Şimdi Ara

. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
0
Favori
8.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam bu ayeti adet henüz görmeyen çocuklarla evlenilebilir(Bu zamana kadar evlenildi manasında ) olarak yorumlayan saygın bir tefsir profesörü olan Mustafa öztürk. Ayrıca diyanettin çeviriside onu destekliyor. Benim bildiğim islamda henüz adet görmemiş çocuklarla evlenilir ama cinsel ilşkiye girilemez. Sahabe , peygamber , halifeler ve bu güne kadarki uygulamalar bunu destekliyor. Yani mustafa hocadan anladığım bu. Mustafa öztürkün anakronizm yaptığını görmedim o yüzden ona güvenim tam. İslamoğlu , Okuyan tayfası bu ayeti biyolojik olarak adet görmeyen kızlar için olğunu söylüyor ama benim kendilerine zerre güvenim yok . İyi kanıtlara dayanan karşı bir tez görene kadar böyle kabul edeceğim.
  • deniz5042 D kullanıcısına yanıt
    yok öyle bir şey ,kişilerin sözleri kendini bağlar
    hangi ayette geçiyor çocuk yaşındakilerle evlenilebilir sözü ?

kanıt dediğin Kuran'dan olur
    başka kanıt ararsan binlerce değişik kanıt bulursun (tabi onları kanıt olarak görürsen)

aksine bu gibi sözler resmen peygambere hakarettir ,o hiçbir zaman çocukla falan evlenmedi ,sahabenin evlendiği falan da yok
    ve bunun hesabı kıyamette çok kötü sorulacaktır
  • seyfi_19 kullanıcısına yanıt
    düşüncelerine uyan yorum sahiplerini takip ettikçe doğru yolu bulamazsın..

mantıksız-yanlış-saçmalık gelen yorumlara katlanabilmeyi başarman gerek..

belkide mutlak doğruyu ihtiva edenler onlardır..
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Hocam talak 4 te henüz adet görmeyenlerin iddet süresi 3 aydır der. yani henüz adet görmeyenlerle boşanırken bekleme süresi 3 aydır demek bu . Burdan henüz adet görmeyenlerle boşanma şartı konduğuna göre henüz adet görmeyenlerle evlenilebilir anlamı çıkartmak zor değil.

seyfi_19 mehmet okyuyan ve tayfasını ciddiye almayı bırakalı çok oldu. Çok güzel ayet büküp saptırıyorlar.Dini savunmak için alenen yalan söylüyorlar.
    insanların çoğu Kuran araştırmalarını bırakmış kolay yola sapmış ,yani hadislere
    zaten bizim insanımızın en büyük özelliği her şeye kestirmeden ulaşma hevesidir
    bazılarının öyle sözleri var ki akla zarar ,kart hamili yakınımdır deyip cennete girme gibi laflar edenler var
    hiç korkmadan kişilerle ilgisi olmadığı belli olan sözleri dahi yamamaktan çekinmemişler

müslümanlar mutlaka cennete gidecek dersen , o müslüman kötülükten sakınır mı ?
    oysa ki ayetlerde tam tersi yazar ,korkun der ,kul hakkıyla gelmeyin der, haksızlık yapmayın der ,emaneti sahibine verin der ,amel defteri yeğni gelenin anası ağlayacak der

ama sanki bu ayetler hiç yokmuş gibi ,mutlaka cennete gideceğini nasıl söyleye biliyorlar ,bunun vebalini nasıl taşıyacaklar ?
    nisa 34 1400 senedir dövün olarak çevirlirken bunu ayrılın yapması , islamda cariyelik yoktur demesi
    ya kardeşim ilgisi yok diyorum ,çeviri hatası diyorum ama sen gidip gelip kişiler üzerinden din inancından bahsediyorsun
    Talak 4 ayetini çeviren bir sürü kişi varken ,neden en kötüsünü seçme gereği duyuyorsunuz ?
    aslında başka bir ayette daha geçiyor diye hatırlıyorum ,orada 4 bekleme zamanı yada 3 ay sonunda diyor

üstelik dinler tarihi müslümanlıkla başlamaz ,insanlar çocuklarla evlenilmeyeceğini sanki önceden bilmiyor muydu ?

al bak başka bir çeviri daha ;

Ahmed Hulusi: Kadınlarınızdan aybaşı hâlinden ümit kesenlere (menopoza girenlere) gelince, eğer (iddetlerinden) kuşkuluysanız, onların iddeti üç aydır. Aybaşı olmamış kadınların da (böyledir). . . Hamilelerin (iddeti) ise, onların iddetleri yüklerini bırakmalarına kadardır. Kim Allâh'tan korunursa, onun için işinde bir kolaylık oluşturur.

aybaşı konusunda şüphesi olanlardan bahsediliyor ,hiç aybaşı olmamışlardan değil
    ama ben anlamak istediğimi anlarım dersen ,artık pes doğrusu

şüphe diyor yahu nesini anlamıyorsunuz ?

• Merhaba. Bu arada o soyle boyle denen yahudiler tum din kitaplarini kucuk yasta kendi dillerinde okuyup ogrenirler.

Bu arada basligin cevabi: "sigirdanda beterdir onlar"

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    hocam bu yorumunuzun referansı kimdir. BU ayeti biyolojik olarak geç adet gören kadınlar için olduğu yorumunu gördümde sizinkine hiç rastlamadım. Peygamber , sahabe , halifelerin çocuk yaştakilerle evlilikleri benim mustafa öztürke referansla getirdiğim yorumu destekler , sizin kanıtlarınız neler. Onların evlilikleri bizi alakadar etmez derseniz hiç tartışmayalım.
    evet şefaat olayı da çok yanlış anlaşılıyor ,sanki birileri şefaat edince kurtulunacak gibi anlıyorlar
    ki Kuran'da şefaat ile ilgili çok sayıda ayet vardır ,bunların hiç birinde şefaat ile kurtulacağına dair bir bilgi yoktur

şefaat işi ise dünyada olduğu gibi ,benim hatırım için affet demek gibidir
    ama sanki kendisinin kesin kurtulacağını biliyormuş gibi başkalarına şefaat edeceğini söylemeleri de acayip değil mi ?

sonra ya o kul dünyada zalimliğin büyüğünü yapmışsa ne olacak ?
    yaratıcı birinin hatırı için ,diğer günahkarı af eder mi ?

peki diğer insanlar buna isyan etmez mi ?

dünyada insanlar için meleklerin şefaat ettikleri kitapta yazıyor ,ki onlar için dahi ,kabul görmediklerim için şefaat etmelerinin bir faydası yok diyor

çok konu var da şimdi birileri gelir bizi dinsiz imansız ilan eder ,o nedenle benden bu kadar :)
    din konusu kalbi bir konudur ,isteyen istediğine inanmakta özgürdür

gerçi bazı kesimler bu özgürlüğü dahi tanımıyor ya neyse

referans olarak Kuran'ı gösteriyorum ,daha ne referansı olacak ?

şükür okuduğumuzu bizde onlar kadar anlayacak zekaya sahibiz
    geç adet görenler için dahi olsa aynı yere çıkmıyor mu ?

yani süreden şüphe etmek durumuna ?

sizin ne kanıtınız olacak ,peygamber ve sahabe ile birlikte mi yaşadınız yada onlar birlikte mi yaşadı da ,bu kadar eminler ?

zaten bizim tartıştığımız falan yok ki ,ben diyorum kitap ,siz diyorsunuz şu kişi
    ne yani kişiler kitaptan daha mı önemli ?
    hah işte birisi mutlaka oraya getirecek diye bekliyordum ama doğrusu bunu senden beklemiyordum :)
    eski mesajlarımda namaz konusunda çok anlattım ,şimdi anlatsam yine ama deyip duran kişiler çıkacaktır ,o nedenle bir daha bu konuya girmek istemiyorum
    kısaca söyleyeyim ,Kuran ne diyorsa odur
    Sizin için mantıklı olabilir ama siz arapça uzmanı değilsiniz.Bende arapça uzmanı değilim o yüzden bir konuda baskın şekilde fikir birliği varsa onu kabul ederim.Tabi Mehmet okuyana kadar binlerce islam alimi kadın dövmek için bunu böyle çevirdi derseniz buda sizi bağlar çünkü duygusal yorumları dikkate almam. Benim amacım gerçeği öğrenmek ve bu yolda İslamoğlu ile Okuyanı eledim. Forumu bu sonucu varmayacak tartışmayla meşgul etmeyelim.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.