Şimdi Ara

Kullanılabilir Bellek 2 GB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, windows 7 kullanıyorum 32 bit. bilgisayarıma sağ tıklayıp özellikler dediğimde kullanılabilir yüklü bellek 1,99 GB diyor. Bu tam olarak ne demek? toplamda 2x2 GB = 4 GB ram e sahip olmama rağmen bunun 2 GB'ı kullanılmıyor mu? Boşuna mı aldım 4 GB'ı, 2 GB almam yeterli miydi? Söz konusu yerin resmi aşağıdadır. yardımcı olabilir misiniz? kolay gele.

Not: Bu arada, bu konunun fazlaca tartışıdığını biliyorum ve 4 gb'lık sistemin işletim sisteminin 32 bit olmasından dolayı tam olarak 4 gb ı kullanamdığını da biliyorum. ancak kullanılabilir belleğin 2 gb olması da çok az değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrb33600 -- 17 Şubat 2011; 17:22:29 >

• Denemekte fayda var;

1- Başlat-->Çalıştır-->msconfig-->önyükleme(üstte sekme olarak)-->gelişmiş seçenekler-->Bellek üst sınırı nda tik varsa kaldır.

2- Bios pilini sök, 5 dakika sonra tekrar tak ve dene.

3- Ramleri sök tekrar tak.
  • Malesef tik yok.

• Oraya tik koyup 4096 MB seçermisin? olacak mı bakalım.
  • 4096 yazıyorum, uygula diyorum, tekrar açtığımda 0 yazıyor. ben de 3072 yazarak denedim, bu sefer tekrar açınca hala 3072 yazıyordum. Ancak ilgili yere baktığımda hala kullanılabilir bellek olarak 1.99 GB yazıyor
  • ilk olarak 4 GB ram kullanıyorsan 32 bit kullanmanın mantığı yok 64 bite geçmen lazım 32 bit işletim sistemleri ancak 3,25 GB ram adresleyebilir
    ikinci olarak başka basit bi ekran kartın varsa onu tak ve tekrar kontrol et ram miktarının yükseldiğini göreceksin zaten 3,25 gb kullanabildiğin ramin ekran kartın yüzünden o kadar düşüyor
    bunu biliyorum ama hala sebebini çözebilmiş değilim
  • hmmm anladım. yani yapacak bişey yok. 64 bit yüklemek isterim ama oyunlarla ve birçok programla uyumsuzlukların olduğu söyleniyor. benim de asıl amacım oyun

bu da görev yöneticisinden aldığım resim.

bi de burdaki kullanılabilir ifadesi var. 1243 yazıyor. Halbuki bilgisayarımdan özellikler diyerek baktığında 1,99 GB yazıyor o da görev yöneticisindeki Toplam olan 2039'a eşit. İkisinin de kullanılabilir miktarlarında farklı ifadeler var. ilginç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrb33600 -- 17 Şubat 2011; 20:29:07 >

• 64 Bit Win 7 kurabilirsin ve senin dediğin gibi de uyumsuzluk sorunu yok özellikle oyunlarda
  • 64 bit win7 kumanıza gerek yok. 32 bit win7 dede 4gb ram kullanılır.
    http://forum.donanimhaber.com/m_35605190/tm.htm
  • Bence hiç bulaştırma hiçbir zmn 64 bit verimi alamaz bu kadar eziyet çekileceğine direk 64 bit kurmak da cabası ve 64 bit artık çoğu şeyi destekliyor
  • The@Thing,

Size bir soru sorayım o zaman, dediğim gibi benim asıl amacım oyun. ancak onun dışında Office vs. kullanmam gerekli oluyor. Sözün özü, 64 bit kullanırsam karlışacağım sorun var mı? şimdiden teşekkür ederim.
  • hiç sorun olmaz merak etmeyin kurabilirsiniz bu arada ekran kartı bellekten yiyebiliyor ondan olabilir.
  • tamamdır, teşekkür ederim, peki bir sorum daha olacak, 64 bit'lik windowsa kurulan programlar ve oyunlar 32 bit'e kurduğumuz programla aynı mı, yoksa 64 bit için farklı versiyonları mı oluyor, eğer böyleyse 64 bit programları nerden bulabilirim?
  • Misal 32 bit destekli microsoft office programı olduğu gibi 64 bit office de vardır,yani o destek vermeme olayı eskilerde kaldı
  • Bu 32/64 bit muhabbeti hala devammı ediyor?

İlk defa win7 ile 64 bite geçtim, tek bir sıkıntı yaşamadım.
  • tamamdır, fikirlerinizi benle paylaştığınız için hepinize teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.