Şimdi Ara

Kullandığınız sistem ve Performans durumu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tüm sistem güncel. En yeni sürücüler yüklü. Turbo fan sürekli açık zaten, alttan da 20cm fanlı bir soğutucu ile destek yapıyorum :) Normalde ally oynuyorum, sırf karşılaştırma olsun diye TN da orgrimmarda denedim. iki notebook arasındaki tek fark işlemci. gerçi bendekinde 6GB ram var ama etki edeceğini düşünmüyorum.

Kullandığınız grafik ayarlarını ekran görüntüsü alıp koyabilirmisiniz buraya acaba? Belki farklı birşeyler vardır. Akşam aynı şekilde denerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: icphedia

Tüm sistem güncel. En yeni sürücüler yüklü. Turbo fan sürekli açık zaten, alttan da 20cm fanlı bir soğutucu ile destek yapıyorum :) Normalde ally oynuyorum, sırf karşılaştırma olsun diye TN da orgrimmarda denedim. iki notebook arasındaki tek fark işlemci. gerçi bendekinde 6GB ram var ama etki edeceğini düşünmüyorum.

Kullandığınız grafik ayarlarını ekran görüntüsü alıp koyabilirmisiniz buraya acaba? Belki farklı birşeyler vardır. Akşam aynı şekilde denerim.
    ekran görüntülerini mesajla ilettim
  • Texture filtering 16x diğer ayarlar aynıydı denediğimde. Oyunu mu tekrar yüklesem acaba :S neredeyse 3 yıldır güncelleye güncelleye kullanıyorum :D

Sırf işlemciden o kadar fark çıkmaması gerekir diye düşünüyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Alkımm

İşlemci :AMD x955 3.6 ghz

Ekran kartı :MSI N670 PE 2GD5/OC TWİN FROZR

Bellek: :12GB OCZ platimum 1333mhz cl7 @1450mhz Geil Enhance Corse cl7 1450mhz

Çözünürlük :1920x1080 (ayarlar shadow good gerisi ne varsa full )

HDD :640 gb 32 CASHE SATA 2 WD

FPS :SW ve muadili yerler 30-45 arası genel MoP haritaları 120+ raid 35-50 arası geziyor duruma göre 30 düştüğünüde gördüm.Genel kullanım ortalaması 70-90 arası bazı cins yerler 50 Fps geziyor yani pek sabit değil.

işlemciyi 4Ghz seviyesine çıkınca nasıl bir değişiklik oluyor acaba. O ekran kartı ile daha iyi değerler almanız gerek sanki.

Bende de aynı işlemci var. Anakart ve ekran kartı alınacak sadece. Başlamışken işlemciyi de değiştirebilirim, kararsızım.

Ekran kartının bir faydası olmaz varsa yoksa işlemci.460GTX ile 590 GTX değiştirdim taktım ikiside aynı fps yi verdi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: melart

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Alkımm

İşlemci :AMD x955 3.6 ghz

Ekran kartı :MSI N670 PE 2GD5/OC TWİN FROZR

Bellek: :12GB OCZ platimum 1333mhz cl7 @1450mhz Geil Enhance Corse cl7 1450mhz

Çözünürlük :1920x1080 (ayarlar shadow good gerisi ne varsa full )

HDD :640 gb 32 CASHE SATA 2 WD

FPS :SW ve muadili yerler 30-45 arası genel MoP haritaları 120+ raid 35-50 arası geziyor duruma göre 30 düştüğünüde gördüm.Genel kullanım ortalaması 70-90 arası bazı cins yerler 50 Fps geziyor yani pek sabit değil.

işlemciyi 4Ghz seviyesine çıkınca nasıl bir değişiklik oluyor acaba. O ekran kartı ile daha iyi değerler almanız gerek sanki.

Bende de aynı işlemci var. Anakart ve ekran kartı alınacak sadece. Başlamışken işlemciyi de değiştirebilirim, kararsızım.

Ekran kartının bir faydası olmaz varsa yoksa işlemci.460GTX ile 590 GTX değiştirdim taktım ikiside aynı fps yi verdi :)

Öğlen iş yerinde elim boşaldı dedim dur bir daha bakayımhttp://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5243 Aldım şu inventusu çok seviyorum saat 3:30-4:00 arası aldım adamlar kargoya vermiş bile vatandan indirim çekim var yoksa 40-50 bakmam onuda inventustan alırdım artık hafta sonu vatan indirim yaparsa i5 3570k alır sistemi tamamlarım.Ekran kartı farkediyor 560ti varken bende aynı yerlerde en azından 30+ fps fazla alıyorum 670 ile.

