Şimdi Ara

Kuran i anlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar meraba.. yıllarca kuran i anlamak için denemediğim yöntem almadığım kitap kalmadı fakat bir türlü öğrenemedim. taki arapça özel ders veren biriyle tanışana kadar. Sadece 40 günde kuran i anlayacak seviyeye geldim hemde kitap defter kalem olmadan. Bu arayış içerisinde olan birçok insan öldüğünü biliyorum bu yüzden heryere yazıyorum boşuna zaman kaybetmeyin kitaplara boşuna bir sürü para vermeyin..

• Bu o kadar zor değil

Türkçesini oku

Ve boşuna çaba

Kur an da yazanları anlamadan bu dünyadan gitmek yok

Kimi bir ömür harcayıp anlar

Kimi son nefesinde bir salisede

Ama anlar

Reklama ve bir insana ihtiyaç yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 24 Nisan 2022; 1:48:17 >
  • pspsexer kullanıcısına yanıt

Söylediğine kısmen katılıyorum. Maksat eğer anlamaksa; mealden oku, tefsirden oku, anlayana sor birşekilde anla ve yasa. Fakat aracı olmadan kuran i anlamanın nasil birşey olduğunu nasil bir haz verdiğini bn size burda anlatamam. Günde beş vakit namaz kılınıyor, müslümanların yüzde kaçı namazda okuduklarını anlayarak okuyor. Turkiyede müslümanların ne kadarı fatihanin manasını biliyor.. namaz insanı kötülüklerden alıkoyar, peki kişi okuduğu hicbir kelimeyi anlamıyorsa namaz bu görevini ne ne kadar yerine getirebilir?

• Bu mesajı yazarken konunun buralara geleceği gerçekten aklımın ucundan geçmezdi. Gelen cevaplar;
    ●kuranın nesini anlamıyorsun?
    ● kuranı hiç kimse anladığını iddia edemez!
    ●Kuran i putlastirmayin!
    ● her arapça bilen kuranı anlayamaz!
    ●kuranı anlasan alim olurdun! vs.

Değerli arkadaşlar meramımı açık bir şekilde yeniden ifade ediyorum.
    Her müslüman kuranı bilmek anlamak ve yaşamak zorundadır. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yoktur sanırım. Peki bunun kaç yolu var?
    1) meal ve tefsirden okuyarak anlama
    2) anlayan birinden sorup ogrenme
    3) arapça bilip kuranı okuyup direk anlama, hicbir kitaba meale tefsire ve kişiye ihtiyaç duymadan
    (Başka seçeneklerde olabilir ekleyebilirsiniz)

Şimdi bn sizlere diyorumki geliştirilen pratik yöntemlerle (yazmadan çizmeden ezber yapmadan, kitaba falan para vermeden) kısa sürede kuranı , meale tefsire ya da başka birine ihtiyaç duymadan kendiniz sadece arapçasını okuyarak anlayabilecek kadar arapça öğrenebilirsiniz. Yani yukarıdaki 3. Şıktaki anlamayı tercih edebilir "kuranı sadece araplar ve hocalar anlar" düşüncesinin hicbir gecerliliginin olmadigini, kuranın son derece basit bir dille indirildiğini bizzat kendiniz görmüş olursunuz..

Ben 9 yaşında hafız oldum. Kuranı sayısız defa ezbere hatim ettim fakat okudugum kurandan bir kelime dahi anlamamak bir yerden sonra beni cok rahatsiz etmeye basladi. En azından namazda okuduğum ayetlerin neden bahsettiğini bilmek anlamak arzusu çok fazla artmaya başladı ve arayışa girdim bir sürü kitaba yığınla para verdim videolar izledim bazı kurslara katıldım fakat çok fazla mesafe katedemedim. Rabbim sonunda birini karşıma çıkardı sadece 40 günde yıllarca öğrenemediğimi öğrendim. Birkaç ay içinde okuduğum her ayeti hicbir meale ihtiyaç duymadan anlayacak seviyeye geldim..
    Istedimki benim yaşadığım bu sancıyı yaşayanlar varsa bilsinler çok kolay yoldan öğrenildiğini..
    herkese saygılar selamlar...

