Şimdi Ara

Kule veya raf tipi Hoparlör Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
6.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FERROKROM

quote:

Orijinalden alıntı: sparrowhawk

quote:

Orijinalden alıntı: FERROKROM

Evet biraz öyle bende:) 15 günlük daha pişme süresi bile geçmedi, faturalı garantili sıfırdan farksız düşünürseniz verebilirim:)

Benim salon için fazla büyük olacaklarını düşünüyorum açıkcası. Görsel olarak değil ama akustik / bass yoğunluğu anlamında. Üst katta bebekli aile var, zaten riskli işler ile uğraşıyorum. İyice papaz olmayalım:) Daha büyük dinleme odası olan biri umarım değerlendirir.

O zaman raf tipi speakerlara yönelmenizi tavsiye ederim...

Ben de o yöne doğru gidiyorum aslında.

Arkadaşlar bu arada Hollanda dan Amfi getirme şansım var.

Denon pma 720ae / Denon 1520ae ve Marantz pm 6005/7005 iç piyasa aile kıyaslandığında oldukça mantıklı. En basitinden mediamarkt.nl fiyatlarına bakınca bile min. 600 Tl fark var iç piyasamız ile.
    Ben DAC entegre olduğu için Marantz ürünlerine saha sıcak bakıyorum. Bütçesel konuşunca. Öte yandan dinliyor olduğum müzik türüne göre Denon tavsiyesi de yapıldı.

Q Acoustics Concept 20 raf tipi hoparlör ile eşleştirebilirim alacağım amfiyi. Ayak konusunu hala bilmiyorum nasıl çözeceiğim ama 1600 TL gibi bir fiyat var şu an Q acoustics için.

Yorumlarınızı rica ediyorum?

• Qcoustics ler için kesinlikle rega brio r tavsiye ederim, birlikte dinledim çok başarılıydı. Timpani de dinleyebilirsin
  • Bir önceki hoparlörüm olan Concept20 çok iyi işçiliği olan oldukça iyi bir kabine sahip (kabin içinde Kabin mantığı ile üretilen çok başarılı bir kabin) ve cidden muazzam sahnesi olan iyi bir hoparlördür normalden fazla güç ister yer seçmez sahnesinin ne kadar iyi olduğunu daha ilk saniyelerde hemen hissettirir. Alt frekanslar doğru tarafa çok yakındır uzamaz, uğuldamaz. Üstler gayet yeterlidir ama bir b&w keskinliğinde de değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Bir önceki hoparlörüm olan Concept20 çok iyi işçiliği olan oldukça iyi bir kabine sahip (kabin içinde Kabin mantığı ile üretilen çok başarılı bir kabin) ve cidden muazzam sahnesi olan iyi bir hoparlördür normalden fazla güç ister yer seçmez sahnesinin ne kadar iyi olduğunu daha ilk saniyelerde hemen hissettirir. Alt frekanslar doğru tarafa çok yakındır uzamaz, uğuldamaz. Üstler gayet yeterlidir ama bir b&w keskinliğinde de değildir.
    Anlattığınız oda, odanın büyüklüğü ve yerleşimi neredeyse benimkiyle aynı. Kule tipi düşünmemenizi tavsiye ederim. 25-30 m^2 de kule tipi istediği alan boşluğunu yakalayamayabiliyor. Ben tercihimi raf tipinden yana kullandım. Hoparlör için 2000 lira bütçeniz var ise B&W 685 S2 modeline bakmanızı şiddetle tavsiye ederim. Konuyu çok dikkatli okuyamadım, amfi konusunda ne yapacaksınız bilmiyorum ama Marantz'ın giriş seviyesi (PM6005 mesela) amfileri ile güzel sonuçlar elde ediliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: FrontLiner

Anlattığınız oda, odanın büyüklüğü ve yerleşimi neredeyse benimkiyle aynı. Kule tipi düşünmemenizi tavsiye ederim. 25-30 m^2 de kule tipi istediği alan boşluğunu yakalayamayabiliyor. Ben tercihimi raf tipinden yana kullandım. Hoparlör için 2000 lira bütçeniz var ise B&W 685 S2 modeline bakmanızı şiddetle tavsiye ederim. Konuyu çok dikkatli okuyamadım, amfi konusunda ne yapacaksınız bilmiyorum ama Marantz'ın giriş seviyesi (PM6005 mesela) amfileri ile güzel sonuçlar elde ediliyor.

