Şimdi Ara

Kullanıcılar arasında yükselen müzik formatı FLAC (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
3
Favori
15.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • büyük şarkı arşivleri yapma konusunda pratik olduğunu düşünmüyorum, 15 bin şarkı var bende ve 150 gb a yakın yer tutuyor **** formatlı olmasına rağmen. tabi gerekli ses sistemi için verilen parada cabası. Yinede takipçilerine saygı duymak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: infinityman

Arkadaşlar bir kere kalite farkı var.Flac 1089 kbps Wav 1411 kbps..Aralarında hissedilir fark war.Tabi h fi kulaklıkta ve sistemlerde bu daha belirgin hissediliyo..Bir kere wavdaki bass tuğla gibi..enstrüman ayrımları daha detaylı ve temiz..256 kbps müzikle 320 kbps müzik kalite olarak aynı ozaman.Yapmayın gözünüzü seveyim wav ile flac ı bir tutmayın..Wav öttürür flac ı.

sıkıştırılmamıs (wav) format ile kayıpsız sıkıştırılmış (flac) format arasında ses kalitesi açısından bir fark duyduğunu, hem de bu farkın bariz olduğunu mu soyluyorsun? dostum, ya senin kulaklarin sana oyun oynuyor, ya kullandiğin software'in codeclerinde, pluginlerinde bi yerinde bi sekilde problem var, ya da netten indirdigin flac formatindaki sarkilar mp3 formatindan cevrilmis olmali?!

• Haklısın.Bu forumda bişeyi çok iyi öğrendim.Tartışmaya girmicem
  • Aşağıdaki bağlantı olur da açılırsa FLAC'a dair eski bir beyin jimnastiğini bulacaksınız:

http://www.turke****.com/satforum/showpost.php?p=3793262&postcount=43

Ek: Evet TF ile DH'nin bu aralar kavgalı olduğu doğruymuş meğer... Neyse, bağlantıdaki **** yerine yforum yazarsanız işlem tamam. yani bağlantı, "t u r k e y f o r u m.com"dan, kapiş!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 26 Ağustos 2011; 12:47:42 >
  • arkadaslar ben mp3 lerımı flac formatına cevırcem bana nasıl yapıcagımı hangı programla solıyebılır yardımcı olurmusunuz rıca etsem?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceycey84x

arkadaslar ben mp3 lerımı flac formatına cevırcem bana nasıl yapıcagımı hangı programla solıyebılır yardımcı olurmusunuz rıca etsem?

resimli anlatım yaparsak;

mp3 verisini
    Kullanıcılar arasında yükselen müzik formatı FLAC

flac verisine
    Kullanıcılar arasında yükselen müzik formatı FLAC

dönüştürmüş olacaksınız, istediğiniz gerçekten bu ise audacity gibi pek çok açık kaynak kayıt yazılımıyla yapabilirsiniz.

• Flac'ın kbps olarak değeri nedir ve neden hala yeterince yaygınlaşmıyor?
  • Herşey zamanla hocam,biraz uğraşıp araştırırsan birçok parçanın Flac ını bulabilirsin..Orjinal Flac parçanın kbps değeri 1040 kbps tir
  • bende işin matematiğini bilen biri olarak diyorum ki ,aynı bitrate ve fs ile kodlanan flac ile wav arasında ses kalitesinde bir fark olmaz,bulursanız biz buna plasebo diyoruz.bu konudan müzisyenler falan anlamaz,ileri bir dsp problemidir.

çok merak eden varsa dft ile dct arasındaki fark ile kayıplı kayıpsız sıkıştırmanın farkını anlayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: infinityman

Herşey zamanla hocam,biraz uğraşıp araştırırsan birçok parçanın Flac ını bulabilirsin..Orjinal Flac parçanın kbps değeri 1040 kbps tir

Yanlış , Flac değeri değişkendir sabit bir değeri yoktur ,Variable bitrate olarak encode edilir ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: superposition

bende işin matematiğini bilen biri olarak diyorum ki ,aynı bitrate ve fs ile kodlanan flac ile wav arasında ses kalitesinde bir fark olmaz,bulursanız biz buna plasebo diyoruz.bu konudan müzisyenler falan anlamaz,ileri bir dsp problemidir.

çok merak eden varsa dft ile dct arasındaki fark ile kayıplı kayıpsız sıkıştırmanın farkını anlayabilir.

+1
  • 24/192 candir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sevsinler müzisyenlerin "geri" dsp bilgisini. gören de kuantum mekaniği zanneder 1-boyutlu adi sinyali örnekleyip genlik kodlamayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mobile prof.

24/192 candir.

katılıyorum
  • Loseless versiyonları sık görür olduk artık. Flac iyi hoş da farkı anlayabilmek için çok sağlam ses sistemleri lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pirefokkes

sevsinler müzisyenlerin "geri" dsp bilgisini. gören de kuantum mekaniği zanneder 1-boyutlu adi sinyali örnekleyip genlik kodlamayı.

bilgi fışkırdığı belli,sıkıştırmay, örnekleyip genlik kodlama zannedip, aklıncada alay ediyorsun.
  • yurdum insanının mühendislik etiği de uslûbu gibiyse vay halimize
  • maşallah bütün arkadaşlar ses mühendisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burrnn

maşallah bütün arkadaşlar ses mühendisi.

• Flac üzerine birkaç cümle de ben yazayım dedim. Türkçesi "özgür kayıpsız ses çözücü" demektir. Mp3 ile kıyaslanmayacak kadar kaliteli ses verir. Mp3 en fazla 320khz, flac 1200khz. Mp3 100dB iken, flac 120dB ses seviyesi destekler. Mp3 en fazla frekans 20.000hz, flac 100.000hz. iphone, ipod modelinin adı alac. Peki flac dinlemek ne kadar akıllıca? İşte burası karışık. 1. Bir Cd 25-30 flac alır. 2. Flac dinleleyecek kalitede bir kulaklığınız yoktur(en fazla 25-26000hz.destekleyenler var piyasada). Bu tıpkı 1080p tam hd blueray filmi indirip, standart bir tv(480p)den izlemeye benzer. Flac dinlemek için harman kardon, marantz, denon, bang olufsen gibi ses sistemine ihtiyaç vardır. 3. Normal bir kulaklıkla flac dinledim. Evet daha akıcı, kulağı rahatsız etmeyen bir yanı hissediliyor. Stereosu tam. Sanki cd'den dinler gibi, ama piyasada flac yok. İnternette bile kısıtlı. Mesela türkçe şarkı bulamadım. "alllossless.com" diye bir site var, burada yabancı şarkıları bulabilirsiniz. Lady gaga, rihanna gibi ünlüler telif hakkını takip edip bu siteden kaldırmış bu flacları.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.