• İyi günlerde kullanın.

Benim de vatan dan 400 liralık kuponum var, ekran kartı iadesinden geldi. 7850 ye tam yetiyor. Anakart ta servis te. ona da değişim çıkarsa inventus tan asrock 970 extreme3 alırım masrafsız işim hallolur. intel e geçmeye kalksam bir dünya masraf olacak.
  • İşlemci : Phenom x6 1055t @3.90 Ghz
    Ekran kartı : Gigabyte GTX670 Windforce x3
    Ekran Çözünürlüğü : 1920 x 1080
    120 gb ssd
    Ayarlar : Ultra
    FPS : 60 sabit ne ustune cikiyor nede altina iniyor
  • işlemci: i3 2.13
    ekran kartı: ati raedon hd 5650

çok basit bir soru sorucam bunlar ile fps'in kaç olması gerekiyor sizce ? ayarlar cata dönemi çok düşüktü ancak buna rağmen aldığım fps de çok düşüyordu. yapmam gereken nedir önerisi olan var mı ?
  • Hangi çözünürlükte oynadığınıza göre değişir. Yüksek çözünürlükte düşük fps alırsınız. Çözünürlüğü düşürmekten başka çareniz yok gibi.

e7500 işlemci ve 4650 ekran kartı ile sonuç böyle.

Kullandığınız sistem ve Performans durumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icphedia -- 22 Kasım 2012; 16:12:56 >
  • quote:

Hangi çözünürlükte oynadığınıza göre değişir. Yüksek çözünürlükte düşük fps alırsınız. Çözünürlüğü düşürmekten başka çareniz yok gibi.

e7500 işlemci ve 4650 ekran kartı ile sonuç böyle.

Kullandığınız sistem ve Performans durumu

gene iyi. ekran kartını güncellememiştim sanırım sorun ondan. güncelleme yaptıktan sonra başka yapmam gereken bir işlem var mı ?

• oyun çamur gibi görünüyor ama:D neyse ki bu makina oyun oynanmıyor :)
  • MSI 870A-G54 (FX) AMD 870 AM3+ DDR3 SATA3 USB3 ATX | Geil Enhance Corsa 8GB 1600MHz CL9 Dual Channel (2x4GB) | AMD Phenom II X4 955 Black Ed. AM3 8MB 3.6Ghz | SAPPHIRE HD6850 1Gb 256Bit DX11 GDDR5

bu sistemle 1920*1080 2x AA Ultra Detay'da hala stabil oynayamıyorum neyi değiştirmem gerekiyor? İstediğim LFR'de bile 50-60 arası oynamak
  • Sli ekran kartı ile istediğiniz performansı alırsınız. Birde güç kaynağınız çok ama çok önemli...

Sevgiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uchiha Madara.

MSI 870A-G54 (FX) AMD 870 AM3+ DDR3 SATA3 USB3 ATX | Geil Enhance Corsa 8GB 1600MHz CL9 Dual Channel (2x4GB) | AMD Phenom II X4 955 Black Ed. AM3 8MB 3.6Ghz | SAPPHIRE HD6850 1Gb 256Bit DX11 GDDR5

bu sistemle 1920*1080 2x AA Ultra Detay'da hala stabil oynayamıyorum neyi değiştirmem gerekiyor? İstediğim LFR'de bile 50-60 arası oynamak

Stabil olmayan fps değerleri nedir biraz daha açarsan daha sağlıklı olur ama tahminen 20-25 civarıdır. Shadow ve türevi, bilgisayarı gereksiz zorlayan ayarları kısmışsındır tahminimce; eğer yapmadıysan internette hızlı bir araştırmayla hangi a yarların gereksiz olduğuna dair genel bir bilgi edinebilirsin. Buna rağmen 30- fps alıyorsan ve yeni bir işlemci ya da ekran kartı almak için müsait değilsen bence en mantıklı çözüm işlemci soğutucusu alıp P2 BE işlemcini çarpan arttırarak 4.2ghz seviyelerine çekmektir. Ekran kartı driverlarını da kontrol etmek faydalı olabilir.

