Şimdi Ara

. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
0
Favori
8.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Uchigatana

Doğru diyorsun hocam.Bir de şarap olayı çok karışık.Orayı hiç kafam basmıyor.Başlangıçta yasaklanmamış.Hatta

Nisa Suresi (4), Ayet 43 : “Ey inananlar. Sarhoşken namaz kılmayın.”
    Muhammed suresi (47), Ayet 15 : “İyileri Cennet’e koyacağız. Cennet’te dört ırmak vardır. Temiz su, hiç ekşimeyen süt, leziz şarap ve saf bal ırmakları akar.” (Bu Mekke’de inmiş suredir.Hicret’e kadar, yani Peygamberimiz Medine’ye göç edinceye kadar içki yasak edilmemiştir.)
    Sonra herhalde içkinin ayarını kaçıranlar için yeni ayetler inmiş.İyi de olmuş tabiki bence de içki kötülüklerin anasıdır.Şu an yasak kabul ediliyordur heralde emin değilim içmedim zaten hiç.
    Maide (Sofra) Suresi (5), Ayetler 90-91 : Ayet 90: “Ey inananlar. Şarap, kumar, putlar ve fal okları Şeytan işidir. Bunlar pistir. Bunlardan kaçının ki, mutluluğa eresiniz.

Sözün özü zaman olsa da okusak anadilinde okusak kitabı rahatlasak.Nihat Hatipoğlu dur Caner Taslamandır hiç güvenmiyorum.Bir de diğer kitapları(eski ahit vb.) da okumak lazım garanti açısında o başka bir konu tabiki
    Sen o cennette içilecek şarabı alkollü kafa yapan bir şey mi düşündün cidden? Bunu cidden düşündüysen Allah yardımcın olsun :D

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bence Kuran'ı okumadan anlamak kesinlikle ıuosduı uıa<ucıdsahu cvudıSPOI huıdwsafuıh hcudı hcuıdashuıhuıva hucıd ıbıotwop qpeor gytuteqty ıotıojıreo ve ayrıca sıuyvhuaı uuhıaq huır lhuıq hgıug fufu ujıknjkş khuı gtyf rtd crtc ftcxdrxdrxdf ftycftrc vghjkh ojklmk ljmıolnuıh yujb gv ty crtxe rxerx crtc ty vy ıkhnjuoljklnkjl jhuıonjkl mklşpjn ıbhyuvbtgcyvrt cdrtx swzeaw z<qa aW< AW< AWZX DRC FTCVF TCV GVYHVGYvub yuıby uınu ı ıol kjo pk m jınuj yani ona göre!
  • SnavS kullanıcısına yanıt
    Napalım birader çoğu ayetlerinde "apaçık" olduğunu belirtilen kitabın sözüne de mi inanmayalım.Yine mi sembolik anlatım?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aptalların bile anlayacağı şekilde yazılan kitabı,anlayanlara verilen cevapları görünce ,bu din yobazlığının eğitim ile aşılayamıyacağını görüyorum.insan uydurması olduğu apaçık belli olduğu halde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uchigatana

Napalım birader çoğu ayetlerinde "apaçık" olduğunu belirtilen kitabın sözüne de mi inanmayalım.Yine mi sembolik anlatım?
    Kardeş şarap sarhoş etmez. İnsanlar şaraba alkol katarak onu içki haline getirir :D bunlsrı bi araştır önce. Cennette kötülük, kıskançlık, nefis vb hiç bir duygu olmayacak. Sarhoş olmak nasıl olsun hiç aklın alıyor mu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SnavS kullanıcısına yanıt
    bir boyutta günah olan diğer boyutta günah değile karşı savunman.

-içine alkol katılıyorda diğer dünyada alkol katılmıyor.

peki bir boyutta kötülük, kıskançlık, nefis vb hiç bir duygu olmamasını aklın mantığın alıyor mu? alıyor ki savunabiliyorsun..

allah mı cosmos mu..

her ne halt ise..

akıl vermiş..

o kadar taşımacılığını yaptığınız şeyi kullanın..

madem burda yasak olanlar diğer tarafta serbest dinde reforma gidip ensestide diğer dünyada serbest hayaliyle açıklayın ki..

hacı hoca imam başta olmak üzre kızı-kız kardeşi-ablasıyla olanların rezilliklerinin yanlış olduğu boyutta tanık olmayalım..

savunacaz diye çocuk zekasıyla yarışmaya girmeye lüzum yok..

ister inan ister inanma da.

kalkıp siyaha beyaz deme noktasına gelecek kadar da esnek olmaya lüzum yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 15 Aralık 2018; 22:7:30 >

• adaletciler..hadı açıklayın bakalım..

adalet bunun neresinde..

haa..

doğruya

insanı duyguların olduğu yerde değil ama olmadığı boyutta yaşadığı acıların karşılığını alacak..

şu an imtihanda..

Niyazi Taşkınertwitter
    Niyazi Taşkıner
    https://twitter.com/i/status/1073693343291465728

• hem bilmiyorsun ,hemde gülüp dalga geçiyorsun ,tuhaf ?

