GÜNCELLEME: ARAÇ ARTIK HİÇ ÇALIŞMIYOR, SANAYİYE ÇEKTİRDİK, KOMPRESÖR DÜŞMÜŞ SEKMAN SIYIRMIŞ MOTOR İNECEK VS VS. DENDİ. KALDIK ÖYLE LANETTEN KURTULAMIYORUZ DA SATIP. GEÇEN GÜN ŞEHİRLER ARASI TEKLEMEDEN YOL YAPAN BU ARAÇ BİRDEN USTANIN SAYDIĞI BU SORUNLARA YOL AÇMIŞ. MOTORU YAPTIRSAN ŞANZIMAN AYRI SORUN, YEMİN EDİYORUM MOTOR ŞANZIMAN UĞRAŞACAĞINA O PARALARIN TOPLAMINA TOFAŞ VEYA LADA ALIRSIN, UCUZ PARÇA VE İŞÇİLİK İLE YAPTIRIR YAPTIRIR KULLANIRSIN BİR ŞEKİLDE ÇOK KAZIKLANMADAN SORUN ÇÖZÜLSE, LPGYİ SÖKTÜRÜP ATTIRACAĞIM ARTIK Merhaba, Bende 2004 model Hatchback full otomatik benzin/lpg megane 2 var. 214000km'de 4 bin km ben yaptım. Şehir içi/dışı karışık 100km'de 12lt LPG yakıyor bununla ilgili bir sorunum yok. Ama bazı konular illallah ettirdi:
En büyük sıkıntı durumlar ise:
Gördüğünüz üzere çok sorunlu bir araç ve haliyle dost kazığı yedim. Vaktim olmadığı için gösteremedim hiç, kazıklanacak kadar para durumum da yok şuan. Yardım ve önerilerinizi bekliyorum Araştırmalarıma göre bu araçta kronik sorunlar: Şanzıman için selonoid valf değişimi, motorla ilgili sorunlar için ateşleme bobini değişimi gerekli diyorlar Ne yapacağımı bilemiyorum şuan, araç bu haldeyken ve kâra geçmeme rağmen satamam. Satabilsem istediğim aracı düz vites alırdım direk. Teşekkürler < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frayne -- 14 Kasım 2020; 11:58:18 > |
Renault Megane 2 yetti artık, bir sürü sorun
-
- Airbag ve servis ışığı sürekli yanıyor, bi de direksiyonu çevirirken yumuşak rahat dönmesine rağmen haşur huşur ses çıkıp bir plastik birşey sürtüyormuş gibi ses de yapıyor takılıyor gibi, silikon yağ sıktık geçer gibi oldu yine tekrarladı sorun.
-
16 yaşında 220.000 km araç, hiç sorunsuz mu olsaydı ?
-
Sana naçizane tavsiyem; fbooktaki megane 2 grup veya gruplarına üye ol. Orada mutlaka yardımcı olan çıkacaktır. Burada çözüm bulamazsın.
-
Hiç farkında değildim durumun, teşekkürler çok yardımcı oldun hocam
-
Kesin çözüm, sat kurtul arızalarını söyle alan kişi uğraşsın, bunu bilerek alsın.
-
Teşekkürler emmi hocam, burada ben belki bilen çıkar diye şansımı denemek istemiştim hemen işe koyulacağım. Belki benimkine benzer sorunlar yaşamış insanlar çıkar herhalde diye düşünüyorum kronik sorunu çok olan bir modelmiş. Her ne kadar görüntüsünü çok sevsem de bayağı bir zaman ve bütçe harcanmasını istiyor araç
-
O da bir çözüm aslında evet, burada yazdığım gibi her şeyi yazıp beklemem lazım. Yoksa bu haldeki bir aracı bu sorunları gizleyerek satmak adi dolandırıcılık olur ve başa bela alırım. Hak edilen bir bela olur. En ucuza satılan ağır hasar kayıtlılardan daha çok paraya gideceğini düşünüyorum aracımın sadece 3000TL tramer ve boyalı çamurluklar var o kadar. Bi de tavanda güneş yanıkları ama elletmedim hiç. Umarım yanılmam
-
@Frayne ben de lpg'li bir marea alayım diyorum. bunu duyanlar "aman abi sakın bulaşma, uzak dur" diyorlar. :)
-
DİZEL MEGANE 2 MİLLET, BENZİNLİ MEGANE 2 ZİLLET ARABASIDIR HOCAM. BENCE SATIN KURTULUN. ALLAH’IN BELASI LPG YÜZÜNDEN HEP BUNLAR.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O da bir şey mi hocam ? ben full + full Cherry Tiggo almayı düşünüyorum düz vites benim aldığım tepkiler sizinkinden kesinlikle daha fazladır
-
O arabaya LPG olmuyor. Bizde de vardi zamanında, sıfır almisti babam. 4 yasindayken LPG taktirdi, 1 sene sonra satti. durduk yere stop ediyordu.
