Şimdi Ara

Kullandığınız sistem ve Performans durumu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

SSD, HDD büyük çoğunlukla yükleme ekranlarını iyileştirir. FPS artışı olsa olsa 1-2 olur. Hatta net hatırladığım bir şey var o da; SSD'nin sürekli ve yoğun kullanım sonucu ömrünün azaldığı iddiaları üzerine WoW forumlarında acaba SSD'ye windows yanında WoW'u da kursak performans ve ömür değişkenleri ne yönde etkilenir sorusuna "FPS veya performans kazancınızın absürd derecede minimum olacağı gerçeğini göz ününde bulundurarak SSD'nizi çok yormamanız adına WoW'u HDD'ye kurmanız daha sağlıklı olacaktır" tarzında blue post geldiğidir. Ram konusunda da wow'un 1.6gb kadar bir kullanıma ihtiyaç duyduğunu hatırlıyorum. 8GB ram hayli hayli yeterli olur hatta 4gb bile yeterlidir tabi WoW oynarken video editleyeceğim, 3D Mark açacağım, grafik programlarında zıplayacağım, 100 tane tab açmadan durmam diyorsan 16gb'a kadar çıkar ram ihtiyacı.

Ekran kartı konusunda da yeterlilik-yetersizlik kaygısı şurdan çıkıyor. Online oyun optimizasyonu, veri akışı normal oyunlardan farklı olduğundan bilgisayarın veri okuma-yazma-iletme duyularına yükleniyor. Okuma-yazma derken HDD-SDD kastetmedim. Daha çok işlemci odaklı bir yapıya dönüşüyor. Ve 30 FPS ile 200 FPS arasında insan gözünün farkedemeyeceği bir fark olduğundan aslında 30 FPS stabilizasyonu yeterlidir; ancak insanoğlunun ne kadar çok/büyük o kadar iyi mantığı 35 fpsde stabilizasyon sağlayan bir kartı 50 fpsdekine göre "kötü" olarak algılıyor. Teoride doğru; fakat uygulamada ikisi de aynı sonucu vermekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elemriel -- 28 Kasım 2012; 22:28:20 >

• 8Gb Ram
    SAPPHIRE HD7850 O.C. EDITION GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.1
    ASUS P8H77-V LE INTEL H77 SOKET 1155 DDR3 2200MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI...
    intel core i5 3470 soket1155 3.2ghz 6mb cache
    ASUS 21.5" VS228D

vs özellikli olan bi bilgisayarım var ekranımda çok hafif dalgalanma oluşuyor, nedenini baya bi araştırma yaptım ama net çözemedim. kimisi monitorumun Dvi, Hdmi olmadıgından böyle oldugunu belirtiyor, kimisi zaten ultra da oynayamazdın falan diyor. ben ayarları düşürsem de orda mevcut bi dalgalanma duruyor zaten.

enran kartı güncellemelerimi yaptım, anakart güncellemelerimi yaptım. vsync aktif. bu hafif dalgalanma olayını nasıl çözebiliriz?
  • Senelerdir defalarca konuştuk bu mevzuyu, oyun direkt olarak işlemciye çöküyor, ekran kartı sizin çözünürlük, text detayı gölge vs. gibi hususlar ile ilgilenirken işlemciniz zibilyon tane adamın koşturması, spell effect leri , chat ekranı, addon lar, ses, arkada çalışan işletim sistemi, antivirüs vs. gibi şeylerle uğraşıyor.

Toparlamak gerekirse bu oyun için iyi işlemci = yüksek fps

Düzeltme: Yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _AMADEUS_ -- 28 Kasım 2012; 17:20:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hammerheart

enran kartı güncellemelerimi yaptım, anakart güncellemelerimi yaptım. vsync aktif. bu hafif dalgalanma olayını nasıl çözebiliriz?

dalgalanma sorunu VGA bağlantıdan kaynaklanıyor. sizin kartı vga ile kullanan başkalarında da aynı sorun var hep.

ayrıca 12.11 beta driver ile ciddi bir artış, kesinlikle kurun derim.
  • İşlemci: Amd 8 core Fx 8150 3.6 Ghz 16MB Cache
    Ekran kartı: Sapphire Hd 7950 Flex 3 GB 384 bit
    Ram : Corsair 4x4 16 GB 1866Mhz (1600de suan)
    120GB SSDde wow ve sistem zaten başka oyun oynadıgım yok
    Fps: herşey ultrada raidlerde 15e kadar düştügünü gördüm hele sha of angerda 5fps bile gördüm bu sistemde. Sıkıntıyı çözebilmiş değilim daha iyi bir
    performans beklerken hep diplerde gezio. Ama Xperlden recounta carbonitea addonlar mevcut seven starsta 80 fps
    swde 60 fps dungeonlarda 70 fps 25man raidte 40 fps le oynuyorum genelde fll ayarda. Elegonda 15fps :DD. Ayarları kısarsam rahatlıkla her yerde min 40 fps.

Bende size monitör ne kadar etkiler onu sorucam. Acaba monitörden mi? (herşey değişti bi monitör kaldı zaten) :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: KadranKatili

İşlemci: Amd 8 core Fx 8150 3.6 Ghz 16MB Cache
    Fps: herşey ultrada raidlerde 15e kadar düştügünü gördüm hele sha of angerda 5fps bile gördüm bu sistemde. Sıkıntıyı çözebilmiş değilim daha iyi bir
    performans beklerken hep diplerde gezio. Ama Xperlden recounta carbonitea addonlar mevcut seven starsta 80 fps
    swde 60 fps dungeonlarda 70 fps 25man raidte 40 fps le oynuyorum genelde fll ayarda. Elegonda 15fps :DD. Ayarları kısarsam rahatlıkla her yerde min 40 fps.

Bende size monitör ne kadar etkiler onu sorucam. Acaba monitörden mi? (herşey değişti bi monitör kaldı zaten) :D

Bu bileşenlerle fps sorunu yaşamaman icab eder, birşeylerde terslik var, monitör ile fps nin alakası yoktur,

Tüm driver ların güncel mi?
    64 bit değil mi sistemin?

• quote:

Orijinalden alıntı: _AMADEUS_

quote:

Bu bileşenlerle fps sorunu yaşamaman icab eder, birşeylerde terslik var, monitör ile fps nin alakası yoktur,

Driverlar güncel ekran kartı driver 12.10 şuan ve güncellemesi yok. Sistem 64 bit hatta derecelendirmesi de sırayla: İşlemci :7.6 Ram:7.7 Grafik:7.8 Oyun grafikleri: 7.8 HDD: 7.9... Anakart Asus M5A99XEvo o da sitesinden indirdim o da güncel. Ancak Fps sorunu var malesef elegonda good ayarlarda bugün LFRde 15 fpsye kadar düştü. Sorun nerde bilmiyorum. Güç yetmio dedim arkadaşın psuyu taktım ondan da değil. Çözemedim valla malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KadranKatili -- 29 Kasım 2012; 13:03:23 >

• 12.11 beta driver ı deneyin. 10-15 fps civarı bir artış yaşarsınız. İşlemciyi de en az 4Ghz e çekin.

12.11 beta driver test sonuçları.. Gerçi bu testler Intel Core i7-3770K @ 4.6 GHz işlemci ile alınmış. Sizde bu kadar yüksek fps ler çıkmayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icphedia -- 29 Kasım 2012; 13:19:30 >

• quote:

quote:

quote:

Driverlar güncel ekran kartı driver 12.10 şuan ve güncellemesi yok. Sistem 64 bit hatta derecelendirmesi de sırayla: İşlemci :7.6 Ram:7.7 Grafik:7.8 Oyun grafikleri: 7.8 HDD: 7.9... Anakart Asus M5A99XEvo o da sitesinden indirdim o da güncel. Ancak Fps sorunu var malesef elegonda good ayarlarda bugün LFRde 15 fpsye kadar düştü. Sorun nerde bilmiyorum. Güç yetmio dedim arkadaşın psuyu taktım ondan da değil. Çözemedim valla malesef.

Ram lerden bir tanesini çıkartıp dener misin.

• Hocam konu gayet güzel olmuş benim sistemimde ki degerleri de paylaşıyım sizinle...

