Şimdi Ara

Kuran'daki Çelişkili Ayetler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
64
Cevap
2
Favori
125.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinal dilinde okuyup anlayabilenler bile anlam ve manada birbirleriyle çelişir/çatışır iken sen el yükseltip herkesin mi kuran arapçasını anadili gibi öğrenmesini farz buyuruyorsun paşam?

Alıntı

metni:
    İslam aptalların ya da cahillerin dini değildir, Allah kabul etmez öyle tipleri Müslüman olarak. Müslüman olmanın şartlarının başında akletmek ve cahil olmamak gelir. Ve de lafla Müslüman da olunmaz.

demişsin de dinlerin temelinde “mutlak itaat” vardır. Şüpheye yer yoktur, şüphecilik kabul edilemez. Akledip sorgulamaya başlarsan bi şeylerin yanlış olduğunu farketmeye başlarsın. Sen dini aidiyetini kendi araştırmaların sonucuyla mı yoksa ana-babanın ve seni şekillendiren, içinde bulunduğu toplumun “dini” ni kabul ederek mi buldun?

Anandan, babandan, aidiyeti olduğun topluluğun inancını miras alıp, içine işleyen korkuyla, şüphe duymadan, akıl yürütemeden, sen de sonraki nesillere aktaracaksın. Dünyadaki her dine inananlar kendi dininin “hak/doğru”, diğer dinlerin “batıl/yanlış” olduğunu düşünüyor ve birbirlerini kafir/inançsız/sapkın/dinsiz/mürted…” olmakla suçluyorlar da kendisinden başka diğer dinlerin yanlış olduğunu söyleyen bu “din” lerden hangisi doğru sence?

• artık sorularına yanıt alabileceğin yapay zekalar da çıktı. ben sadece ilk girişteki tevbe 5 için yazdığını okudum ve bıraktım. kuran ayetlerini okuyor olmanın yanına tefsirleri de katarsan eğer, daha iyi cevaplara ulaşırsın. ben sadece copilot'a ve chatgpt'ye senin bu ilk sorunu sordum. ikisi de senin aleyhinde cevap verdi. Kuran'daki Çelişkili Ayetler  copilot tevbe 5'i "belirli tarihsel bağlamlar ve şartlar çerçevesinde uygulanmış bir ayet olarak değerlendirilmesi gerekir" diyor. chatgpt ise cevabının girişinde hudeybiye antlaşmasının bozulmasına işaret ediyor. velhasıl düşmanlık yapanla savaşılır diyor ve şu şekilde bitiyor: "İslam'da savaş, ancak savunma amaçlı ve adaleti sağlamak için yapılabilir." konu açılalı epey de zaman geçmiş.. Kuran'daki Çelişkili Ayetler 

• Yapay zekanın cevap verme algoritmasında bilgileri hangi kaynaklardan kullandığına bakmak lazım.

Kuran'daki Çelişkili Ayetler

Yakında TR IP li sorularda mesela senin dinin ne diye sorulduğunda "elhamdülillah müslümanım" der bu yapay zekalar...Kuran'daki Çelişkili Ayetler 

• kadobay kullanıcısına yanıt

Dinlerin temelinde? Hangi dinler o? İslam'da mutlak itaat diye bir şey yoktur. İslam'da iman eden kişi ancak mutlak itaat eder. İMAN, emin olmak demektir. Emin olursun, sonra itaat edersin. Emin olmak için geçmen gereken adımlar vardır. Bunlardan ilki akletmektir. İkincisi sorgulamaktır. Üçüncüsü öğrenmektir. Yaratılmış olana bakar, akleder, sorgular, kafa yorar, öğrenir, ardından iman edersin. İman etmiş olan insan zaten o dine, kitaba ve bilgisine güveniyor demektir.

İkinci olarak, anlam ve manada birbiriyle çelişen sadece cahillerdir. Yoksa bir metinde yazan tektir, ister kutsal olsun, ister sıradan olsun. Cahil insan okuduğunu anlamaz, anlamadığı şeyi de uydurur.

Annem bana kafir diyor. Yani çok güzel şekillenirmişler beni, maşallah! Bu yeterli bir cevap olmuştur sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spider-pro -- 13 Şubat 2025; 4:58:34 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.