Şimdi Ara

Kürk Mantolu Madonna(Okuyun, Okutun) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
1.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kürk Mantolu Madonna'yı da Kuyucaklı Yusuf'u da okudum. Sanırım Kuyucaklı Yusuf'u daha çok beğenmiştim. Ama ikisi de güzeldi.
  • Ben de okumaya başlıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Pink

Beta erkeklerinin düşünce yapısını anlamak için güzel bir kitap, yoksa toplum gözlemine çok yer vermiyor bu kitapta. Ama Sabahattin Ali'den gidecek olursak, Kuyucaklı Yusuf üstüne tanımam. Çoğunluk psikolojisi üzerine güzel bir kitap.

Kuyucaklı Yusuf u da okudum evet kürk mantolu ya göre daha güzeldi ama onda da bir İnce Memed tadı alamadım. Yani tam anlamıyla toplumsal bir yapıt değildi, aslında Yusuf karakteri biraz da Raif Efendi karakterini anımsattı bana? Sanki Raif Efendi nin gençliğindeki efe versiyonu gibi.

Ama bence Sebahattin Ali nin en etkileyici eseri Sırça Köşk dü. İçimizdeki Şeytanı daha okumadığım için onu katmıyorım ama Sırça Köşk bir başkaydı... Özellikle içindeki Sırça Köşk masalı bildiğiniz 2014 Türkiyesini anlatıyor ve aklıma ilk gelen bizim AK Saray oldu. Koyunların çobanın olduğu masalda hem devlet eleştirisi hem de komünizm eleştirisi vardı, birazcık Hayvan Çiftliği ni de andırıyordu tabi. Ama sadece bu iki masal bile Türk Edebiyatına göre çağının çok ötesinde. Hatta günümüzden bile öte

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yakın zamanda bende alıp okuycam.
  • Hayatımda okuduğum en güzel romanlardan biridir, tasvirleri olsun betimlemeleri olsun insanı çok etkiliyor

• sonunda genç wertherin acıları etkisi yapar dikkat efenim
  • Kürk Mantolu Madonna'yı okudum. Kuyucaklı Yusuf'u tavsiye eder misiniz ? acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeq4834

Kürk Mantolu Madonna'yı okudum. Kuyucaklı Yusuf'u tavsiye eder misiniz ? acaba.

Ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: onallahmet

Okuduğum en balon kitap. Ölüp biten insanları gördükçe iyice soğuyorum. Kitabın dili dışında güzel diyebileceğim hiçbirşey yok. Vasat altı bi hikaye, ısınamadığım karakterler. Hele sonunda "ulan okuyan kişilerin %99 unun tahmin edeceği şekilde bitirmesen şaşırtıcı bi son olsa yine tamam derim" diye düşünmüştüm ama yok klasik yeşilçam filmi sığlığında bitti. Şimdi de popüler kültürün eline düştü ki hiç sorma. Kitabın geldiği hali en iyi özetleyen karikatür şudur heralde.

Kürk Mantolu Madonna(Okuyun, Okutun)

Bunu demeye gelmiştim

• Gerçekten müthiş bir eser. Çok başarılı psikolojik tahliller var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okuyun arkadaşlar zaten kitap yıllardır çok satanlar listesinden düşmüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: onallahmet

Okuduğum en balon kitap. Ölüp biten insanları gördükçe iyice soğuyorum. Kitabın dili dışında güzel diyebileceğim hiçbirşey yok. Vasat altı bi hikaye, ısınamadığım karakterler. Hele sonunda "ulan okuyan kişilerin %99 unun tahmin edeceği şekilde bitirmesen şaşırtıcı bi son olsa yine tamam derim" diye düşünmüştüm ama yok klasik yeşilçam filmi sığlığında bitti. Şimdi de popüler kültürün eline düştü ki hiç sorma. Kitabın geldiği hali en iyi özetleyen karikatür şudur heralde.

Kürk Mantolu Madonna(Okuyun, Okutun)

Aynen hocam.. zaten bizim milletin abarttığını ben okumuyorum açıkcası

• bende az önce okudum raifle Frau van Tiedemann yani kitabın sonunda maria nın öldüğünü söyleyen kadın kimdi kitapta daha önceleri adı geçmişmiydi?*
  • Bu arada iyi ki okumuşsunuz.. 3 tane başlık açmak nedir arkadaş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 1 Temmuz 2019; 7:45:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

Bu arada iyi ki okumuşsunuz.. 3 tane başlık açmak nedir arkadaş?
    bırak şimdi onu soruma cevap ver
  • tacimmüdür kullanıcısına yanıt
    Sorunuzun muhatabı ben değilim

• İçimizdeki şeytan ı okuduktan sonra Sabahattin Ali ye yaklaşmıyorum.
    Edit : düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Alim -- 2 Temmuz 2019; 11:27:41 >
  • Saatleri ayarlama enstitüsü dışında cuhmuriyet edebiyatından okumayı düşünmüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 2 Temmuz 2019; 11:19:18 >
  • işin açıkcası ilk okuduğumda pek anlayamadım ama yakın zamanda tekrar okuyacağım
  • Neden acaba hocam ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.