Hepsi lpg'den aslinda. Direksiyon ise yasindan dolayi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Dizel hakkında bir bilgim yok fakat araştırmalarıma göre benzinli otomatik megane 2, sadece İzlanda'da sorun yaşatmıyormuş şanzıman konusunda. O da haliyle şu yüzden; Fransız mühendislik hatası olan bu otomatik AL4/DPO şanzıman çok fazla ısınıyor sırf bu sorun ortaya çıkınca sadece bu şanzımana özel ELF bir yağ çıkartıyor ama yine de kurtarmıyor. Bu yüzden sadece çok soğuk yerlerde bu şanzıman adamı üzmüyormuş. Biz de gidip üstüne LPG taktırınca yakmadığımız benzini yangına dökmüş oluyoruz hocam.
-
Zaten bir daha araç alırsam benzinliyse sadece orjinal fabrika çıkış oluyorsa alırım. Yakıttan kar etmek amacıyla cepten ve vakitten daha çok gidiyor ve üstüne sıkıntı stres üzüntü yaşıyor insan.
-
Onun yerine yuksek model, dusuk km symbol ya da clio alsaniz sorunsuz binme ihtimaliniz daha yuksek :)
1. Sat.
2. Japon al.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
20 yaşında sıfır sorunlu bir aracım var. Bakarsan bağ, bakmazsan dağ. Bu kadar basit.
-
[quote]Araştırmalarıma göre bu araçta kronik sorunlar: Şanzıman için selonoid valf değişimi, motorla ilgili sorunlar için ateşleme bobini değişimi gerekli diyorlar[/quote]
Direksiyon pompasını ve zayıf salıncakları da ekleyin. Gündelik tıkırtı/gıcırtılar, sunroof varsa onun sesi, kapı kolu - vites kolu - direksiyon yıpranması gibi kozmetik sorunlara yaş itibariyle girmiyorum bile.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 9 Ekim 2020; 16:29:31 > -
Yazdiginin cogunu tüplü golf 5 aracimda yasadim. Ariza hala yanıyor tupten dolayi takmiyorum. Direksiyon gacur gucur etti on takim degistim. Silecek suyu deposu hortumu yırtıldı tamir ettim, dijital klima kafasina gore calisiyor hala oyle, 4 lastik degistim, aracta klima veya kalorifer kapali iken havalandirma kanallarindan kötü koku geliyor (polen filtresi 4 aylik) baski balatam bitmek uzere. 5 binden fazla para harcadim nisandan beri daha harcansa harcanir. Sikinti arabalar degil fakirlik. 14 yasinda araba ne yapsın omur boyu düz mü gitsin. Avrupada pressliyorlar bunlari. Bir süre sonra takmayacaksin gidiyor mu gidiyor iste. Dogmamis çocuğumun rizkini 200 milyar verip teneke renoya fiata veremem( yarisi yamyam devlete gidiyor). Sal gitsin diyecegim takma herşey hallolur canin sagolsun bizimde kaderimiz boyle yaşamak. Cografya bunu gerektiriyor.
Direksiyon kutusu arızalı
Airbag ışığı neden yanıyor bilmiyorum
Diğer sorunların tamamı lpg yüzünden kaynaklanıyor. Lpg motoru öldürüyor çünkü uzak durun bu lpg belasından
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
20 yaşında sorunsuz araç olmaz
kaporta ve motorda illlaki sorun bulunur
belki sen bilemezsin ama ekspertize sok arabaya bitik derler. . .
