Şimdi Ara

Kur düşse de otomobil fiyatları neden düşmüyor? İşte otomotivcilerin yanıtı (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
1
Favori
16.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
127 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Sen olayi saticidan üreticiye getirmissin. Turkiyede satilan arabalarin %90 i ithal. Almanyada uretilen araba ile kurun ne alakasi var. Adam zaten euro aliyor hammaddeyi, arabayida euro satiyor.
  • Hiç unutmuyorum, eylül'de ötv zammi geldiğinde zaten 1 - 2 ay öncesinden satılmış vergisi ödenmiş 0 araç stoğu olanlar yeni ötv oranını aynen yansıttılar. Zaten bayi anahtar teslim fiyatının üstüne sattıkları bu araçların üstüne pandemi bahanesini, kur, enfilasyon, ötv, üretim kıtlığı ne varsa eklediler. Bu ülkenin insanlarının otomobilden çektiği çilenin haddi hesabı yok. Vergisi ayrı, kur'u ayrı, bankası ayrı, satıcısı ayrı vs. biniyor. Yazık bu insanlara Alev Ahatlı hocanın dediği gibi "yasal ama helal değil".

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0llingMan -- 19 Şubat 2021; 20:39:42 >
  • Tekelcilik öne sürülerek bireysel ithalatı serbest hale getirmeli devlet. Nasıl ülkedeki bilgisayarcılar fiyat yükselttiklerinde amazon imdada yetişiyorsa, aynısını otomobil ithalatçıları yaptığında geçip gürcistandan arabayı alıp vergisini bizzat ödeyerek tüketicinin arabayı kendisinin millileştirmesinin sağlanması lazım. Bu şekilde devlet bildiğin otomobil ithalatçılarını kayırıp sebepsiz zenginleşmelerine fırsat yaratıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kevser27

Olayın özeti şu sizin gibi enayiler olduğu sürece istiğimiz fiyattan satar araç yok gelmiyor diye algı yapar hepinizi sıraya bindiririz diyorlar

Aynen öyle herşeye saldırıyoruz sonra niye düşmüyor. Niye düşsün zaten satılıyor.

• quote:

Bununla birlikte stoktaki araçların geçmiş dönem yüksek kurlarla alınmış olması indirimin hemen yansımasının da önüne geçiyor.

Neymiş efendim yüksek kurdan gelmiş de ondan indirim olmuyormuş. E o zaman düşük kurdan stoklara giren araçların fiyatlarını niye hemen kur yükselince güncelliyorsunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşmüyor talep hala fazla . Yüzde 30 civarında düşüş olması gerekiyor. Bugun biri araç almak için üst düzey bir torpil yapmış o kadar yani gerisini siz düşünün 😀😀

• Bir arkadaş sıfır araba alana mal demiş..abicim ihtiyacım var ki alıyorum..ikinci el alıp kafamda soru işaretleri olacağına sıfır alıp geçtim..fiyatlar konusunda evet bu paralar etmez,ama durum bu..ister alırsınız ister almazsınız..ÖTV indirimi gelecek diye diye fiyatlar uçtu gitti..
  • Al satçılar ve galericiler bayilerden rüşvet vererek araba çektiği, ve bayiler ekstaralar üzerinden hava parası aldığı, hatta bayiler kendileri alarak araçlara plaka takıp 2.el miş gibi sattığı sürece bu fiyatlar düşmez. Devletin bu çakallara bşr dur demesi lazım.

• konu vergi yapısı ve üretim bandıyla alakalı ucuza satmek istememekle alakalı ekonomi ile alakalı bence

• Serbest piyasa demi istediği kadar zam yapar , yüksektir ama düşürmez

• Abi su akar yolunu bulur pazardan pay almak isteyen markanın biri olması gereken fiyata satar ötekilerde paşa paşa iner. Arabaları alıp sitenin otoparkına dolduranları bilemem ama. Anahtar kelime sakin ve sabırlı olmak.

• Bu adamlar otomobilden milleti kazıklayarak kazandıkları yetmiyormuş gibi hakaret etmemizi bekleyip tazminat kazanmak istiyorlar herhalde.
    Açıklamalara bak biri dolar düşüyor ama Euro düşmüyor diyor
    Diğeri pahalı alanlarda küskünlük olur indirim beklemeyin uygun kredi veririz diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icemy -- 24 Aralık 2021; 22:50:49 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.