Şimdi Ara

Kule veya raf tipi Hoparlör Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
6.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Önce stereo Sistem, sonra AVR ve 5.1 derken tekrar Stereo amfi ve 2 hoparlör kurulumuna geçiş yapmış durumdayım. Her zaman niyetim stereo tarafındaydı fakat sıklıkla Film/Dizi seyredildiği için eşimde bu yatırımdan faydalansın istedim. Müzik biraz daha tek taraflı bir yatırım olacaktı çünkü.

Fakat 28 m2'lik bir dikdörtgen bir salondan bahsediyoruz sadece 15/16 m2 si bu sistem içinde kalacak. Salonu ortadan ikiye bölersek yarısı karşılıkla olarak Tv ve koltuk, diğer yarısı masa, büfe ,akvaryum vb. Ve koltuk arka duvara yapışık olduğu için 5.1 sistemde arka surround hoparlör yerleşimi pek mümkün olmuyor. Duvara asmam gerekir ki bu seferde sağ sol hoparlar mesafeleri çok farklı olacak.

Yani sırf surround yapabilmek için 2 yerine 5 hoparlör, en az 20 mt. kablo ve müzik keyfinden taviz vermem gerekecekti. Dali zensor 5.1 alıp 3500 tl vermek ve her yeri hoparlör yapmak istemedim açıkcası. Gereksiz olacaktı benim durumum için.

Bu sebeple dijital opsiyonları olan biraz daha yeni nesil bir stereo amfi ve bir çift kule veya raf tipi hoparlör + ayak kararını verdim. Hem TV yi bağlayıp ses kalitesini yükseltebilirim hem de AVR ye kıyasla stereo amfi ile daha keyifli müzik dinleme şansım olur. Kule tipine daha yakınım sanırım.

Çok uzattım belki sadede geleyim, max 2000 TL bütçe ile bir çift hoparlör tavsiyesine ihtiyacım var. En azından hifi ye bir adım atmak için başlangıç olarak. Dinleme mesafesi yaklaşık 3,5 m. olacak.

Cambridge Audio CX serisi, NAD D 3020 vb. gibi muadil bir amfi almayı planlıyorum. Eski ama çalışan bir sony pikap da mevcut elimde. Zaman içinde eklemeler yapabilirim

Zensor 5, Jamo S 606 veya elbete bir çok alternatif mevcut. Rock, Heavy metal, Progressve Rock/Metal, Blues ve türevleri dinlenecek bu sistemde. Ve belirttiğim gibi TV ve wireless kaynaklara bağlantı yapılacak.

Sonuna kadar okuduysanız teşekkür ederim:) Tavsiyelerinizi rica ediyorum.

Teşekkürler,

• Sağolun:)

Uzun oldu biraz ama işin hikayesini de anlatayım dedim. Fazla detay çoğu zaman yoruyor ama daha doğru sonuçlar alınıyor.

Klipsch lere bakıcam hemen. En azından kısa bir liste hazırlamam lazım ki dinleyip deneme yapabileyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sparrowhawk

Sağolun:)

Uzun oldu biraz ama işin hikayesini de anlatayım dedim. Fazla detay çoğu zaman yoruyor ama daha doğru sonuçlar alınıyor.

Klipsch lere bakıcam hemen. En azından kısa bir liste hazırlamam lazım ki dinleyip deneme yapabileyim.

Selamünaleyküm.

TOKİ evleri olma ihtimali var mı? Kendi evim hözümde canlandı da.
    Monitör audio rx serisi de alternatif olsun. Bakarsınız... Sağlıcakla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***radyo*** -- 1 Haziran 2015; 18:27:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikinci el monitor audio rx8 de düşünebilirsin ama klipsch bir numaralı tercihiniz olsun dinlediğin müzik türlerine tam gider ve zor sürülmez. Amfidede denon öneririm rock tarafı için. Hem klipsch hemde denon sert çalar tam rock havası tutturursun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***radyo***

quote:

Sağolun:)

Selamünaleyküm.

