Şimdi Ara

Kur düşse de otomobil fiyatları neden düşmüyor? İşte otomotivcilerin yanıtı (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
1
Favori
16.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
127 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 8 ay da arabadan 40.000 TL kar ettim.. Yani aldıgım araba 40.000 TL zamlandı.. arabanın kendisi 38.000 TL'ydi.. ahahahaahaha 8 ay da iki katına çıktı 2008 model araba  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 18 Şubat 2021; 16:27:58 >
  • Cevap veriyorum Çüş.

• Hani nerede "Dolarla mı harcıyorsunuz"cular? Neredesiniz hadi bakiyim sahneye, hadi hadi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aycibin A kullanıcısına yanıt

Onu söyleyen biri vardı, instagram'dan istifa ettikten sonra haber alınamadı bir daha....

• 1 yıl önce 30 bin tl'sına almadığım 91 model 200E Mercedes aracı, 2 ay önce 47 bin tl ödeyip aldım. Aracımın muadili aynı özelliklerde olanlarını şu an, 55-65 bin tl'sına satanlar var. Hatta bazıları olayı farklı bir boyuta taşıyıp 80-90 bin tl istiyor.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 18 Şubat 2021; 18:51:23 >
  • yav şu haberlerden bi sıkılmadınız sorun basit çözümü basit arkadaş neyini anlamıyorsunuz yok dolar çıkmışta yok euro düşecekmişte yok fiyata sonra yansıyacakmışta yok galericiler alıp üstüne fazla fazla koyuyorlarmışta yok sarı sitede herkes zam yapıyormuşta falan filan ucuza arabaya binmenin bi yolu var çok basit devlet 1.6 hacimin altındaki araçlardan ötv ALMAYACAK SIFIRA indirecek kdv oranınıda aynı araçlardana bahsediyorum yarı yarıya düşürecek bu kadar basit bitti varmı başka sorun? sıradaki konu...

• Opel Türkiye Genel Müdürü Alpagut Girgin: Döviz kurlarındaki düşüşün fiyatlara yansıması kaçınılmazdır. Fakat bu yansıma kur seviyesini bire bir fiyatlarda görmek şeklinde değil, güçlü finansman seçenekleri ile otomobile ulaşım imkanını artırmak şeklinde de olabilir. Sektörde yaşanacak ani fiyat düşüşleri daha önceden araç almış tüketicide küskünlük yaratabilir

Sanane önceden yüksek fiyattan araç alanlardan? Sen malını satmışsın gitmiş artık o firmanın değil alanların sorunu. Böyle yaparak yeni müşterilere küskünlük yaratıyorlar enayiler haberleri yok. Asıl böyle yaptıkça yeni müşteriler kaçıracaklar. Bu adam nasıl Opel genel müdürü olmuş acaba çok merak ediyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/otomobil/ikinci-el-otomobil-fiyatlari-dususe-gecti-41743399

• Gerekli açıklama yapılmış.

Döviz düştü fiyatları indirin diyen tayfa şuan büyük hayal kırıklığı yaşıyor. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk768 -- 18 Şubat 2021; 23:25:12 >
  • Galerici : yamyam
  • Yalan bitmiyor dolar çıkınca fiyata yansıt inince yok şöyle yok böyle

• Sözlerine katılmak ile beraber şunu da eklemek isterim,

Bayilerden sıfır araç alan kişiler bile araç teslim edilene kadar olan sürede döviz be vergi artışlarını kendilerine yansıtıldığını defalarca dile getirdiler. Öncesinde neredeydi bu stoktaki araçlar. o zaman da biz ucuza almıştık zaten dürüst bir şekilde az bir kar marjımızı koyup satalım demedi hiç kimse.

Ben almıyorum kardeşim, eşek gibi indiredeceksiniz hepiniz.

O zamana kadar görüşmek üzere.

• Birmot'ta Fiat Egea 100.000 km bakımı geçtiğimiz şubat ayında 1550 TL fiyat verdiler , bu hafta sorduğumda bana 2200 TL dediler.

Artışa bak !

Ve bu arabanın bir çok parçası burada üretiliyor yani Opel gibi herşeyi Alaman malı değil.

• Ticaretle hiç alakası olmayan hiç ilgilenmiyen bir kişi bu sorunun cevabını hiçbirzaman anlayamaz. Kur yükseldi Devlet herşeye zam yaptı. Kur düşte Devlet gene heşseye zam yapmaya devam ediyor. Devlet zamları geri çekiyormu? Kişi dükkan işletti herşeye zam varken kur düştü die oda fiyatları indirdi ay sonu bir bakmış zarar etmiş elinde sonunda borç içine batıp dükkanı kapatmak zorunda kalmış.Masal anlatır gibi ablattm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 19 Şubat 2021; 11:3:25 >
  • Herşeyede bir bahane arkadaş

• lagaluga lugalaga dıt dıt dıt .......

• marcelor kullanıcısına yanıt
    Başka yolu mu var siz matematik bildiğinize emin misiniz? Diyelim eski fiyattan sattı, arabalar bitti yeni hammadde alıp araç yapacak, ee dolar yüksek halde, eskisinden daha az hammadde alacak daha az araba yapacak o zaman. Yani küçülmeye gidecek. Bunu kim ister?

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Ben matematik bildigimi iddia etmedim ama sen ticaret bilmedigin belli. Bir sirketin buyuklugu yada kucuklugu elindeki malzeme sayisina gore degil, malzemenin degerine gore olculur. Eski kurdan 10 arabasi varsa yeni kurdan 5 araba alabilmesi onun kuculdugu anlamina gelmez.
    Bir sirket kur oyunlari ile cirosunu yukseltiyorsa bu onun ticaret anlayisidir.
  • 90 yıllarda alman otomobilleri liste fiyatları markla olurdu.merso 400 e mi alacaksın götürürsün 250000 dmyi koyarsın önüne.Giren çıkan belli olurdu.Gerçi o günden bugüne ticaret ahlakı da değişti.Ki mne itelerse. 

• marcelor kullanıcısına yanıt
    Daha az araba üretecek adam nereye küçülmeyecek? Adam işçi bile çıkartır zaten az üretiyorum diye. Sen o kadar biliyorsun demek ki.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.