Şimdi Ara

Kurutmalı Çamaşır makinesi tavsiye..? (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
706
Cevap
36
Favori
521.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Automaniac82

LG F14A8RDS5 combo makineyi buradaki yorumları dikkate alarak satın almıştım. Yaklaşık bir buçuk senedir keyifle kullanmaktayız. İki tane bebeğimizin çamaşırlarını hemen her gün yıkama ve kurutma yapmaktayız. Bu süreçte makine ile ilgili herhangi bir olumsuzluk tespit etmedim. Tavsiyem combo makine alınacaksa bu makineden başka makine almamanızdır. Çünkü etrafımdaki insanlar combo makinelerin özellikle kurutmasından şikayetçiyken LG de bu sorunların hiçbirinden eser yok. En sevdiğim özelliği sessiz ve kurutma işini çok iyi yapması. Kurutma sonucu çamaşırın içerisinden çıkan tozları görünce inanamayacaksınız. O tozların çamaşırdan ayrılması sonucu çamaşırlar ipek gibi yumuşacık oluyor. Soru olursa cevaplamaya hazırım.

ürünü yeni aldım. Birkaç sorum olacak;

Tazeleme programını kullandık; biraz plastik gibi yanık gibi koku bıraktı giyside, acaba normal mi ?

kısa 30 programını kullandık denemek için yıkama çok iyi , ama sıkma da biraz pat pat ses aldık, çok rahatsız edici değildi ama bosch marka makinemizde böyle ses olmazdı.

ilginiz için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: cavit63

Hanımın söylediklerini aktarayım.Önceki makinaya göre daha sessiz ve kurutmada çamaşırlar buruşuk çıkmıyor fonksiyonları daha fazla.Hanım tavsiye ediyor.Yeni yenidir WVG30460 tercihiniz olsun.Bir haftadan beri eski makina bozuk olduğundan aşırı çamaşır biriktiğinden 5 posta çamaşır yıkandı iki defa kurutma yapıldı

Memnun olmanıza sevindim güle güle kullanın. Aynı makinayı incelediğimde çok beğendim özellikle kurutma kapasitesini
    arttırmaları (9/5) çok iyi olmuş. Fakat maalesef istemde değişiklik yapmışlar ve makine kurutma içinde su kullanıyor.
    Yıkama + kutuma için su tüketimi 118 litre. 7/4 olan makineda yalnızca 57 litre su kullanıyor. Sağdece su tüketimi kafama takıldı.
    gene kararsız kaldım

• TwiNChiL T kullanıcısına yanıt
    Bosch bayilerinde makina ve satışı var.Sitesine ve kataloğlara henüz koymamışlar.
  • taksim82 T kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim önceki makinam Hava Yoğunlaştırma teknolojisini kullanıyordu ben buna hiç dikkat etmemiştim sizin dediğiniz gibi yeni makinada su kullanarak kurutma yapıyor.Artılarının yanında eksi özellikleride varmış demekki.Önceki makinam BOSCH WVH28420EU yıkama ve kurutmada 57 lt su harcıyormuş

www.bosch-home.com.tr
    BOSCH - WVH28440TR - Çamaþýr yýkama kurutma makinesi
    http://www.bosch-home.com.tr/store/product/WVH28440TR/WVH28440TR

• Haftada 6-7 kez tam kapasiteyle calisabilecek, camasirlara zarar vermeyecek , iyi servisi olan bi kurutma makinesi onerebilir misiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bosch WVG30460 ile Siemens WD15G460TR aynı makinamı.

Siemens WD15G460TR de Buhar özelliği varmı bilirmisiniz.
  • Ben de kurutmalı çamaşır makinesi almak istiyorum, Cavit63'ün tecrübesini okuyana kadar Bocsh almayı düşünüyordum şimdi ondan da korktum. Umarım çok memnun kaldığını anlatanb iri siteye yazar.
  • arkadaşlar bahsedilen miktar her yıkamada 50 lt , haftada 2 yıkama yapsanız ayda 8 yıkama yapar , 400lt ekstra tüketim demek . Suyun 1000lt si 4tl. yani faturanıza yansıyacak ekstra 2 tl, dolayısı ile kuruturken su kullanıyor bu olumsuz demek pek takılacak bir durum değil, ha doğal kaynak tüketiyor hassasiyeti ile yaklaşıyorsanız o konuda haklısınız. ucuz bir kurutmalı makinada olsa pahalıda olsa aralarında çok ekstrem farklar yok, önemli olan ne beklediğiniz ve makinaya ayırdığınız bütçeniz. 3000tl ye de kurutmalı makine var 1500 tl ye de, aralarında da öyle koca koca farklar yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joje -- 23 Ocak 2016; 16:40:37 >
  • Nokta atışı olarak tavsiye edilen bir model yok sanırım.
  • Arkadaşlar 2000 tl kadar hangi f/p kurutmalı çamaşır makinasını tavsiye edersiniz.
  • muratoto kullanıcısına yanıt
    LG nin ürünleri bu konuda zirvededir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cavit63