Arapça da şarap ne demektir hiç mi araştırmadın ?

hadi söyleyeyim de bir daha ki sefere açık buldum diye sevinme :)

Arapça da şarap : içilen her türlü maddedir (sıvı ,katı fark etmez)
    kitapta ise aklı başından götüren şarap der
    yani alkollü içkiler ,uyuşturuculardan bahsedilir

ne istiyordun peki aynıları dünyada olsa o zaman ahirete ne gerek olacaktı ,sınav nasıl olacaktı ?

ensest ensest edip duruyorsunuz da din olmasa ,ensest nedir onu dahi bilmeyecektiniz
    neymiş efendim din olmasa da biliriz diyen süper zeki insanları çok görüyoruz
    he ya bilirdiniz tabi ,gidin o zaman bir diğer insanlardan izole olmuş kabileleri bir görün ,madem insanlar kendisi her şeyi bilebiliyor ,o zaman niye onlar cinsel organlarını dahi örtmeyi akıl edemiyor ?

yazmayım diyorum ama dayanmak mümkün olmuyor
    ya hiç değilse bir şeyleri bilinde ondan sonra konuşun
    ateistlik kafadan sallama dini mi o zaman ?

bu şekilde yapınca sanki millet ateistliğe akın mı edecek ?
    bazı ergenlerin özenti ile ateistim dediğine mi bakıyorsunuz ?
    akılları başına geldiğinde hepsi tövbe edip dine yönelecektir ,emin olabilirsin

sürekli söylerim ,her şeyin bir ilmi vardır ,ateistlik de bir ilim ister
    bir insan bilmeden anlamadan dindarım diyebilir ama dinleri bilmeden siz nasıl ateist olmayı beceriyorsunuz ,asıl onu bir anlatın ,aydınlatın bizi

ayrıca hakaret derecesinde olmadan derdinizi anlatamıyor musunuz ?
    dinciler kötü deyip ,kendi ağzınızdan çıkanı kulağınız duymuyor
    bu mu övdüğünüz ateistlik ?

• C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    kitapta şarap arının balı demektir. şarabun olarak geçer. fazla yersen(içersen-sıvıdır) baş ağrıtır.
    senin gibi cahillere kısa ve öz bilmem kaçıncı sefer özet geçiyorum..

dinciyle gerekirse dalga da geçerim.bu seni ilgilendirmez.

bundan rahatsız olman senin dindar değil dinci olduğunu kanıtlar.

ateistim demediğim halde ateizmle bağdaştırman klasik iftiracılığınızı terketmemenizden.

2 bilginle herkese ahkam kesme.sen o bilgilerle demogoji yapmaya keşfetmeden ben o bilgilerle kokteyl hazırlardım.

2 gün boş bıraktık hemen foruma cübbeskinv1 çalışmalarına başladınız..
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    her türlü içecek diyoruz işte
    şarabun mealen arı balı demek. su değil kola değil. akışkanlığı olan katımsı sıvıları işaret ediyor denebilir en fazla.
  • sen o bahsettiğimiz sıvıyı fazla kaçırmışsın anlaşılan

din bilmeden ateist olduğun belli oluyor ,zaten bizdeki ateistim diyenlerin % 99 veya daha fazlası ömründe 1 defa dahi kutsal kitap okumamış kişiler oluyor ve sadece din konusunda değil ,önüne gelene hakaret etmeyle iyi ateist olduğunu zannetmeleri ise ,felaket ötesi bir kafa

ölüm esnasında gördüğün meleğe benden selam söyle ,tabi kendi derdinden aklına gelirse
    orada görüşürüz

kendine bile saygısı olmayanlarla görüşmüyorum ,hadi blok
  • seyfi_19 kullanıcısına yanıt
    gereksiz yere uzatmışsın.

non-ensest ve dünyanın en sağlıklı en modern ortamlarında dahi zihinsel-bedensel bireyler doğmakta.

bunun sebeblerinin başında yumurta-hücre bölünme evrelerinde rast gele meydana gelen hatalardır.

yüzündeki benlerin sebebi bölünürken etsadüfen ölen hücre izleridir.

bu durumda herkesi eşit şartlarda aynı kural kaide ile test edilmesi iddiasıyla çelişmez mi.

ata dini hakkında söyledikerin doğru.

gavur doğsaydın koyu gavurcularla ingileterede gavurculuğu ateiste veya gavur eleştirmeni, birine karşı savunurdun.

bu durumda seninde müslim-gavur olmanda tamamiyle tesadüftür..

@C.CEMİL

ay nasıl üzüldüüm..

hangi meleğe selam söyliyim..

kuranda adı geçmediği halde dilinizden düşürmediğiniz melekleremi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 15 Aralık 2018; 23:47:24 >

• HADO77 kullanıcısına yanıt
    esrar da katıdır ama içilebilir

kardeşim bunları ben kafamdan uydurmuyorum ,Arapça da bu böyle
    sizin hatırınız için onu da mı değiştirsinler ?
    öyle diyosanız öyledir.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.