Şimdi Ara

Kurulabilen Mac os x for x86 internette doloşmaya başlamış (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.995
Cevap
3
Favori
426.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    vmware e kurmak istiyorum..

bu dosya değil de başka dosya mı lazım?

hdd ye partition olarak kuramıyoruz değil mi
  • yav millet şunu kuranlar mp3-vcd -dvd oynatan proğramlar nasıl? performans nasıl? biraz bilgi versin..ayrıca biraz daha screenshot isterük :)
  • quote:

Orijinalinden alıntı: kucukadam

tiger-x86.tar.bz2 dosyasını indirdim..
    vmware e kurmak istiyorum..

bu dosya değil de başka dosya mı lazım?

hdd ye partition olarak kuramıyoruz değil mi

anlattığım şekilde o dosyadanda kurabilirsin ama daha sonra oah750d ve coregraphics dosyalarını orijinalleri ile değiştirmen gerekir.
    çünkü senin makinan Apple ınkine çok yakın konf.deadmoo imajındaki coregraphics ve oah750d dosyaları SS2 patchli...
  • @ilkerinanç
    1. harrdiskim de c d e olmak üzere 3 partition var e partitiona macdrive ile nasıl format atacağım, öle bir seçenek gelmiyorda, fikrin varmı

xp ile dual boot yapacağım da o yüzden sordum...senin anlattığın gibi...

birde xp kurar gibi direkt cd yada dvd den kurulum için guide verirmisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 27 Ağustos 2005, 17:01:49 >
  • valla işin gerçeği ben linux live cd ile hallettim o işi.
    yukarıda verdiğim linkte adam öyle yapmış bende o şekilde yazdım.
    şu anda da deneyemiyorum çünkü partition uçmasından korkuyorum o kadar uğraştan sonra.
    elinizde live bir linux sürümü varsa onunla deneyin bence hiç kasmayın olayı...

linux cd den açıp
    su 
    cfdisk /dev/hda
    yazın.
    karşınıza partition listesi gelecek.
    hangisine yüklemek istiyorsanız orayı seçip önce Delete yapın,sonra New ile yeni part.oluşturun.Type ile partın şeklini belirleyin.(AF yazacaksınız listeden seçmeyin)Write yazıp çıkın.tekrar windowsa dönüp vmware çalıştırın...
    bu kadar basit...
    daha sonra vmware ile açtığınızda o partitionu fiziksel HDD olarak göstereceksiniz.(vmware de Edit blablabla/ADD/HDD/use phsical HDD deyip oluşturduğunuz partitionu göstereceksiniz)
    OSX vmwareden açıldığında Disk Utility e girin,HDD seçin ve Erase komutuyla silin.
    ondan sonrası anlattığım gibi.Restore yapıp işi bitirin...

• vmware ile sanal işletim sistemi oluşturacakmıyız, oluşturacaksak mac osx deme sakın çünki seçeneklerde öle bişey yok.
    ya kusura bakma sorular sana basit gelebilir, ne yapalım acemilik..
  • OLLEYY İŞTE BU İŞ BUKADAR !!

YAW ARKADAŞLAR ŞU AN HEYECANIMI ANLATAMAM 1985 TEN BERİ APPLE KULLANIYORUM BİRGÜN BUNUN OLACAĞINI BİLİYORDUM AMA YİNEDE HEYECANLIYIM İŞTE

