Şimdi Ara

Kurgu Dışı Kitapları Verimli Okumak İçin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben dikkatimi çeken paragrafları kurşun kalemle çiziyorum fakat sonradan dönüp bakmıyorum, böylece çok ilgimi çeken yerler ve kitabın ana fikri dışında aklımda çok şey kalmış olmuyor.
    Yaptığım doğru mu yoksa iyileştirilebilir mi emin olamadım

• Benim her konu için ufak ajandalarım vardır. Mesela Tarih ile ilgili okuyorsam önemli yerleri fosforla çizip tarih ajandasına not alırım. Mesela dışarı çıkarken rastgele bir ajandayı cebime tıkıştırır öyle çıkarım. Ara sıra aklıma estikçe de bu ajandaya göz gezdiririm. Böylece sürekli bütün kitabı okumak yerine önemli noktaları tekrar ederek bilgiyi kalıcı hale getiririm. Aynı şeyi bilim konusunda da uygularım.
  • Yavaşlayarak ve okuduklarımı zihnimde sembolize ederek okuyorum. Bir yeri gerçekten önemsediysem duraksıyorum, okumaya 1-2dk'lık bir ara verip yazanları kafamda iyice şekillendiriyorum, gerçek hayattaki olay veya durumlarla bağ kuruyorum. Elbette bunun bedeli olarak okuduğum sayfa sayısı azalıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üst üste o konuyla ilgili kitaplar okuyorum, film izliyorum, sürekli okuyorum öyle olunca aklında kalıyor. Örneğin uzay konusu mu ilgimi çekti kitabı okuyorum, film izliyorum, oyun oynuyorum, başka bir kitap daha okuyorum, başka bir oyun daha, yazılmış başka şeyleri de okuyorum sonunda akılda kalıyor.
  • Bak bu da acayip etkili bir yöntem. Çoğu zaman bunu da uygularım. Özellikle mevzu hakkında oyun oynamak, film izlemek bir konuyu kalıcı hale getirmenin en etkili ve eğlenceli yolu. Oyun ve filmler aynı zamanda görsel destek de sağladığından akademik konuları kafanda canlandırmaya acayip katkıda bulunuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MANGUTAY

Bak bu da acayip etkili bir yöntem. Çoğu zaman bunu da uygularım. Özellikle mevzu hakkında oyun oynamak, film izlemek bir konuyu kalıcı hale getirmenin en etkili ve eğlenceli yolu. Oyun ve filmler aynı zamanda görsel destek de sağladığından akademik konuları kafanda canlandırmaya acayip katkıda bulunuyor.
    Konuyla alakalı tutkulu olmak lazım bunun için ben önce film ile açıyorum sonra kitaplarla pekiştiriyorum. Sonra ekşi'de falan konu ile ilgili yazıları okuyup daha çok kitap okuyorum, oyun, film diye tekrar ediyorum
  • Bende karşılıklı çağrışımlar oluyor. Mesela oynadığım bir oyunun konsepti, konusu tarihsel ya da bilimsel bir konuya yönlendiriyor. Bir anda o konuyla alakalı araştırma yaparken, kaynak araştırırken buluyorum kendimi. Bazen de tam tersi, bir konuyla ilgili okuma yaparken aklıma bununla ilgili oyunlar geliyor. Onun gazıyla oynadığım oyunlar da okuduğum konuyu pekiştiriyor falan. Bende böyle bir sirkülasyonlar silsilesi var hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MANGUTAY

Bende karşılıklı çağrışımlar oluyor. Mesela oynadığım bir oyunun konsepti, konusu tarihsel ya da bilimsel bir konuya yönlendiriyor. Bir anda o konuyla alakalı araştırma yaparken, kaynak araştırırken buluyorum kendimi. Bazen de tam tersi, bir konuyla ilgili okuma yaparken aklıma bununla ilgili oyunlar geliyor. Onun gazıyla oynadığım oyunlar da okuduğum konuyu pekiştiriyor falan. Bende böyle bir sirkülasyonlar silsilesi var hocam
    Aynen öyle ufak bir kıvılcım yetiyor ateşi yakmama, o yüzden bana göre hiçbir şey boş değildir yeter ki sen bakmasını bil, görmesini bil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.