Şimdi Ara

Kürk Mantolu Madonna(Okuyun, Okutun)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
1.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdiye kadar böyle bir eseri okumadığıma hayret ediyorum okumayan varsa kesinlikle okusun. İçindeki sözler olsun konusu olsun muhteşemdi. Kesinlikle okuyun. Türk edebiyatında gerçekten güzel eserler var ve buda onlardan biri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bimin aystiisi -- 28 Nisan 2015; 0:18:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Efsane dizi Leyla ile Mecnun'da "Yavuz Hırsız" artık namusuyla para kazanacaktır, bir korsan kitap sergisi açar...Bunu gören Mecnun yanına gelir ve kafalamaya başlar, eline aldığı Kğrk Mantolu Madonna!yı havada sallarken pazarcı gibi bağırır: Geel vatandaş gel, ergenin yeni el kitabı buradaaa...

Ne zaman bir kürk mantolu madonna görsem aklıma gelir, kitap ise bana fazla abartılımış gelir...
  • Bazı sahnelerde kelimelerle resmin çizmiş Sebahattin Ali =)

Kitabı çok beğenmeme rağmen araya bir şeyler girdi, bir türlü bitiremedim. En iyisi baştan başlamak.

• Ben de başladım okumaya güzel gidiyor şimdilik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Spratiox

Ben de başladım okumaya güzel gidiyor şimdilik.

Bende birazdan kuyucaklı yusufa başlıcam. Bakalım oda böyle güzelmi.

• quote:

Orijinalden alıntı: bimin aystiisi

quote:

Orijinalden alıntı: Spratiox

Ben de başladım okumaya güzel gidiyor şimdilik.

Bende birazdan kuyucaklı yusufa başlıcam. Bakalım oda böyle güzelmi.

Ben de o kitabı telefondan okuyordum. Sonra kürk mantolu madonnayı bulunca ona başladım

• Ağlatmıştı beni sonunda çok güzel bir kitaptı. Tekrar tekrar okunası bir eser.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kontrollee -- 28 Nisan 2015; 1:45:58 >
  • Güzel kitaptır herkesin okuması lazım bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Komutan Kangal -- 4 Mayıs 2015; 21:23:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nutuk - Yayınevi Tavsiyesi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok güzel kitaptır. Bilmiyorum ama bu kadar duygu yoğunluğu yaşatyan bir kitap daha var Türk edebiyatından. "9.hariciye koğuğu".. Mutlaka okuyun.Tek kelime ile mükemmel..

"Öyle bir yaşta idim ve öyle bir mizaçta idim ve çocukluğumda o kadar az oyun oynamıştım ve aldatmasını o kadar az öğrenmiştim ki, yalan bana suçların en ağırı gibi geliyordu; ve bir yalan söylendiği zaman insanların değil, eşyanın bile buna nasıl tahammül ettiğine şaşıyordum. Yalana her şey isyan etmelidir. Eşya bile: Damalardan kiremitler uçmalıdır, ağaçlar köklerinden sökülüp havada br saniye içinde toz duman olmalıdır, camlar kırılmalıdır, hattâ yıldızlar düşüp gökyüzünde bin parçaya ayrılmalıdır filân... Zavallı mürâhik..."

"Nüzhet bana yalan söyledi

Dünyanın hiç bir Nüzhet'i yalan söylememelidir."

• Sabahattin Ali'nin kitaplarının çoğunu okuyanlar; yazarın insanları çok iyi gözlemlediğini göreceksiniz.
  • Efsane dizi Leyla ile Mecnun'da "Yavuz Hırsız" artık namusuyla para kazanacaktır, bir korsan kitap sergisi açar...Bunu gören Mecnun yanına gelir ve kafalamaya başlar, eline aldığı Kğrk Mantolu Madonna!yı havada sallarken pazarcı gibi bağırır: Geel vatandaş gel, ergenin yeni el kitabı buradaaa...

Ne zaman bir kürk mantolu madonna görsem aklıma gelir, kitap ise bana fazla abartılımış gelir...
  • Sabahattin Ali'nin diğer kitaplarınıda öneririm güzeldir. Özellikle Kuyucaklı Yusuf ve Sırça Köşk'ü.
  • istemsizhareket İ kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum.Leyla ile Mecnun senaristi ülkemizi en iyi analiz eden senaristlerden biri bence.

Kitaba gelince bildiğin kitap işte.Tamam berbat bir kitap değil,ama abartılcak bir kitapta değil.

O sahnede Tutunamayanlarda geçiyordu.
    Tutunamayanları okuyorum ah selimciğim turgutçuğum diye konuşanlar tutunamayanları anlayamamışlar.
    Yazar o karakterlerle t*şşak geçiyor.Ama okuyanlara bakıyorum yazarım anlattığının tam tersini anlayıp bu kitap hayatımı değiştirdi falan diyolar.

• Bence çok güzel bir kitap.Yaşatıyor duyguları,durumları.

• okuyacaklar listemde.
  • İlk okuduğumda ben de etkilenmiştim ama zaman geçtikte ve üzerine onlarca kitap okudukça anladım ki pek de etkili bir kitap değilmiş. Hani bir film çıkar, izleyince çok şaşırır ve çok severiz ama zaman geçtikçe etkisini kaybeder ya, aynı onun gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • beğenmedim desem , okunabilir kitap ama nasıl anlatsam yeşilçam sineması gibi kitap hiç şaşırtmıyor insanı ,

kesinlikle kesinlikle okunması gereken bir kitap değil.
  • Okuduğum en balon kitap. Ölüp biten insanları gördükçe iyice soğuyorum. Kitabın dili dışında güzel diyebileceğim hiçbirşey yok. Vasat altı bi hikaye, ısınamadığım karakterler. Hele sonunda "ulan okuyan kişilerin %99 unun tahmin edeceği şekilde bitirmesen şaşırtıcı bi son olsa yine tamam derim" diye düşünmüştüm ama yok klasik yeşilçam filmi sığlığında bitti. Şimdi de popüler kültürün eline düştü ki hiç sorma. Kitabın geldiği hali en iyi özetleyen karikatür şudur heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskidhci -- 4 Mayıs 2015; 21:10:44 >

• Klasiklerden Oscar Wilde'nin Dorian Gray'in Portresi ' ni okumalarini oneririm. Kurk Mantolu Madonna'da iyi ancak bahsedildigi uzre tahmin edilebilir bir kurgusu var. Kitabin onunde gitmekse bana gore degil. Sonunu, hatta birkac satir otesini bile goremeyeceginiz bir kitaptir Dorian Gray. Ilk baslarda nedir ne degildir kafa bulandirsa da ortalardan itibaren kitap rengini buluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beta erkeklerinin düşünce yapısını anlamak için güzel bir kitap, yoksa toplum gözlemine çok yer vermiyor bu kitapta. Ama Sabahattin Ali'den gidecek olursak, Kuyucaklı Yusuf üstüne tanımam. Çoğunluk psikolojisi üzerine güzel bir kitap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onallahmet

Okuduğum en balon kitap. Ölüp biten insanları gördükçe iyice soğuyorum. Kitabın dili dışında güzel diyebileceğim hiçbirşey yok. Vasat altı bi hikaye, ısınamadığım karakterler. Hele sonunda "ulan okuyan kişilerin %99 unun tahmin edeceği şekilde bitirmesen şaşırtıcı bi son olsa yine tamam derim" diye düşünmüştüm ama yok klasik yeşilçam filmi sığlığında bitti. Şimdi de popüler kültürün eline düştü ki hiç sorma. Kitabın geldiği hali en iyi özetleyen karikatür şudur heralde.

karikatür harika

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.