75, gerard 301 alabilirim. İkinci sebepte nostalji, evimizdeki nakamichi dragon a kaset koymak çıkarmak kafa ayarı vs ayrı bir nostalji, bu nostaljiyi yaşamak için alabilirim. Ama almayacağım vinatge bileşen amfi, dac, cd player olur. Pikap, kol, kaset çalar bunlar alabileceğim bileşenler ama iki şarttan birine uyması lazım. Hoparlörü konu dışı bırakıyorum zira vintage uğraşmayı göze alıyorsanız alınabilecek hoparlörler var.

• ya arkadaşlar siz neden her vintage cihazı sorun çıkarabilir olasılığına sokuyorsunuz ki! ona bakarsanız sıfır aldığınız cihazda arıza yapabilir ve 2 senelik garanti süresinin dışında yaptığında gene tamircilerle uğraşmak zorunda kalırsınız. hem 200-300 lira fazla veripte değil bayağı bir fazla vererek yeni cihaz alırsınız bir kere eski vintage cihazlarda esas alınası cihazların en başında amfiler gelir,esas kasetçalar sorunlu çıkarsa onla uğraşmak çok daha zor olur ki örnek olarak verilen nakamichi dragon zamanının 1 numaralı cihazlarındandır,ama parçasını bulmanız kolay değildir,amfi dediğiniz yapının iç düzeni bir şekilde tamiri ve hiç olmadı muadiliyle kolayca düzeltilebilecek cihazlardır.cd player konusunda sizinle hemfikirim 2. elini fazla tavsiye etmem,şimdi işin aslı şu diyelim bu arkadaş yeni bir sıfır amfi alacak piyasada bulabileceği en uygun amfiler ortalama 1000-1500 lira civarında ve bu giriş seviyesinde bir amfi olacak 1-2 sene kullandıktan sonra daha iyi bişeylerle değiştirmek isteyecek napıcak 1500 lira verip aldığı amfiyi en iyi ihtimalle yarı fiyatına satacak ve yaklaşık 750 lira zarar edecek,birde benim tavsiyeme bakalım alacağı amfiye ortalama 300-400 lira harcayak 1-2 sene sonra değiştirmek istediğinde hadi zararla sattğını düşünsek bile 200-300 lira arasında bir fiyata satacak birinde 750 lira gibi bir zararı olacak birinde 100 lira gibi!!!yine söylüyorum yeni cihazlarda referance serilerinden bir cihaz almıyorsanız diğerlerine o kadar para harcamaya değmezler size sunacağı performanslarıda eskilerden daha iyi değil.tamam eskilerde üretilen her cihaz iyi cihazdı demiyorum bende zaten o cihazları millet 2. elde 100-150 liralara satışa koyuyor yinede alıcı bulamıyor,böyle bir cihaz alsın sonra son sahibi olsun demiyorum ama eskilerden yine uygun fiyata olupta performansıda gayet yeterli cihazlar dolu arkadaşın ne tür müzik dinlemek amacıyla cihaz aradığını bilmiyorum ama bence alınacak cihaz ortalama dinlenen her türlü müziğe profesyonelce olmasada adapte olabilecek cihaz olması gerekir zaten uç noktada olan dinleyiciler araştırıp ne alacağına birşekilde karar veriyorlar,arkadaşlar bakın lambalı sistemler şu an piyasada bulunan en eski teknoloji amfileridir ama fiyatları eskide olsa yeni çıkanıda olsa hiçbir zaman ucuz olmamıştır,eğer eski sistemler iyi olmasaydı hala lambalı amfi üretmeye tenezzül etmezlerdi? ve amfi teknolojisinde lambalı amfilere en yakın değerde ses verenlerde eski teknolojiyle üretilen transistörlü cihazlardır,transistörlerinde kendi içlerinde kalite farkları vardır ama burası tamamen ayrı bir konu yani kısaca tam araştırmadığım için yüzdeyüz diyemesemde bildiğim kadarıyla şimdiki teknolojiyle yapılan amfilerde artık eski sistemdeki şekliyle transistörlü amfi üretilmiyor zaten yeni amfilerin sesini sevmememin ilk nedenide budur herkes kullanır kullanmaz yeni çıkan cihazların birçoğunda loudness tuşu yoktur ama kullananlar için güzel bir detaydır,eski cihazlarda bildiğinizin aksine çok uç noktada kullanılmış bir malzeme değilse çoğunun parçasını bulmakta tamiratıda kolaydır bugün bir cihazınızın çıkış transistörleri yansa 4 tane alacağınız transistör fiyatı 30 bilemediniz 50 lirayı geçmez bu söylediklerimde uç noktada fiyatlar diğer kondansatör.diyot.direnç vb.. gibi bileşenlerini paradan bile saymıyorum zaten arıza yapsa yapsa en çok bu bileşenlerden değişim yaparsınız,ama yeni sistem bir cihazda ki genelde mikro olduğundan çoğunlukla ya komple kartı değiştirirsiniz yada arıza yapmışsa kesinlikle tamir edemeyeceğiniz çipini değiştirirsiniz dünyanında parasını harcarsınız,bu şekilde bir sürü artılarını sıralarımda gerek görmüyorum.eski cihazlardan KORKMAYIN... cihazın sorunlusu adamı deli edebilir ama bunun eski veya yeni olmasıyla bir alakası yok,son olarak şu örnekle bitireyim.birisi araba kullanmasını yeni öğreniyor acemi yaniii bu kişiye git sıfır bir golf al demektense üçte bir fiyatına eski model güzel bir araba al orasını burasını vura vura şoförlüğü öğren,öğrendikten sonra elindekini elden çıkar ve istediğin ne ise parana göre git sıfır bir araba al demek kanımca daha doğru olur....

