Şimdi Ara

Kurulabilen Mac os x for x86 internette doloşmaya başlamış (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.995
Cevap
3
Favori
426.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Apple.OS.X.x86.Developer.Kit.Install.DVD-pheNIX isimli dosyayı temin etmen gerekli...
    ama bu en doğru yöntem.DVD tak yükle..temiz iş.
  • Apple.OS.X.x86.Developer.Kit.Install.DVD-pheNIX isimli dosyayla tiger-x86.tar.bz2 dosyası arasındaki farkı anlatabilrmisin ilker kardeş,ben tiger-x86 yı indiriyorum,fakat basindayim,eger digeri kurulum acisindan daha mantikliysa onu indirip denim,birde amd islemcide hangisinin calismama ihtimali var.
  • Phenix olan DVD imajı.
    diğeri ise sistemin Vmware yardımıyla yüklenip imajının alınmış hali.

Phenix olanı yukarda adresini verdiğim patch ile boot edebilir install DVD si haline getirmek mümkün.
    yapılacak iş basit;

1-Phenix imajını indir,UltraISO isimli prg.vasıtasıyla .iso haline getir...
    2- Generic OSx86 Install DVD Patcher v.3 isimli dosyayı indir DVD isosunu patchle.
    3-patchlenmiş ISO dosyasını DVD ye bas...

DVD den başlatıp install etmeye başla...
    bu kadar.

• birazda gözlemlediğim farklardan bahsedeyim;

1-install etmek çok basit en önemlisi.tak DVD yi install et.tıpkı Linux veya Windowsta yaptığımız gibi.
    2-programlar daha stabil çalışıyor.misal deadmoo metodu ile yüklediğimde işlemcimin SSE3 destekli olmamasından kaynaklanan ITunes ve Safarideki stabilite,çökme sorunları ile bir kez bile karşılaşmadım...
    3-kullanıcı oluşturma,HDD nin tümünü kullanamama gibi bir olayla uğraşmıyorsun.çünkü başta seçip formatlayıp yüklüyorsun.
    4-kurulumda custom seçeneği ile kullanmayacağın dosyaları yüklemeyebiliyorsun.deadmoo da böyle bir şansın yok.
    5-tek problemimim ses kartıyla yaşadım ama onuda iki komut girerek hallettim.ilginç olanı deadmoo da böyle bir sorun olmamıştı...

iki not;
    birincisi DVD nin çalışmasının garantisi yok bazı anakartlarla problem duydum.bende I865 anakartta problemsiz yüklendi ama mesela bir SIS anakartta yüklemeyi reddedebilir.denemeden anlayamazsınız.
    ikincisi eğer işlemciniz SSE3 destekli ise install aşamasında custom installation seçeneğini seçip SSE2 hack tool seçeneğinin işaretini kaldırıyorsunuz.patchi yapan arkadaş böyle bir güzellik yapmış ama nasıl yapmış onu pek anlayamadım....

• bu isler yuzunden mevcut 5 gb sınırımı astım ki hem ne aştım tam 4 gb aşmışım bu bana ne kadar a patlıcak bilen varmı

simdi ilk denememde 2.hardiskimi ucurdum elime saglık ,üstelik bi ton arsivimde gitti ve üstüne üstelik indirdiim tiger-x 86 dosyasıda uctuuuuuu
    Ben bir numarayım abi yaaa
    Simdi inatla ikincisini indirdim bununlada yetinmeyim diger dvd versionuda arkadasa indirtiom
    Sevgili İlker kardesim ,her ne kadar ikisi arasındaki farkı anlattıysanda ben dvd versionun kurulumu hakkında adım adım nasıl kurulur seklinde senden bilgi rica ediyorum,su anda inanılmaz tedbirliyim herhangi biseyi daha ucurmamak icin ama olsun yinede biseyleri gözden kaçırmamak lazım
    tesekkürler simdiden kardes

• Apple.OS.X.x86.Developer.Kit.Install.DVD-pheNIX dosyasını en hızlı nereden çekebilirim peki
    birde daedmoo versiyonunda firefox for macosx yüklenmemişti, acaba bunda bir problem olurmu?
  • Dvdden yükledim ama bu sefer HFS+ partition error hatası verdi.Sonra c: sürücüsünün ghost yedeğini geri aldım .c:\ içine chain0 dosyasını attım ve sonra boot.ini dosyasına gerekenleri yazdım ama boot seçeneklerinde mac osx çıkmasına ve seçmeme rağmen olmuyor.Tekrar noot menüsüne dönüyor.
  • boot iniden osx seçeneğini silip tekrar baştıp bir daha açıldığında tekrar yeni chain dosyası yükleyip denermisin.
    benim deadmooda başıma gelmişti.
    bu şekilde çalışmıştı,ilginç ama öyle...
  • quote:

