Şimdi Ara

Kullanıcıların telefon tercihinde başa baş çekişme; iOS mi yoksa Android mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
0
Favori
10.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • I-Phone (IOS) donanım ve yazılım birlikte üretildiği ve çok büyük bir geliştirici desteğine sahip olduğu için 1 adım önde gibi görünüyor.
  • acıkcası ben bu kıyaslamayı yani IOS ve Android kıyaslamasını doğru ve tarafsızca bulmuyor.

bana göre bu kıyaslama doğru değil ve bence taraflı.

neden derseniz IOS sadece bir üreticinin kullandıgı işletim sistemi yani sadece Apple kullanıyor.

oysaki Android i Htc, Samsung, Sony Ericsonn, Motorola gibi bir çok buyuk firma kullanıyor.

bu çok haksız bir kıyaslama bence Elma ile armutu kıyaslamak gibi bişey bu açıkcası..

adamlar tek firma diğerleri ise en az 5-6 firma tek vucut olmuş Apple saldırıyor gibi.

bana göre Androis in satış yüzdesi IOS u geçse bile bana göre ciddi bir başarı sayılamaz.

mesela Samsung Bu android yazılımını çıkarsa idi tek başına buralara gelse idi o zaman derdim süper bir başarı var diye.

ama şuan arkasında o kadar destekci ve gelişmesinde yardımcı olan üretici varki.

bu yüzden bu kadar çok üreticinin desteğini alarak gelinen bu başarı aslında bana pekte iyi bir başarıymış gibi gelmiyor.

bence bu kıyaslama IOS un kalitesini ortaya çıkaran bi kıyaslamadır. düşünsenize en az 5-6 firma kendilerini paralıyor IOS dan iyi olabilmek için.

• arkdaşlar epic citadel'i yükleyin iphone'nuza itunes dan arattırın bulacaksınız

elimizdeki cihazın nasıl bişi olduğuna inanamayacaksınız psp'den bile daha net görüntü kalitesine sahip bir cihazdan bahsediyoruz :)

ayrıca telefon :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bizhy

evet bak bu nokta çok doğru dün iphone4 ümde açık uygulamaları kapatayım dedim, artık inanın baş parmağım yoruldu kapatmaktan, neredeyse telefondaki bütün uygulamalarım açık ve telefonda ne yavaşlama ne takılma var, helal olsun dedim.

quote:

Orijinalden alıntı: jok3rsitan

basit yoldan aynı anda 9-10 tane uygulama açın aradaki farkı görmek için :)

android nasıl ecel terleri döküyor izleyin :)

apple'ı anca apple geçer nokta...

keskin bi açıklama oldu ama (napalım gerçekler acı...)

Ya dostlarım kendimizi kandırmayalım ya, lütfen, gören de inanacak buna. Ben 3gs kullanıcısıyım ama iOS4'ün multitaskinginin bir işe yaramadığını gayet iyi biliyorum. Kapattıklarınız yani onlar açık uygulama değil ki yavaşlama olsun, pause'lanmış uygulamalar onlar. ben hatta kapattım o özelliğini işime yaramıyor diye.

Multitasking birden fazla işi aynı anda yapmak demek. Bunu android yaptığı için on tane uygulama açtığınızda yavaşlıyor, çünkü android'deki multitasking. Apple'ınki ise multitaskpausing gibi bir şey olsa gerek :)

Multitasking birden fazla işi yapmak demek kelime anlamı da bu. Bir işi pause yapıp diğerine geçmek değil, onun adı başka bir şey multitasking değil yani, iphone'daki sözde multitasking böyle. Ben mesela jailbreakli iphone'da gerçek multitasking varken şunu yapabiliyorum: arka planda download devam ederken açıp video izliyorum veya oyun oynuyorum veya üç tane app'ı aynı anda çalıştırmam gerekiyor: şöyle: download devam ediyor+ oyun devam ediyor + başka bir programla da internetimi paylaştırıyorum ve hepsini aynı anda yapıyorum. Hepsini aynı anda yapmak multitaskingdir, birini durdurup diğerine geçip, daha sonra ona kaldığım yerden devam etmek değildir, belki bu şekli tercih edenler vardır bilemem.

Ama gerçek multitasking iyi donanım, iyi pil yer. Apple'ın da bunu tercih etmemesinin sebebi bu, donanım yönünden çökeceklerini bildiğinden bu şekilde kurmuş sistemi, ama jailbreak ile kullanıcının tercih şansı var, her ne kadar bu şansı Apple vermiyor olsa da, o da bir şeydir.