Her ne kadar forumlarda dolaştıkça insan Marantz dan soğusa da, hollanda dan getirtme olanağım olduğu için ve fiyat avantajı sağlayabileceğim markalar Denon ve Marantz gibi görünüyor. Bir de Rotel var merak ettiğim açıkcası.

Marantz PM 6005 549 euro
    Marantz PM 7005 899 euro
    Denon PMA 1510 839 euro
    Denon PMA 1520 999 euro

NAD C356DAC 999 euro
    Pioneer A70 899 euro
    Rotel VA12 v2 (dac) 750 euro

Oda bu şekil, can sıkıntısı işte:) 7mX4m. dinleme mesafesi 3m. diyebiliriz.

Kule veya raf tipi Hoparlör Tavsiyesi
    Hoparlör olarak belirttiğiniz gibi raf tipi modellere bakıcam. Ayak işi hala bende stress yaratıyor:(

Q acoustics concept 20, B&W 685/686 (685 bütçemi aşıyor sanırım), Focal chorus 705 bulabildiğim alternatifler arasında.

İyice çorba oldum diyebiliriz:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sparrowhawk -- 9 Haziran 2015; 15:05:36 >

• quote:

quote:

Her ne kadar forumlarda dolaştıkça insan Marantz dan soğusa da, hollanda dan getirtme olanağım olduğu için ve fiyat avantajı sağlayabileceğim markalar Denon ve Marantz gibi görünüyor. Bir de Rotel var merak ettiğim açıkcası.

Marantz PM 6005 549 euro
    Marantz PM 7005 899 euro
    Denon PMA 1510 839 euro
    Denon PMA 1520 999 euro

NAD C356DAC 999 euro
    Pioneer A70 899 euro

Hoparlör olarak belirttiğiniz gibi raf tipi modellere bakıcam. Ayak işi hala bende stress yaratıyor:(

Q acoustics concept 20, B&W 685/686 (685 bütçemi aşıyor sanırım), Focal chorus 705 bulabildiğim alternatifler arasında.

Oda yerleşimimiz çok benziyormuş hakikaten. Benim de dinleme mesafem 3 metre. Koltuğum duvara dayalı. Duvardan 50cm'den fazla uzaklaşırsam düşük frekanslarda kayıplar başlıyor. Oda akustik olarak çok da iyi sayılmaz.
    İkimizin de ortak handikapı hoparlörlerin odayı ortalayacak şekilde durmuyor olmaları. Ben balance ayarını bi tık solda tutmak zorunda kalıyorum çünkü sağ hoparlör duvara yakın olduğu için sol hoparlörün yaşadığı kaybı yaşamıyor.
    İlk zamanlarda raf tipi olan hoparlörlerimi yerde kullandım (evet kulağa ne kadar aptalca geliyor farkındayım). Tv ünitem ile birebir boyda oldukları için görüntü çok hoş duruyordu. Ama tabi ki sesinden memnun kalmadım ve TV ünitesinin üzerine yerleştirdim. Hatta ünitenin üzerine de ikea'dan 4 adet duvar rafı alıp, 2'li olarak hoparlörlerin altına yerleştirerek yükselttim. Şu anda tam kulak hizamdalar. Uzun lafın kısası, hoparlörlerin ne yap ne et, kulak hizanda tut. Sahibinden'de custom raf üreten bir kaç arkadaş var. 400-500 liraya mal olur ama güzel bi standa sahip olursun.