• ubtatto U kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam öncelikle yazdıklarımı ve yazılan yorumları dikkatlice okuyun ben sorun çıkaracak demedim sadece olabilir dedim ayrıca yeni aldığımız cihaz yaptı diyelim bu cihazla tamirci uğraşmayacak markanın belirlediği servis uğraşacak

1000-1500 liraya 0 olarak arkadaş zaten belirlemiş upgrade için 0 almaktansa 2.el daha iyi ampliler önerilmiş o yorumları okursanız görürsünüz

lambalı konusu nereden çıktı ? o konu apayrı bir dünya onun için ayrı yorum yapmak gerekir

yeni olarakta üretilen entegre transistörlü modeller var halen biten bir durum yok

son olarak güzel noktalara değinmişsiniz sonuçta cihazı alıp kullanacak olan kişi seçim yapacak biz ne desek boş
  • iyi güzel demişsin kardeşim de zaten ben bu olaya muadil olmak bile istemedim sadece fikir almak isteyen arkadaşa kendi tecrübe ve fikirlerimi aktarmıştım,ben arkadaşa o veya bu üyenin dediklerine kulak asma veya dikkate alma dememiştim ki sadece vintage ürünleri önerdiğimde benim önerime istinaden yazılanlara karşılık verdim daha öncede belirttiğim gibi parayı harcayacak ben değilim çok parası varsa isterse 50000 lira harcar kime ne? ama yardım istemiş bir arkadaşa da elimizden geldiğince yardım etmekti amacımız. ayrıca birileri 2. el derdiyle uğraşılmaz bir sorun çıktımı gönderir garantiden yaptırır dediği için yazdım,servis olayına gelince de öyle servislerede çok fazla güvenmeyin kardeşim sanıyormusunuz servislerde çalışanların hepsinin işin erbabı olduğunu piyasada tüm servis elemanların hepsini toplasanız yeri gelir bir tamirci gelir hepsini gömer.servisin bildiği şudur çalışmayan aksammı var değiştir kartı olsun bitsin faturayada en küçük puluna kadar yazar artı eşek gibide işçilik ücreti ister bir bakmışsın dışarıda basit birkaç değişimle yapılacak işe amfinin neredeyse yarı parası kadar para isterler.lambalı örneğinide eski sistemlerin ne kadar doğru sistemler olduğunu belirtmek için yazdım,yoksa kıyaslama bile yapmam,birde hala transistörlü cihazların üretildiğini söylemişsin doğrudur ama ENTEGRE transistörlü ve acaba fiyatları ne alemde,yine yine yine arkadaşıma tavsiye ediyorum o kadar para verdikten sonra piyasada 2. eline garanti vererek marantzın efsane modellerini satanlar var,Luxman'ın tertemiz amfileri var.... 2. el daha iyi amfiler önermişler allah aşkına hangi amfiymiş bu ve fiyatı neymiş bende merak ettim doğrusu???? iyi bir amfide hiçbir frekans eksik olmamalı fazlası olsun birşeyi eksiltmek kolaydır ama yükseltmek limitine kadardır,heleki en önemli bass sesleri yani düşük hz'lerin istenildiği gibi çalması iyi bir amfinin en iyi referanslarından biridir,mid ve tiz seslere göre.İyi bir amfi ve kolon seçerken en önceki öncelik düşük frekansları nasıl okuduğu ile seçilmelidir,neyse arkadaşlar dediğim gibi amacım polemik yaratmak değil,burası bilgi alışverişinin yapıldığı bir site elimden geldiğince yaklaşık 35 yıllık tecrübelerim dahilinde birşeyler aktarıp arkadaşa bir fikir vermek istedim,sonuçta son kararı herkes kendisi verecektir......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ubtatto -- 3 Nisan 2015; 0:53:38 >