• pause lanmış uygulama açık olmuyormu???

bi programın kaldığı yerden dewam etmesi için save olayı yoksa bu programın kapalı olduğunu göstermez :)

ayrıca hem download yapıp hemde oyun oynayabiliyorum 3gs imde?

anlamıycaksın sorucaksın download pause oluyo diceksin :)

peki oyundan çıkınca download inmiş oluyor :)

sonuç :) apple > others

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jok3rsitan -- 1 Ekim 2010; 12:27:29 >
  • İki isletim sistemini kullanmis birisi olarak biseylerde ben katmak isterim..

Android bence ios dan.daha guzel.bir isletim.sistemi.ama yeterince stabil degil ve uygulamalari gameloft haric pek kalitesiz.. Ben tekrar ip4 ile ios a donmeyi dusunuyorum taki android in kalitesi iyice artana kadar.. Bu arada galaxy s kullaniyorum
  • Windows ve MacOS arasındakine benzer bir kapışma. Hatta aynısı... Birisi usta bir terzinin elinden çıkmış tam üzerine göre bir takım elbise, öbürü ise kaliteli bir hazır giyim markasının seri üretimi. Tercihiniz hangi yönde olur? Soru bu...

Ben işin o tarafında değilim aslında, bu kişisel tercih... Ben bir teknoloji firmasın ufuk açmasını beklerim, Apple bunu yapıyor. iPhone olmasa idi, telefonlarımızda dokunmatik ekranı cep telefonu devi Nokia bize ne zaman layık görürdü acaba? iOS olmasa idi o muhteşem(!) işletim sistemi symbian ile kaç yıl daha geçirirdik, veya kabız WinMobile'ın 7. sürümünü MS bize ne zaman lutfederdi? Veyahut Google bu işe girermiydi? AppStore açılmasa idi piyasanın diğer oyuncuları bu işi ne zaman akıl ederlerdi? iOS uygulamaları bu kadar başarılı olmasa Nokia navigasyon programını ücretsiz dağıtırmıydı? vs.vs.

Benim kesinlikle beğenmediğim, tamamen hayal kırıklığı olarak gördüğüm iPad(iPhone irisinden başka birşey değil) bile fark yaratabildi. Düşünün artık diğer firmalar bu konuda Apple'ın ne kadar gerisinde.

Bir firmaya kimse bedavadan tutku ile bağlanmaz. Kimseyi zorla bir mağazanın kapısında yatıramazsınız. Şirketler üç-beş bağımlı müşteri ile dünyanın en değerlisi olmaz. Eleştiri yaparken biraz soluklanalım. Neleri yapamadığını söylerken neleri yaptığını gözardı etmeyelim.

Oh be.. Rahatladım! Uzun zamandır söylemek isteyip söyleyemediklerim. Konu ile alakasız ama :)

Edit: Eğer bir programı veya oyunu kapatıp tekrar açtığımda kaldığım yerden devam edebiliyorsam bu multitaskingdir. Donanım yetersizliği sebebi ile 3GS'de yapılamıyorsa yorum yapamam, kullanmadım bilmiyorum. Ama iPhone 4'de multitasking var. Buna ister pause de ister multipausing de, o senin hayalgücüne kalmış...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi broodofqueen -- 1 Ekim 2010; 12:43:12 >

• :) alakasız olurmu dostum sözün bittiği yere değindin ağzına sağlık!!!

eklicek laf bulamıyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buzmavisi

quote:

Orijinalden alıntı: bizhy

evet bak bu nokta çok doğru dün iphone4 ümde açık uygulamaları kapatayım dedim, artık inanın baş parmağım yoruldu kapatmaktan, neredeyse telefondaki bütün uygulamalarım açık ve telefonda ne yavaşlama ne takılma var, helal olsun dedim.

quote:

basit yoldan aynı anda 9-10 tane uygulama açın aradaki farkı görmek için :)

android nasıl ecel terleri döküyor izleyin :)

apple'ı anca apple geçer nokta...

keskin bi açıklama oldu ama (napalım gerçekler acı...)

Ya dostlarım kendimizi kandırmayalım ya, lütfen, gören de inanacak buna. Ben 3gs kullanıcısıyım ama iOS4'ün multitaskinginin bir işe yaramadığını gayet iyi biliyorum. Kapattıklarınız yani onlar açık uygulama değil ki yavaşlama olsun, pause'lanmış uygulamalar onlar. ben hatta kapattım o özelliğini işime yaramıyor diye.

Multitasking birden fazla işi aynı anda yapmak demek. Bunu android yaptığı için on tane uygulama açtığınızda yavaşlıyor, çünkü android'deki multitasking. Apple'ınki ise multitaskpausing gibi bir şey olsa gerek :)

Multitasking birden fazla işi yapmak demek kelime anlamı da bu. Bir işi pause yapıp diğerine geçmek değil, onun adı başka bir şey multitasking değil yani, iphone'daki sözde multitasking böyle. Ben mesela jailbreakli iphone'da gerçek multitasking varken şunu yapabiliyorum: arka planda download devam ederken açıp video izliyorum veya oyun oynuyorum veya üç tane app'ı aynı anda çalıştırmam gerekiyor: şöyle: download devam ediyor+ oyun devam ediyor + başka bir programla da internetimi paylaştırıyorum ve hepsini aynı anda yapıyorum. Hepsini aynı anda yapmak multitaskingdir, birini durdurup diğerine geçip, daha sonra ona kaldığım yerden devam etmek değildir, belki bu şekli tercih edenler vardır bilemem.