Ben Denon PMA520 ile Dali Zensor 3 kullanıyorum. İkisinin uyumundan memnunum.
    Focal Chorus 705'i bi arkadaşımda dinledim. Zensor 3'den önce dinlemiştim ve sesini çok beğenmiştim. Pioneer bi amfi ile sürülmüşlerdi. Zensor 3'ü dinlediğimde aradaki fiyat farkında değer mi emin olamadım ama bütçem Zensor'e yetmişti.
    685'e bütçen elverirse eğer 2014 de çıkan S2 modeli olmasına dikkat et.

Son olarak, hoparlör ve amfi dengesine dikkat :) Amfiye çok para verip, hakkını veremeyecek bir raf tipi ile ziyan etmeyin derim.
    Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrontLiner -- 9 Haziran 2015; 15:28:12 >

• quote:

quote:

quote:

Marantz PM 6005 549 euro
    Marantz PM 7005 899 euro
    Denon PMA 1510 839 euro
    Denon PMA 1520 999 euro

NAD C356DAC 999 euro
    Pioneer A70 899 euro

Oda yerleşimimiz çok benziyormuş hakikaten. Benim de dinleme mesafem 3 metre. Koltuğum duvara dayalı. Duvardan 50cm'den fazla uzaklaşırsam düşük frekanslarda kayıplar başlıyor. Oda akustik olarak çok da iyi sayılmaz.
    İkimizin de ortak handikapı hoparlörlerin odayı ortalayacak şekilde durmuyor olmaları. Ben balance ayarını bi tık solda tutmak zorunda kalıyorum çünkü sağ hoparlör duvara yakın olduğu için sol hoparlörün yaşadığı kaybı yaşamıyor.
    İlk zamanlarda raf tipi olan hoparlörlerimi yerde kullandım (evet kulağa ne kadar aptalca geliyor farkındayım). Tv ünitem ile birebir boyda oldukları için görüntü çok hoş duruyordu. Ama tabi ki sesinden memnun kalmadım ve TV ünitesinin üzerine yerleştirdim. Hatta ünitenin üzerine de ikea'dan 4 adet duvar rafı alıp, 2'li olarak hoparlörlerin altına yerleştirerek yükselttim. Şu anda tam kulak hizamdalar. Uzun lafın kısası, hoparlörlerin ne yap ne et, kulak hizanda tut. Sahibinden'de custom raf üreten bir kaç arkadaş var. 400-500 liraya mal olur ama güzel bi standa sahip olursun.

Ben Denon PMA520 ile Dali Zensor 3 kullanıyorum. İkisinin uyumundan memnunum.
    Focal Chorus 705'i bi arkadaşımda dinledim. Zensor 3'den önce dinlemiştim ve sesini çok beğenmiştim. Pioneer bi amfi ile sürülmüşlerdi. Zensor 3'ü dinlediğimde aradaki fiyat farkında değer mi emin olamadım ama bütçem Zensor'e yetmişti.
    685'e bütçen elverirse eğer 2014 de çıkan S2 modeli olmasına dikkat et.

Son olarak, hoparlör ve amfi dengesine dikkat :) Amfiye çok para verip, hakkını veremeyecek bir raf tipi ile ziyan etmeyin derim.
    Saygılar

Alıntıları Göster
    685 S2 piyada yok gibi bir şey. Can hifi B&W stoklarında da yok dedi. Dikmen de 1 ad. var o da beyaz.

Önce amfi işini halledip sonra hoparlör denemeleri yapıcam sanırım. Doğru bir süreç değil beki ama iki bilinmeyen ile ürün aramaktansa elimde amfi ile dolaşıp dinleme yapmam daha mantıklı geliyor.

Amfi konusunda da Rotel RA 12 ( 750 euro) ve Marantz 7005 (899 euro) arasındayım şu an. 1-2 güne kadar artık netleştirmem gerekecek.

• quote:

685 S2 piyada yok gibi bir şey. Can hifi B&W stoklarında da yok dedi. Dikmen de 1 ad. var o da beyaz.

Önce amfi işini halledip sonra hoparlör denemeleri yapıcam sanırım. Doğru bir süreç değil beki ama iki bilinmeyen ile ürün aramaktansa elimde amfi ile dolaşıp dinleme yapmam daha mantıklı geliyor.

