Yabancıdan evlilik dışı çocuk ?
Şuan ortada hamilelik vs. gibi bir durum yok ve olmayacak da. Sadece geleceğe dair merak konusu, bunları bilmem gerekiyor.
Rus vatandaşı bir kadından evlilik dışında çocuk sahibi olursam olası en kötü senaryoları merak ediyorum. Şuan birlikte yaşıyoruz ve kira onun adına, her şeyi o ödüyor. Kadının oturum izni yok, sadece vize alınca ülkede bulunabiliyor. Herhangi bir kaçaklık veya ceza durumu yaşamadı. Sorularım şu şekilde:
- Ortada evlilik yokken anlaşmazlık ve ayrılık durumunda kadının mahkeme açması sonucu nafaka velayet zorunlu evlilik vs. gibi konular nasıl sonuç doğurabilir ?
2. Çocuk Türkiye'de doğarsa soyadı ne olur ? Evlenmeden yaşanan bu durumda belki anne çocuğu alıp bir daha göstermeyebilir farkındayım.
3. Türkiye'de yaşamak istemiyorum ve çocuğumu bu yüzden vatandaşlığa bile kaydetmeyi düşünmüyorum. Çocuk Rus vatandaşı olup annesinin soyadını alabilir mi ?
4. Çocuk reşit olduğunda bana ne gibi mahkemeler açabilir beni zora sokacak ?
5. Olası bir anlaşmazlık durumunda kadının elinde nasıl bir koz olur çocuğu göstermemek dışında ?
Arkadaşlar bir babanın çocuğu hayattaki her şeyidir, ben de ileride baba olursam bunu seve seve aileme ve çocuğuma ispatlamak istiyorum. Çocuk olsun gerisi umrumda değil gibi bir düşüncem yok sorduğum sorular yüzünden yanlış anlaşılmasın.
Fiat Tempra SX AK Alınır mı ?
Merhaba,
Acayip Retro hastasıyım, manuel vites araba tecrübem var, ilk arabama sahip olmak istiyorum.
Yurtdışında yaşarken Yugo, Skoda, Lada Vaz, Niva tarzı arabalar acayip hoşuma gidiyordu. Fakat Vaz, Murat 124 ve Serçe burada maalesef bende bile kötü önyargıya sahip kullanan genel profil yüzünden. Nivalar da çok pahalı ve masraflı kaporta yüzünden.
Fakat Tempra için acayip bi sempatim var. Ben çocukken babam Tipo sahibiydi zaten. Fakat en boş modeliydi.
Sizce bu devirde bu piyasaya rağmen alınır mı ? Hız meraklısı değilim, sadece İstanbul içi arada bir kullanacağım. Kronik sorun ve parça teminatı ustası vs. hakkında bilgi alabilir miyim ?
Teşekkürler.
Arkadaşlar IT'deki elemanlar gıcık, IGPU sürücülerini bile güç bela yükletebildim. Bu geforce now için yok mu bir yolu her şeye admin şifresi soran şirket bilgisayarı için ? CYBERPUNK alıp geforce now üyesi olmak istiyourum çok fena.
12 yıllık laptop var elimde şahsi olan ama o da çok dandik 2gb ram var, vga slotu var o da bozuk, televizyona bağlayamıyorum. Geforce now uygulamasını da kaldırabileceğini zannetmiyorum çok çabuk ısınıyor masaüstünde pencere açınca bile throttling başlıyor
Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar teşekkürler.
130bin civarı araç tavsiye, veya BMW 3.16i
Merhaba,
Babamla birlikte ortak araç istiyorduk. Daha çok kendisi kullanacak. Yer İstanbul, köprü veya iş trafiğine hiç girilmeyecek. Bu yüzden düz vites benzinli istiyoruz. Acelemiz yok, para dövizde ve pandemiye rağmen araç ihtiyacımız acil değil. Piyasa çok allak bullak, kimisi çıkacak derken kimisi düşecek düşmeye başladı diyor.
Düz vites dizel kullanmanın keyfi ayrı diyorlar trafik ve yokuşta araç kolay kaldırılabildiği için yüksek tork sağolsun ama bu uçuk piyasada anca yüksek KM araç alabileceğimiz için dizele güvenmiyorum masrafı ve uğraştırması daha çok sıkıntı diye.
LPG'den de komple uzak duruyoruz eğer fabrika çıkışlı japon olmadıkça.
Araçtaki amacımız konfor, güzel iç ve dış görüntüye sahip olup rahat olması. Trafikte makas, hız yapma, drift yapma, pati çekme falan bunlar kesinlikle olmayacak.
BMW 3.16i ler bu civarda ve isteklerimizi karşılayacak şekilde görünüyor. Hız yapmayıp kimseyle kapışmadığımız için turbosuz ve yetersiz motor güçlü bu kasının 1.6 olması da bizim için vergi açısından bir avantaj.
