"40LT tüp depom en fazla 24 25 lt gaz alıyor." Bu maddedeki sıkıntıyı eski 1.6 benzin lpgli aracımda yaşamıştım. 17 liraya fullendi. Gösterge dolu gösteriyordu. Çok gitmeden yolda kaldım. Sıkıntı; LPG tankı hava yapmış. |
Renault Megane 2 yetti artık, bir sürü sorun (2. sayfa)
-
-
Araç benzinde doğru çalışmıyorsa.
Sübaplara, ateşleme sistemine ve enjektörlere bakmak şart.
Aracın hava girişinde bir engel olmadığından emin olun. Rölantisi ve çalışma torku düşük motorda frenler düzgün çalışmaz. Westinghouse vakum tertibatı ile çalışan bir parçadır. Yeterli vakum olmadığında hassasiyet düşer ve fren sertleşir.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Aracın teknik ayrıntılarına tamamen hâkim olmadığım için bu konu hakkında yorum yapmam olmaz. Fakat biri 2004 biri 2005 olmak üzere bu modelden iki arabaya binme fırsatım oldu. Airbag lambası ve direksiyon sıkıntısı bu araçlarda da vardı. Bu modellerin kronik sıkıntısı bu herhalde.
bende de vardı yıllar önce, baş belası bir arabadır kendileri
-
- Airbag ve servis ışığı sürekli yanıyor, bi de direksiyonu çevirirken yumuşak rahat dönmesine rağmen haşur huşur ses çıkıp bir plastik birşey sürtüyormuş gibi ses de yapıyor takılıyor gibi, silikon yağ sıktık geçer gibi oldu yine tekrarladı sorun.
Bu maddedeki sorunu türkiye'de çözen ilk ve tek kişiyim. Yıllar önce, acemilik zamanı bir kaç video çekerek kanalıma yüklemiştim.
Anılarım canlandı.
-
aynı yaşta Hyundai getz Aracım var, sıfır sorun hemde tüplü. Avrupa araçları pişmanlıktır.
-
Anladığım kadarıyla size yardımcı olayım ;
*Airbag lambası yanıyorsa önce obd kontrol edilmesi lazım koltuk altındaki soketten mi diye direksiyon sağa ve sola dönüşlerinde catırdı varsa amortisör takozlarınız patlak olabilir yada zembereginiz arızalı veya 2 side arızalı bunu bir mekanikci 2dkda teşhisini koyabilir
*Marş : Kontak kapalıyken 12.6V(%100) 12.4V(%75) 12.2V(%50) 12.0V (%25) % Ömrünü gösteriyor
*Lpg tankının orda LT40 VE ALTINDA OF FILING %80 DİYE YAZAR YANİ %80 DOLUMU YAPILIR TANKIN ÜZERİNE BAKABİLİRSİNİZ
*Ön takımınızdan şüpheleniyorsanız Kamber ve kaster ayarlarınızı bir rot balanscıda kontrol ettirin sorununuzu söyleyin hemen teşhisi koyarlar (Tepe tokazlarınada baktırmış olursunuz en fazla 20-30 ₺ alır)
*Eğer araç benzinde çekmiyorsa Benzin filtresi,Benzin Pompası kontrol edillip basıncı ölçülmeli
Şuanda yapmanız gereken bir rot balanscıya ve bir mekanikciye(sonra geliceginizi belirtip sorunların tespitini yazılmasını ve işçiliiğini sorun malzemeleri kendiniz alırsınız carpılmazsınız) liste yaptırmanız
-
Airbag ısıgı sol ön koltuğun altındaki soketten sök temizle tekrar tak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynı arabadan bizde de vardı. 100binlerdeyken aldık ve 190bine yakınken sattık. O stop etme sorunları tamamen lpgden kaynaklı. Onun dışında dediğiniz sorunların hiçbirisini yaşamadık. Siz sanki kötü binilmiş bir arabaya denk gelmişsiniz gibi.
şimdi lpgyle uyumu tam olan civic kullanıyoruz. Fabrikasyon lpgli hatta. Uzun zamandır bakım yaptırmamamıza ve araba 80bine gelmiş olmasına rağmen hiçbir sorunu yok. Fakat yine de lpg olduğu için biraz daha fazla bakım yapmak gerekiyor. Lpg regülatöründen ya da başka bir parçasından dolayı aracımız motor soğukken ilk marşı zor alıyor. Genel performansta aşırı fark olmamasına rağmen araba benzinde giderken resmen kendine geliyor. Daha pürüssüz gittiğini ve lpg gibi bir kuru yakıtla çalışmadığını anlıyorsunuz. Ama siz siz olun lpgli araç kullanıyorsanız bakımlarını eksik etmeyin. Motor eskitme potansiyeli benzine göre kat kat fazla.
Özet olarak benzin fiyatlarını bu hale getirip milleti lpgye mahkum edenler utansın. Öyle bir vergilendirilmiş ki benzin, varil fiyatı eksileri görse bile vergiler yüzünden 5 lira altına almak imkansız.
-
bende dizel megane II var pek sorun çıkartmıyor, sorun lpg de olmalı
-
Ön tekerlerin çamurluğa hizasına bakın. Tekerin biri geride olabilir.
Tamam
-
İşi bitmiş araci sana kitlemisler maalesef ki. Babamda 2006 Megane 2 Sedan 1.5 var. Bahsettiğin sorunların hiçbiri yok. Şikayetlerimiz kapı kolu/vites topuzu soyulması, trim sesleri. Başka da bu modele özel bir kronik sorun yaşamadık.
Direksiyon airbag kaptör arızalı. Ondan dolayı haşır huşur ses geliyor ve airbag lambası yanıyor. 200 liraya yaptırırsın.
Tüpteki sorunun aracın tüpü motora uygun değil ondan dolayı
Geç çalışma benzinde çekmeme nedeni tam bildiğim bir konu değil ancak benzin pompasına bir baktır acaba havamı yapıyor.
Bujilere bir baktır...
yanlış anlamayın ama reno-tofaş araçları biraz dizel motoru için tercih edilir (clio, symbol, megane, linea, egea vb.)
eğer düz atmosferik motor alınıp LPG ile kullanılacaksa japon grubu araçları tercih etmek daha mantıklı hocam.
@Konu Sahibi
Arabada birkaç tane sorun lpg ile 5-10 tane oluyor
Bu durumları öğrenerek tüpçüye gitmem daha az kazık yememde faydalı olacaktır diye düşünüyorum, ya senin dediğin sorun hocam ya da şamandıra arızası. Teşekkürler
-
Bunu öğrendim iyi oldu, bu yaşadığım sorunu halletmek için gittiğimde bunu aklımda tutacağım, teşekkürler. Rolanti ve tork LPG'de iken normal neyse ki
-
Hocam bu güzel videoların için sana çok teşekkür ederim, böyle önemli bir konuya kendin bir çözüm getirmişsin sana helal olsun. Belki vaktim olursa bu sorunu kendim bile halledebilirim artık. Olmadı sorun teşhisini önceden belirlemiş olurum ki gereksiz yere bana airbag takımı satmasınlar. Sağolasın
-
Bu değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Ben de liste yapmayı düşünüyordum genel olarak. Her şeyi detayıyla yazacağım. Parçaları da kendim temin edeceğim en mantıklısı, kimse hayır demez herhalde sonuçta iş yaptıracağız adama yoksa eyvallah diyip başka ustaya gideceğim yani. 40lt nin %80i 32 yapıyor bir kere aracım 30a yakın almıştı gaz ama hep değişiyor. Artık gazın ve pompanın kalitesi yüzünden herhalde.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X