Teşekkür ederim önceki makinam Hava Yoğunlaştırma teknolojisini kullanıyordu ben buna hiç dikkat etmemiştim sizin dediğiniz gibi yeni makinada su kullanarak kurutma yapıyor.Artılarının yanında eksi özellikleride varmış demekki.Önceki makinam BOSCH WVH28420EU yıkama ve kurutmada 57 lt su harcıyormuş

www.bosch-home.com.tr
    BOSCH - WVH28440TR - Çamaþýr yýkama kurutma makinesi
    http://www.bosch-home.com.tr/store/product/WVH28440TR/WVH28440TR

önceki yazdıklarımdan belki arkadaslar bilir. WVH28440TR Bosch yogunlastirma teknolojili 7/4 bosch kurutmalı çamasir makinesi sahibiyim. Son derece mutluyum. Bi arkadasıma hediye aynısından almak istedim. Stokta kalmamis, yenisini cikarmislar, WVG30460TR. Onu aldım. P.tesi kuracaklar.
    İkisi arasında kurutma teknolojisi farki olsa da benim icin cıkan sonuc önemlidir. Yeni model Hava yogunlastirmali değil.
    Karsilastirdiğimda, kisaca biri 7 kg / 4 kg yikiyor kurutuyor. Yeni olan 8/5.
    7/4 olan Hava Yogunlastirmali kurutma yapiyor. 8/5 olan su kullaniyor. (Benim icin kurutmanin kalitesi önemli olduğundan ne teknoloji kullandığı beni ilgilendirmiyor. Bosch cok iyi kurutuyor.)
    7/4 makine 1400 devirli yeni makine 1500 devirli sıkma yapıyor.

Kısaca özeti bu. Onun dısında makinelerin tüm özellikleri hemen hemen aynı..

• quote:

Orijinalden alıntı: LeTeina

Haftada 6-7 kez tam kapasiteyle calisabilecek, camasirlara zarar vermeyecek , iyi servisi olan bi kurutma makinesi onerebilir misiniz ?

bosch.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratoto

Bosch WVG30460 ile Siemens WD15G460TR aynı makinamı.

Siemens WD15G460TR de Buhar özelliği varmı bilirmisiniz.

evet muadil makineler. buhar özelliği yok.. buhar özellikli olan

Bu arada buharı önemli bir sey sanan arkadaslar icin söyleyeyim, buhar özelliği, kurumus kırısık camasırları ütü öncesi nemlendirmeye yarıyor.. başka bir fonksiyonu yok.

• NETGUYTR N kullanıcısına yanıt
    Aynen dediğiniz gibi ikisi arasında kapasite ve kurutma teknolojisi farkı var.Yeni makina kurutmadada A sınıfı olduğundan sudan kaybettirdiğini elektrikten bir nebze tolere ediyor.
  • beyler kurutma süresi uzun bile olsa mümkün olduğunca az kırışıklıkla yıkayan, bu konuda en hassas makine hangisidir. tek kişilik çamaşır yıkama için. 2500 TL'ye de makine var 1800 TL'ye de makine var, hangisini alsak acaba.
  • bu dediğinizin doğru cevaplanması icin herkesin 3 5 ten fazla farklı makinede kurutma yapıp ona göre karsılastırması gerekir. Bence herkes kendi kurutma örneklerinden resmi burada paylasirsa fikir edinilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NETGUYTR -- 3 Mart 2016; 15:52:53 >
  • Merhabalar iki makina arasında kaldım LG F14A8RDS5 ve bosch 30460 kullanan arkadaşlar varsa servis uzun ömürlülük kurutma performansı ve yıkama performansı olarak hangisinden daha verim alabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: argos00

Merhabalar iki makina arasında kaldım LG F14A8RDS5 ve bosch 30460 kullanan arkadaşlar varsa servis uzun ömürlülük kurutma performansı ve yıkama performansı olarak hangisinden daha verim alabilirim.

lg yi bilmiyorum. 30460 yeni kuruldu kullanmaya başladım. kurutma problemsiz. yıkama başarılı. bosch servis başarılı. garanti 3+4 yıl.
  • TwiNChiL T kullanıcısına yanıt
    Evet hala memnuniyetle kullanıyoruz. Bizim hayatımızda çamaşır yıkama ve kurutma ile ilgili bir soru ve sorun yok inanın artık varlığından bile haberdar değilim. Verdiğim parayı sonuna kadar haketti. Gerçekten tavsiye ederim herkese.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.