Orjinalden alıntı: dgnzcn

Apple.OS.X.x86.Developer.Kit.Install.DVD-pheNIX dosyasını en hızlı nereden çekebilirim peki
    birde daedmoo versiyonunda firefox for macosx yüklenmemişti, acaba bunda bir problem olurmu?

1-en hızlı emule den indirdim ben.ama 3-5 gün sürdü.
    2-http://www.osx86.theplaceforitall.com/software/
    buradaki intel için compile edilmiş Firefox u denermisin.aslında Deerpark...
  • quote:

Orjinalden alıntı: polatyy

bu isler yuzunden mevcut 5 gb sınırımı astım ki hem ne aştım tam 4 gb aşmışım bu bana ne kadar a patlıcak bilen varmı

simdi ilk denememde 2.hardiskimi ucurdum elime saglık ,üstelik bi ton arsivimde gitti ve üstüne üstelik indirdiim tiger-x 86 dosyasıda uctuuuuuu
    Ben bir numarayım abi yaaa
    Simdi inatla ikincisini indirdim bununlada yetinmeyim diger dvd versionuda arkadasa indirtiom
    Sevgili İlker kardesim ,her ne kadar ikisi arasındaki farkı anlattıysanda ben dvd versionun kurulumu hakkında adım adım nasıl kurulur seklinde senden bilgi rica ediyorum,su anda inanılmaz tedbirliyim herhangi biseyi daha ucurmamak icin ama olsun yinede biseyleri gözden kaçırmamak lazım
    tesekkürler simdiden kardes

MacOSX DVD OLUŞTURMA VE KURULUM REHBERİ

1-öncelikle eğer win ile aynı diski kullanacaksanız partition magic ile yeni bir partition oluşturun veya Win kurmadan önce OSX için yer ayırın....
    http://rapidshare.de/files/4419165/chain0.rar.html dosyayı indirin.
    dosyayı rar ile açıp chain0 isimli belgeyi c:/diskinin içine kopyalayın...
    windosw hdd de boot.ini dosyasını açın.dosya gizlidir klasör seçeneklerinde görünür olmasını sağlayın.boot.ini dosyasını açıp

C:\chain0="Mac OS X"

satırını ekleyin.bunu ilerde olası boot problemleri ile karşılaşmamak içi yapıyoruz...

edit:bu kısmı isterseniz Windowsu daha sonra kuracaksanız ekleyin.veya boot sorunu yaşayanlar eklesin...
    OSX i daha sonra kurup o şekilde dual boot yapacaksanız chain0 ve boot.ini ye eklediğim satırı silip denedim birşey farketmiyor,çalışıyor...ayni Linuxteki gibi boot sektöre doğru bir şekilde ekliyor hem Win hemde OSX i...
    bunu beceremeyen bi Win var,yada mahsus kıllık yapıyor :)

2-Apple Developer blablabla.install DVD-phenix dosyasını rar ile açın....sağ tıklayıp extract derseniz daha sağlıklı olur.öbür türlü sistemi kilitleyebiliyor...
    Marklar-Tiger.dmg uzantılı bir dosya göreceksiniz.bu dosyayı UltraISO vasıtasıyla .iso uzantılı dosyaya çevirin.Ultraisoda convert seçeneği var.orada uzantısını .iso seçip convert edeceksiniz yani lafın kısası...
    UltraISOyu bulacağınız adres mesajın sonunda mevcut.

3-Generic blablabla.patch test3.rar dosyasını açın, bu dosyayı bulabileceğiniz adres de mesajın sonunda..
    üste Marklar-Tiger.iso dosyasını altada 'Generic bilmemne bilmemne' dosyası içinden çıkan ''Bender Marklar Tiger Patch test3.ppf''isimli dosyayı gösterip patch düğmesine basın.
    makina bıdı bıdı bişeyler yapacak ve ''bla bla bla...sucsesfully patched''diyecek..buraya dikkat et eğer hata verirse problem var demektir...

