Merhabalar kolay gelsin, Şu an da bir sistem üzerinden çalışma yapıyorum (.net) c# kullanıyorum.Yaptığım program bir satın alma modülü içeriyor.Örnek vericek olursak Ahmet adlı kisi sisteme girdi ve satın alma modülü kullanmak istiyor.Ahmetin bir şirketi var ve araba satın alıcak.Araba satın alması için 10 adet word belgesi doldurması gerekiyor.Bu 10 adet word belgesi doldurunca çıktıları alınınca araba alınacaktır.Ahmet sisteme girdi 10 adet Word belgesini tek tek sırasıyla doldurmaya başladı.Üçüncü wordu doldurduktan sonra sistemi kapattı çıktı.Sisteme tekrar giriş yaptığında bu yarım kalanda devam edicek.Sorunum burda başlıyor sistem tek tek bütün kullanıcıların işlemlerini nasıl tutucak , yarım kalan işlemleri nasıl tekrar devam ettirebilecek.Veritabanı ile tutulması gerektiğini biliyorum fakat nasıl yapılacağı hakkında bir algoritma üretemiyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.
Satın alma kademeleri (yada nasıl isimlendirirsen) isimli bir tablo oluşturup içine müşteri id ve kademe-1 2 3...10 kadar stun ekle. Satın alma işlemleri isimli başka bir tablo oluşturup içine müşteri id ve kademe numarası stunlarını ekle. Müşteri her kademeyi bitirdiğinde, bitirdiği kademenin bilgileri satın alma kademeleri tablosunda ilgili stununa ve kademe numarası da satın alma işlemleri tablosundaki kademe numarasına eklensin. Müşteri işini yarım bıraktığında hangi kademde bıraktığını ve önceki kademelere girdiği verileri görebilirsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme