Şimdi Ara

kulaklık kablosu tamiri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
7
Favori
141.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ironblood19

quote:

Orijinalden alıntı: MisterDodo

Bağlantıları düzgün gibi görünüyor. Jak ın kapak kısmı metal anladığım kadarıyla. Kapak jaka takılı iken kısa devre oluyor olmasın ? Bir de kabloları lehimlerken, kablo boylarını lehimleyeceğiniz jak pinine göre kısaltın bence.

kulaklık kablosu tamiri kulaklık kablosu tamiri

metali çıkarttığımda da sorun aynı.

Lehimledikten sonra üstüne zaten elektrik bandı ile kısa devreyi önlemek adına band çevirdim.

Akşam gidince Eski (3 kutup) jackı bağlayacağım.

Alıntıları Göster
    Hocam sorunu hallettim, teşekkür ederim çabalarınız için

Kulaklığın içini açınca anladım sorunu.

Daha önceden ben,

şase+canlı ucu => canlı çıkışa

Şaseyi ======> Şaseye bağladığımda ses yarısı hatta 3' de biri kadar çıkıyormuş.

Ses nasıl geliyor halen hayret ediyorum
     kulaklık kablosu tamiri kulaklık kablosu tamiri

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zombi7406

kulaklik kablolari yakilarak birlestirilemez. en kotu islemdir bu. cunku kablo erir. oksidasyon olur ve kablo calissa bile iki gunce kopmalar, temassizliklar olusturur....
    birine lehimlettirmeniz lazjn.
    referans kulaklik sahibi arkadasim. kulakligin suruculeri yanmissa yenisini al. yoksa kablosu tamir edilebilir. ama dusuk wattli havya lazim.

merhabalar

Sanırım hatamı sayenizde anladım.

Yıllardır bu kulaklık kablolarını önce çakmak ile yaktım, sonra maket bıçağı ile bu kararmış yerleri temizledim.

Geçenlerde 3.5 mm' lik jackını kırdığım Soundmagic e10s' nin, emanet jack' tan sonra, 4 kutuplu jack alıp takarken yukarıdaki işlemi tekrarlamış, ses tamamen yarıya inmiştir.

Şasenin gelmemesi gibi değil, şase gelmese anlardım (sesler tabiri caiz ise son ayar 3 boyutlu efekt verilmiş gibi geliyor) ama sesler güzel, tok AMA yarısı kadar şiddet veriyor.

Sol kulaklıktan şiddeti de daha fazla geliyor. Empadansını ölçtüm, bir kulaklık 27 iken, öbürü 32.

Yardım ederseniz sevinirim.

Elimdeki havya 40 watt.
    Pasta Alman marka
    Lehim, ince 40-60 kalay-bakır

öncelikle bu forumdan bezdiğim ve moderasyon sayesnde her seferinde haksız çıkarıldığım için artık çok uğramıyorum.
    eline netten geçirdiği şema ile amfi yapanlar mühendis sayılıyor resmen buralarda. bu nedenle başka sorun olursahttps://www.facebook.com/profile.php?id=1535952289 burdan beni ekle. özel bir konuşma grubumuz var.
    diğer yönden.
    havya 40 değil 35 hatta 25 w seçmeni önerirdim. varsa ayarlı tip al ve lehim telini eritecek en düük ısıya getir. lehim telin için 1.5 mm lik kullanmanı tavsiye ederim kulaklık empedansını değiştiren aşırı ısı da olabilr başka türlü şeyler de ama çok takılmanı tasiye etmem belli olmaz. çalıştırdığında aynı sesi alıyorsan iki taraftan sorun yoktur. 3 kutuplu yani stereo 3.5 mm jack ile 4 bacaklı trio jack aynı olmaz. birinde şase kaskalınken öbüründe hem daha incedir hem ya 3. bacaktır ya 4. bacak. bu nedenle garanti olsun diye 2 bacağn da kısa devre edilerek şaselenmesi mümkünse 3 bacak jack gereken yerde 4 bacak kullanılmaması gerekir.
    şase olmamasına rağmen ses gelebilr özellikle elinizde telefon varken ses gelir çünkü devre sizin üzerinizden tamamlanır tabi sadece yüksek frekanslar akar ve düşük frekanslar yamuk yumuk ses verdirir. ya da stereo olduğu için kulaklık kablosu içinde şase ortaktır ve 2 sürücü de bir noktadan birleşiktir ve çıkışlar şase kopuk o0larak devreyi yarım yamalak da olsa tamamlar ve yine bozuk da olsa ses gelir.
    ben ikisini de müşahade ettim. tek kablosu kopuk olsa da hoparlör ya da kulaklıklar eliniz üzerinden devre tamamlayıp çalışır.
    sizin yapmanoız gereken 3 bacaksa 3 bacaklı bir jack ile mümkün olabildiğince az ısı ile kulaklık kablosunu tamir etmeniz, jakı da maket bıçağı ile kazıyarak üstündeki kalayı kazıyıp jackın plastiğini eritip yamultmadan lehim edirip hızlıca lehimlemeyi halletmenizdir. çok ısıtırsanız jack yamulur ve farketmeden kulaklıpı taktığnız ses kaynağına zarar verebilrsiniz. ayrıca çok ısıtınca tel erir ve çok çabuk kopar. neyse başka sorunuz olursa faceden devam edelim.

• Benim audiotechnica ckm 70 kulaklığımın zedelenme sonrası kablosu koptu sanırım. Sol kulaklıktan ses gelmiyor açtım baktım birşey anlamadım :). Elinde lehim vs olup bu işten anlayan biri bana pm atabilir mi acaba? Kendisine kulaklığı göndereyim yapabilirse yapsın ücret karşılığında tabiki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

kulaklik kablolari yakilarak birlestirilemez. en kotu islemdir bu. cunku kablo erir. oksidasyon olur ve kablo calissa bile iki gunce kopmalar, temassizliklar olusturur....
    referans kulaklik sahibi arkadasim. kulakligin suruculeri yanmissa yenisini al. yoksa kablosu tamir edilebilir. ama dusuk wattli havya lazim.

merhabalar

Yıllardır bu kulaklık kablolarını önce çakmak ile yaktım, sonra maket bıçağı ile bu kararmış yerleri temizledim.

Geçenlerde 3.5 mm' lik jackını kırdığım Soundmagic e10s' nin, emanet jack' tan sonra, 4 kutuplu jack alıp takarken yukarıdaki işlemi tekrarlamış, ses tamamen yarıya inmiştir.

Şasenin gelmemesi gibi değil, şase gelmese anlardım (sesler tabiri caiz ise son ayar 3 boyutlu efekt verilmiş gibi geliyor) ama sesler güzel, tok AMA yarısı kadar şiddet veriyor.

Sol kulaklıktan şiddeti de daha fazla geliyor. Empadansını ölçtüm, bir kulaklık 27 iken, öbürü 32.

Elimdeki havya 40 watt.
    Pasta Alman marka

öncelikle bu forumdan bezdiğim ve moderasyon sayesnde her seferinde haksız çıkarıldığım için artık çok uğramıyorum.
    eline netten geçirdiği şema ile amfi yapanlar mühendis sayılıyor resmen buralarda. bu nedenle başka sorun olursahttps://www.facebook.com/profile.php?id=1535952289 burdan beni ekle. özel bir konuşma grubumuz var.
    diğer yönden.
    havya 40 değil 35 hatta 25 w seçmeni önerirdim. varsa ayarlı tip al ve lehim telini eritecek en düük ısıya getir. lehim telin için 1.5 mm lik kullanmanı tavsiye ederim kulaklık empedansını değiştiren aşırı ısı da olabilr başka türlü şeyler de ama çok takılmanı tasiye etmem belli olmaz. çalıştırdığında aynı sesi alıyorsan iki taraftan sorun yoktur. 3 kutuplu yani stereo 3.5 mm jack ile 4 bacaklı trio jack aynı olmaz. birinde şase kaskalınken öbüründe hem daha incedir hem ya 3. bacaktır ya 4. bacak. bu nedenle garanti olsun diye 2 bacağn da kısa devre edilerek şaselenmesi mümkünse 3 bacak jack gereken yerde 4 bacak kullanılmaması gerekir.
    şase olmamasına rağmen ses gelebilr özellikle elinizde telefon varken ses gelir çünkü devre sizin üzerinizden tamamlanır tabi sadece yüksek frekanslar akar ve düşük frekanslar yamuk yumuk ses verdirir. ya da stereo olduğu için kulaklık kablosu içinde şase ortaktır ve 2 sürücü de bir noktadan birleşiktir ve çıkışlar şase kopuk o0larak devreyi yarım yamalak da olsa tamamlar ve yine bozuk da olsa ses gelir.
    ben ikisini de müşahade ettim. tek kablosu kopuk olsa da hoparlör ya da kulaklıklar eliniz üzerinden devre tamamlayıp çalışır.
    sizin yapmanoız gereken 3 bacaksa 3 bacaklı bir jack ile mümkün olabildiğince az ısı ile kulaklık kablosunu tamir etmeniz, jakı da maket bıçağı ile kazıyarak üstündeki kalayı kazıyıp jackın plastiğini eritip yamultmadan lehim edirip hızlıca lehimlemeyi halletmenizdir. çok ısıtırsanız jack yamulur ve farketmeden kulaklıpı taktığnız ses kaynağına zarar verebilrsiniz. ayrıca çok ısıtınca tel erir ve çok çabuk kopar. neyse başka sorunuz olursa faceden devam edelim.

teşekkür ederim hocam, uzun uzadıya yazmışsınız.

