Şimdi Ara

Kurutmalı Çamaşır makinesi tavsiye..? (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
706
Cevap
36
Favori
521.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hectoor

quote:

Orijinalden alıntı: lazpanyol

quote:

Orijinalden alıntı: NETGUYTR

quote:

Orijinalden alıntı: pikalos

quote:

Orijinalden alıntı: NETGUYTR

quote:

Orijinalden alıntı: pikalos

Türk malını evime sokmam diyenler bakın yabancılar arızalı makinesi olduğunda sizi nasıl süründürüyor.Ne varsa yerlide var.Arçelik-Vestel şaşmayın.Aylardır kullanıyorum Vesteli,maşallahı var.Sizde para çoksa verin gitsin yurtdışına.

merakımdan soracağım. ne marka cep kullanıyorsun ?

Yerli malı cep varmı ?

Turkcell T40
    Casper Via
    Vodafone Blade
    Vestel

ilk aklıma gelenler. :) eminim bunlardan birini kullanıyorsunuzdur.

Eminim yerli mali ;)) Batarya ekran çinden -islemci tayvandan şarj cihazi kulaklik vietnamdan vs Dış kasa Türkiye de üretiliyor insanimizda yerli mali zannediyor.

Yerli malı demişken şöyle düşünelim istersen.
    Pastaneye gittin ve bir pasta alacaksın. O pastayı kim yapar, pasta ustası mı? O zaman o adama şunu demek lazım: "Sen gidip tarlaya buğdayı ektin mi? Onu sulayıp işledin mi? Öğütüp un yaptın mı? Sonra kullandığın kremayı yaparken kullandığın süt için gidip buzağı alıp büyüttün mü? İnek haline gelince besledin mi? Sonra ineği sağıp sütünden krema yaptın mı?"O zaman bu düşünceye göre pastayı da pasta ustası yapmıyor.. Ne kadar saçma oluyor değil mi böyle düşününce?

Bir elektronik ürünün katma değer katan kısmı, en maliyetli kısmı tasarımdır. Yani bir ürünü yerli yapan kısımları hardware, software, mekanik ve endüstriyel tasarımıdır. Geri kalan malzemelerin hazır alınması bu işin doğasıdır. Tıpkı iphone gibi. Bir ürün üretmek istiyorsanız onun parçalarının bir kısmını kendiniz üretirsiniz, bir kısmını da dışarıdan almak zorundasınızdır. Malzemeleri dışarıdan almakla ürün yerliliğini kaybetmez. Gönül ister ki Türkiye'de çip üretimi olsun, batarya üretilebilsin ancak bu tip şeyler devlet desteği olmadan yapılamaz. Sebebi de bu tip üretimlerin çok yüksek teknolojilerle nanoteknoloji seviyelerinde yapılması gerekliliğidir. Ve şu anda bunu Türkiye'de yapabilecek know-how ve kaynak yok ne yazıkki. Sonuç olarak Türkiye'de bu firmalar bu ürünlerin tüm tasarımlarını YERLİ olarak yapmaktadırlar.

Vestel ve Arçelik bu konuda gerçekten gurur duyulması gereken firmalar. Ayrıca bu tip yerli firmalardan aldığınızda ülkenin en önemli cari açık kalemlerinden birinin (elektronik ürünler) kapatılmasına katkıda bulunduğunuzu unutmayın. İşsizlik de böyle biter zaten. Siz alın ki yerli firmalar büyüsün, büyüdükçe yeni kollara girsinler istihdam artsın. Sonuç olarak bu ürünler YERLİ MALI'dır.