• Üstte yazdım

Kur an i anlamak için önce yaşamak yaşamı anlamak lazım bunu anlayan biri belki özetini anlatabilir ama kendi anladığını anlatır her insanın kur an dan kaderine göre alacagi dersler farklidir

Senin yaşadığına vesile kaynağıyla ulaşmak denir

Aslında anlatılanlar insanın en basit anlayacağı şekildedir

Size verilen nimetlere şükür edin nankörlük etmeyin nereden geldiğini bilin ve iyi insan olun

1400 yıl önceki insanlar bile anlayabilimisse biz nasıl anlayamayiz

Anlamak için önce gözlerdeki perde inmelidir

Bu vakit her insan için farklıdır perde inince her soru yanitlanir.

Kur an insanlığa son uyarıdır Allah in önceki uyarılarına uymayıp değiştirmeye cüret edenlere anlatılan Allah in uyarilaridir

Şeytan in yolunda olanlar hırslarına yenilenler doğru olanın kendileri olduğuna inanır ve bunda ısrar ederler

Müslümanlık insanlığın geri kalanını Allah yoluna davet eder kendi yollarının hayır getirmeyeceğini bu yolda giderlerse neler olabileceği anlatılır

Onlar dinlemezler hatta müslümanlara zulüm eder onları kötü gostermek için her şeyi yaparlar

Müslüman Allah yolunda olan demektir

Çaba bunun içindir.

Eğer gerçek incilde olan Hz Muhammed in geliş müjdesi o insanlarca saklanıp değiştirilmeseydi kabullenilseydi bu dünya insanların birbirini oldurmedigi daha mutlu bir dünya olabilecekti

Bu dünyada cennet olabilecek potansiyel var ama insanlar hırslarına yenilip kendi elleriyle cehenneme ceviriyorlar.

Kuran i anlama

Kur an in özü zaten en güçlü koruyucudur.

Anlayabilene

Aslında kur an dan alınan ders hayat sürdükçe devam ettiği için ben tamam anladım demek te yanıltıcı olur.

Son nefeste bile alınacak dersler vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 25 Nisan 2022; 2:17:1 >

• Farklı mecralarda yazıyoruz.. Ben okula gidip eğitim almak lazım diyorum siz hayır efendim öğrenmek hicbir zaman bitmez öğrendim diyemezsiniz diyorsunuz.. Benim zaten "anladık bitti" gibi bir iddiam yok tabiki anlamanın öğrenmenin sonu yok. Kuran her okuyuşta insana başka nurlarını gösterir zaten bunun için okundukça usanç vermeyen tek kitap kuran dır. Söylediklerinize ben zaten aşağı yukarı katılıyorum. Birçok forum da ;

"arkadaşlar muslumaniz ama fatihanin dahi anlamini bilmiyoruz meallere bakmak tefsirlere bakmak zorunda kaliyoruz yardimci olabilir misiniz ne yapabiliriz?"

Gibi çok yazılara denk geldim yani insanlar arapça kuran okuyunca az da olsa Allah 'ın kelamından kendileride birşeyler anlamak istiyorlar bn de zamanin da bu sanciyi cekmis biri olarak bunun çok hızlı ve kolay bir yolu olduğunu yazıyorum..

• Kur an i anlamanın yolu var ama gerçekten anlamak için bir ömür tüketmek gerekir yolun başında ben tamamen anladım denemez.

Görülecek dersler geçilecek testler var

O bir yol gösterici her yaşta her sartta

Bunun hızlı bir yolu yok

Acı çekmeden yalnız kalmadan insanları tanımadan testleri geçmeden iyi bir insan olmadan olmaz

Ama

Her kademede yeni bir keşif yeni bir anlama var

Sonunda

Kim olduğunu neden yaratıldığını neden denendigini ne için çile çektiğini ne için mücadele ettiğini yani her şeyin cevabını bulmak var

Yine de ben bunu hızlıca kavradım diyorsan ileride olacakları da göz önüne alipta demelisin

Kalbi temiz olan hemen anlatilani anlar temiz olmayan da acı çekerek anlar ama eninde sonunda herkes anlar tamamen ise son nefeste anlar önceden anlamış olsun ya da olmasın

Genç bir insan ise sadece öğrenir yolun başındadır görülecek şeyler ödenecek bedeller vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 26 Nisan 2022; 2:19:55 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.