Sizden bir önceki mesajımda sorunu nasıl çözdüğümü belirttim.

kısaca ben şu şekilde bağlamışım.

Canlı uç + Şase => Canlı Uç çıkışına

Şase ========> Şase çıkışına

Yukarıdaki yazdıklarınızdan, şase olmazsa nasıl ses geleceğini çok önceden tecrübe etmiştim. Sorunum o değildi.

Hatta Üniversitede Volume kontrol bağlarken "şaseden bağlasam yeter" diyip, reostayı sadece şaseye bağlamış, reostanın ayarını değiştirdikçe bazı hoparlörde olan "3 boyutlu" ses şeyinin aynısını orada deneyimlemiştim. Ses kısılmıyor, vokal kayboluyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: margornn

Benim audiotechnica ckm 70 kulaklığımın zedelenme sonrası kablosu koptu sanırım. Sol kulaklıktan ses gelmiyor açtım baktım birşey anlamadım :). Elinde lehim vs olup bu işten anlayan biri bana pm atabilir mi acaba? Kendisine kulaklığı göndereyim yapabilirse yapsın ücret karşılığında tabiki.

Merhaba
    Size özel mesaj attım, yardımcı olabilirim

• margornn M kullanıcısına yanıt
    kulaklığın kablosu zedenlenmiştir, sanki tespih çekermişcesine kablonun bi ucundan başlayıp diğer bir ucuna kadar kontrol yapın, kırıklık olan bölgede, zamanla baskıya maruz kaldığı için birazcık cansız olucaktır eğer uç noktalarda ise sıkıntı olmaz fakat ortalarındaysa kabloyu yarman gerekiyor, yada kulaklığın durumuna ve yapısına göre içine dişi jak eklenip yeni bir kabloyla sorun giderilebilir, sizinde dediğiniz gibi kulaklık denen şey bozulmaz kolay kolay, bozulsa bile tak diye sesi kesmez her zaman kablolardadır sıkıntı.
  • CuSn kullanıcısına yanıt
    Bu kablolardan alıp bir ucunu kesip kullanabiliriz, özellikle kafa bantlı kulaklıklarda. Kulaklığın kablosu tek taraftan kulaklığa giriyorsa bunlardan kullanırız.
     kulaklık kablosu tamiri
     kulaklık kablosu tamiri
    Kablo kulaklığa iki taraftan da giriyorsa bu kablodan alıp kırmızı ve beyaz uçları kesip kullanırız.
     kulaklık kablosu tamiri

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bunlarda çözüm kesinlikle ama benim önceliğim kulaklığın kablosunu değerlendirmekten geçer :)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

merhabalar

Elimdeki havya 40 watt.
    Pasta Alman marka

diğer yönden.

teşekkür ederim hocam, uzun uzadıya yazmışsınız.

Sizden bir önceki mesajımda sorunu nasıl çözdüğümü belirttim.

kısaca ben şu şekilde bağlamışım.

Canlı uç + Şase => Canlı Uç çıkışına

Şase ========> Şase çıkışına

Yukarıdaki yazdıklarınızdan, şase olmazsa nasıl ses geleceğini çok önceden tecrübe etmiştim. Sorunum o değildi.

Hatta Üniversitede Volume kontrol bağlarken "şaseden bağlasam yeter" diyip, reostayı sadece şaseye bağlamış, reostanın ayarını değiştirdikçe bazı hoparlörde olan "3 boyutlu" ses şeyinin aynısını orada deneyimlemiştim. Ses kısılmıyor, vokal kayboluyordu.

yanlış anlama ama tam okusa idin sesin bozuk da olsa gelmesinin hattın sen ya da hava üstünden devre tamamlanması ile geldiğni yazdığımı farkederdin. ya da farkettin değinmedin bilmiyorum. neyse önemli de değil.
    reostaya 2 uç girdiğinde sorun senin sadece gerilimi bölmüş olman idi. ama geln akımı bölmediğin için sorun çıkarır. parazit oluşur. işte rostadaki 3. bacak gelen akımı kendi içinde biraz sınırlandırdığı için parazit oluşmuyor. pek çok yeni nesil amfi devresinde zaten girişe koyulan seri akım sınırlama direncine paralel direnç atmazsanız amfi yükü algılamaz.
    eski nesillerde de bu tür seri dirençe paralel ekleme yapılmazsa amfide uğultu ya da osilasyon oluşurdu.
    öte yandan.
    kabloyu esneterek ya da şöyle geriliyor mu bakarak kırık arayan arkadaşım su hortumu kopuk mu diye bakmıyorsan ya da antikron 3 damarlı tesisat kablosu o kulaklık kablosunda tek kırık arıyorum diye bi milyon kırık yaparsın farkına varmazsın
    kablo avometredeki diyot kademesi ile kırık mı değil mi diye ölçülür.

