Kurutmalı Çamaşır makinesin de LG F14A8RDS5 mi yoksa Aeg L87695WD2 mi Tavsiye edersiniz?
Bu iki makine hakkında çok yazışmalar mevcut forumda Birbirinden farklı ufak tefek özellikleri ve kullanım farklılıkları mevcut peki ikisinide kullanmış yada ikisininde performansına vakıf kişilerin yorumlarının bulunduğu bir başlık mevcut değil benim gibi merak eden arkadaşların okuyup yönlenebileceği bir başlıkta deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşmanızı arzularım.
- hav durumu - buharlı tazeleme performansı - tam dolulukta yıkama ve kurutma zaman ve performansı - kısa yıkama ve kurutma programları hakkında bilgilendirme
vb konularda değerlendirme ve kıyas yapabilirsiniz.
Şimdiden değerli zamanını ayırıp yazacak arkadaşlara teşekkür ederim.
LG'yi bilemem ama AEG'nin bahsettiğiniz modeli ben de var. Kurutmalı çamaşır makinesi mi daha iyi ayrı ayrı almak mı daha iyi tartışmasına girmeyeceğim; zira bu konuyu dile getirdiğinize göre sizin de yer sıkıntınız mevcut ve kurutmalı almayı kafaya koymuşsunuz diye anlıyorum.
AEG'nin yıkama performansı ve stabilitesinden çok memnun olduğumu baştan söylemeliyim. En yüksek devir hızlarında bile (pek kullanmasam da) makinedeki titreşim seviyesi çok tatmin edici. Tam dolullukta ise yıkamada sıkıntı yok, ama kurutma için tavsiyem ya yükü ikiye bölmektir veyahut da yıkama bittikten sonra çamaşırları çıkartıp silkip az az yüklemektir kurutma için. Fakat, 4-5 kg. pamuklu çamaşırı ekstra ekstra durulamalı ve kurutmalı olarak 4 saat içinde çıkardığına bugün tanık oldum. Çıkan çamaşırlar kupkuruydu. Lakin şunu eklemeliyim ki, kurutma ister istemez koyduğunuz kumaşın cinsine bağlı olarak çok değişmekte; sentetik ve yünlüler daha hızlı kuruyabilirken pamuklu türevleri daha uzun sürmekte. Genel olarak kurutma performansından da çok memnun olduğumu söyleyebilirim. Ayrıca cihazın 30 dk lık buhar programı da çok başarılı. Sigara ve mangal kokularını silebiliyor.
Kısa programlarda cihazıı pek kullanmadığım için bir şey diyemeyeceğim.
Gelelim hav olayına. Maalesef kurutmalı çamaşır makinelerinde hav filtresi olmadığından kapağın içindeki lastiklerin çevresine ve içine birikiyor hav. Temizlemesi biraz uğraştırıcı ama mümkün.
Genel olarak Candoğan arkadaşın yorumları ve yönlendirmeleri ile alınan bu cihazdan çok ama çok memnunum; herkese tavsiye ederim..