4-UltraISO yu açın,F7 ye basıp yazma seçeneklerine girin''DVD disc''işaretleyin...Marklar-Tiger.iso dosyasını UltraIso vasıtasıyla DVD ye basın.

5-makinayı DVD den açın,DVD problemsiz patch edildiyse karşınıza mavi bir ekran ve''Welcome to İstanbul'' yazan bir ekran gelecek.''evet,tamam,kabul ediyorum,yeter install et artık''seçeneklerini işaretleyip geçin.karşına hangi diske yüklemek istediğini soracak bir ekran çıkacak.ayırdığınız diski burada görmeniz gerekir.diskin üzerinde yeşil işaret olması gerekir...Win diskin üzerinde ise kırmızı işaret olacak''buna yazamazsın,yükleyemezsin''manasında.
    üstte Utility yazan yere gelin burada 'Disk Utility' seçin...karşınıza o anda sahip olduğunuz diskleri gösteren bir menü gelecek...
    daha önce ayırdığınız ve OSX yükleyeceğiniz HDD yi seçin.sol üst köşede görebilirsiniz bunu.diski seçtikten sonra sağda üstte 'Erase-Restore-Raid' vs.. yazan bir bölüm var.oradan 'Erase' seçeneğini seçip 'Mac OS Extended(Journaled) seçeneği ile diskinizi Erase edin,yani silin,formatlayın...eğer yeni bölüm oluşturmak istiyorsanız Partition vs seçenekler var.orada istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz...

AMA NE YAPTIĞINIZ HAKKINDA FİKRİNİZ YOKSA FAZLA KURCALAMAYIN.BÜTÜN BİLGİLERİNİZİ KAYBEDEBİLİRSİNİZ...ÖNEMLİ!!!...
    üstten 'Quit' deyip Disk Utilityden çıkın...

6-burada önemli bir nokta var.eğer SSE3 destekli bir makinamız varsa ''custom''seçeneğine giriyoruz ve buradaki'' OSX SSE2 hacking ''yazan yerdeki işareti kaldırıyoruz.
    eğer SS3 destekli işlemciniz yoksa bu işaretli kalacak.custom seçeneğine girmenize bile gerek yok.aslında yüklemek istemediğiniz herşeyi buradan seçip devredışı bırakabiliyoruz ama henüz neyi yükleyip neyi yüklemeyeceğimizi bilmediğimizden ben tavsiye etmiyorum...
    bundan sonrasında herşeye ''evet,evet,yeter ulan yükleyeceksen yükle artıkkkkk''dedikten sonra arkamıza yaslanıp yüklemenin bitmesini bekliyoruz....

bilmiyorum atladığım biryer varmı ama olabildiğince ne yaptığı hakkında fazla bilgisi olmayanlara yönelik yazdım uzun uzun...

ne yapacağını bilene rehber şöyle;

1-DVD dosyasını,patch dosyasını ve UltraISo programını indir....
    2-Marklar-Tiger.dmg dosyasını UltraISO vasıtasıyla .iso uzantılı dosyaya çevir...
    3-patch dosyası ile patchle.
    4-UltraISO ile DVD ye bas
    5-makinayı DVD den aç...
    6-elinin körü artık:)

şaka bir yana size küçük bir tüyo vereyim.
    indirdiğiniz DVD dosyasını .iso ya çevirdikten sonra indirdiğimiz patch dosyasının içinde bulunan md5.summer isimli program vasıtasıyla doğrulamasını yapın.burada exe uzantılı dosyayı çalıştırıp .iso dosyasının md5 doğrulamasını çıkarın.program birşeyler yapıp md5 uzantılı bir dosya çıkaracak,muhtemelen .iso dosyasının yanına bir yere.bunu notepad ile açın,orada bir takım rakam ve sayıla olacak.
    eğer .iso dosyasının md5.sum ı
    e78fe52e30a1f8c5b29d4b7932a16c5e
    ise problemsiz patclenir demektir.
    eğer farklı rakam ve harfler yazıyorsa o iso dosyası problemlidir ve yüzde 99 ihtimalle DVD boot etmez...

soracak birşey olursa buraya yazın cevaplarım...

edit:gerekli dosyalar;

UltraISO
    Generic OSx86 Install DVD Patcher v.3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 31 Ağustos 2005, 0:51:54 >

• valla saolasin ilker hersey yerli yerinde ,su an icin dvd den direk boot etme sansim yok,cünkü sinirlarimi fethedip ikinci kes tiger-x86 bz2 dosyasini tekrar indirmis bulunuyorum,onu denicem yarin,bu arada persembe günü dierini indirmeyebaslicam,sansmidir bilmem her iki dosyayida 12 saatte indirdim ben 512 k lik balantimla,ole 5 gün falan sürmedi insallah dvd versionuda ayni hizla cekerim ve denerim ,gma900 lü bi sistem olsa kafamiz rahat olurdu
  • Eveett 1 Haftalık verilmiş emekten sonra yine hayallerim yıkıldı sanarım osx i kullanmak için apple in gerçekten pc ler için yazılmış bir versiyonunu çıkarmasını beklememiz gerekecek çünki bu sadece bir denemeden ibaret. çok yavaş ve sürekli çökmeler yaşanıyor. Sanırım şu anda windows la idare edip arada bir mac kullanan arkadaşların yanından geçerken ahhh ahh diye iç çekmekten başka çaremiz yok.
    Hadi be apple çıkar artık şu sistemin pc versiyonunu noooluurr
  • ben o yavas ve göcen halini bile göremedim henuz sanirim benim sistemde calismicak,256 mb lik ati9600 ü acilista 16 mb olarak görüyoru need restart bilmemne diyerek yeniden baslatmami istiyor,her turlu acilis yontemini denedim -x -s -v hepsi nde aynisi oldu napsak bilmioooom

• ufak bi ayrıntı sorsam,dvd den direk install etmeye calisirken hd de af formatli bi partion yoksa napcaz, mac os bu islemi yapmıyormu,af formatlı olmayan bi part i af ye formatlayamıyormuyuz kurulum sırasında
  • quote:

Orjinalden alıntı: polatyy

ufak bi ayrıntı sorsam,dvd den direk install etmeye calisirken hd de af formatli bi partion yoksa napcaz, mac os bu islemi yapmıyormu,af formatlı olmayan bi part i af ye formatlayamıyormuyuz kurulum sırasında

evet yapabiliyormuşuz

daha önce Mac kullandım zaten işim gereği hep Mac ile çalışıyorum ama daha önce hiç Win ile MacOSX i aynı disk üzerine kurmayı denememiştim.o yüzden biraz acemilik var,anca deneyerek öğrenebiliyoruz.
    yabancı panolardaki kamillerde böle böle yapın diyolar bizde onları uygulayıp buraya yazıyoruz

kurulum rehberinde biraz değişiklik yapacağım.

bu arada arkadaşlar mesaj kutum benden DVD yi isteyenlerin mesajları ile doldu.
    bende siz göndermek isterim bu DVD yi ama bunu yapacak ne zamanım ne de gücüm var.
    1-2 tane olsaydı problem değil ama 10-15 kişiyede gönderemem maalesef.
    adam kayırıp ona gönder buna gönderme benim yapıma ters düştüğü için bu isteklerinizi şu an için maalesef gerçekleştiremeyeceğim.
    umarım anlayışla karşılarsınız....

• mouse klavye sorunu yasayan bi arkadasımız vardı onun için alıntı
    Input Devices
    If you have a ps2 keyboard, you need a ps2 mouse as well for the ps2 driver for both to load Plugging in a ps2 keyboard with a usb mouse won't work

başarılar
  • http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCLPart#CPU
    arkadaslar bu linki iyi inceleyin ,buarada mac os un desteklediği ve desteklemediği tüm donanimlar mevcut,bu adresi zaten ilker kardes daha öncede vermisti,eger donaniminiz orda yazanlarla uyusmuyorsa bosa zahmet ediyorsunuz demektir.
    benim dvd versionu ancak cuma günü inmis olur isteyen arkadaslara yardimci olmaya calisabilirim ama abartmayin arkadaslar olurmu
  • ya herkes sus pus oldu
  • walla ben sus pus olmimde kimler olsun,tüm dosyaları indirdim,dvd version dahil,tüm kurulum yontemlerini arastırdım okudum onada eyvallah,ve hatta kurdum AMMAAAAAA İSLEMCİM SSE2 DESTEKLEMİORRRR
    ÇALIŞMADIII

NOT:dosyaları dvd ye cekip arkadasa verdim,ne şanslıki gma900 lü bi makinası vardı ve tıkır tıkır calıstıı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SERIM -- 1 Eylül 2005, 10:56:39 >

• gma900 olan makinada nasıl calıstı ekran kartını tanıdıgna gore acep performans farkı varmı
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.