Samsung dediğiniz firma arkasındaki mükemmel devlet desteği ile bir dünya markası haline gelmiştir. Neden bizim de böyle markalarımız olmasın ki?

buna ilave olarak dünyada sadece 2 tane olan uçak fabrikaları airbus ve boeing hiç bir parçayı kendileri üretmiyorler

her parçayı dünyanın çeşitli yerlerinden alıp uçağın tasarımını yapıp birleştiriyorlar

apple işlemcisini samsung'dan, ekranını başka yerden alıyor ve tasarımını ve software'ini yapıp sunuyor

dünyada bütün tv üreticileri panellerini LG'den alıyorlar

satın alınan ve birleştirilen parçaları yapan imalatçılarda o parçaları başka yerlerden alıyorlar zaten. Örneğin çamaşır makinalarında halkın kart diye bildiği bütün otomasyon şartlarını yürüten kısmı çamaşır makinası üreticileri hazır alıyor, o kartı yapan firmada kartın içerisindeki kondansatör, entegre, işlemci, trasistör gibi yüzlerce çeşit bileşeni farklı üreticilerden satın alıyor. Bu işin sonu yok.

yani işin sırrı tasarımdadır, optimizasyondadır, software'dedir.

• Afferim güzel yorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1400 TL'ye Hotpoint Ariston FDG 9620MB TK alınır mı ?

• Evimde 2011 senesinde aldığım bosch (7-4 kg) kurtmalı çamaşır makinasının kartı arıza yaptı ve servis ücreti 515 tl tutuyor.Bu parayı vermektense yeni makina almak niyetine girdim.Araştırmalarım sonucu ve evimdeki bütün ürünlerin bosch olmasından dolayı yine bosch almaya karar kıldım.Bosch sitesinde olmayan bayilere yeni gelmiş 8kg yıkama 5kg kurutma kapasitesi olan yeni bir ürün çıkartmış.Şu anda kampanya lı fiyatı 2950 tl peşin fiyatına bütün kartlarada 9.a bölüyorlar.Ürünkodu
    WVG30460 nette makina hakkında yorum bulamadım sadece yabancı sitelerde satışta gözüküyor.Ürün hakkında bilgisi olan varmı yada bana önerebileceğiniz başka bir model varmı.Lg lerde koku problemi samsunglarda servis problemi (samsung servis müdürü arkadaşım kurutmalı tipini önermiyor)oldugunu okuduğumdan bu iki markayı hariç tutuyorum.

• cavit63 kullanıcısına yanıt
    Bence özel servislerde yaptırın.
    Kendi makinenizi kullanın.
    .
    Yeni makineniz bence ısı pompalı olsun.
    .
    Kombine olarak sadece Aeg,electrolux öneririm.
    Karttamir nick li biri var forumda:
    (Ne kadar işinin ehlidir bilemem)
    beyazesyakarttamir.blogspot.com.tr
    Beyaz Eşya Kart Tamiri
    http://beyazesyakarttamir.blogspot.com.tr/2016/01/blog-post.html#more

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 16 Ocak 2016; 15:27:34 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

Bence özel servislerde yaptırın.
    Kendi makinenizi kullanın.
    .
    Yeni makineniz bence ısı pompalı olsun.
    .
    Kombine olarak sadece Aeg,electrolux öneririm.
    Karttamir nick li biri var forumda:
    (Ne kadar işinin ehlidir bilemem)
    http://beyazesyakarttamir.blogspot.com.tr/2016/01/blog-post.html#more

Bugün servis gelip tamirini yaptırdığım (kart devreyi tamamlıyor)kartı makinaya taktı ve E73 arıza kodu vermeye başladı kart saglam gözüküyor.Servistede aynı makinadan varmış ve aynı arıza kodunu veriyormuşişin içinden çıkamamışlar.Büyük ihtimal değişen entegreden sonra işlemci var ve yazılımda problem var.Akşam üzeri gidip yeni model Bosch WVG30460 kurutmalı çamaşır makinasını 2860 tl.ye aldım pazartesi bağlayacaklar.