Tabi bir diğer konu da Addonlar. Mümkün olan en minimum seviyede addon kullanımı yaparsan onun da yararını görürsün. Zaten oyun içi orijinal addonlar artık yeterli. Kullanılan addonların büyük kısmı görsellik, şekil üzerine. 0 addon ile ya da 1-2 addon ile işi götürürsen fpsde düzelme olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elemriel

quote:

MSI 870A-G54 (FX) AMD 870 AM3+ DDR3 SATA3 USB3 ATX | Geil Enhance Corsa 8GB 1600MHz CL9 Dual Channel (2x4GB) | AMD Phenom II X4 955 Black Ed. AM3 8MB 3.6Ghz | SAPPHIRE HD6850 1Gb 256Bit DX11 GDDR5

Stabil olmayan fps değerleri nedir biraz daha açarsan daha sağlıklı olur ama tahminen 20-25 civarıdır. Shadow ve türevi, bilgisayarı gereksiz zorlayan ayarları kısmışsındır tahminimce; eğer yapmadıysan internette hızlı bir araştırmayla hangi a yarların gereksiz olduğuna dair genel bir bilgi edinebilirsin. Buna rağmen 30- fps alıyorsan ve yeni bir işlemci ya da ekran kartı almak için müsait değilsen bence en mantıklı çözüm işlemci soğutucusu alıp P2 BE işlemcini çarpan arttırarak 4.2ghz seviyelerine çekmektir. Ekran kartı driverlarını da kontrol etmek faydalı olabilir.

Tabi bir diğer konu da Addonlar. Mümkün olan en minimum seviyede addon kullanımı yaparsan onun da yararını görürsün. Zaten oyun içi orijinal addonlar artık yeterli. Kullanılan addonların büyük kısmı görsellik, şekil üzerine. 0 addon ile ya da 1-2 addon ile işi götürürsen fpsde düzelme olabilir.

şöyle söyleyim misal shrine of 2 moons'un önünde 25'lere kadar düşüyor. shadow dahil bütür her şey ultrada. 10m'de boss fightlarda pek problem olmuyor ancak mob sayısı falan arttıkça 30'lara doğru başlıyor düşme. 25m zaten 20-30 arası değişken. işlemci ekran kartı şu an alamam ancak tavsiyelerinizi dinlerim ki en azından ilerisi için bilgi sahibi olurum. addon'larda da öyle ahım şahım kastıracak bir şey yok elvui atlasloot yüklü..

• Ayar ekranını paylaşabilirmisiniz?

Genel olarak performans düşüren şeyler belli. Shadow u fair yapın, SSAO disable edin. Artış olması gerekli. İşlemciyi de en az 4Ghz civarına çekin. Ama 6850 ile de çok fazla bir performans beklememek gerekir Ultra da. Kısmak lazım biraz ayarları.
  • quote:

şöyle söyleyim misal shrine of 2 moons'un önünde 25'lere kadar düşüyor. shadow dahil bütür her şey ultrada. 10m'de boss fightlarda pek problem olmuyor ancak mob sayısı falan arttıkça 30'lara doğru başlıyor düşme. 25m zaten 20-30 arası değişken. işlemci ekran kartı şu an alamam ancak tavsiyelerinizi dinlerim ki en azından ilerisi için bilgi sahibi olurum. addon'larda da öyle ahım şahım kastıracak bir şey yok elvui atlasloot yüklü..

Tamam zaten akıcılık sağlayacak min fps değeri 30. Senin çok az bir düzeltme ile fps düzelir ve stabilizasyon sağlanır tahminimce. En basitinden shadow ile başla, good hatta fair bile yapsan yeter. Açıkçası görsel olarak çok da büyük bir farklılık yok ultra ve good arasında ama performans açısından hatrı sayılır bir fark yaratacaktır.

• İlla kısacaksın ya da basacaksın parayı diyosunuz peki teşekkür ederim kısacaz ayarları artık. Bu arada 6850'yi yeni aldım bu teknolojiye para yetmiyor gına geldi artık
  • Hafta sonu vatanda ciddi indirimler vardı. 380TL ya 2GB 7850.. hatta 1GB versiyonu 310 TL ya verildi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melart

İ7 950 4,4 ghz
    12Gb ram
    GTX 460
    SDD OGZZ
    FULL ayarlarda
    Org da 40 41 ra,dlerde 70 80 civarı

Bunun dısında farklı bır sıstemım var bundan kat ve kat daha ıyı fakat ondada aynı ekran kartı ve ramın hıc bır onemı yok wow da.Barsa yoksa HARD dısk ozlelıkle ssd ve ıslemcı.

Ekran kartinin onemi yok mu? Hmm
    Peki harddiskin fps uzerinde nasil bir etkisi var? Alakayi pek kuramadim da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.