Ama gerçek multitasking iyi donanım, iyi pil yer. Apple'ın da bunu tercih etmemesinin sebebi bu, donanım yönünden çökeceklerini bildiğinden bu şekilde kurmuş sistemi, ama jailbreak ile kullanıcının tercih şansı var, her ne kadar bu şansı Apple vermiyor olsa da, o da bir şeydir.

Hocam yorumun için teşekkürler.
    Yanlız anlamadığım nokta: Şuanda IOS4 leri JB yaptıktan sonra mesela ben Installious dan oyun indirirken aynı zamanda diğer uygulamaya geçemeyecek miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: sakarboy

acıkcası ben bu kıyaslamayı yani IOS ve Android kıyaslamasını doğru ve tarafsızca bulmuyor.

bana göre bu kıyaslama doğru değil ve bence taraflı.

neden derseniz IOS sadece bir üreticinin kullandıgı işletim sistemi yani sadece Apple kullanıyor.

oysaki Android i Htc, Samsung, Sony Ericsonn, Motorola gibi bir çok buyuk firma kullanıyor.

bu çok haksız bir kıyaslama bence Elma ile armutu kıyaslamak gibi bişey bu açıkcası..

adamlar tek firma diğerleri ise en az 5-6 firma tek vucut olmuş Apple saldırıyor gibi.

bana göre Androis in satış yüzdesi IOS u geçse bile bana göre ciddi bir başarı sayılamaz.

mesela Samsung Bu android yazılımını çıkarsa idi tek başına buralara gelse idi o zaman derdim süper bir başarı var diye.

ama şuan arkasında o kadar destekci ve gelişmesinde yardımcı olan üretici varki.

bu yüzden bu kadar çok üreticinin desteğini alarak gelinen bu başarı aslında bana pekte iyi bir başarıymış gibi gelmiyor.

bence bu kıyaslama IOS un kalitesini ortaya çıkaran bi kıyaslamadır. düşünsenize en az 5-6 firma kendilerini paralıyor IOS dan iyi olabilmek için.

ortada bir kiyaslama yok; istatistik var. calisma duzgun yapildi ise tarafli olan kullanicidir.

• quote:

pause lanmış uygulama açık olmuyormu???

bi programın kaldığı yerden dewam etmesi için save olayı yoksa bu programın kapalı olduğunu göstermez :)

ayrıca hem download yapıp hemde oyun oynayabiliyorum 3gs imde?

anlamıycaksın sorucaksın download pause oluyo diceksin :)

peki oyundan çıkınca download inmiş oluyor :)

sonuç :) apple > others

Senden daha iyi anladığım kesin, neyin ne olduğunu, merak etme. En azından kelimeleri daha doğru yazabiliyorum.

Dört-beş işlem iOS4 multitasking ile yapılabiliyor mu aynı anda? Aynı anda çalışıyor mu dördü de, aynı anda dördü de açık olabilir, ama dördü aynı anda çalışırsa adı multitaskingdir, aynı anda açıksa değil. Aynı anda işlem yapabilmesi demektir. Daha nasıl anlatayım bunu ben sana. Aynı anda download olayı da safari ve appstore dışında olmaz, aç bakalım herhangi bir app'ı mesela downloads denen browser appı'nı download yap bir dosya o sırada da oyun oyna, bakalım dosya iniyor mu? Ben yapmıştım olmadı, download duruyordu, belki geliştirmişlerdir. ve Safaride de jailbreak varsa download var zaten.

Android de bu var, o yüzden on tane uygulama açarsan yavaşlıyor, çünkü hepsi aynı anda işlem yapıyor, bunu en süper pc'de yapsan o da kasar zaten. iOS'te ise applerin hepsi açık ama sadece bir tanesi işlem yapıyor, bu yüzden yavaşlamıyor bitti bu kadar.

Amacım iOS4'ü kötülemek değil, yanlış bilgi verilmesini engellemek sadece. Yoksa iphone'un donanımı süper de multitaskingde o yüzden kasmıyor değil, sadece yazılımsal bir şey. Tamam donanımı da süper olabilir, ama o kadar da süper değil yani. Abartmayalım.

