Şimdi Ara

Kurulu bir ağdaki donanımların yapılandırılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bnm sorunum şimdi ortak kullanılan bir internetin modemi Pirelli (Fibernet).
    Modeme kablo ile bir adet Airties RT-205 ( Router olarak kullanılıo) ve Linkys Router baglı.
    Wirelessdan 2 Bilg. Ethernetten (Pirelliye direk baglı) 1 Bilg. Airties den 3 Linkys den 4 bilg. baglanmaktadır.
    Ipleri pirelli modem dağıtmaktadır.

Bnm sorunum ise bu şekilde ağ performansı cok düşük oluyor. Sanırsam ağdaki bilgiler bütün bilg dolanarak hareket ettiğinden dolayı.
    Bunu şu şekilde yapabilirmiyiz ?

Airties kendine baglanan bilgisayarlardan Linkys kendine baglanan bilgisayarlardan sorumlu olsa Pirelli bunların bilgisayarları yerine routerları ile haberleşse ve mümkünse bu şekilde de ağda birbirlerini görseler?

Bunu anlatarak açıklıyabilecek kişilerden yardım istiyorum ... Şimdiden teşekkürler

• Sanırım terminoloji hatası yapıyorsunuz.

1. Airties ADSL Modemi router olarak kullanamazsınız diye biliyorum. Bazı ADSL modemlerde 1 Nolu ethernet portunu WAN olarak ayarlayabiliyorsunuz ancak Airties da böyle bir özellik oduğunu sanmıyorum. AP olarak kullanıyor olmayın?
    2. Linksys Router dediğiniz alet de sakın AP olmasın? Modeli nedir?

Ayrıca sizin istediğiniz tüm makinelerin birbirlerini görmeleri ise neden sadece pirelli ve kücük bir switch ile bu işi halletmek yerine bu kadar karıştırdınız?
  • Haklısın model hatalarım var düzelticek olursak

Airties rt-211 routing özelliği olması lazım .. Diğerinin tam modelini bilmiyorum ancak AP değil router ..

KArmasık olmasının sebebi ise iş merkezi olması ve alt kata ayrı ayrı kablo yerine tek bir kablo gönderip kendileri kablolu/kablosuz bölüştürdükleri için :/

Ancak haberleşme ve ağdan dosya gönderimi yavas oluyor ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.