Şimdi Ara

Kurulabilen Mac os x for x86 internette doloşmaya başlamış (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.995
Cevap
3
Favori
426.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dvd den kurulan versiyonu yükledim fakat ati extensionlarını silmeme lazım.
    -x diyerek açınca bu seferde klavye mouse tanımıyor,
    -s modunda açınca ati extensions larının olduğu klasörü silemiyorum, read-only yazıyor her seferinde..
    bu klasörün read-only özelliğini nasıl kaldırabilirim, birde dosyalrın read-only özellğini nasıl kaldırırım.
  • :(( bendeki makina bu sorunuyapmadığı için bilmiyourm .idareten baska bi ekran kartı kullansana,eski model bi nvidia olabilr mesela,bende 32 mbgforce2 vardı onla çalışmıştı mesela,bende baska bi fikir yok :( ilker yardımcı olabilr belki
  • neyse sorunu kendi kendime çözdüm
    önce bozuk windowsu onardım, macdrive ile extensionları sildim
    yardımlarınız için tşk.
  • arkadaşlar notebook için wireless 2200BG çipini destekliyormu tiger
  • 945G Neo nasıl bir karttır arkadaşlar pek bir info bulamadım.Kaçadır,hangi işlemci iyi çalışır gibi sorularıma yanıt bulamadım
  • quote:

945G Neo nasıl bir karttır arkadaşlar pek bir info bulamadım.Kaçadır,hangi işlemci iyi çalışır gibi sorularıma yanıt bulamadım

üzerinde onboard ekran kartı var anladığım kadarıyla.
    üzerine takacağınız işlemcide doğal olarak LGA775 olacak.yani SSE3 destekli.
    bu kombinasyon driverlardaki küçük oynamalarla canavar gibi çalışır.oynama derken kext dosyasına(MacOSX te driverlar kext olarak anılıyor.yani Kernel EXTensions...)birkaç satır ekleyeceksiniz...

http://www.360hacker.net/forums/viewtopic.php?t=714&sid=aa8d98b49ae98489d6b3b11279c8e1e9
    http://forum.osx86project.org/index.php?showtopic=2243

quote:

arkadaşlar notebook için wireless 2200BG çipini destekliyormu tiger

http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCLPart#Wireless_Adapter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 17 Eylül 2005, 4:31:32 >

• Arkadaşlar; Apple.OS.X.x86.Developer.Kit.Install.DVD-pheNIX dosyasını indirip patcledip ve dvd ye yazdım. Bu dvd ile sistemi boot ettim. İlk seferde şu tekrar restart yapın ekranı geldi. birkaç sefer daha denedim yine aynı. neyse biostan ethernet ve USB leri kapattım. tabi mouse a elveda dedik ama sistem açıldı ve kurulum ekranı geldi. Ama bu seferde "Select a Destination" ekranında takıldım kaldım. Bu ekranda normalde HDD de ki partitionları görmem gerekmiyor mu? Ama hiçbirşey göremiyorum. mouse olmadığı içinde yukarıdaki menulere ulaşamıyoırum bir türlü. SAbit Diskim SATA ondan olabilir mi acaba ? Bu ekranı nasıl geçeceğim ? Bilgilendirirseniz sevinirim...

• yer ayırmışmıydın MacOS için?
    eğer ayırdıysa üstte utilities kısmında disk utility var oradan girip ayırdığın bölümü erase komutuyla formatlaman lazım.burada aman dikkat sakın üzerine win yada herneyse işletim sistemi yüklü bölüme dokunma.daha önce ayırdığın bölümü seçip işlem yap.
    sonrasında bütün bilgilerini kaybetme riski var çünkü...
  • arkadaşlar ben kurdum sistemi ama ne safariye ne deerparka nede internet explorer a flash plugin nini yükleyemiyorum bir bilgisi olan varmı bende ss2 destekli işlemci var ondan mı kaynaklanıyor yoksa ekstra birşey yapmam mı lazım birde benim bilgisayarın ekranı 15.4 yani 1280x800 çözünürlüğü destekliyor ama bu çözünürlüğü kullanmıyor ati ekran kartındaki destek sorunundan kaynaklanıyor diye düşünüyorum önceki sayfalarda çözünürlüğü değiştirmek için yaapılması gereken yazıyodu ama ben bir türlü o dosyayı editlemek için açamıyorum masaüstüne kopyalayıp yapmaya çalıştım ama olmuyo ekstra bir programmı lazım onun için de
  • MacOs için D sürücüsünü ayırdım. Daha önce vista vardı burda. Partition Magic ile partitionı silip tekrar unnamed olarak oluşturdum. Yani görmesi gereken hale getirdim. Mouse kullanabilsem yukarı menüye ulaşacağım ama kullanamıyorum ki. Klavyeden yukarıdaki menülere ulaşmanın bir yolu var mı ?
  • Dostum anladığım kadarı ile sata hdd'ye kurabiliyoz.Ve mutlaka 2. bir hdd olmalıki partitionların hepsi gümbürtüye gitmeye
    benim msi neo2 915 anakart gma dediğiniz olayı destekliyormu?
    Açık anlatımlarınız için teşekkürler.İsim vererek alıntılar yaptım.Hakkınızı helal edin...
  • ben şimcihttp://thepiratebay.org/details.php?id=3377799 burdaki dosyayı çketim.
    dvd boot ta ediyo denedim , lakin hd olmadığı için kurcalamadan kapattım. gerçi benim raidi görmez bişi silmezde , kazaya kurban gitmeyelim yinede :)

