Şimdi Ara

Kurmayı düşündüğüm sistem hakkında yorumlarınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni kurmayı düşündüğüm sistem hakkında düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim

Anakart: Asus P6T Deluxe X58

İşlemci: Intel Core i7 920

RAM: OCZ Platinum XTC 6 GB(3*2) 1333MHz DDR3 Triple CL7

Ekran Kartı: Zotac GTX 275 AMP!

HDD: WD 500 GB 7200 RPM 32MB SATA2 (Caviar Black)

DVD: Sony AD-7200S-0B 20X8X20XDvdRw 12XRam SATA

Kasa: Cooler Master Ammo 533

PSU: OCZ ModXStream Pro 700W

Not1:Kasa hakkında özellikle kararsız kaldım 150-200 TL arası kasa düşünüyorum mümkünse hdd i önden bir fanla soğutma imkânı olan.

Not2:PSU sizce yeterlimidir işlemciyi 3200-3400 civarlarında günlük kullanacağımı düşünerek.CPU soğutucuyu daha sonra ayrı olarak alacağım onun içinde öneriler getirebilirsiniz.

son bir not sistem 2500lirayı geçmemeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtlantisGM -- 15 Haziran 2009; 16:55:25 >

• Hangi amaçla topladın sistemi?
  • yüksek performansta oyun oynamak amaçlı crysis vs.
  • Not 1 Cevap : Cooler Master RC 690.
    Not 2 Cevap : XILENCE XP750

Genel : Güzel olmuş , ama yüksek düzeyde oyun oynamak için 2500TL vermezdim senin yerinde olsam.
  • Gereksiz olmuş. Çok daha ucuza aynı performansı hatta daha iyi performans veren AMD ya da Intel sistemler toplanabilir. Çok para vererek çok iyi performans almak diye bir kural yok.
  • peki hani şusu şu olursa daha performanslı daha ucuz olabilir diyebileceğiniz ne olabilir i7 teknnlojisi ile.amd ve ati kesinlikle düşünmüyorum
    Cevaplar içinde teşekkürler :)
  • sistem bence gayet güzel
    ama o sisteme o kasa yakışmamış gerçekten..
    şu kasayı almanı öneririm..
    fiyatından fazlasını hakediyor..soğutması çok iyi..
    http://www.hizlial.com/donanim-oem-/kasa/nzxt-8e-ssn02-ugb-tempest-siyah-psu-suz-kasa_30.011.7789.0003.htm

psu yeterlidir..
    alternatif olarak şunuda düşünebilirsiniz..
    http://www.hizlial.com/donanim-oem-/power-supply/high-power-750w-absolute-serisi-moduler-guc-kaynagi-hp-750-g14c_30.016.4516.0014.htm

• quote:

Orjinalden alıntı: mert_53-91

peki hani şusu şu olursa daha performanslı daha ucuz olabilir diyebileceğiniz ne olabilir i7 teknnlojisi ile.amd ve ati kesinlikle düşünmüyorum
    Cevaplar içinde teşekkürler :)

Eğer oyunlarda yüksek performans istiyorsanız i7 yerine AMD Phenom II X4 serisine bakmalısınız.i7'den daha düşük bir maliyetle oyunlarda çok daha performanslı bir AMD sistem toplayabilirsiniz.Fakat yine de i7'den vazgeçmeyeceğim diyorsanız sisteminiz iyi.
  • önerilerin için çok teşekkür ederim Forevermetal ama amd gerçekten düşunmüyorum.intele takıntım var iyi birşey olmayabilir bu belkide:)
    Kasa önerin için çok saol ooppss.kasa benim için zaten belirsiz.önerdiğin kasayı almaya çalışacağım ama kadıköyde bulabileceğim bi kasa olursa daha mutlu olurum tabi.peki kasa için başka alternatif verebilirmisin?
  • Daha önce birçok başlıkta önerdiğimiz türden:

Gigabyte MA790XT-UD4P 240 TL
    AMD Phenom II X4 955 440 TL
    Powercolor ATI Radeon HD 4890 PCS+ 477 TL
    OCZ Gold Edition 1600 MHz 2x2 GB Dual 240 TL
    Samsung 750 GB 32 MB NCQ 132 TL
    NZXT Tempest 232 TL
    High Power Absolute 650W Modüler 179 TL
    Sunbeam Contact Freezer 84 TL

2025 TL toplamda. Senin sisteminden daha iyi performans verecektir oyunlarda. OC'yi de kökle, bana mısın demez...

Defalarca tartışması yapıldı, Core i7 oyunlarda başarısız bir platform diye. Israr etmende fayda görmüyorum. Para israfı gördüğün gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 16 Haziran 2009; 16:29:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmetcan44

Daha önce birçok başlıkta önerdiğimiz türden:

Gigabyte MA790XT-UD4P 240 TL
    AMD Phenom II X4 955 440 TL
    Powercolor ATI Radeon HD 4890 PCS+ 477 TL
    OCZ Gold Edition 1600 MHz 2x2 GB Dual 240 TL
    Samsung 750 GB 32 MB NCQ 132 TL
    NZXT Tempest 232 TL
    High Power Absolute 650W Modüler 179 TL
    Sunbeam Contact Freezer 84 TL

2025 TL toplamda. Senin sisteminden daha iyi performans verecektir oyunlarda. OC'yi de kökle, bana mısın demez...

Defalarca tartışması yapıldı, Core i7 oyunlarda başarısız bir platform diye. Israr etmende fayda görmüyorum. Para israfı gördüğün gibi.

• daha öncede söylediğim gibi ati ve amd kesinlikle düşünmüyorum demiştim.benim sistem 6gb ram ama 1333tu ordada bi fark var.asus ana kartta bence olmazsa olmazlardan.tabi sen iyiliğim için söylüyorsun ona şüphe yok.:) takıntılı farz edip intel ve nvidia içeren bir sistem önerirsen değerlendirmeme alabilirim.yinede ilgin için teşekkürler.
    Not fiyat farkıda 300 350 lira.buda benim sınırıma göre çokta önemli değil.ve i7nin geleceğide var.upgrade yapabilirim sonra
  • Yüksek performansta oyun oynamak amaçlı dediğin için Core i7'nin geleceğinden söz etmek doğru olmaz. Benim verdiğim sistem daha fazla gelecek vaat ediyor oyunlarda mesela. 6 GB bellek ise tamamen abartı. İşine yaramayacak oyunlarda.

AMD-ATI kesinlikle düşünme peki ama Core i7'ye de o kadar para akıtma derim. Q9550 al ve aynı işi görsün. Paşa paşa yıllarca kullan. İleride programlama, grafik-tasarım... vs falan ilgilenirim diyorsan o zaman Core i7 daha iyi olabilir. Senin tercihin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.