Şimdi Ara

Kulaklık dip gürültüsüne çözüm önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

KZ ZSN PRO kulakiçi kulaklık aldım. Telefonum Lenovo P2 ve Spotify en iyi kalite seçeneğinde müzik dinlerken equalizerdan bağımsız bir şekilde dip gürültüsü var. Pioneer VSX 420 amfiye önden 6.3mm jak çevirici ile bağladığımda bile var. Bilgisayarıma bağladığımda azalsa da yine devam ediyor ama en çok telefonda kullanacağım. Gece sessizliğinde klasik müzik dinlemek imkansız bir hal alıyor. Hatta ses kısıkken enstrümanlara paralel bir şekilde o dip gürültü azalıp artıyor. Tartışmalı olan Burn-in (Sıfır motoru açmak gibi kulaklığı açmak) kısmı da uzun bir süredir kullandığım için gerçekleşti.

Yabancı forumlarda da bu kulaklık için dip gürültüsüne değinilmiş (Hissing/White Noise olarak) Ses sistemlerinde işin matematiğini bilmiyorum.

Düşük empedansa ve yüksek duyarlılıkta hassas bir kulaklık olduğu için bu dip ses sorunu oluyormuş

Kulaklık özellikleri:

Frekans Aralığı: 7Hz-40000Hz
    Hassasiyet: 112dB
    Empedans: 24Ω

Kulaklarım çok fazla hassas, tüplü televizyon, böcek/sinek kovucu, asansör çalışma sesi, wifi modem, çok elektrik çeken ekran kartları veya şarj olan elektronik bir cihazın çıkardığı çok tiz sesleri rahatsız edici düzeyde duyabiliyorum. Bütün bunları örneklememin sebebi, dip ses sorunuma çözüm üretirken sorunun teşhisine yardımcı olabileceğini düşündüğüm için yazdım. Fizik/Elektrik konusunda yetkin bir bilgiye sahip değilim.

Çözüm olarak kulaklık amfisi denen bi aparat söyleniyor ama Türkiyede bunların fiyatı kulaklıklardan pahalı.

Bir diğer alternatif de "Kulaklık empedans adaptörü" denen ve üç çeşit Ohm değerlerine sahip olan bu adaptörler fakat bunlar da Türkiyede bulunmuyor sadece Çin'de var ve ben oradan alışveriş yapamam

Benim aklımdaki iki fikirden birisi bu aparatı almak

Diğer fikrim ise telefonum (Lenovo P2) OTG desteklediği ve pili 5100mAh olduğu için USB ses kartı veya OTG 3.5mm aux dönüştürücü almak. Telefonumda Dolby Atmos veya kendi ekolayzırı mevcut değil. Yüksek seste müzik kulaklarıma acı verdiği için ses seviyesini feda etmem sorun değil. Çözüm önerisi umarım bilgisayarda kullanabilmeme de yardımcı olur

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frayne -- 18 Ağustos 2020; 19:19:57 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kulaklık Dip Gürültüsünü Çözme

Kulaklıklarınızda rahatsız edici bir dip gürültüsüyle mi karşılaşıyorsunuz? Bu yaygın bir sorundur ve çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Neyse ki, bu sorunu çözmek için uygulayabileceğiniz birkaç adım bulunmaktadır.

Dip Ses Nedir?

Dip ses, kulaklıklarda duyulan sürekli, uğultu benzeri bir gürültüdür. Çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir, ancak en yaygın nedenler şunlardır:

• Elektromanyetik girişim (EMI)
    • Zayıf kablo bağlantısı
    • Hasarlı ses sürücüsü

Kulaklık Dip Ses Sorunu Çözümü

İşte kulaklık dip gürültüsünü çözmek için deneyebileceğiniz bazı adımlar:

• EMI'yi Azaltın: Kulaklıklarınızı kablosuz cihazlar, mikrodalgalar ve diğer EMI kaynaklarından uzak tutun.
    • Kabloları Kontrol Edin: Kulaklık kablolarını hasar veya gevşek bağlantılar açısından inceleyin. Gerekirse kabloları değiştirin veya yeniden bağlayın.
    • Ses Sürücüsünü Kontrol Edin: Kulaklıkların ses sürücüsünde herhangi bir hasar belirtisi olup olmadığını kontrol edin. Hasarlı bir ses sürücüsü dip sese neden olabilir.
    • Sürücüleri Güncelleyin: Kulaklık sürücülerini üreticinin web sitesinden güncelleyin. Güncel sürücüler, dip ses sorunlarıyla ilgili hataları düzeltebilir.
    • Farklı Bir Kaynak Deneyin: Dip sesin kaynağının kulaklıklar değil, ses kaynağı olabileceğini belirlemek için kulaklıklarınızı farklı bir cihazla kullanmayı deneyin.
    • Ses Kartını Kontrol Edin: Bilgisayarınızda bir ses kartı kullanıyorsanız, hasar veya hatalar açısından kontrol edin. Gerekirse ses kartını güncelleyin veya değiştirin.

Yukarıdaki adımları uygulamanıza rağmen dip ses sorunu devam ediyorsa, kulaklıklarınızı bir profesyonele götürmeyi düşünün.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sanki böyle bir konu vardı. Her neyse sorunun büyük ihtimalle kulaklıktan kaynaklı. Dip ses frekanslarını kısarak sorununu çözebilirsin. Bu dip ses 50Hz civarlarında yoğunluk gösteriyorsa o frekansları düşürebilirsin, şarkı dinlerken kayıp yaşamazsın.
  • Sorunun çözümünü bu forumda bulamazsın. Techno-fi net forumuna bak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • n0fx kullanıcısına yanıt
    Hocam denemiştim ama bir şey değişmedi, her cihazda farklı dip gürültüsü oluşuyor, en az bilgisayara takınca oluyor. Bu yüzden ben cihazdan da kaynaklı olsa azaltılabileceğini düşündüm. Şuan yaşadığım yerde kargo sıkıntı olduğu için USB ses kartı alıp deneyemedim. Bekleyip arabayla gidip almam gerekiyor çünkü eve teslim yok. Yoksa ucuz bişi denenir.

• Tavsiye için teşekkürler, orada hesap açıp hemen deneyim şansımı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.