Amfi konusunda da Rotel RA 12 ( 750 euro) ve Marantz 7005 (899 euro) arasındayım şu an. 1-2 güne kadar artık netleştirmem gerekecek.

Alıntıları Göster
    marantz pm 7005 ile dali ikon 6 mk2 dinlemenizi tavsiye ederim yada rega elicit dali ikon 6 mk2 tabiiki bunlar sadece anfi ve kolon ile bitmiyor kaynak.. dac..ve kablo bunlarda çok önemli

• Merhaba arkadaşlar, bir stereo sistem kurma düşüncesindeyim. Şu an herhangi bir ekipmanım yok. Müziği bilgisayardan, kayıpsız format, vinyl rip vs. olarak dinleyeceğim. Dinlediğim müzik türü en çok pop/elektronik pop, ara sıra da klasik, vokal caz... Protest müziği de ekleyebilirim. Sistemi kuracağım oda için evde iki seçeneğim var. İlki 16m2, ikincisi 40m2. Yalnız hoparlörler ve dinleme noktasının konumuyla odanın özelliklerinin nasıl olması gerektiğini tam olarak bilmiyorum. Buna göre karar vereceğim sanırım. Her bir ekipman için (DAC, amfi ve hoparlörden olışacağını düşünerek) yaklaşık 2000 lira verebilirim sanırım. İlk hoparlörle başlayayım diyorum. Sonus Faber hoparlörler tasarım olarak çok hoşuma gidiyor, kalite olarak da iyi sanırım. İkinci el bir raf tipi Toy'la başlasam nasıl olur sizce? Şu an bir tane var. Yeni gibi diyor. Fiyatı 1650 lira. Yalnız alacak olsam bir sorun olup olmadığını nasıl anlayacağım?

@atalayalper siz sanırım bu konuda oldukça bilgi sahibisiniz. Özellikle siz yorum yapabilirseniz sevinirim.

• trallesli antemius T kullanıcısına yanıt
    1650 lira olan piyasada toy monitor modelidir ve bass beklemeceksin onlardan. fiyat itibariyle 16m2 olan oadayı tercih et. İkinciel piyasasına yönel. Bu terimler üzerinde sistem kurun.
  • trallesli antemius T kullanıcısına yanıt
    Toy iyi bir hoparlör ve başlangıç için de hiçte fena olmaz alt frekans 60-65hz e kadar inebiliyor bu aslında gayet yeterli. Amaç fazlasındansa doğru alt frekansı elde etmek olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Toy iyi bir hoparlör ve başlangıç için de hiçte fena olmaz alt frekans 60-65hz e kadar inebiliyor bu aslında gayet yeterli. Amaç fazlasındansa doğru alt frekansı elde etmek olmalı.
    Tekrar merhaba,

Amfi Rotel RA 12 olarak sonuçlandı. Arkadaş sağolsun, hollanda dan sağ salim getirdi.

Sıra geldi hoparlör konusuna. Vakit bulamadığımdan hala gidip dinleme yapamadım.

Her ne kadar raf tipine yönelmiş olsam da kule tip ürünler aklımın bir köşesinde duruyor. Sanırım dinleme yapmadan da bu kararı vermek zor.

Web fiyatlarına bakarak Q acoustics concept 20, focal chorus 706, cabasse antigua mt31, polk audio rti a3, nht classic three vb. alternatifler mevcut. Kule işin içine girerse tabi alternatifler çoğalıyor. 2x60w ( ki incelemelerde amfi nin çok daha güçlü olduğu yazılmış) ile rahat sürülebilecek ve fazlaca büyük olmayan bir odada sesi boğmayacak kule tip ürünlerde olabilir. Ve tabi ki 2. el cihazlarda listede. Şu an bu ürünlerin bazıları için ilanlar mevcut.

Kablo konusuna hiç giremıyorum, bir süre ekonomik çözümler ile idare edicem.

• quote:

İstanbul sınırlarındaki Klipsch alternatiflerine bakıyorum. Şu na çok bir hareketlilik yok gibi görünüyor.

