Şimdi Ara

KURUTMA MAKİNESİ GEREKLİ Mİ_?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bosch çamaşır makinesi aldığım için kurutma makinesi %50 indirimli alabiliyorum.
    http://www.bosch-home.com/tr/ürünler/çamaşır-makineleri/kurutma-makineleri/solo/yoğunlaştırmalı/WTS86511TR.html

Yukarıda ki modeli düşünüyorum ve indirimli 450TL ye gelecek. Ama ömrümde hiç kurutma makinesi kullanmadım. Gerçekten almaya değer mi, yoksa gereksiz bir harcama mı olur?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kurutma Makinesi Gerçekten Gerekli mi?

Çamaşır kurutma makineleri, günümüz yaşamında yaygınlaşan ev aletleri arasında yer almaktadır. Peki, bir kurutma makinesine gerçekten ihtiyaç duyar mısın? Bu sorunun cevabı, yaşam tarzına ve bireysel ihtiyaçlarına bağlıdır.

Kurutma Makinesinin Avantajları

• Zaman Tasarrufu: Kurutma makineleri, çamaşırlarınızı açık havada kurutmaktan çok daha hızlıdır. Bu, zamanın değerli olduğu yoğun yaşam tarzları için büyük bir avantajdır.
    • Uygunluk: Çamaşırları dışarıda kurutmak elverişsiz hava koşulları nedeniyle her zaman mümkün olmayabilir. Kurutma makinesi, yağmurlu veya karlı günlerde çamaşırlarınızı rahatça kurutmanı sağlar.
    • Hijyenik: Kurutma makineleri, ısının gücünü kullanarak çamaşırlardan bakterileri ve küfleri uzaklaştırır. Bu, alerjisi olanlar veya evcil hayvanı olanlar için özellikle önemlidir.
    • Koku Giderme: Kurutma makineleri, havanın içinden geçmesiyle çamaşırlardaki kötü kokuları giderir ve çamaşırların daha taze kokmasını sağlar.
    • Ütülemeyi Azaltma: Kurutma makineleri, çamaşırları yumuşatarak ütüleme ihtiyacını azaltır. Bu da zamandan ve efordan tasarruf sağlar.

Kurutma Makinesinin Dezavantajları

• Maliyet: Kurutma makineleri, satın alma ve işletme açısından önemli bir masraf olabilir.
    • Enerji Tüketimi: Kurutma makineleri, diğer ev aletlerine kıyasla yüksek miktarda enerji tüketir.
    • Çamaşırların Aşınması: Aşırı kurutma, çamaşırların liflerine zarar verebilir ve onları zamanla yıpratabilir.
    • Mekansal Sınırlamalar: Kurutma makineleri, özellikle küçük dairelerde veya sınırlı alana sahip evlerde yer kaplar.
    • Gürültü: Bazı kurutma makineleri, çalışırken yüksek ses çıkarabilir ve bu da rahatsız edici olabilir.

Sonuç

Kurutma makinesi gerekli mi sorusunun cevabı, bireysel ihtiyaçlarına ve yaşam tarzına bağlıdır. Zaman kazanmak, hijyenik bir kurutma yöntemi istemek veya ütülemeyi azaltmak istiyorsan kurutma makinesi hayatını kolaylaştırabilir. Ancak maliyet, enerji tüketimi ve çamaşır aşınması gibi dezavantajlarını da göz önünde bulundurmalısın. Evin için en uygun kararı vermek için bu faktörleri tartman gereklidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bence çok gerekli eger eşime her işi yaptıracagım banane diyorsanız gerekmez ama bende işin ucundan tutarım diyorsanız gene gerekmez emme çamaşır asmak tam bele hele kışın bir haftada kurumuyor çamaşırlar ve bence bir evde olmazsa olmaz bir ürün.
  • Kurutma makinesinin en güzel yönü kurutmasından ziyade kıyafetlerin üzerindeki tüm toz, iplik gibi yabancı maddeleri filtrelereyek toplamasıdır. Havlular yumuşatıcı gerekmeksizin yumuşacık çıkar. Çamaşırlar kururken üzerindeki kokuyu kaybetmez. Sadece çamaşır türünü iyi ayıklamak gerekiyor. Örneğin ağır havlu ile gömleği beraber kurutmaya kalkarsanız ya havlu tam kurumaz, ya da gömlekler çok kırışır. Yumuşatıcı kullanımı ile beyazlar sararabilir. Bir de elektrik tüketimi var, ama yüksek devirli makinelerle bu da pek problem değil. Yani 450TL'ye bulmuşken alınır.
  • 992 tl bu ürünün %50 indirimli fiyatı,ürün açıklamalarının altında kampanya fiyatı için tıklayın diye bi şeçenek var,oradan fiyat listesini indiriyosun onda yazıyor indirimli fiyatı olduğu,indirimsiz fıyatı 1984 tl.Bende yok ama bi arkadaşımda var hem kurutma makinası hemde çamaşır makinası olan bi ürün çok rahatlık ayrıca çamaşırlar çok güzel kokuyor hiç yoksa günde beş kişi soruyo neyle yıkıyosun bende alıyım diye ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crn_knk -- 13 Ağustos 2009; 23:32:38 >
  • Sonradan gördüm * ile işaretlenmiş kuralı.
    İndirimsiz fiyattan çamaşır makinesi alınca geçerliymiş bu kampanya. Ama ben zaten ÖTV ve KDV indirimli aldığım için faydalanamıyorum.
  • Baya baktım ama göremedim nerede yazıyor indirimsiz makina alanlara bu fiyat diye?
  •  KURUTMA MAKİNESİ GEREKLİ Mİ_?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Normali o zaten özellikle belirtilmedikçe hiçbir markada iki kampanya birleştirilemez devletin verdiği ÖTV indiriminden yararlanılır ama bosch'unkinden yararlanılmaz ben bosch'un böyle bi kampanyası olduğunu bilmediğim için devletin verdiği indirimden yararlanılmaz diyolar zannettim ki o çok saçma oluyodu.Bu kampanya zaten kurutma makinesi alıcak olanlara yarar,çamaşır makinesi alıcak olupta ucuza geliyo diye kurutma makineside alıyım diyenlere astarı yüzünden pahalıya gelir...
  • 450TL ye kurutma makinesi hayali suya düştü.
    Hanıma çamaşır askısı aldırırız.
  • kuru ilkimlerde pek ihtiyaç hissedilmiyor

ör: Ankara
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.