• Vintage bir cihazın sorun çıkartma olsılığı, yeni bir cihazın sorun çıkartma olasılığın 100 katı falan olsa gerek. Yeni bir cihazı aldığınız yere verip tamir ettirme/değiştirme imkanı mı tercih edilir, elektirikçi x abi nin bilgisine itimat mı ? Bunlar vintage cihaz almanın riskleri. İki kondansatör değiştirirsiniz ne var korkmayın alın denmemeli. Elbetteki 200-400 tl ye alacağınız cihazda zararınız daha az olur bunun tartışılacak tarafı yok, ancak tatmin olduğun sesi mi alacaksın, daha az zarar ederim diye mi alışveriş yapacaksın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vintage cihazlara saygım var ama güncel modellerin bile 2. eline tereddütle yaklaşırken onları hiç düşünmüyorum. Ancak güvenebileceğim kişilerden, teknik ve kozmetik yönden sıfır gibi olmak kaydıyla 2. el cihaz alabilirim. Ben tercihimi bu başlıkta şimdiye kadar konuşulanların da etkisiyle Pioneer'den uzaklaşarak Marantz'a doğru kaydırdım. Marantz'ın da alabilirsem (bir kampanya falan olursa) pm6005 modelini, olmazsa pm6004 modelini düşünüyorum.
  • hyperborea61 H kullanıcısına yanıt
    Dostum eğer çok acele etmezsen önümüzdeki hafta bir arkadaşın Avrupa ziyareti var ve ona 6005 yada 5005 aldıracağım. Bir süre cihazı deneyeceğim ve bendeki Onkyo 828 Avr'den gerçekten farklı ve güzel çalarsa tutacağım. Beğenmezsem de aldığım fiyata satacağım. Sanırım bana 1400-1500 arası bir fiyata gelecek. Eğer 1 ay içerisinde birşeyler almazsan bana bir hatırlatırsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Çok acelem yok. Marantz 5005 düşünmüyorum. Kısmetse 6005(siyah) almaya çalışacağım. Siz bir tecrübe edin, sonra yine konuşuruz.
    Aynen ben de siyah renk 6005 almaya karar verdim. Almışken iyisini alacağım. Bakalım arkadaş cuma günü gibi dönecek. İnşallah hafta sonu alıp denerim.

• pionner ses sisteminden gereken verimi alamadım sizce en iyi ses sistemi hangisi bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler
  • Arkadaşlar son dakika gelişmesi oldu. Almanya'dan bir tanıdık vasıtasıyla Marantz PM6005 getirtiyorum. Üstelik Türkiye fiyatının yarısına. Konuyla ilgilenen ve fikirleriyle yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
  • arkadaşlar merhaba elimde 2 adet JVC SP-X 660 hop var youtube da ararken 1 2 tane video buldum (https://www.youtube.com/watch?v=XlOwyh4Kd2c https://www.youtube.com/watch?v=BFAOMAPedbY ) izlemek isteyen arkadaşlar izlesinler

bu hoplara uygun stereo amfi aramaktayım limit 1000 tl diye düşünüyorum ama kapı gene avr sistemlere gidiyor bu hoplara uygun stereo anfi ne önerebilirsiniz ki ilk önce bu sistemi yapıcam sonrada başka hoplerle sorround sistem yapıcam

ayrı ayrı bileşen mi almalıyım(stereo için stereo anfi surround için avr mi) yoksa 2 isteğimide tek bir avr de mi toplamalıyım?