4 yıllık makine de çöpe atılmaz ki.
    7 yıl ek garanti ne kadar önemli.
    yeni makinenizde ek garantiyi ihmal etmeyin bari.
    HAYIRLI OLSUN.
    dediğim gibi ben ayrı ayrı makineden yanayım. ısı pompalı kurutma makineleri 3-4 kat daha az elektrik harcıyor.
    (aynı markayı almak da ilginç olmuş)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 16 Ocak 2016; 23:39:00 >
  • lordford50 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.Maalesef bugün yarın derken ek garantiyi yaptırmak nasip olmadı ve önemini şimdi daha iyi anladım.(kombimi değiştirdiğimde yaptırmıştımki nerdeyse yarı parasını ödedim)İlk işim makina gelince ek garanti yaptırmak olacak.(komşum duyunca makinasına bugün hemen ek garanti yaptırdı)
    Anakart 515 tl kırık kapak 270 tl tutunca yenisini almak ve garanti süresince kafamın rahat olması benim bu yönde adım atmama sebep oldu.
    Dediğiniz gibi servisle muhabbetimizdede ayrı ayrı makinaları önerdiler fakat yerimin yetersiz olmasından ikisi birarada tek makina almak zorunda kaldım.
  • bekarlık döneminden aldığım çamaşır makinem ( yaklaşık 9 sene ) yetti artık diyor. önerebileceğiniz güncel ve sağlam kurutmalı çamaşır makinesi önerilerinizi dinleyebilirim. kilo 12-14 kgye kadar olabilir.

• 2 sini Bir Arada Almanız Yerine Tek Tek Almanızı Tavsiye Ederim Bir Tamirci Olarak Tek Tek Almanızı Ve Arçelikten Şanmamanızı Temenni Ederim.
    https://www.youtube.com/watch?v=QVk4JBdRh3s
  • quote:

Orijinalden alıntı: geomaster

1600 devir 9+7 AEG kullanıyoruz 2500 tl'ye aldık 10 ay oldu. Yıkamaların %90'ı kurutmalı. Elektrik faturasında bir şey hissetmedik.
    Yağmurlu, nemli ve soğuk hava farketmiyor kupkuru ve kırışıksız alıyoruz herşeyi. (doğru kullanmak ve klavuzu iyi okumak şartıyla) %10'luk kurutmasız yıkamalarımız da çok hassas çamaşırlar ve güneşli haftasonlarında asarak kurutmak için.
    Kısaca çok memnunuz. Boşuna ayrı alıp yer kaybetmeyin bir de çamaşırları oradan oraya aktarmaya uğraşmayın gerçekten üzülüyorum böyle fazladan para ve zaman harcayanlara.

Hocam model numarasi nedir? Hala kullaniormusunuz memnun musunuz

• Ayrı ayrı alanlar ya da üreticiler bişey bilmiyor demek ki.

Merhaba,

bende bosch WVH28440TR almayı düşünüyorum. Fakat sizin bahsettğiniz model Bosch WVG30460
    bu model bir üst modeli sanıyorum fakat bayilerde ve internet sitesinde satışını göremedim
    siz nasıl satın aldınız ?

bilgi alabilir miyim.
    tşk
  • quote:

Orijinalden alıntı: cavit63

Teşekkür ederim.Maalesef bugün yarın derken ek garantiyi yaptırmak nasip olmadı ve önemini şimdi daha iyi anladım.(kombimi değiştirdiğimde yaptırmıştımki nerdeyse yarı parasını ödedim)İlk işim makina gelince ek garanti yaptırmak olacak.(komşum duyunca makinasına bugün hemen ek garanti yaptırdı)
    Anakart 515 tl kırık kapak 270 tl tutunca yenisini almak ve garanti süresince kafamın rahat olması benim bu yönde adım atmama sebep oldu.
    Dediğiniz gibi servisle muhabbetimizdede ayrı ayrı makinaları önerdiler fakat yerimin yetersiz olmasından ikisi birarada tek makina almak zorunda kaldım.