• ben android in rahatlıgını seviyorum sanki herseyi yapabilecekmisim gibi geliyor bu isletim sistemi ile ama ios bana kapalı geliyor kendi istediklerini yaptırıyor zorla gibi.Ustelikde fiyat farkı cok aralarında kullanıldıkları telefona gore.
  • benim babam senin babanı döver...

buzmavisi yaş kaç?
  • Android tam otursun appstore gibi mağazası olsun daha ne olsun.
  • bizhy

Jailbreak'ten sonra Cydia'dan backgrounder isimli programı yüklersen her türlü multitaskingi, download vs... yapabiliyorsun. Burada bahsettiğimiz şey iOS4 ile orjinalde gelen multitasking. Gerçek multitasking değil bu. Apple pil ve ram ve işlemci yemesin diye yukarıda anlattığım gibi yaptı multitaskingi.

Jailbreakle gayet güzel multitasking özelliği var iphone'un. Backgrounder ile bütün appleri multitasking yapmak zorunda da değilsin, şöyle: :Mesela bir app kullanıyorsun, arka plana atmak istiyorsun, programdan çıkarken home tuşuna basılı tutuyorsun, backgrounder enabled diyor, yani program arkada çalışıyor, istersen simgesine basıp tekrar girebilirsin, işlem yapmaya devam ediyor. Onun dışında programlardan home tuşuna bir kere basarak çıkarsan direk kapatıyor programı. Yani açtığın her app'ı illa multitasking yapmak zorunda kalmıyorsun, android'de ve iOS4 multitaskingde olduğu gibi. Sadece arka planda kullanmak istediğini seçiyorsun bir nevi, çok daha güzel bu şekilde. Yoksa iOS4teki ve Android'deki gibi her açtığın appı tek tek kapatman gerekir, uğraştırıyor.

• quote:

bizhy

Jailbreak'ten sonra Cydia'dan backgrounder isimli programı yüklersen her türlü multitaskingi, download vs... yapabiliyorsun. Burada bahsettiğimiz şey iOS4 ile orjinalde gelen multitasking. Gerçek multitasking değil bu. Apple pil ve ram ve işlemci yemesin diye yukarıda anlattığım gibi yaptı multitaskingi.

Jailbreakle gayet güzel multitasking özelliği var iphone'un. Backgrounder ile bütün appleri multitasking yapmak zorunda da değilsin, şöyle: :Mesela bir app kullanıyorsun, arka plana atmak istiyorsun, programdan çıkarken home tuşuna basılı tutuyorsun, backgrounder enabled diyor, yani program arkada çalışıyor, istersen simgesine basıp tekrar girebilirsin, işlem yapmaya devam ediyor. Onun dışında programlardan home tuşuna bir kere basarak çıkarsan direk kapatıyor programı. Yani açtığın her app'ı illa multitasking yapmak zorunda kalmıyorsun, android'de ve iOS4 multitaskingde olduğu gibi. Sadece arka planda kullanmak istediğini seçiyorsun bir nevi, çok daha güzel bu şekilde. Yoksa iOS4teki ve Android'deki gibi her açtığın appı tek tek kapatman gerekir, uğraştırıyor.

sç...tım sıvıyorum aşaması olsa gerek :) ???

bak yine yanlış yazdım kelimeleri... B-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jok3rsitan -- 1 Ekim 2010; 13:29:04 >

• quote:

bizhy

Yanlış anlama benim aklıma gelmediği için soruyorum. Cep telefonunda aynı anda işlem görmesini istediğin üç veya daha fazla program sayarmısın. Örneğin;

Safari + ipod + ?
    Telefon + Safari + ?
    Telefon + Facebook + ? gibi...

Benim aklıma gelmiyor. Yapılması elzem bir üçüncü görev söylersen çok sevinirim. Amacım idrar yarıştırmak değil, sonuçta akıl akıldan üstündür. Belki senin aklına geliyordur.

• fazlamı üstüne gittik arkadaşın küsmesin :)
  • Buzmavisi:
    Ben 3gs 4.0 jb telefonda instaliious da download yaparken home tusu ile ciktigimda download kesilmiyordu :s tekrar girdigimde devam ediyordu gayet iyi bir sekilde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: broodofqueen

quote:

bizhy

Yanlış anlama benim aklıma gelmediği için soruyorum. Cep telefonunda aynı anda işlem görmesini istediğin üç veya daha fazla program sayarmısın. Örneğin;

Safari + ipod + ?
    Telefon + Safari + ?
    Telefon + Facebook + ? gibi...

Benim aklıma gelmiyor. Yapılması elzem bir üçüncü görev söylersen çok sevinirim. Amacım idrar yarıştırmak değil, sonuçta akıl akıldan üstündür. Belki senin aklına geliyordur.

Amerika'dan alınma 4.1 yüklü Iphone 4'te (henüz JB bile yapılmamış yani) Pandora'dan müziğimi dinlerken MSN'i açıp aynı anda Safari'de gezinebiliyorum. Bu multitasking değilse nedir?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.