İşlemci : i5 3570k @4.5 GHz
    Ekran kartı : Zotac Gtx 580 (835/2100)
    Ekran Çözünürlüğü : 1920 x 1080
    Ayarlar : Ultra 4x Very Sync ON
    FPS : Outland Serverında SW'de AH önünde 30-40 arasında oluyor. Raidlerde 60-58 civarı ama dediğim gibi SW çok kalabalık oldugundan mı bilmiyorum orda fps 30-40 arasında oluyor ama o dususe gore bır kasma olmuyor...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ram lerden bir tanesini çıkartıp dener misin.

Çıkartıp denedim herhangi bir değişiklik olmadı. Ayarlar ve fps bu şekilde işlemci hızıda 4.5 suan.

Kullandığınız sistem ve Performans durumu

• quote:

Orijinalden alıntı: ToughGui

Sistemim iyi ama FPS acılarda, yıllardır çözemedim.
    İşlemci : i5 2500k 3.30 GHz
    Ekran kartı : HD 6870
    Ekran Çözünürlüğü : 1920 x 1080
    Ayarlar : Good, Shadows: Low, Multisampling 1x
    FPS : Orgrimmarda 45, Raidlerde 40 civarı, Ağır spell akışı olan kısımlarda 15-20 arası

Bu arkadaşın sisteminin aynısı,
    Ek bilgi olarak 8gb ram var.
    Ayarlar: Preset ten High seçiyorum.
    Ortalama 40 FPS

İnterneti ihmal etmeyin, boş serverda orgrimmar a gidersen alacağın FPS şaşırtıcı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vulthar

İnterneti ihmal etmeyin, boş serverda orgrimmar a gidersen alacağın FPS şaşırtıcı olur.

Fantastik bilgiler vermeyelim. İnternet lag/ms olayını etkiler. Dediğin olay; kalabalık olunca etraftaki insanların hareketlerinin algılanması, karakterlerin yüklenmesi, kısacası bilgisayarın yazdığı/işlediği veri yoğunluğunun derecesinden kaynaklanır. 100 tane adam varsa bilgisayarın farklı yorulur; 500 tane adam varsa farklı. Mountlar, spell effectler falan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elemriel -- 30 Kasım 2012; 18:22:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elemriel

quote:

Fantastik bilgiler vermeyelim. İnternet lag/ms olayını etkiler. Dediğin olay; kalabalık olunca etraftaki insanların hareketlerinin algılanması, karakterlerin yüklenmesi, kısacası bilgisayarın yazdığı/işlediği veri yoğunluğunun derecesinden kaynaklanır. 100 tane adam varsa bilgisayarın farklı yorulur; 500 tane adam varsa farklı. Mountlar, spell effectler falan..

500 oyuncu karakterinin yaptığı her hareket bilgisayarımıza nereden iletiliyor ? Cevap: İnternetten. ;)
    Bu demek değildir ki Pentium bilgisayarın olsun ama fiber internetle gir bomba gibi oynayacaksın. İnternet te bir etkendir, özellikle arkadaşın spec lerinde olan bir bilgisayar için.

• quote:

500 oyuncu karakterinin yaptığı her hareket bilgisayarımıza nereden iletiliyor ? Cevap: İnternetten. ;)
    Bu demek değildir ki Pentium bilgisayarın olsun ama fiber internetle gir bomba gibi oynayacaksın. İnternet te bir etkendir, özellikle arkadaşın spec lerinde olan bir bilgisayar için.

Hiç alakası yok malesef. İnternetin FPS'ye etkisi yoktur. Hem de hiç. Yanlış bilgiler vermeyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elemriel

quote:

Hiç alakası yok malesef. İnternetin FPS'ye etkisi yoktur. Hem de hiç. Yanlış bilgiler vermeyelim.

Tamam, ben kararı arkadaşlara bırakıyorum. İyi forumlar.
  • Kavga etmeyelim arkadaşlar. İnternetin etkisi olduğunu ben de düşünmüyorum ama kalabalık sunucularda (özellikle sw, orgrimmar gibi yerlerde) ciddi fps düşüşü olduğu bir gerçek.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.