Merhaba,

bende bosch WVH28440TR almayı düşünüyorum. Fakat sizin bahsettğiniz model Bosch WVG30460
    bu model bir üst modeli sanıyorum fakat bayilerde ve internet sitesinde satışını göremedim
    siz nasıl satın aldınız ?

bilgi alabilir miyim.
    tşk

• taksim82 T kullanıcısına yanıt
    Merhaba ürün yeni aynı ürün siemensin katalogunda aynı fiyata var sadece isimleri farklı.Bosch sitesinde ve katologlarda halen mevcut değil.Ben ürünü bosch bayisinden ayın 16.sında aldım dünde kurulumu yapıldı servis eve kuruluma geldiğindede garanti uzatırsanızda kampanya varmış 109 tl.ye 7 sene garantili oluyor (kapak kırıılması vaya kilit arızası hariç).Bosch bayilerinde ürün satışa sunulmuş vaziyette.Liste fiyatı kampanyalı 2960 tl biraz pazarlıkla 9 ay taksit 2860 tl.ye aldım.Ürünün tek eksi tarafı üretim yerinin çin olması.(önceki makinam BOSCH WVH28420EU kurutmalı makina idi )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavit63 -- 19 Ocak 2016; 15:09:20 >
    Ürünü kullandıktan sonra görüşlerinizi paylaşabilir misiniz. Sizden gelen cevaba göre bende
    WVH28440TR veya WVG30460 almayı düşünüyorum.
    teşekkürler
  • quote:

Merhaba ürün yeni aynı ürün siemensin katalogunda aynı fiyata var sadece isimleri farklı.Bosch sitesinde ve katologlarda halen mevcut değil.Ben ürünü bosch bayisinden ayın 16.sında aldım dünde kurulumu yapıldı servis eve kuruluma geldiğindede garanti uzatırsanızda kampanya varmış 109 tl.ye 7 sene garantili oluyor (kapak kırıılması vaya kilit arızası hariç).Bosch bayilerinde ürün satışa sunulmuş vaziyette.Liste fiyatı kampanyalı 2960 tl biraz pazarlıkla 9 ay taksit 2860 tl.ye aldım.Ürünün tek eksi tarafı üretim yerinin çin olması.(önceki makinam BOSCH WVH28420EU kurutmalı makina idi )

Ürünü kullandıktan sonra görüşlerinizi paylaşabilir misiniz. Sizden gelen cevaba göre bende
    WVH28440TR veya WVG30460 almayı düşünüyorum.
    teşekkürler

• Aeg kurutmalı çamaşır makinesi ile ilgili yaşadığım problemi linkten okuyabilirsiniz , makinanın yeni versiyonunu gönderdiler , yine aynı problemler devam.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=69491185&p=8

Not:yeni makina aldığınızda size satmaya çalıştıkları kireç önleyici mıknatısları alıp kandırılmayın. Kimyada böyle birşey yoktur. Su yumuşatmak istiyorsanız fosfat granülleri içeren filtre alın.Aslında o bile gereksizdir, deterjanda fosfat ana bileşendir zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joje -- 19 Ocak 2016; 19:55:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • taksim82 T kullanıcısına yanıt
    Hanımın söylediklerini aktarayım.Önceki makinaya göre daha sessiz ve kurutmada çamaşırlar buruşuk çıkmıyor fonksiyonları daha fazla.Hanım tavsiye ediyor.Yeni yenidir WVG30460 tercihiniz olsun.Bir haftadan beri eski makina bozuk olduğundan aşırı çamaşır biriktiğinden 5 posta çamaşır yıkandı iki defa kurutma yapıldı
  • quote:

Hanımın söylediklerini aktarayım.Önceki makinaya göre daha sessiz ve kurutmada çamaşırlar buruşuk çıkmıyor fonksiyonları daha fazla.Hanım tavsiye ediyor.Yeni yenidir WVG30460 tercihiniz olsun.Bir haftadan beri eski makina bozuk olduğundan aşırı çamaşır biriktiğinden 5 posta çamaşır yıkandı iki defa kurutma yapıldı

Aratiyorum ama cikmiyor hic tr de satisi yokmu?

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.