işin içine girince çıkılmaz hal alıyor :(

Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. Pm 6004 kullanmıştım. Yanlış hatırlamıyorsam 6005 içinde dac barındırıyordu. Kullanıp yanma süresini geçirdikten sonra kısa da olsa bir inceleme yapmanızı bekleriz :)
  • Aryel kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Amfim kısmetse Ağustos'da gelecek. Bakalım, o zamana kadar imkanım olursa 7005'i de düşünüyorum ama bütçem onu almaya yetmezse 6005 olacak.
  • Onkyo A9050 yi de bir inceleyin bence...

• Amfi - hoparlör sıralamasında şok bir değişiklik oldu. Öncelik amfideydi ancak forumdan tema59'dan Dali Ikon2 MK2'leri satın aldım. Kozmetik olarak 10/10 olmasalar da rahatlıkla 9,5/10 puan verilebilir. Hemen denemek için Pioneer AVR'deki Magnat kuleleri söküp Dali'leri bağladım. Flac formatındaki Marantz test CD'lerinden birkaç parça dinledim. Öncelikle dikkatimi çeken tizlerin keskinliği ve berraklığı oldu. Müzik dinlemede AVR'ler stereo amfiler kadar başarılı olmasa da yeni başlayan biri olarak Dali'lerden çıkan ses beni gayet memnun etti. Demek ki stereo amfim geldiğinde duyacağım sesten daha memnun kalacağım. Dali'lerin benim için tek eksisi alt frekanslarda Magnat kuleler kadar başarılı olmaması oldu. Şimdilik izlenimlerim bunlar.
  • Selamlar
    Ortasından daldım ama forumda böyle bir başlık bulamadım;

Denon avr için zone2 / pre out amaçlı ufak bir amfi arıyorum, kendinden devreye giren modellerden (Auto On signal sensing switch powers unit upon input signal detection- breh breh ) arıyorum, öneriniz ne olur?

Yani LINK bu gibi bir şey bakıyorum ama bu alet Amerikan tip 110V, bu çapta 220V bir şey bulamadım.

şu zone 2 meselesi, 25 metrede ne kadar başarılı olabilir?

iyi geceler teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altoids -- 2 Mayıs 2015; 1:26:51 >

• Dali Ikon 2 MK2'leri satıyorum arkadaşlar. Henüz stereo amfi ile kullanmadım ama AV Receiver'a bağlayıp belli başlı referans CD'lerimi dinlerken Dali'lerin alt frekanslarda 24 m2 odayı yeterince doldurmadığını hissettim. Bas sesler tam istediğim gibi değil. Sanırım Dali Ikon 6 ya da 7 alacağım. İlgilenen olursa PM atabilir.
  • Sonunda stereo amfi olarak Marantz pm6005'de karar kıldım ve Almanya'dan bir tanıdık vasıtasıyla getirtiyorum. 7005 için malesef bütçe denkleştiremedim. Amfim kısmet olursa Ağustos'un 29'unda gelecek.

Sistemim ilk aşamada Marantz pm6005 ve şimdilik satmaktan vazgeçtiğim Dali Ikon2 mk2 birlikteliğinden oluşacak. Öncelikle bu sisteme en uyumlu olacak hoparlör kablosu konusunda yardımlarınızı bekliyorum. Almışken bir defa kaliteli bir kablo alayım diyorum ama marantz - dali ikon ikilisine lüks kaçacak bir kabloya da gereğinden fazla para ödemek istemiyorum. Teşekkürler.
  • üstad marantz pm 6005 stereo anfin hayırlı olsun güle güle kullan kablo tavsiyesine gelince benimde kullanmakta olduğum supra ply 3.4 s kabloyu tavsiye ederim
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.