konuya geliyim :) şimdi boot ettikten sonra bir konsol geliyor, konsola ne yazcas, yukarda yazılanlarımı yapiim ne diyim. bir otomatik hedesi varmı acaba. tarzancam(ingilizce de diyolar) kıt oldugundan ecnebi forumlardan pek yararlanamadım. linkteki srümü deneyen varsa yardımcı olursanız sevünürüm.
  • kedisevket@
    applications içeriniden Safari yi bul sağ tıkla "get info"de..."use with rosetta"gibi bir seçenek göreceksin.(tam hatırlayamadım şimdi)onu işaretle.Safariyi birde öyle dene...
    fotifoti@
    nerde konsol geliyor ben birşey anlamadım ki abicim
    biraz daha ayrıntılı yazarmısın?
    Metinkoz@
    usb klavye-mouse bulabilirsen öyle dene birde.sanırım PS2 driverını yüklemiyor açılışta senin DVD...
    turkman@
    canavar gibi çalışır hemde
  • ilkerinanç@
    tam tersi oluyor aslında benim klavye ps2 mouse usb. klavyede sorun yok ama usb mouse takılı olduğu zaman yükleme ekranına geçmiyor. usb mouse u çıkarınca yükleme ekranına geçiyor. Tabii Biostanda usb yı kapatıyorum anca o zaman yükleme ekranına geçiyor. Yarın bir de ps2 mouse ile deneyeceğim. bakalım ne olacak...İlgin için teşekkürler...Yarın sonucu yazarım...
  • arkadaşlar linkini verdiğim sürüm tam olarak çalışıyor. iso yu çekip dvd ye yazıyorsunuz ve boot ediyosunuz. sonra gui geliyo karşınıza. bende sata raid yüzünden sanırım ilk denmemde darwin konsol oalrak karşıma çıktı. gui olarak açıldıktan sonra hd nizi utulies menusunden formatlıyorsunu. ve install kısmında hdniz görünüveriyor . bu kadarcuk. kurulum için yazıcıları seçmeyin, vakit kaybına neden oluyor.
    nforce 4 ultra anakrtta çalışıyorum ama ethernet felan hiç bişi görmedi sanaırım. baya yavaş . işlemci de 3200+@2500 mhz , 2gb ram var. bu konfige göre baya yavaş kalıyor. ati x800xl yide pek sevmedi, sadece 1024x768 ile kullanabiliyorum. sürücüleri nerden bulabiliriz link bilen varsa sevinirim :)
  • ilker
    abicim şimdi sesi etherneti felan filan hallettik hepsini
    hattan ekranı 1280x1024 olarak kullanabiliyorum
    ama nası "graphic mode"="1280x1024x32@75" yazarak kullanıyorum açılışta
    bunu otomatikleştiren bi komut falan yokmu
    yada darvin açılırken boot.ini si falan yokmu oraya yazsak otomatik yazsa flan flan
  • fotifoti-->
    sistem sadece intele optimize edildigi icin yavaslık sürücü problemleri ekran çözünürlüğü vs gibi hadiseleri pekçözemiyorsunuz,senin makina canavar gibi ama ben intel915gavl anakart ve celeron 2.66 islemci+512 ram+80 lik sata üstüne kurdum hiç problemsiz ve xp den hızlı çalışıyor,şu an yapacak bişey yok ,umalımda en kısa sürede x86 tabanlı pc lerin tamamı için adam gibi bi mac os piyasaya sürülsün
    bendeki diger makina athlon 3000+ ve ben o makinaya kurup çalıştıramadım
  • bakem şimdi işyerinde bi celeron 2.0 ghz, 845ge var, adam gibi çalışırsa bi p4 sistem toplarım euheuhe
    apple aşkına bi deniyim
  • vaay be muhteşem :D gigabyte gem668 dandini bi anakart, alemde boyle mal anakart yoktur yani :) ama super calisiyo ya , amd ye patch ciksa demek bizim makine roket gibin felan olur :)
  • püf noktası
    hep yazıldı defalarca kere bu forumda-->> sse3 destekli işlemci ve GMA900 onboard ekran kartlı anakart
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.