Yazdiginin cogunu tüplü golf 5 aracimda yasadim. Ariza hala yanıyor tupten dolayi takmiyorum. Direksiyon gacur gucur etti on takim degistim. Silecek suyu deposu hortumu yırtıldı tamir ettim, dijital klima kafasina gore calisiyor hala oyle, 4 lastik degistim, aracta klima veya kalorifer kapali iken havalandirma kanallarindan kötü koku geliyor (polen filtresi 4 aylik) baski balatam bitmek uzere. 5 binden fazla para harcadim nisandan beri daha harcansa harcanir. Sikinti arabalar degil fakirlik. 14 yasinda araba ne yapsın omur boyu düz mü gitsin. Avrupada pressliyorlar bunlari. Bir süre sonra takmayacaksin gidiyor mu gidiyor iste. Dogmamis çocuğumun rizkini 200 milyar verip teneke renoya fiata veremem( yarisi yamyam devlete gidiyor). Sal gitsin diyecegim takma herşey hallolur canin sagolsun bizimde kaderimiz boyle yaşamak. Cografya bunu gerektiriyor.
|
16 yaşında 220.000 km araç, hiç sorunsuz mu olsaydı ? |
20 yaşında sıfır sorunlu bir aracım var. Bakarsan bağ, bakmazsan dağ. Bu kadar basit. |
Hiç farkında değildim durumun, teşekkürler çok yardımcı oldun hocam |
O arabaya LPG olmuyor. Bizde de vardi zamanında, sıfır almisti babam. 4 yasindayken LPG taktirdi, 1 sene sonra satti. durduk yere stop ediyordu.
Hepsi lpg'den aslinda. Direksiyon ise yasindan dolayi. |
Direksiyon kutusu arızalı
Airbag ışığı neden yanıyor bilmiyorum Diğer sorunların tamamı lpg yüzünden kaynaklanıyor. Lpg motoru öldürüyor çünkü uzak durun bu lpg belasından |
Dizel hakkında bir bilgim yok fakat araştırmalarıma göre benzinli otomatik megane 2, sadece İzlanda'da sorun yaşatmıyormuş şanzıman konusunda. O da haliyle şu yüzden; Fransız mühendislik hatası olan bu otomatik AL4/DPO şanzıman çok fazla ısınıyor sırf bu sorun ortaya çıkınca sadece bu şanzımana özel ELF bir yağ çıkartıyor ama yine de kurtarmıyor. Bu yüzden sadece çok soğuk yerlerde bu şanzıman adamı üzmüyormuş. Biz de gidip üstüne LPG taktırınca yakmadığımız benzini yangına dökmüş oluyoruz hocam. |
Bu maddedeki sorunu türkiye'de çözen ilk ve tek kişiyim. Yıllar önce, acemilik zamanı bir kaç video çekerek kanalıma yüklemiştim. Anılarım canlandı. |
Anladığım kadarıyla size yardımcı olayım ; *Airbag lambası yanıyorsa önce obd kontrol edilmesi lazım koltuk altındaki soketten mi diye direksiyon sağa ve sola dönüşlerinde catırdı varsa amortisör takozlarınız patlak olabilir yada zembereginiz arızalı veya 2 side arızalı bunu bir mekanikci 2dkda teşhisini koyabilir *Marş : Kontak kapalıyken 12.6V(%100) 12.4V(%75) 12.2V(%50) 12.0V (%25) % Ömrünü gösteriyor *Lpg tankının orda LT40 VE ALTINDA OF FILING %80 DİYE YAZAR YANİ %80 DOLUMU YAPILIR TANKIN ÜZERİNE BAKABİLİRSİNİZ *Ön takımınızdan şüpheleniyorsanız Kamber ve kaster ayarlarınızı bir rot balanscıda kontrol ettirin sorununuzu söyleyin hemen teşhisi koyarlar (Tepe tokazlarınada baktırmış olursunuz en fazla 20-30 ₺ alır) *Eğer araç benzinde çekmiyorsa Benzin filtresi,Benzin Pompası kontrol edillip basıncı ölçülmeli Şuanda yapmanız gereken bir rot balanscıya ve bir mekanikciye(sonra geliceginizi belirtip sorunların tespitini yazılmasını ve işçiliiğini sorun malzemeleri kendiniz alırsınız carpılmazsınız) liste yaptırmanız |
Benzer içerikler
- egea hybrid alınır mı
- liqui moly ceratec yorumlar
- 1.6 multijet motor kronik sorunları
- 1.3 multijet beyaz duman ve koku
- hgs etiketi yapıştırmak zorunlu mu
- dacia jogger bagaj hacmi
- 2022 model toyota corolla
- togg şarj süresi
- taigo bagaj hacmi
- byd hangi modelleri getirecek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X