Bir yandan RF 52II 2000 TL yeni ürün fiyatını hak ediyor mu sizce? 2. El uygun bir ürün bulamazsam eğer.

Klipsch dusunuyosan d sinifi bi amfi yerine ab class bi amfi oneririm.ben hk 3490 ile kullaniyodum ama belli bi sureden sonra klipsch yoruyo bu tip amfilerle su an pioneer a a6j amfiyle suruyorum ve cok memnunum.gece ile gunduz gibi fark var.gerci hk 2×120 pioneer 2×45ama bayagi guzel uyum sagladilar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: headbanger6

quote:

İstanbul sınırlarındaki Klipsch alternatiflerine bakıyorum. Şu na çok bir hareketlilik yok gibi görünüyor.

Bir yandan RF 52II 2000 TL yeni ürün fiyatını hak ediyor mu sizce? 2. El uygun bir ürün bulamazsam eğer.

Klipsch dusunuyosan d sinifi bi amfi yerine ab class bi amfi oneririm.ben hk 3490 ile kullaniyodum ama belli bi sureden sonra klipsch yoruyo bu tip amfilerle su an pioneer a a6j amfiyle suruyorum ve cok memnunum.gece ile gunduz gibi fark var.gerci hk 2×120 pioneer 2×45ama bayagi guzel uyum sagladilar.

Alıntıları Göster
    merhaba,

Uzun bir süre geçti aradan. Yoğunluk, araştırma, tatil derken amfi bir süre evde yattı.

Önce mavi hifi 'ye uğradım. Dinleme yapmadım, sadece süreci anlatıp tavsiyeleri dinledim. Mevcut modeller üzerinden bütçeme göre alternatifleri konuştuk. Çok iyi fiyatlı bir KEF LS50 de mevcuttu aslında ama beni aşıyordu. Umarım sahibini bulmuştur.

Zaman içinde yönüm biraz daha kule tip hoparlörlere kaydı bu arada.

Timpaniye Q Acoustics 3050 dinlemeye gittim. Kendi rotel amfimi de yanımda götürdüm. Hayatımda ilk defa böyle bir dinleti yaptım aslında. Dolayısı ile çok tecrübeli kulaklara sahip olduğumu söyleyemem. 2-3 albüm dinledik. Özellikle Muse albümünde elektro gitarların biraz fazla karambole gittiğini hissettim. Yani net alamadım gitarları. Çorba oldu biraz. Fazla teknik konuştuğum için kusura bakmayın, zamanla öğrenicem inşallah:) Ama beni oldukça tabi memnun etti diyebilirim. Neticede ilk defa bu kalitede cihazlar ile müzik dinledim.

O günlerde REGA ürünlerinde indirim vardı. Halen de stoklar ile sınırlı devam etmekte sanıyorum. RS5 ile de bir deneme yapmak istedim. Normal şartlarda beni oldukça aşan fiyatlara sahipler ama indirim ile özellikle RS3, Q Acoustics ile kafa kafaya geliyordu. Ben yine de RS5 ile başladım dinlemeye ve işler değişti. Fiziksel olarak da çok daha minyon bir hoparlör ama hiç de öyle çalmıyor.

Bana mı öyle geldi, biraz fiyat ve marka ile bağlantılı olarak psikolojik mi bilmiyorum ama ciddi fark hissettim. Ses çok daha temiz gelmeye başladı, enstrümanlar birbirinden ayrıldı. Muse albümü de aynı şekilde kademe atladı diyebilirim.

Elbette liste fiyatların bakarsak arada fark var. Faklı seviyelerin ürünleri. Dolayısı ile doğal karşılanabilir.

Ben tabi allak bullak eve döndüm:) Bir süre hesap kitap sonrası tekrar Timpaniye uğradım. Bu sefer RS3 ve RS5 i arka arkaya dinledim. Dedim RS3 bile bana yetebilir çünkü salon çok büyük değil vs. hem de fiyat düşecek tabi ama olmadı. Arka arkaya dinleyince RS3 yine memnun etmedi. Sadece basslar değil dinlediğim müzik kademe atlıyor gibi geldi hep RS5 ile.

İşin özü ben bütçeyi zorlayıp yükselttim, indirimden de faydalandım ve RS5 sahibi oldum.

Kablo olarak da QED XT40 aldım. Çıplak kullanıyorum şu an, ileride banana veya spade ile update edebilirim. Gerçi 4mm2 çap var ve çıplak olarak zorluyor biraz.

Yorum yapan, yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Başladık bakalım...

• hayirli olsun
  • sparrowhawk S kullanıcısına yanıt
    Hocam hayırlı olsun , keyifli dinlemeler , mevcut anfiyi kapıp hoparlör dinlemeler felan hep imrenirim , tam zevkinize göre sistem kurmanın en kestirme yolu , gönlünüze göre olmuş , rega rs5 ile rega mira 3 demosu dinlemis ve hoşuma gitmisti netten , birde çok sık sistem değişikliğine gidemiyicekseniz bütçeyi zorlayıp bi üst segmentten almanızda sizin avantajınıza , olası bi upgrade için ilerde illaki şimdikinden daha fazla maliyete girmekten kurtulmuşsunuz... tekrar hayırlı olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: meteor0636

Hocam hayırlı olsun , keyifli dinlemeler , mevcut anfiyi kapıp hoparlör dinlemeler felan hep imrenirim , tam zevkinize göre sistem kurmanın en kestirme yolu , gönlünüze göre olmuş , rega rs5 ile rega mira 3 demosu dinlemis ve hoşuma gitmisti netten , birde çok sık sistem değişikliğine gidemiyicekseniz bütçeyi zorlayıp bi üst segmentten almanızda sizin avantajınıza , olası bi upgrade için ilerde illaki şimdikinden daha fazla maliyete girmekten kurtulmuşsunuz... tekrar hayırlı olsun...
    hayırlı olsun, bende arayıştayım raf tipi düşünüyorum toki evi:) bütçe olarak daha ekonomik bulabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ug35ur

hayırlı olsun, bende arayıştayım raf tipi düşünüyorum toki evi:) bütçe olarak daha ekonomik bulabilir miyim?

Alıntıları Göster
    selamlar, Denon avr 1803 ve 5+1 JBL Lx 2000 serisi sitemim var ve ayrıca Marantz mcr 603 ü küçük odada kullanıyorum.

AVR sistemini amfi ile değiştirmeye karar verdim ve geçenlerde pioneer a70 aldım.

şu anda bahsi geçen konu ile meşgulum, amfinin olacağı salon 35m2 gibi.

LS50 ti epeydir kafaya taktıma am öte taraftan aynı fiyata kule tipi sistem mi alsam diyorum. Pop ve rock tarzı dinleme yapıyorum. acaba LS50 34 m2 de beni tatmin eder mi? yoksa büyük hacimli kule tiplerine mi dönmeliyim?

• mmystere M kullanıcısına yanıt
    35m2'de kule tipi almalısınız. 20m2 üstü raf tipi önermem. pop-rock tarzı için sıcak çalan değil daha düz tonda çalan bir speaker öneririm yada tiz çalan bir speaker. Monitor audio yada klipsch olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apache Air Fighter

35m2'de kule tipi almalısınız. 20m2 üstü raf tipi önermem. pop-rock tarzı için sıcak çalan değil daha düz tonda çalan bir speaker öneririm yada tiz çalan bir speaker. Monitor audio yada klipsch olabilir.
    Bahsettiğiniz üzere bir çok kişi Pioneer ile M.Audio yu tavsiye etti. Bu uyumun teknik bir açıklaması var mı öğrenmek isterim . Amfi veya hoperlörün değerlendirirken aslında teknik terimler yeterli gelmiyor veya detaylı olarak açıklamak mümkün olamıyor galiba. Çıkış gücü , hassasiyet vs gibi Değerler dışında objektif kriterler var mı acaba?

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.