Şimdi Ara

Küresel elektrikli araç satışları rekor kırmaya devam ediyor: İşte rakamlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Küresel elektrikli araç satışları rekor kırmaya devam ediyor: İşte rakamlar
    İngiltere merkezli araştırma şirketi Rho Motion’un açıkladığı verilere göre, Kasım ayında küresel elektrikli araç satışları bir önceki aya göre 100 binin üzerinde artarak yeni bir rekor kırdı. Kasım ayında 1,83 milyon elektrikli araç satışı gerçekleşti ve üst üste üçüncü kez satış rekoru kırılmış oldu.

Sene başından bu yana ise 15,2 milyon elektrikli araç satış satıldı. Satışlar, geçen seneye göre %25 oranında arttı.

Çin elektrikli araç satışlarına öncülük etmeye devam ediyor

Bölgesel olarak bakıldığında, Ocak-Kasım döneminde Çin'de geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre %40 artışla 9,7 milyon araç satışı gerçekleşti. ABD ve Kanada'da satışlar %10 artarak 1,6 milyona yükseldi. Avrupa Birliği ve Birleşik Krallık'ta ise geçtiğimiz seneye göre %3 düşüşle 2,7 milyon adet elektrikli araç satıldı. Dünyanın geri kalanında da güçlü bir büyüme (%25) ile satışlar 1,1 milyon adede ulaştı.

Ayrıca Bkz.Elektrik araç sahipleri bir daha içten yanmalı araçlara dönmek istemiyor

Avrupa'da elektrikli araçlara yönelik teşviklerin azaltılması satışları olumsuz etkilemeye devam ederken, Çin elektrikli araç sektörüne öncülük etmeye devam ediyor. Ülkede Kasım ayındaki büyümede bataryalı elektrikli araç satışları etkili olurken, şarj edilebilir hibrit araç satışları sabit seyretti. Sene başından bu yana baktığımızda, hibrit araç satışlarının geçtiğimiz seneye göre iki katına çıktığı görülüyor.

ABD pazarında ise Trump'ın elektrikli araç teşviklerini kaldırma planı Aralık ve Ocak aylarında elektrikli araçlara olan talebi arttırabilir. Ancak, önümüzdeki sene teşviklerin kaldırılması durumunda, Avrupa gibi ABD pazarı da durgunluk dönemine girebilir. Genel olarak bakıldığında ise, elektrikli araç satışlarının artış trendinin devam etmesi bekleniyor.

Kaynak:https://www.greencarcongress.com/2024/12/20241213-rho.html

• Avrupa da düşüş var. Amerika teşviğe rağmen sadece %10 artmış bu da Tesla sayesindedir. Aryıca teşvik kaldırılabilirmiş. Başlığı küreselden ziyade Çin de rekor kırmış denilseydi daha doğru olurdu.

• Çin de çok satılıyor ama Avrupa da altyapıdan tut devlet desteğine kadar sınırlı teşvik olduğundan çok yavaş ilerliyor. Akaryakıt, yağ, yedek parça ağababaları da bu işin içindedir.
  • teknoloji ve haberleşmenin evrilmesi neticesinde aylar neredeyse yarım gün bazen daha kısa bir süre gibi olmaya başladı, en az bir yıl sürecek şeyleri 1-2 haftada okuyoruz. daha geçen hafta tam tersi haberler vardı ondan önceki hafta da patlama yapıyordu, merak ediyorum yapılan haberleri kısa da olsa bir zaman tablosunda eşletiriyormusunuz?

TV alsak eve gelene kadar eskiyor, Telefon olunca almaya gidene kadar eskiyor yenisini alabilmek için bekliyorum o arada 2*3 model çıkıyor döngü yeniden başlıyor. motorlulara lanet okuyan korkunç önlemler vergi ve kota haberleri sonra üretim kısıldı haberleri 2-3 gün sonra bir bakıyoruz piyasa duruluyor haberciler yeni haftanın başına hızlı başlıyor piyasada tekrar satış patlaması ertesi hafta çöküş, avrupada kanun çıktı çıkıyor, Japon'lar birleşiyor Amerika'lılar satışı düşen elektriklileri stok yapıyor VW 'nin zaten stok araçlarının depolardaki görüntülerini konuşuyoruz sonra derken döngüye giriyoruz haftalar boyu aylar boyu birbirine ters ve yaşanması için aylar hatta 1-1.5yıllık süreç gerekirken yine bir sonra ki hafta herşey düzeliyor.

Habercillik zor ama asıl zorluk haber bulmak bulduğunuzla yetinmek anlaşılan. masabaşı haber yapıyorsunuz demiyorum ama hayatın akışına ters ne varsa 1-2 ayda yaşanıyor/ yaşıyoruzzz yaşımız yaşadıklarımıza bakılırsa belki de 300 yıla yaklaşmıştır..

Sevgili editörler daha özenli olmanız sizin haberciliğiniz için bizimde kısa süre yaş almamamız için önemlidir, bu hususua dikkatinizi rica ediyorum.

• phoenix_88 kullanıcısına yanıt

Dünyanın geri kalanında da güçlü bir büyüme (%25) ile satışlar 1,1 milyon adede ulaştı.

• masterap M kullanıcısına yanıt

Toplam satışlarda %7 ye tekabül eden bir oran. Çin'de bu oran %64. O yüzden yazma gereği duymadım. Ayrıca dünyanın geri kalanında hangi ülkelerin satış oranı kaç. Dünyanın en kalabalık ülkesi Hindistan mesela? Bizde 3 harfli markelerde satılan elektirkli araçlar onlarda normal araç kategorsinde bu kategoriye dahil mi? Ucu açık. Tek bir gerçek gibi gerçek var evet Çin de rekor kırmış gerçekten de :)

Tabi hocam evindeki uzaktan kumandalı araba bile dahil bu rakamlara. Globalde %25 artan satışlara artmadı diye kulp bulmak için petrol kuyusu sahibi arap olmak lazım, gerisi boş çaba.

Çin harici rekor kırmak olmuyor bana göre başlık yanıltıcı ayrıca ne kulp bulacağım işim gücüm yok fosil yakıt pohpohlayıp ya da gereksiz yere elektirkliyi mi öveceğim!

Rekor somut bir veridir, bir önceki seviyeyi geçiyorsa rekordur. Ne övgüyle alakası var ne de yermeyle. Sadece basit bir matematik içeren istatistik

Matematik biliminde bir önceki seviyeyi geçmenin terimsel olarak rekor olduğu nerede yazıyor. Geçen sene 100 tane satıp bu sene 101 adet satınca da rekor mu kırmış oluyor mesela! Neyse uzatmayacağım gereksiz yere başarıların devamını diliyorum elektirklilere nice rekorlara :)

Evet geçen sene 100, bu sene 101 satarsa rekor kırmış oluyor

• Nasıl ya hiç elektrikli aracı olmayan arkadaşım 'elektriklinin en az 10 senesi var satmaz bunlar' diyordu
  • ITOPYANIN IADE VE SATIS SONRASINDAN ÇOK SİKAYET VAR. BURADAN ALIŞVERİŞ YAPMADAN ONCE BUNLARI DIKKATE ALIN DERIM. INANILMAZ REKLAM VERİYORLAR. HARCADIKLARI PARANIN 1/100 BU SORUNLARI COZMEK ICIN HARCAMIYORLAR.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.