Şimdi Ara

Kumandalı araba lehim noktası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Oyuncak arabamdan söktüğüm devreyi farklı bir araçta kullanmak istiyorum ancak kabloları koptuğu için lehim noktalarını bulamıyorum. Bana fotoğraf üzerinde işaretleyebilir misiniz?
    Not:2 motor için lehim noktası gerekiyor. (Biri arka motor, diğeri önde sağa sola dönmeyi sağlayan motor.)
    Not:Devrenin üzerindeki picte sdrx2bd yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salih09 -- 21 Nisan 2016; 12:57:16 >

• Bilen yok mu acil proje yetiştirmem gerekiyor.
  • Multimetre ile bulacaksınız onun nasıl yapıldığını anlatan video vardı bulamadım şimdi linkini. Bu arada onun pic olduğunu nereden biliyosunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gktupc

Multimetre ile bulacaksınız onun nasıl yapıldığını anlatan video vardı bulamadım şimdi linkini. Bu arada onun pic olduğunu nereden biliyosunuz

Pic değil mi? Ne olabilir?
  • Salih09 S kullanıcısına yanıt
    Resimde sag tarafta kalan transistorlerin oldugu yere bakin. Cift yonlu hareket varsa ileri - geri gibi, motora ters voltaj vermek icin iki transistorun kollektorunun birlestgi noktadan motora bir uc, diger iki transistorun kollektorlerinin birlestigi noktadan ayni motora diger uc gider. Bu motor ileri-geri motorudur. Kablolarin koptugu noktalarda uc kalintisi vs. bulmaya calisin. Ben bu kadar yardimci oldum.

Entegre

Yumurta kapiya dayaninca buraya konu acmis. Sonra yumurta kendi kendine cikmis sanirim bir daha buraya ve yazdigimiz cevaplara bakmamis degerli arkadasimiz.

• hocam datasheet buldum.

http://www.datasheet4u.com/pdf/SDRX2BD-pdf/851109

biraz çevirmeye çalıştım şöyle ki right ve left komutları tahminimce sağ sol için backward ve forward ileri geri için

2. şekildeki sizin chip oluyor. chipin çentik kısmı yukarıda kalacak şekilde bakınca soldan 6. sağ komutu soldan 7. sol komutu oluyor. sağdan 6. ileri ve sağdan 7. geri oluyor. nasıl bulacağınıza gelince isterseniz direk entegrenin altındaki bacağa lehim atabilirsiniz ne kadar sağlıklı olur bilmem. en mantıklısı multimetreyi kısa devre fonksiyonuna getirip söylediğim bacaklara bir probunu sabitleyip diğer probunu delikler üzerinde tek tek gezdirin. bulursunuz. kolay gelsin

• sürüdenayrılanidealist S kullanıcısına yanıt
    Direkt entegreden suremezsin motorlari. Oradaki transistorler bosuna degil..

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet/elektro

Resimde sag tarafta kalan transistorlerin oldugu yere bakin. Cift yonlu hareket varsa ileri - geri gibi, motora ters voltaj vermek icin iki transistorun kollektorunun birlestgi noktadan motora bir uc, diger iki transistorun kollektorlerinin birlestigi noktadan ayni motora diger uc gider. Bu motor ileri-geri motorudur. Kablolarin koptugu noktalarda uc kalintisi vs. bulmaya calisin. Ben bu kadar yardimci oldum.

İleri ve geriyi buldum ama sağ solda problem var. Eksileri aynı mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salih09

quote:

İleri ve geriyi buldum ama sağ solda problem var. Eksileri aynı mıdır?

sağ - sol için de tek 1 motor kullanılmışsa, ki öyle olduğunu zannediyorum. gördüğüm coğunda öyledir.
    size ön - arka için yaptığım tarifin aynısıdır. aynısını uygulayabilirsiniz sağ - sol için de. tek motorsa eğer.
    eğer sağ için 1 motor sol için başka motor kullanılmışsa yani 2 motor kullanılmışsa, ki hiç sanmıyorum.
    o zaman motorların eksi'leri ortak olabilir. onu bilemiyorum..
    mantık olarak motora artı - eksi verirsen saat yönüne dönüyorsa eksi - artı verdiğinde saat yönü
    tersine döner dc motorlar. bunu da 4 transistörle anahtarlayıp yön değiştirerek yapabilirsin.
    transistörlerin kollektörleri birleşir ve buradan çıkış alınır.

• Merak ettiğim kısım arkadaki motor ve öndeki sağ sol için gereken motorun eksisi aynı mıdır? Ve önde tek motor var sağ sol için ben bunun yerine servo bağlamak istiyorum.
  • quote:

Direkt entegreden suremezsin motorlari. Oradaki transistorler bosuna degil..

haklısınız hiç aklıma gelmedi
  • quote:

Merak ettiğim kısım arkadaki motor ve öndeki sağ sol için gereken motorun eksisi aynı mıdır? Ve önde tek motor var sağ sol için ben bunun yerine servo bağlamak istiyorum.

Cevap verebilecek biri yok mu?
  • quote:

quote:

Merak ettiğim kısım arkadaki motor ve öndeki sağ sol için gereken motorun eksisi aynı mıdır? Ve önde tek motor var sağ sol için ben bunun yerine servo bağlamak istiyorum.

Servo için kumanda sistemi değişmeli yoksa servo olmasının bi anlamı kalmaz. - ler aynıdır sonuçta bi pil var ve hepsi ondan besleniyor

• quote:

quote:

quote:

Servo için kumanda sistemi değişmeli yoksa servo olmasının bi anlamı kalmaz. - ler aynıdır sonuçta bi pil var ve hepsi ondan besleniyor

Kumandayı nasıl değiştirebilirim?
    hayır. hiçbir eksiler aynı değildir. ben size anlatmaya çalıştım, motorlara uclar kollektorlerin birlestigi yerden gider diye ama siz eksiler aynı mı diye soruyorsunuz hala..
    servo için uygun değildir, servoya uygun hale de dönüştürülemez. özel olarak servo için kartın ve kumandasının değiştirilmesi gereklidir.
  • ahmet/elektro A kullanıcısına yanıt
    Devre de her şey kapalıyken yani devre tamamlanmışken notorlar dönerken aynı olmuyor mu

Rc model topluyorsunuz bildiğiniz şu anda. Rc hobi forumlarına bakın kumandadır servodur motordur anlatan yazılar vardır

• quote:

Rc model topluyorsunuz bildiğiniz şu anda. Rc hobi forumlarına bakın kumandadır servodur motordur anlatan yazılar vardır

:D biraz öyle oldu da rc var zaten ama bunun onla yakından uzaktan alakası yok. Servonun içindeki sürücüyü söktüm ve dc motordan iki kablo çıkarttım onu devreye bağlayınca sağa sola dönüyor. Farklı bir devre söktüm ama vericide problem var. Onu halledersem problem kalmayacak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.