Fakat 3.16i 2006 ve sonrası yeni kasa için gözümüzü korkuttular. BMW sorun çıkardımı parça çook pahalı olur, komple motor kısmı değişmek gerekir, sıfır araçta bile motor kitlendi, garantinin bitimine kala değişmeseydi yurtdışından euro ile yeni motor gümrük vs. vs. uğraşırsın dediler bizi çok etkilediler.
Bunun dışında o fiyat civarında , Toyota Avensis 2012, PASSAT 2008, Yeni kasa jetta 2011 veya DUSTER 2 çeker düşünüyoruz. Hatchback veya Stationwagon düşünmüyoruz.
VW araç hiç kullanmadık daha önce, parça ve işçilik üzer mi adamı çok dandik eski fransız araçlarına kıyasla ? Listede en çok içime sinen bmw 3.16i ile VW Jetta.
Yardım, tavsiye ve bilgilerinizi bekliyorum arkadaşlar
Uzun yazdığımın farkındayım, özetle:
130 Bin bütçe, (Para dövizde ve bekleyebiliriz araç acil değil)
BENZİN MANÜEL SEDAN
BMW 3.16i E90 oluyor galiba 2006 ve sonrası kasa
Ford Focus 2012
Toyota Avensis 2012
Passat 2008
Jetta 2011
Duster 2 çeker
Öncelik: Konfor, görüntü, yakıt parça usta açısından ekonomik olması
14bin liraya sistem önerisi
Merhaba,
Sadece oyun amaçlı ray tracing sistem toplamak istiyorum. Daha çok single player oynuyorum. Bu fiyata 4k 60fps almak zor herhalde ama yeri geldiğinde de akıcı 1440p 144FPS rekabet oyunları oynamak isterim. Monitör olarak şuan 1080p60HZ LED TV kullanıyorum 39inch 99 ekran.
Singleplayer oynarken 1440p 144hz ile 4k 60fps arasında hangisi tercih edilmeli bu arada ? Hiç 144 full fps ekran ve video/oyun görmedim şuana dek.
Freesync G Sync için de ayrı para biriktirmem gerekecek heralde. 39inchten sonra alışmak zor olacak gibi gözüküyor.
Şuan paramı dövizde tutuyorum, bu birikimimin neredeyse yarısı döviz tavanken yapmıştım. Acelem de yok zaten gerekirse daha fazla para biriktirip bekleyebilirim. Oyun oynayacak vaktim de yok şu sıralar. Belki yeni parçalar çıkar, döviz de yükselmiş olur daha iyi sistem toplayabilirim o ara.
Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Silebilirsiniz
Yeni konuyu açtıktan sonra eski konumu buldum. Aynı konu tekrarı olmasın
Geely Emgrand alınır mı ?
Arkadaşlar, Geely Emgrand düşünüyoruz, en full olanından. Amacımız alıp, çok sıkınıtı yaşamadan binmek. Al satçı fırsatçı değiliz, bir kere alalım bir kaç sene işimizi görsün gözüyle bakıyoruz.
Kullanan var mıdır tavsiye edilir mi ?
Öğrendiğim kadarıyla kullanıcısından, Chery'nin aksine bu Çin özel sektörünün en başarılı markasıymış, toyota altyapısı motor parça kullanıp, Volvo'yu bile satın almış. Ncap testlerinde de fena değil. Bana bunları anlatan, çok az yaktığını söyleyip hiç servise uğramadığını söylüyor.
Doğru mudur ?
Veya bütçeyi birazcık zorlayıp, Çin devlet markası olan Chery Tiggo düşünüyoruz.
7000 TL sistem tavsiyesi ?
Merhaba, elimde kasa, 650w aopen nagas dandik PSU, windows yüklü 250GB Samsung Evo 840 ssd ve 750gb samsung 6 yıllık sata 2 hdd mevcut.
99 ekran LED tv den oyun oynuyorum. 1080p 60hz olarak. Online oyun oynamam hiç vaktim yok sadece film gibi singleplayer. PS5 çıkacak bu yüzden portlanacak oyunlarda sıkıntı yaşamadan uzun süreli bir sistem tavsiyesi alabilir miyim ?
PSU mu söyleyince aman patlamasın yanmasın diyorlar çok kötüymüş ama 4 yıl yükte FX8350 ile r9 280x kullandım bana mısın demedi, ne kapandı ne takıldı. ama riske etmemek için gerekirse zorlarım şartları.
Ayrıca birisi bana dedi ki PS5 yüzünden 1440p 144hzlik sistem topla yoksa 1080@60p de işim zormuş. Ne kadar doğru bu ?
Gözlerim çok hassas ama hiç 144hz de akıcı görüntü ekran görmedim. cidden 1440p 144hz fark ediyor mu ? Asla CSGO falan oynamıyorum sadece singleplayer.
Teşekkürler.
Lenovo E14 Laptop için harici ekran kartı ?
Merhaba arkadaşlar,
Elimde Lenovo E14 i7-10510u (10.nesil) laptop var. 16gb ddr4 ramli ve thunderbolt type-C destekli. Fakat içinde olması gereken rx 550 veya rx 640 harici ekran kartı yok. Intel UHD tümleşik iGPU da cok kötü Buna garantiyi bozmadan ekran kartını yükseltme yapmak istiyorum fakat ilk defa yeni bir laptop kullandığım için pek fazla bilgiye sahip değilim. Thunderbolt'a takılan harici güç kaynaklı ekran kartları varmış fakat Türkiye'de bunların satışı yok mu ?
Yardımcı olursanız sevinirim. Bu laptop bana ait olmadığı için satamam fakat harici ekran kartı alıp bununla oyun oynayabilir miyim iyi bir soğutma ile ? Sıfırdan kasa toplamaktan daha ucuza gelir mi acaba. Yoksa tek seçenek yurtdışı mı ?
Teşekkürler.
GÜNCELLEME: ARAÇ ARTIK HİÇ ÇALIŞMIYOR, SANAYİYE ÇEKTİRDİK, KOMPRESÖR DÜŞMÜŞ SEKMAN SIYIRMIŞ MOTOR İNECEK VS VS. DENDİ. KALDIK ÖYLE LANETTEN KURTULAMIYORUZ DA SATIP. GEÇEN GÜN ŞEHİRLER ARASI TEKLEMEDEN YOL YAPAN BU ARAÇ BİRDEN USTANIN SAYDIĞI BU SORUNLARA YOL AÇMIŞ.
MOTORU YAPTIRSAN ŞANZIMAN AYRI SORUN, YEMİN EDİYORUM MOTOR ŞANZIMAN UĞRAŞACAĞINA O PARALARIN TOPLAMINA TOFAŞ VEYA LADA ALIRSIN, UCUZ PARÇA VE İŞÇİLİK İLE YAPTIRIR YAPTIRIR KULLANIRSIN
BİR ŞEKİLDE ÇOK KAZIKLANMADAN SORUN ÇÖZÜLSE, LPGYİ SÖKTÜRÜP ATTIRACAĞIM ARTIK
Merhaba,
Bende 2004 model Hatchback full otomatik benzin/lpg megane 2 var. 214000km'de 4 bin km ben yaptım. Şehir içi/dışı karışık 100km'de 12lt LPG yakıyor bununla ilgili bir sorunum yok.
Ama bazı konular illallah ettirdi:
- Araç elektronik olduğu için tüpte giderken bazen motor arıza lambası çıkıyor, emisyon davasına böyleymiş.
- Airbag ve servis ışığı sürekli yanıyor, bi de direksiyonu çevirirken yumuşak rahat dönmesine rağmen haşur huşur ses çıkıp bir plastik birşey sürtüyormuş gibi ses de yapıyor takılıyor gibi, silikon yağ sıktık geçer gibi oldu yine tekrarladı sorun.
- Kontak çevirince araç çok zor çalışıyor uzun süre marş basıyor çünkü, araç ısınınca, tüpe geçerken devir düşüyor, eğer gaza basmazsam ve klima açıksa araç stop ediyor. (Atiker LPG var)
- 40LT tüp depom en fazla 24 25 lt gaz alıyor.
En büyük sıkıntı durumlar ise:
- Tüp bitti diyelim ya da ben benzine almak istedim, benzindeyken araba hiç çekmiyor hızlanmıyor pedalı köklememe rağmen, vites geçişleri çok zor ve vuruntulu oluyor ve vites geçişi için arabayı bağırtana kadar hızlanmasını beklemem gerekiyor. (LPG'de iken hiç sorun yok vites geçişlerinde ve hızlanmada)
- Yokuştayken, ileri ya da geri hiç farketmiyor vites, hiç çekmiyo araba hatta bazen kaydıracak diye korkuyorum bile ama ivmelenince kurtarıyorum yokuşta kalmayı.
- Fren yaparken hava kaçağı sesi oluyor ve hassasiyet azaldı (Westinghouse ya da şanzımandan olabilir dediler)
- Yavaşlarken araba titremeye başladı çok
- Salıncaklar yeni değişmesine ve rot balansa rağmen araç sağa çekiyor
Gördüğünüz üzere çok sorunlu bir araç ve haliyle dost kazığı yedim. Vaktim olmadığı için gösteremedim hiç, kazıklanacak kadar para durumum da yok şuan. Yardım ve önerilerinizi bekliyorum
Araştırmalarıma göre bu araçta kronik sorunlar: Şanzıman için selonoid valf değişimi, motorla ilgili sorunlar için ateşleme bobini değişimi gerekli diyorlar
Ne yapacağımı bilemiyorum şuan, araç bu haldeyken ve kâra geçmeme rağmen satamam. Satabilsem istediğim aracı düz vites alırdım direk.
Teşekkürler
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 289
İkinci El Bölümü Mesajları: 5
Konularının görüntülenme sayısı: 43.095 (Bu ay: 734)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 51 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware