Şimdi Ara

Kullanıcılar arasında yükselen müzik formatı FLAC (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
3
Favori
15.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Gözünü seveyim nasıl kaynak yok? Her yerden Flac ..direbilirsin.
    Edit: Bu arada gülmeyi unuttum diğer yazdıkların için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobile Prof. -- 14 Haziran 2012; 14:05:09 >
  • Bu kadar bilgi kirliliği olamaz yahu!

Hiçbirşey bilmesem, bu başlıktaki bilgilerden hangilerine inanacağımı bilemez, muhtemelen yalan yanlış şeylerle ayrıldım.

Bilmeyen, bilgisinden %100 emin olmayan cidden yazmasın şuraya bi'şey. Flac'lerin 100.000hz olduğunu iddia eden mi dersin (16-24 bit kayıtlardan ötesini nereden nasıl bulmuş merak konusu), "wav 1411kbps, flac 1000 civarı; demek wav daha iyi" diyip, üstüne "kulaklarımla duydum" diye iddia eden mi dersin...

Ses işi yerine göre çok subjektiftir, özellikle başlarda on kere dinleyip bir kere söylemek iyidir. Size o an çok iyi geldi diye çıkıp "tamam hacı, en iyi ses bu, ötesi yok" şeklinde ortaya atlamamak gerekir. Konuya biraz eğilip, araştırıp "bilinçli" dinletiler yaptıkça kulağınız ufak ufak gelişecek ve bazı kavramların sağlamasını kendiniz de yapabileceksiniz.

Ama herşeyde olduğu gibi; emek vermek, vakit ayırmak ve kesin tabirler kullanmaktan kaçınmak gerekiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Flac üzerine birkaç cümle de ben yazayım dedim. Türkçesi "özgür kayıpsız ses çözücü" demektir. Mp3 ile kıyaslanmayacak kadar kaliteli ses verir. Mp3 en fazla 320khz, flac 1200khz. Mp3 100dB iken, flac 120dB ses seviyesi destekler. Mp3 en fazla frekans 20.000hz, flac 100.000hz. iphone, ipod modelinin adı alac. Peki flac dinlemek ne kadar akıllıca? İşte burası karışık. 1. Bir Cd 25-30 flac alır. 2. Flac dinleleyecek kalitede bir kulaklığınız yoktur(en fazla 25-26000hz.destekleyenler var piyasada). Bu tıpkı 1080p tam hd blueray filmi indirip, standart bir tv(480p)den izlemeye benzer. Flac dinlemek için harman kardon, marantz, denon, bang olufsen gibi ses sistemine ihtiyaç vardır. 3. Normal bir kulaklıkla flac dinledim. Evet daha akıcı, kulağı rahatsız etmeyen bir yanı hissediliyor. Stereosu tam. Sanki cd'den dinler gibi, ama piyasada flac yok. İnternette bile kısıtlı. Mesela türkçe şarkı bulamadım. "alllossless.com" diye bir site var, burada yabancı şarkıları bulabilirsiniz. Lady gaga, rihanna gibi ünlüler telif hakkını takip edip bu siteden kaldırmış bu flacları.

Cehalet fışıkırıyor resmen , bırak yazma bir daha

• Mp3 320 khz?! mp3 ün frekansını bulduk beyler :D (bkz. kbps) 26000hz ye çıkıyormuş kulaklıklar en çok. 50000 60000 ler, belki de bilmediğim daha çoğu var. Cehalet fışkıracak yorumu sıksan, cehalet! :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada biri bana sert metal albümlerini flac bulabileceğim bir yer söylerse memnun olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

Bu arada biri bana sert metal albümlerini flac bulabileceğim bir yer söylerse memnun olurum.

Genelde zamunda tarzı zorrent siteleri kullaniliyor

• Bazı grupların diskografilerini 320 bile bulamıyorum torrentte.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

Bazı grupların diskografilerini 320 bile bulamıyorum torrentte.

Pm attım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobile Prof. -- 14 Haziran 2012; 14:11:07 >
  • Mükemmel bir format, özellikle hi-fi bir sistemde dinlediğinizde inanılmaz keyif alıyorsunuz, fakat gel gör ki çok yer işgal ediyor.
    Makul boyutlarda olan formatlar ise kayıpsız olmuyor, mp3 e devam.
    Hmm bir de bu 128 - 320 kbps olayının psikolojik oluşuna değinen ilginç bir durum var, aşağıdan incelenebilir.
    http://www.noiseaddicts.com/2009/03/mp3-sound-quality-test-128-320/
  • quote:

Orijinalden alıntı: sterilsenfoni

Mükemmel bir format, özellikle hi-fi bir sistemde dinlediğinizde inanılmaz keyif alıyorsunuz, fakat gel gör ki çok yer işgal ediyor.
    Makul boyutlarda olan formatlar ise kayıpsız olmuyor, mp3 e devam.
    Hmm bir de bu 128 - 320 kbps olayının psikolojik oluşuna değinen ilginç bir durum var, aşağıdan incelenebilir.
    http://www.noiseaddicts.com/2009/03/mp3-sound-quality-test-128-320/

Müzik çalarımdaki şarkıların %99'u FLAC, 5-10 tanesi 320 gibi yüksek bitrate'li MP3, 2-3 tanesi de 192 kbps MP3.

Her 192kbps olan çaldığında (random modda dinlerim) kabak gibi kendini ortaya koyuyor. Öyle yoruma bile açık olmayacak şekilde 320 ile 128kbps arasında bariz bir ses kalitesi farkı vardır. 320 kbps ile FLAC arasındaki farktan daha bariz bir fark hem de.

• Flac formatlı müzik dinleyenler umarım profesyonel bir kulaklık kullanıyorlardır.Size şunu önerebilirim f/p konusunda.

http://www.amazon.com/Technics-RP-DH-1200-RP-DH1200-Headphones/dp/B0002EXJPM
  • 320 kbit mp3 hiç de flac!ı aramaz flac tribine girmiş çoğu üye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ElysionMaster

Flac formatlı müzik dinleyenler umarım profesyonel bir kulaklık kullanıyorlardır.Size şunu önerebilirim f/p konusunda.

http://www.amazon.com/Technics-RP-DH-1200-RP-DH1200-Headphones/dp/B0002EXJPM

Kaliteli ses isteyenler genel anlamda DJ kulaklıklarından uzak dursunlar. Çoğunlukla frekansları şişirilmiş, dengesiz ses verir DJ modelleri.

Ha herşeyden önce yorumlar önemli tabi, ama genel kanı bu yöndedir.

• Flac formatını küçümseyenler örnekleme frekansı 80 bin üstünde bir müzik dinlesin bakalım. Sadece saniye başı kb değerine bakılmaz. Flac ortalama 700kb saniyedir. Mp3 en fazla 320. bir de örnekleme frekansı var. Onu 80 bin yukarısı olarak deneyin. Saf ses ve enstrümanla buluşacaksınız.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.