• Bluetooth kulaklık arayanlara güzel bir alternatif, almaya karar verdim düşünceleriniz nedir :D
    Gearbest
    MEIZU EP51 Bluetooth Kulaklık Kablosuz Spor HiFi Kulaklıklar | Gearbest Türkiye
    http://www.gearbest.com/sports-fitness-headphones/pp_356162.html?vip=189889

• Merhaba geçen sene almış olduğum Snopy sn-r4 kulaklığımın sağ kulağından ses gelmiyor baktığımda kabloda resimde işaretlediğim yerde kablo kopukluğu vardı elimde lehim (40W) ve lehim pastası var yardımcı olursanız sevinirim.
     kulaklık kablosu tamiri

• quote:

Orijinalden alıntı: gevişek0606

Bu şekilde bağlanmalıdır
     kulaklık kablosu tamiri

Alıntıları Göster
    teşekkürler Allah razı olsun işimi gördü :)

•  kulaklık kablosu tamiri

https://www.n11.com/urun/xiaomi-hybrid-pro-hd-mikrofonlu-kulak-ici-kulaklik-416162?magaza=zumteknoloji

kulaklık bu ses açma kısma tuşunun için deki kablolar kopmuş ama nere lehimleyeceğimi çözemedim yardım edermisiniz

not: resmim sağ tarafından gelen kablo jak üst taraftakide kulaklığa gidiyor üst taraftaki kablonun içerisinde birde kırmızı kablo var

• enes19600 E kullanıcısına yanıt
     kulaklık kablosu tamiri

3 renkte kulaklığa gidiyormuş yeşil direk gidiyor kırmızı ve sarıda kart üzerinden geçip gidiyor

Gördüğüm kadarı ile kulaklıklara giden kablolar PCB'ye uğramadan doğrudan kulaklıklara gidiyor. Ancak kablonun birini koparmışsın gibi. Sarı kablo ortak uç, Ground, GND. Şimdi jakli taraftan gelen, kulaklıklara giden tarafta eşi olmayan, boştaki kabloyu(kırmızı) M+ yazan yere bağlayacaksın.

Mikrofonlu kulaklıkların şeması bu. İşine yarar umarım. Kulaklıklara giden tellerin PCB ile işi yok. PCB'ye sadece mikrofon ve Ground bağlantısı yapılacak.

kulaklık kablosu tamiri

Ek: Kırmızı mikrofon bağlantısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 8 Kasım 2020; 16:22:39 >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt

teşekkürler havya gelince deneyeceğim şuanda havya yok elimde ama yarin denerim

• ipli jeton kullanıcısına yanıt
     kulaklık kablosu tamiri

2 taraftada 3 kablo var (kırmızı sarı yeşil) yeşil direk gidiyor jak tarafından gelen kızmızı kabloyuda m+ ya baplıyacağı peki jak tarafındaki sarı kabloyu ve kulaklık tarafındaki kırmızı kabloyu nereye bağlıyacağım onlarıda söylermisin şemadan bişey anlamadımda

Kulaklığında jaktan gelen tek bir kalın kablo önce ikiye ayrılıyor. Sağ taraf doğrudan kulaklığa giderken, sol taraf önce mikrofon ve düğmelerin olduğu parçaya uğruyor ardından oradan devam edip sol kulaklığa ulaşıyor.

Şimdi mikrofonun olduğu parçada jaktan taraftan gelen boştaki kabloyu pcb üzerindeki M+ yazan yere bağla, kulaklıktan gelen sarı kabloyu da diğer sarı kablonun yanına G yazan yere bağla tamamdır. Kulaklığa giden taraftaki üçüncü kablo önemli değil. Onu boş bırak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 9 Kasım 2020; 15:46:56 >
  • En bastan baslayalim. Sag kanala giden renkleri yazin -- ?

Sol kanala giden renkleri yazin -- ?

Elimizde 4 kablo. Oldu dogru mu ?

Simdi jaka giren kablolarin renklerini yazin ve hangi renk hangi boğuma bagli onu yazin. Sonrasi cok kolay

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.