İLERİKİ ZAMANLARDA BAŞINIZI AĞRITIRSAM ŞİMDİDEN ÖZÜR DİLERİM ACEMİ BİR KARDEŞİNİZİ EĞİTECEKSİNİZDE
  • yok macos falan seçmiyorsun.
    other/other seçiyorsun..
    bak baştan anlatayım;
    "new virtual machine"diyorsun.
    "custom"seçiyorsun...
    "new-workstation5"seçerek ilerliyorsun...
    "other/other"deyip ileri diyorsun.ram miktarını seçtikten sonra(en az 256)
    "use bridget network"ileri"IO adapters;"IDE=ATAPI, SCSI=bus logic"ileri diyerek diski seçeceğin bölüme geliyorsun...
    burada "use an existing virtual disk"seçip Tiger-x86.vmdk"diskini seçiyorsun.(tiger-x6.tar.bz2 içinde bu dosyada)"son" diyerek sihirbazı kapatıyorsun....
    daha sonra "edit virtual machine settings"e girip sırayla ADD/harddisk/"use a phsical disk"seçiyorsun.
    "use individual partition"seçip daha önce oluşturduğun OSX için kullanacağın partition ı seçiyorsun."son" deyip çıkıyorsun....
    daha sonra vmware açılırken setupa giriyorsun(esc ile)..yani virtual makinanın virtual biosuna giriyorsun.
    boot/harddrive/wmware virtual IDE hard-(PM) olanı seçip save/exit ile biostan çıkıyorsun.burada boot diski olarak imaj dosyamızı seçmiş olduk.virtual makina "tiger-x6.vdmk" diskinden başlayacak...
    OSX açıldıktan sonraki işlem oluşturduğun partitionu disk utility yardımıyla formatlamak(Erase) ve daha sonra Restore ile bu imaj dosyasını(yani vmwarede Tiger-86 olarak gördüğümüz hdd)formatladığın bu yeni diske klonlamak..yukarıda anlattım bunu...

• bu arada sistemi bir kez kurduğunuzda disk utility yardımıyla istediğiniz harici bir diske OSX klonlayıp başka makinalarada takabilirsiniz bu diskleri.
    windoz gibi değil,formatla,klonla tak çalıştır...
  • ağzına sağlık
    benim dual boot kurmama gerek yok sanırım,
    klavye ve mousu biodtan disable etmezsem mac osx tanımıyor, disable edersem işletim sistemini nasıl seçicem,
    diyelim enable ettim biostan, bu sefer de işletim sistemini seçebilirim, ama mac osx klavye mousu tanımaz,
    @ilkerinanç bu konu hakkında bir önerin varmı
    başını ağrıttım ama bu son sorumdu
  • o nasıl bir problem anlamadım gitti yaw
    usb klavye mouse muydu seninki?
  • bu arada aşağıdaki adreste win üzerinde partition yaratmayı göstermişler ama işin açıkçası ben bi halt anlamadım bundan...

http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Install_On_A_Partition_Simple_And_Accurate

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 27 Ağustos 2005, 18:46:13 >
  • quote:

Orijinalinden alıntı: ilkerinanç

o nasıl bir problem anlamadım gitti yaw
    usb klavye mouse muydu seninki?

evet, ....
  • valla hocam anlamadım ben birşey.
    biostan kapattığında normalde hiçbir OS tanımaması lazım klavye/mouse nunu...
    pek işe yarayacağını zannetmiyorum ama normalde sistemde olmaması gereken ApplePS2Controller.kext isimli dosyayı silip bir dene istersen.
    System/Library/Extensions

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 27 Ağustos 2005, 19:45:51 >
  • stabilite sorunları var, apple macosx sürümünün intel bilgisayarlarda çalışan sürümünü çıkarırsa, bu windowsun sonu olur.
    macosx gerçekten de çok şık bir işlemi, kesinlikle windowstan daha iyi.
    ben kurdum gördüm ve şimdilik stabilite problemi olduğu için kullanmıyacağım.
    ama release sürümünü 4x4 gözle bekliyorum
  • quote:

http://forum.osx86project.org/index.php?showtopic=1356

hiç bişi anlamadım, verdiğin linkte ne var açıklarmısın..
  • DVD patchleyip normal installer ile yüklüyorsun.
  • mac os u usb den takılan harici disklere kurabilirmiyiz peki. Malum laptopun içine 2. bir hdd takma şansımız yok
  • quote:

DVD patchleyip normal installer ile yüklüyorsun.

onun için ayrı bir image dosyası indirmemiz gerekicek eğer yanlış okumadıysam, doğrumu
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.