Şimdi Ara

KULAKLIKLA KULLANILACAK EN İYİ DTS HOPARLÖR SETİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Ben bilgisayarımda sürekli olarak dts ses destekli mkv filmleri izliyorum ve bunun için kulaklık kullanıyorum. Hoparlörlerim ise Creative'in 5.1 model analog seti. Ses kartım ise Auzen 7.1 DTS ses kartı. Ben Logitech ya da bu kalitede başka bir set almayı düşünüyorum. Sesi dışarı verip pek kullanmıyorum. Film izlerken ya da müzik dinlerken Pioneer hdj-2000 kulaklığımı kullanıyorum. Hoparlör setim dijital olmadığı için yüksek ses açtığımda sessiz sahnelerde bile arka planda bir "fssss" yani hava sesi geliyor. Dijital olmayan tüm hoparlör setlerinde olan bir şey bu, yanlış bilmiyorsam. Ben bu sesten kurtulmak istiyorum. Yüzde doksan kulaklık kullanacağımı da düşünürseniz benim için en iyi hoparlör seti hangisi olur? Z5500 fazla mı olur benim için?

Şu iki ürün arasında kararsızım:

http://www.sanalmarketim.com/urun/LOGI.SPK.Z5500/LOGITECH-Z5500-500W-RMS-THX-Dolby-Digital-5.1-Hoparlor-(30-%24-Degerinde-MM22-MP3-Hoparlor-Hediye)

http://www.sanalmarketim.com/urun/df9b733317d9c9a9564445ca2fe83728/RAZER-Mako-300W-RMS-2.1-THX-Hoparlor

Kulaklıkla kullanımda Razer Mako ile Z5500 arasında bir fark olur mu? Sonuçta dışarı sesi çok vermeyeceğim için hoparlörün az yer kaplaması da iyi bir özellik olur.

• Onlar dvdeki sesi çözerler ama hd filmlerdeki dts sesler başkadır. O gösterdiğin setler hd sesleri çözemez.
  • Z5500 dts sesleri çözüyor diye biliyodum ben. Yanlışım mı var?

Merak ettiğim bir konu da şu: Hoparlörden dts ya da dijital sesi dışarı aldık diyelim. Ben elimdeki pioneer hdj-2000 kulaklığımı hoparlöre bağladığımda ses aynı netlikte mi gelir, yoksa kalite olarak bir düşüş yaşar mıyım? Sonuç olarak ben kulaklık takarak alabileceğim en iyi sesi elde etmek istiyorum. Ses kartım Auzen DTS, yani çok iyi bir ses kartı. Kulaklığım da üst model. Gereksiz yere para vermeden, kulaklıkta bana en üst seviye sesi sunacak hoparlör setini öğrenmek istiyorum.
  • Yanlış anlamadım hd film izliyorsun değilmi mkv izliyorum dedin çünkü ozaman onların bitrate değeri 1536 kbps dir onları çözemez.
    dvdlerin dts ini çözer dvd lerin 754kbps bildiğim kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobile Prof. -- 14 Nisan 2011; 22:32:39 >
  • Z5500 ile mkv oynatıcı kullanan insanlar dts ses aldıklarını söylüyorlar. Bu işte bir yanlışlık var gibi geldi bana.
  • Yanlışlık yok dts hd çözemez o z5500
  • Z5500 dts çözüyor. Forumda konusu mevcut.
  • Ben de öyle biliyordum ama arkadaş bu konuda yanlış bilgiye sahip anlaşılan.

Benim asıl sorum şuydu: pioneer hdj-2000 kulaklığımla bu z5500 hoparlörleri kullandığımda dts sesi kulaklıktan alabilir miyim? Kulaklıkla kullanımda benim eski Creative hoparlör setimden daha iyi bir ses mi alırım, yoksa kulaklıktan kullandığım için bir fark olmaz mı?
  • Z5500 kullanan arkadaşıma sordum da kulaklıktan vermezmiş DTS'yi.
  • Sonuç olarak kulaklıkla müzik dinlendiğinde hoparlörün kalitesinin etkisi tam olarak nedir sizce? Kulaklıkla film izlerken ya da müzik dinlerken hoparlör kalitesi sese etki etmez diyorsanız ona göre seçimimi yapacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.