TOKİ evleri olma ihtimali var mı? Kendi evim hözümde canlandı da.
    Monitör audio rx serisi de alternatif olsun. Bakarsınız... Sağlıcakla...

ehhe, TOKi değil ama bir çok salon aynı durumda sanırım. Keşke herkwsin bir hobi odası şansı olsa:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Apache Air Fighter

ikinci el monitor audio rx8 de düşünebilirsin ama klipsch bir numaralı tercihiniz olsun dinlediğin müzik türlerine tam gider ve zor sürülmez. Amfidede denon öneririm rock tarafı için. Hem klipsch hemde denon sert çalar tam rock havası tutturursun.

AVR için oldukça Denon modeli incelemiştim ama stereo amfi için hiç düşünmemiştim. Bakınayım.

optik ve usb çıkışlı amfiler gerçi maliyet olarak zorlayacak biraz beni sanırım. Denon o anlamda avantaj sağlayabilir. Marantz, Nad ve Camb. Audio ya nazaran daha uygun fiyatlı ülkemizde.
  • İstanbul sınırlarındaki Klipsch alternatiflerine bakıyorum. Şu na çok bir hareketlilik yok gibi görünüyor.

Bir yandan RF 52II 2000 TL yeni ürün fiyatını hak ediyor mu sizce? 2. El uygun bir ürün bulamazsam eğer.
  • Merhaba, bir alternatif olarak burada dursun;

forumdan bir arkadaştan aldığım ve sadece birkaç defa dinleme testi yaptığım Dali Ikon2 MK2 hoparlörlerimi satıyorum.
  • rf 52II nin wooferları biraz küçük değilmi sorun olmazmı basslarda?
  • Dinleme şansım olmadığı için henüz bende bilmiyorum fakat belirttiğim gibi 28 m2 bir odanın sadece 15/16 m2 si aktif kullanılacak. Ses elbette yayılıyor ama tüm alan kullanılmadığı için büyük kule hoparlörlerin sıkıntı yaşatacağını düşünüyorum. Hatta fiyatlara ve bu m2 hesabını göz önüne alınca acaba raf tipi hoparlöre mi dönsem diye düşünmüyor değilim. 2000 TL bir bütçeye alınacak raf tipi hoparlör sanırım alınacak kule tipinden daha üst seviye bir seri olacaktır.
  • sparrowhawk S kullanıcısına yanıt
    merhaba heco victa prime 502 düşünürsen yardımcı olabilirim... linki

• Çok uygun fiyata 1 hafta kullanılmış heco 702 verebilirim, kutusunda sıfırdan farksız faturalı garantili
  • Arkadaşlar teşekkürler fakat heco veya magnat düşünmüyorum.
  • O zaman Dali ikon 7 mk2 verelim?:)
    Bu arada önceki yoruma katılıyorum klipcs rf62 veya 82 ye bakabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FERROKROM

O zaman Dali ikon 7 mk2 verelim?:)
    Bu arada önceki yoruma katılıyorum klipcs rf62 veya 82 ye bakabilirsiniz.

:) takip ettiğim kadarı ile ikon 7leri de yeni almiştiniz. Hızlı bir tüketim var sizin tarafta:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sparrowhawk -- 5 Haziran 2015; 14:41:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet biraz öyle bende:) 15 günlük daha pişme süresi bile geçmedi, faturalı garantili sıfırdan farksız düşünürseniz verebilirim:)
  • masallah bu ne hiz :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Evet biraz öyle bende:) 15 günlük daha pişme süresi bile geçmedi, faturalı garantili sıfırdan farksız düşünürseniz verebilirim:)

Benim salon için fazla büyük olacaklarını düşünüyorum açıkcası. Görsel olarak değil ama akustik / bass yoğunluğu anlamında. Üst katta bebekli aile var, zaten riskli işler ile uğraşıyorum. İyice papaz olmayalım:) Daha büyük dinleme odası olan biri umarım değerlendirir.
  • quote:

quote:

Evet biraz öyle bende:) 15 günlük daha pişme süresi bile geçmedi, faturalı garantili sıfırdan farksız düşünürseniz verebilirim:)

Benim salon için fazla büyük olacaklarını düşünüyorum açıkcası. Görsel olarak değil ama akustik / bass yoğunluğu anlamında. Üst katta bebekli aile var, zaten riskli işler ile uğraşıyorum. İyice papaz olmayalım:) Daha büyük dinleme odası olan biri umarım değerlendirir.

O zaman raf tipi speakerlara yönelmenizi tavsiye ederim...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.